Arama

Kremalı Yer Elması Çorbası Tarifi

Güncelleme: 29 Ağustos 2012 Gösterim: 1.509 Cevap: 0
_AERYU_ - avatarı
_AERYU_
Ziyaretçi
29 Ağustos 2012       Mesaj #1
_AERYU_ - avatarı
Ziyaretçi
Kremali Yer Elmasi Corbasi

Sponsorlu Bağlantılar
largerb


Yer elmasini en son ne zaman yapmisim diye arsivi taradigimda 2,5 sene once yaptigimi fark ettim. Benim aklimda hala o yazida yazdigim gibi cok uzun zaman once yaptigim yemek kalmis ama. Son yapisimda oldugu gibi bu sefer de bu minik sebzeler gene baskalarinin sayesinde girdiler dolaba. Twitter'da fikir sordugumda Asuman, kremali corbasini yapmami onerdi. Karsima sevgili Sibel'in tarifi cikinca, bir de nasil lezzetli oldugunu okuyunca hemen denemeye koyuldum. Ben sadece cig krema yerine internette buldugum muadilini ekledim. Sonucta ilk tadimdan sonra "cok lezzetli, nedir bu?" yorumunu aldi corbamizMsn Happy Artik yer elmasi 2 seneye kalmadan tekrar tekrar girecek mutfagima. Tarifi ve bize bu sebzeyi sevdirdigi icin sevgili Sibel'e kocaman bir tesekkur!

Malzemeler:

1 paket yerelması (toplam yaklaşık 750gr)
1 yemek kasigi tereyagi
3 su bardağı sıcak su
yarim çay kaşığı köri
1 su bardagi krema yerine 1 su bardagindan uc parmak eksik soguk sutun uzerini ayrica eritilmis tereyagiyla tamamlayip karistirin.
Bir tutam muskat
Deniz tuzu
Karabiber
Bir tutam maydanoz
Üzeri için arzuya gore küp kesilmiş tost ekmekleri
Hazırlanması:

Yer elmalarının kabuklarını soyup temizleyin. Kararmamaları için soyduklarınızı su dolu bir kabın içerisine atın. Hepsi temizlendikten sonra tekrar yıkayıp iri olanlarını birkaç parçaya kesin.
1 yemek kasigi tereyağından az bir miktar ayırarak kalanını tencerede eritin, yerelmalarını ekleyin. Üstlerine köriyi serpip birkaç dakika karıştırarak soteleyin.
Sıcak suyu tencereye ekleyin, kaynamasını bekledikten sonra altını kısarak yaklaşık 20 dk pişirin.
Yerelmaları iyice püre yapılacak kıvama geldiğinde blenderdan geçirin. Kremayı, muskat, tuz ve karabiberi ekleyin. Kıvamına göre su ilave edebilirsiniz.
Isterseniz ayırdığınız tereyağıyla küp ekmekleri kıtırlaştırın. Çorbanızı kaselere aldıktan sonra üstlerine maydanoz ve kıtır ekmek, dilerseniz biraz daha muskat serperek servis yapın.


Benzer Konular

17 Ağustos 2009 / KiTiaRa Ziraat
3 Aralık 2008 / ÖmÜrCeK Taslak Konular
8 Ekim 2008 / GÜLGECELER Taslak Konular
31 Ağustos 2012 / _AERYU_ Taslak Konular
30 Ağustos 2012 / _AERYU_ Taslak Konular