Arama

Üzüm Hoşafı Tarifi

Güncelleme: 19 Temmuz 2012 Gösterim: 1.329 Cevap: 0
büşra_sarah - avatarı
büşra_sarah
Ziyaretçi
19 Temmuz 2012       Mesaj #1
büşra_sarah - avatarı
Ziyaretçi
UzumHosafi

Üzüm Hoşafı ( Üzüm Kompostosu )
Sponsorlu Bağlantılar

MALZEMELER

2 su bardağı kuru üzüm (tercihen sarı çekirdeksiz üzüm)

5 su bardağı su

1 çay bardağı şeker

Bu hoşaf tarifi 4 kişiliktir

...

Üzüm Hoşafı Tarifi

Üzümlerin sapını çöpünü ayıklayın. Üzerini örtecek kadar suda 5 dakika bekletip sudan çıkarın. Bir tencereye alın. 4 su bardağı su ilave edin. Önce harlı ateşte bir taşım kaynatın. Daha sonra ateşi kısıp 15 dakika daha pişirin. Üzümler yumuşayınca şekerini ilave edin. 5 dakika daha pişirdikten sonra ateşten alın. Soğumaya bırakın. Kâse veya bardaklarda (isterseniz tanelerini süzerek) servis yapın.

Benzer Konular

28 Nisan 2011 / Ziyaretçi Soru-Cevap
6 Kasım 2012 / _Yağmur_ Botanik
19 Temmuz 2012 / büşra_sarah Taslak Konular
5 Mart 2010 / Misafir Taslak Konular
10 Temmuz 2015 / Safi X-Sözlük