Dert Dağları, Üzücü Olaylar Üye Ol (Üye olduğunuzda tüm reklamlar gizlenecektir) Soru/Cevap
Geri Dön   MsXLabs MK > :: Yaşam :: > Genel Mesajlar > Kahve Molası
Facebook Hesabınızla Bağlanın (Connect with Facebook)
Cevap Yeni Konu Aç
Eski 18-10-2005   #1 (mesaj-linki)
Blue Blood - avatarı
Dert Dağları, Üzücü Olaylar

Sıkıntı veren, bunaltan hersey..

Görmediklerimiz, konuşmadıklarımız, gündemde unuttuklarımız..

Giden kişiler..

Ölenler, anlamsız kalanlar..

Her zaman gülmek değil yaşam..

Dert, sıkıntı, kayıp, göz yaşı, acı..

Raporlarımız bu konuya..

----------------------------------------------------------------------------------------

Pakistan: Bir nesil kaybedildi
Pakistan’ı vuran 7,6 büyüklüğündeki depremin bilançosu giderek ağırlaşıyor. Merkez üssü Pakistan’ın Keşmir bölgesi olan depremde ölü sayısının 50 bini bulabileceği bildiriliyor.

NTV-MSNBC VE AJANSLAR
Güncelleme: 13:37 TSI 11 Ekim 2005 Salı

İSLAMABAD - Pakistan Ordu Sözcüsü General Şevket Sultan, depremde birçok okulun yıkıldığını ve binlerce çocuğun hayatını kaybettiğini vurgulayarak, “Bütün bir nesil kaybedildi. Kurbanların çoğu okullu çocuk” ifadesini kullandı.

Pakistan’daki hükümet kaynakları, depremde 30 ila 40 bin arasında ölü olduğunu, yaralı sayısınınsa 60 bini aştığını belirtti. Depremde yaşamını yitirenlerin sayısının, 50 bini bulabileceği belirtiliyor. Hindistan’da ise, ölenlerin sayısı bini geçti.

En fazla hasar ise Keşmir bölgesinin başkenti Muzafferabad’da. Birçok kasabayı haritadan silen depremin ardından uluslararası yardım ekipleri bölgeye ulaşmaya başladı.

Fotoğraflarla depremin ardından

Kurtarma ekiplerinin ulaşmadığı bölgelerde halk, kazma küreklerle enkaz altındakilere ulaşmaya çalışıyor. Keşmir’in Hindistan’a bağlı bölümünde hayatını kaybedenlerin sayısı da 700’e yaklaştı, 10 bin kişinin akıbeti de belli değil.

2,5 MİLYON KİŞİ EVSİZ
Artçı sarsıntıların devam etmesi nedeniyle halkın depremden sonraki ikinci geceyi de dışarıda geçirdiği bildiriliyor. Son olarak, Pakistan’ın başkenti İslamabad’da bir kadın ve iki çocuk depremden 68 saat sonra enkaz altından sağ çıkarıldı.

Deprem bölgesinde meydana gelen toprak kaymaları nedeniyle çok sayıda yerleşim birimine ulaşmakta hala güçlük çekiliyor. Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref, dün uluslararası kamuoyuna yaptığı yardım çağrısında, para, ilaç, çadır ve battaniyenin yanısıra karayolu bağlantısı kesilen bölgelere ulaşım için helikopter talep etmişti.

Bu arada BM de, deprem sonrasında 2,5 milyondan fazla kişinin evsiz kaldığını duyurdu.

BÖLGEYE YARDIM YAĞIYOR
Ülkeye dünyanın dört yanından yardım mazemeleri ve kurtarma ekipleri gönderiliyor. BM, yardım çalışmalarını organize etmek için acil durum elemanlarını bölgeye yollarken, İngiltere’den yardım malzemeleri ve ekipleri de bölgeye gönderildi.

ABD, Pakistan’a 100 bin dolar göndereceğini açıkladı.

Birleşik Arap Emirlikleri de depremin ardında bölgeye ilk yardım gönderen ülkelerden. Japonya da bölgedeki çalışmalara destek olmak amacıyla Pakistan’a 50 kişiden oluşan bir yardım ekibi gönderdi, Japon Kızılhaçı, tıbbi yardımda bulunma kararı aldı.

Hindistan Başbakanı Manmohan Singh de Pakistan Devlet Başkanı Müşerref’i aradı ve yardım önerisinde bulundu.

TÜRK KIZILAYI BÖLGEDE
Türk Kızılay’ı da deprem nedeniyle Pakistan’a, kurtarma ekibi ve yardım malzemesi gönderdi. Genelkurmay Başkanlığı, arama kurtarma ekibi ile yardım malzemelerini Pakistan’a götürmek için 4 uçak tahsis etti. 12 kişilik AKUT ekibi de, arama kurtarma faaliyetlerine katılmak üzere felaket bölgesine gitti.

Güney Asya depreminde, kurtarma çalışmalarının genel koordinasyonunu sağlayacağı belirtilen 8 kişilik kızılay ekibinin yanı sıra, 28 DAK, 33 Sağlık Bakanlığı, 20 Sivil Savunma Genel Müdürlüğü ile 4 GEA personeli de Pakistan’a gitti. Ekiplerle birlikte bölgeye, acil yardım malzemeleri ve çok sayıda ceset torbası da gönderildi.

İstanbul’dan da 33 kişilik sağlık ekibi, 2 ambulans ve 1 çekici gönderildi. Askeri uçaklar, İran’ın hava sahasının kullanımına izin vermemesi nedeniyle bekletiliyordu. Bu arada, 2’si sağlık görevlisi 8 kişilik GEA ekibi, THY’nin tarifeli uçağı ile Pakistan’a gitti.

Son Düzenleyen Blue Blood; 02-10-2006 @ 21:18.
  Bu Mesajı Yetkililere Rapor Et Bu mesaja hızlı cevap gönder
Eski 18-10-2005   #2 (mesaj-linki)
no_fear_

bir depremzede olarak onların halinden en iyi anlayan benim hatta önceki forumda 17 agustos depremin görüntülerini koymuştum ama beklenen ilgiyi görmedi sanırım kımse yaşamayınca anlayamıyacak ALLAH birdaha bize o günleri göstermesin pakistandaki kardeşlerime geçmiş olsun dileklerimi iletmekten başka bir şey yapamıyorum.......
acılar paylaştıkça azalırmış tşk. CrasHofCinneT .......

Son Düzenleyen no_fear_; 18-10-2005 @ 06:49.
Eski 18-10-2005   #3 (mesaj-linki)
Blue Blood - avatarı

Dünki depremden sonra düşündüğüm tek şey ne büyük bir felaket olduğu ve insanların hayatını nasıl etkilediği ve bu hayatları nasıl bir anda yok edeceği oldu. 2 gün önce izlediğim bir programda kızılayın bu tür felaketler için hazırlıklarını gördüm her şey son derece muntazam ve özenliydi. bu çok iyi bir gelişme ama yinede Allah böyle büyük felaketler yaşatmasın ve bu hazırlıklara kimseyi muhtaç etmesin.
Eski 18-10-2005   #4 (mesaj-linki)
Blue Blood - avatarı

Arkadaşlar Konu Sadece Deprem Değil Belirtirim Ama En Büyük Acı Suanki Pakistan Devleti Allah Vatanıma Halkıma Vermesin Bizde Geçmişte Yaşadık Ve Deprem Ülkesiyiz..

Amerikada Kasırga Felaketi, Pakistan Depremi, Türkiyede Kuş Gribi(Dünyada)

Ne Oluyor Bu Dünyaya Hadi Buyrun Şimdi Yazın Ne Oluyor Allahım Diyomuyuz Bu Sıralar?
Eski 18-10-2005   #5 (mesaj-linki)
caglayannet
::::::HER GÜN 25 BİN KİŞİ AÇLIKTAN ÖLÜYOR::::::::::::

Her gün 25 bin kişi açlıktan ölüyor

Dünya Gıda Programı Başkanı James Moris her gün 25 bin kişi açlık ve yoksulluktan öldüğüne, dünya genelinde kronik açlık çekenlerin sayısının da geçen her yılla arttığına dikkat çekti.

İSTANBUL - Birleşmiş Milletlere bağlı Dünya Gıda Programı’ndan yeni bir uyarı geldi: Açlık ve yoksulluk yüzünden her gün 25 bin kişi hayatını kaybediyor. Önlem alınmazsa bu sayı artacak.
Dünya Gıda Günü’nde, Birleşmiş Milletlere bağlı Dünya Gıda Programı’nın açıkladığı rapor endişe verici. Rapora göre: “Her 5 saniyede bir, bir çocuk açlıktan ölüyor”, “her gece 800 milyon insan aç uyuyor”, “açlık yüzünden bu yıl içinde 6 milyon kişi öldü”...

Dünya Gıda Programı Başkanı James Moris her gün 25 bin kişi açlık ve yoksulluktan öldüğüne, dünya genelinde kronik açlık çekenlerin sayısının da geçen her yılla arttığına dikkat çekti. Moris, gelişmiş ülkeleri de, çiftçilerine verdikleri tarım desteğini her yıl artırırken, dünyanın dört bir yanında gıda bulamayan çocuklara sırt dönmekle eleştiriyor.

SİLAHA 3 TRİLYON DOLAR, GIDAYA 219 MİLYON DOLAR

Birleşmiş Milletlerin açlıkla ilgili raporunu hazırlayan Jan Ziegler de dünya genelinde yoksulluğun artışına bir başka rakam vererek dikkat çekiyor: Birleşmiş Milletler üyesi ülkeler 2004 yılında silahlanmaya 3 trilyon dolar para harcarken, dünya gıda programına yaptıkları bağışların miktarı 219 milyon dolarla sınırlı kaldı.

Son Düzenleyen caglayannet; 18-10-2005 @ 15:43.
Eski 19-10-2005   #6 (mesaj-linki)
djwerrt

ben diorum crashofcinnet... Noluyor diorum bence denge bozuluor artık... her yerde bi afet, felaket ortaya çıkıor son 5-6 senedir de çoğalmakta..yanlış mı düşünüorum arkadşlar.. SONUMUZ HAYIR OLA!!
Eski 19-10-2005   #7 (mesaj-linki)
NihLe

COCA COLA NIN SAHIBI, CNN DE YAPTIGI AÇIKLAMA ILE TEMMUZ AYININ TÜM
GELIRINI VE BUNDAN SONRAKI AYLARIN KAR PAYLARINI ISRAIL DONANMASINA
DEVRETTIGINI AÇIKLADI!

Kapitalizmin ve Amerikan emperyalizminin simgesi olan Coca-Cola, sanki Amerikanın en çok vergi veren, Amerika'yı giriştiği tüm terör olaylarında destekleyen, Irak'ta, Afganistan'da, Filistin'de ve dünyanın her yerinde masumlara yönelik saldırıların mali destekçisi değilmiş gibi,
Asla Unutma!
Her Coca Cola Alışınızda,
Her Mac Donald's 'a girişinizde,
Her CareFour Marketlerindeki alışverişinizde,
Her Nestle çikolata yediğinizde ya da
Nescafe yudumladığınızda
Her Ariel Matik kullanışınızda
zulme ortak olacaginizi
ZULUM YAPAN KADAR ZULUMA TEŞVİK EDEN ve DESTEK VERENINDE SUCLU OLAGINI UNUTMA

http://www.kralsevgi.net/israil/

Bu Gün Onlara Yarın Bize Sadece Bİraz Daha Duyarlı Olalım!!!
Eski 20-10-2005   #8 (mesaj-linki)
Blue Blood - avatarı

Gülmemiş Gözlerimin İçi Hiç Bir Zaman
Ama Aldatmak İçin Fırsat Kovalayanları
Rezil Etmek Benim Görevim vede Dönem Ödevim!
Hayat Yolunda Hayatta Kalmak Olimpiyat Rekorunu Kırmak Kadar Zordur
Bunu Bilirim Kelimeleri ÇoK Karışık Benliğim İle Barışık
Bizler Yapışık Onlar Zehirli Sarmaşık
Gibi
Hem Çekici Hem Tehlikeli HERSEY AP AÇIK ORTADA..

Keşke Hayat Aşk Olsa Gidenlerin Arkasından Ağlamak Olsa..

Ben Hayatımı Hip Hop Sanatı İle Süslüyorum Ezilen Büzülen Çok Olsada Yok Merhamet Kimsede..

Tek Farkım Ben Gerçek..
Eski 20-10-2005   #9 (mesaj-linki)
ibrahimarac - avatarı

nihle adlı kullanıcıdan alıntı
COCA COLA NIN SAHIBI, CNN DE YAPTIGI AÇIKLAMA ILE TEMMUZ AYININ TÜM
GELIRINI VE BUNDAN SONRAKI AYLARIN KAR PAYLARINI ISRAIL DONANMASINA
DEVRETTIGINI AÇIKLADI!

Kapitalizmin ve Amerikan emperyalizminin simgesi olan Coca-Cola, sanki Amerikanın en çok vergi veren, Amerika'yı giriştiği tüm terör olaylarında destekleyen, Irak'ta, Afganistan'da, Filistin'de ve dünyanın her yerinde masumlara yönelik saldırıların mali destekçisi değilmiş gibi,
Asla Unutma!
Her Coca Cola Alışınızda,
Her Mac Donald's 'a girişinizde,
Her CareFour Marketlerindeki alışverişinizde,
Her Nestle çikolata yediğinizde ya da
Nescafe yudumladığınızda
Her Ariel Matik kullanışınızda
zulme ortak olacaginizi
ZULUM YAPAN KADAR ZULUMA TEŞVİK EDEN ve DESTEK VERENINDE SUCLU OLAGINI UNUTMA

http://www.kralsevgi.net/israil/

Bu Gün Onlara Yarın Bize Sadece Bİraz Daha Duyarlı Olalım!!!

bu açıklama 2002 yılında yapıldı ve çok büyük tepkiler aldı bunun üzerine yaptığı açıklamanın tersine israil donanmasına falan kar payları verilmedi . . . Biz bunları 2002 afiş yapıp dağıttık .. Eski bir açıklama yani ..
Eski 20-10-2005   #10 (mesaj-linki)
NihLe

Eski Bir Açıklama olması Gerçegi Değiştirmez Amerikanın Dünya Üzerindeki Etkisini Ve Bu Ektininde BU Markaların GÜcüyle Arttıgını Herkes Bİliyor..

Eski Bİr Bİlgi Diye Şahsen BEn BU Gerçegi GÖzardı Etmem..
Cevap Yeni Konu Aç

Etiketler
dağları, dert, olaylar, Üzücü
uzucu olaylar,
Hızlı Cevap
Resim Doğrulama
Dert Dağları, Üzücü Olaylar Konusuna Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Alp Dağları (Alpler) asla_asla_deme Dünya Coğrafyası 1 05-11-2008 14:04
Altay Dağları Gabriella Dünya Coğrafyası 0 04-11-2008 21:11
Türkiye'nin Dağları Blue Blood Türkiye Coğrafyası 3 05-06-2008 11:45
Güler Duman - Dert Dert Üstüne Last AirBender Türkçe Şarkı Sözleri 0 22-05-2008 10:41
Dert - Dert Nedir - Dert Hakkında MelancholiscH X-Sözlük 0 26-11-2007 23:30