HAVUÇLU SEPET KURABİYE
Sponsorlu Bağlantılar
MALZEMELER;1 paket Margarin yada tereyağı oda sıcaklığında olacak
1 su bardağı pudra şekeri
1 yumurta
1 paket vanilya ,2 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
İÇİNE İSE: 4 büyük havuç
yarım su bardağı ceviz kırığı
3 çorba kaşığı şeker
arzuya göre tarçın
ÜZERİNE SERPMEK İÇİN;Pudra şekeri
Oda sıcaklığındaki yağ ile pudra şekeri iyicene yoğrularak krema haline getirilir.Daha sonra diğer malzemeler sırası ile katılarak yumuşak bir hamur elde edilir.Hamur dinlenmeye bırakılarak üst malzemesi hazırlanır. Bunun için havuçlar rendelenir ve tavaya alınarak üzerine şeker eklenir ve kısık ateşte yuşaması sağlanır.Suyunu salıp çekince içine cevizler ve tarçın eklenir ve ocaktan alınıp soğutulur.Hamur 2 esit parcaya bölünür ve merdaneyle parcanin biri acilir yarim cm kalinliginda acilan hamurdan büyük ağızlı bir bardak yardımıyla daireler kesilir. Dairenin kenarlari yukari dogru kaldırılır ve çanak şekli verilerek iç harcı konulur.Hamurdan küçük iki parça koparılır ve birbirinin etrafına dolanılarak sepete kulp şekli verilir.Diğer hamurlarda bu şekilde yapılır ve önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üstü pembeleşene kadar pişirilir.Fırından çıkardıktan sonra üzerine süzgeç yardımıyla pudra şekeri serpilir.AFİYET OLSUN
Tesadüfen Zirveye Çıkılmaz... Çıkılsa Bile Durulmaz...