Arama

Hobiler - Ahşap Oyuncaklar

Güncelleme: 20 Ekim 2012 Gösterim: 6.987 Cevap: 1
_SoNBaHaR_ - avatarı
_SoNBaHaR_
VIP ButterfLy EffeCt
18 Ekim 2012       Mesaj #1
_SoNBaHaR_ - avatarı
VIP ButterfLy EffeCt
Ahşap Oyuncaklar
Doğal malzeme olması nedeniyle ahşap oyuncak çocuk sağlığı için en doğru materyaldir. Yapısında sağlığa zarar veren hiçbir boya, vernik yoktur.Daha detaylı bilgi için makalemizi inceleyiniz...
Sponsorlu Bağlantılar

Ahşap Oyuncak
Bu oyuncaklar doğruya hiç cila atmadan kullanılabilir, bu nedenledir ki ahşap oyuncağın üzerinde bakteri üremesi çok güçtür, bunun için dezenfekte gerektirmez ve dezenfekte edilirken kullanılan zararlı maddelerin oyuncağın yapısına zarar vermesi de böylelikle önlenmiş olur.Ahşaba dokunmak, onunla oynamak vücuttaki elektriği alır, rahatlatır.Ahşap oyuncakta ürün yelpazesi sonsuzdur, mutlaka bir fabrikasyon üretime geçilmesi gerekmez, insanın kendisinin bir yakını için bir-iki ahşap oyuncak yapması, kendine göre tasarlaması mümkündür.Ahşap oyuncaklar nesilden nesile geçen ürünlerdir; dededen toruna geçen bu ürünler eskiyince de değerlidir.Tamamen geri dönüşümlüdür. Ayrıca marangoz (kereste, odun vb.) artıklarından da ahşap oyuncak yapmak mümkündür. Özellikle ahşap oyuncak yapımı için ağaç kesmeye gerek yoktur. Budanmış ağaçlardan ve doğanın dengesini bozmadan kesilen ağaçlardan da ahşap oyuncak yapılır.Ahşabın sıcaklığını, ahşap oyuncağın dokusunu hissetmek, elinde tutmak değer verdiğimiz ahşap oyuncağın kaynağına, yani ağaca, doğaya değer vermemize sebep olur. Her şeyin bir kaynağının, dönüşümünün olduğunu çocuğa aktarmak için bir araçtır.Ahşap oyuncak aynı zamanda evde çocuğunuzun odasına koyabileceğiniz, işyerinde masanızın üzerinde kullanabileceğiniz nesnelerdir, görünümü güzel hatta bir tür sanat eseridir.

pb 6unj1281513667?w700&amph

plan toys tea set?w1000&amph

w1?w700&amph

09030a?w700&amph

26029d1196793406 kukla



BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Son düzenleyen Efulim; 19 Ekim 2012 20:19 Sebep: İçerik eklendi.
..Aşk Hiç Biter mi?...
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
20 Ekim 2012       Mesaj #2
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Ahşap Oyuncak Tasarlamak, Yapmak ve Kullanmak
Oyuncaklara merakınız varsa, oyuncak çeşitliliğini oyuncakçılarda göremiyorsanız, görseniz bile o oyuncağı satın almadan elinize alıp, oynama, deneyimleme, veya satıcı tarafından oyuncak hakkında bilgi edinme şansınız olmuyorsa internetten kendiniz, çocuğunuz için oyun, oyuncak arıyorsunuz, beğeniyorsunuz, keşke bizde de olsaydı diyorsunuz, belki de o oyuncağı yapmaya kalkışıyorsunuz.
Sponsorlu Bağlantılar

ahC59Fap oyuncak

Bir tür bowling oyunundan söz etmek istiyorum örneğin, sanırım Hollandalıların veya Almanların çok eski bir tasarımı, artık orada da bu tür oyuncakları satın alacağınız oyuncakçı pek bulamıyorsunuz, ama birçok oyuncak müzesinde çeşitlerini görebiliyorsunuz.
Dünyanın en büyük oyuncak fuarının düzenlendiği Nürnberg’deki oyuncak müzesinde 85.000′in üzerinde oyuncak var. Bunlar arasından 75.000′e internet üzerinden ulaşmak mümkün. Kimisi depoda bulunan, kimisi sergilenen oyuncakların fotoğrafına ise oyuncak müzesinin internet sayfasından ulaşabiliyorsunuz. Bunun dışında oyuncak ve oyun ile 100 kadar ayrı kitap bazı ana başlıklara ayrılarak Nürnberg oyuncak müzesinin sayfasında anlatılmış.

Plastik oyuncağı tasarlayamazsınız, ama ahşap oyuncak tasarlamak sizin elinizde

Fabrikasyon üretime gidip plastikten oyuncak veya elektronik oyuncak yapamayacağınıza göre, bir marangozdan alabileceğiniz artık ahşap parçalarıyla çok çeşitli oyuncaklar yapabileceğinizi görebilirsiniz. Bunun için biraz araştırmak, oyun- oyuncak çeşitliliğini görmek gerek.
Oyuncak yapım sürecine çocuğu katıp, yapımda kullanılacak malzeme ve el aletlerini birlikte tedarik ederek oyuncak yapım aşamasının da hem keyifli hem eğitici tarafından yararlanmış olursunuz, veya çocuk tek başına veya arkadaşlarıyla birlikte tasarlar ve yapar, yaparken hem ahşapla hem de elindeki aletle kesici alet ile, zımparayla nasıl çalışacağını öğrenir. En yaratıcı yetişkinlerin bile, bir küçük çocuktan daha yaratıcı olmadığı görülmekte. Zaten oyuncak tasarımcısı, pedagog, psikolog gibi uzmanların yardımını aldığı gibi tasarımı çocuklardan öğrenir, onları izleyerek, tasarladıkları ürünleri onlara oynatarak.

Gelelim bizim evcilikli bowling oyununa…

(8X16X2 cm) lik ahşap parçaları kesebilirsiniz. Testere ile kesip zımparalayıp , delikler açarsanız bu oyun sadece bowling tarzı değil aynı zamanda evcilikte de (mesela şapkaları değişen insanlar) şeklinde oynanabilir, veya başka türlü.
Fakat aynı şekilde bir dikdörtgen prizmayı kesip düz kol iliştirip, kafaları ayrı birer parça olarak renkli veya çeşitli şekilli yapabilirsiniz, böylece topla vurduğunuzda amaç kafalardan birini örneğin (kral- taç şeklinde) yıkmaktır.

Ve öğretiler…

Oyuncağı yapmadan veya yaparken ağacı, toprağı, doğayı konuşabilir, hisseder hissettirebilirsiniz. Hatta bütün yıl boyunca gözlemlediğiniz, hatta belki de bir ad taktığınız bir ağacınız olur., onun budanmış dal parçalarını veya ayni tür bir ağacın dallarını kullanabilirsiniz….
Oyuncağı yaptıktan sonra oyunu hazırlarken kuralları çocuklarla beraber koyabilirsiniz, hatta oyunla ilgili çocuklarla bir hikaye geliştirebilir, oyun kahramanını ayakta tutmak için neler yapılması gerektiğini çocuklarla konuşabilirsiniz, örneğin oyunda toptan en az etkilenen o kahramanın olması için belki ağacın daha ağır olması gerekir, ya da en kenarda olursa vurulma şansı daha azdır. Ama diğerleri ile aynı şartlara sahip olması gerekmez mi, haksızlık olmaz mı, gibi birçok konuyu da ele almış olursunuz,

evcilikli bowling

Ayrıca yetişkinin oyuncak yapımı sırasında keyif aldığını görmek, onunla birlikte çalışmak çocuğu ayrıca mutlu edecektir.. Çocuklarla birlikte ahşapla çalışmaları tekrarlamak, hem size hem de çocuklara faydalı olacaktır.,..
Bugün ahşap oyuncak fabrikalarını kuran, çok kişiyi istihdam eden şirketlerin geçmişlerine baktığımızda da, kimisi ilk olarak hobi olarak veya çocukları için başlattıkları işlerini daha sonra genişlemişlerdir.

carnival252520goldfish252520III 514701504 m

Örneğin tasarımlarıyla ünlü Hess ahşap oyuncak firması bir çiftçinin önce çocukları için yaptığı ahşap oyuncaklarla küçük bir atölye açmasının ardından , daha sonra işini geliştirip 100 kişilik bir fabrika kurmasıyla devam etmektedir.

Oyuncak tasarımında dikkat edilecek birkaç önemli husus
- Oyuncak çocuğa keyif vermelidir.
- Oyuncak çocuğu konuşmaya sevk etmelidir.
- Oyuncak çocuğu harekete sevk etmelidir.
Waiting 4140352636 m

Tabii ki ürün tasarımlarında göze alınan faktörler oyuncak için de geçerlidir:
Fonksiyon, ergonomi, enformasyon ve kullanımdaki kalite düzeyi,ekonomik ve ekolojik olması, düzen ve estetiğin oyuncak tasarımında dikkate alınması gereklidir.

In252520the252520play252520yard 3509194892 m

Oyuncak tasarımcısının en önemli özelliği, çocuğun bakış açısını doğru yakalamaktır. Ayrıca oyuncak tasarımcısı hayal dünyası ile gerçek arasındaki dengeyi ayarlamalıdır. Oyuncağın farklı fonksiyonlarının olması, kullanışlı olması, yenilik içermesi, değiştirme değerinin yüksek olması (Bu değerle uzun süre aynı oyuncakla oynanması ve üretim ve materyal kalitesinin yüksek olması kastedilmiştir) gerekmektedir.
Bir dal parçasının da, bir ip parçasının da çocuk için en güzel oyun araçları olduğunu, unutmayarak , çoğu yeni oyuncak tasarımlarının da yüzlerce yıl öncesinin tasarımları üzerine inşa edildiğini bilelim.

514729355 d8c7ea99d6

Modası hiç geçmeyen tahtadan oyuncakları tasarlarken de, yaparken de, oynarken de keyif alınmakadır. Ahşap oyuncakta tasarlarken oynanır, yaparken ahşapla oynanır, üretirken tasarlanır (özellikle tornada çalışırken bunu çok defa görmekteyiz, farklı şekillerdeki topaçlar bunun en güzel örneğidir)
Haşmet Babaoğlu topaç yerine beyblade’in moda olduğu dönemde yazmıştı “benim topaçlarım yoktu, şimdi var yazısını… ve şöyle bitirmişti…


BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Sen sadece aynasin...

Benzer Konular

4 Temmuz 2009 / Bluesorrow Sağlıklı Yaşam
18 Temmuz 2016 / ThinkerBeLL Genel Mesajlar
3 Şubat 2016 / Demir YumruK X-Sözlük