Hayatlarımızdaki İlkler Üye Ol (Üye olduğunuzda tüm reklamlar gizlenecektir) Soru/Cevap
Geri Dön   MsXLabs MK > :: Yaşam :: > Genel Mesajlar > Kahve Molası
Facebook Hesabınızla Bağlanın (Connect with Facebook)
Cevap Yeni Konu Aç
Eski 31-01-2008   #1 (mesaj-linki)
The Unique - avatarı
Hayatlarımızdaki İlkler

Bugün hayatın akışı içinde karşılaştığımız birçok olay, kullandığımız birçok aygıt bizi şaşırtmaktan oldukça uzak. Öyle ki yakın geçmişte günlük yaşamımıza giren cep telefonundan önce nasıl haberleştiğimizi hatırlamıyoruz bile.
İlklerin hayatımıza kattığı renk ve heyecanı anlatmaya hiçbir kelimenin gücü yetmez. Ayrıca, bugün gündelik yaşamımızı oluşturan tüm alışkanlık ve nesnelerin başlangıcı genellikle bir mücadelenin iddianın ve cesaretin eseridir.
Her gün yaşadığımız birçok olay, kullandığmız birçok nesnenin hayatımıza nasıl ve ne zaman girdiğini çok iyi bilmiyoruz.

Mesela dondurma: Bu bilgi sizi yanıltıyor olabilir hatam varsa affınıza sığınıyorum.İnsanlar soğuk kış akşamlarında kurulan odun sobalarının yanı başında sahlep içerlermiş. Bir gün bir evde sahlep tüketilecek miktardan fazlaca pişirilmiş ve karın içine gömülmüş. Gömülen sahlepte donmuş.Tadını merak eden köylüler donan sahlepin tadına bakmaya karar vermiş. Köylüler bu tattan memnun kalmışlar ve bazı zamanlar sahlepi bu şekilde tüketmeyi uygun görmüşler.

Tabi ki ; Hayatımıza Giren Daha Değişik Şeyler Vardır Bunlardan Bahsedelim

Bu Mesajı Yetkililere Rapor Et Bu mesaja hızlı cevap gönder
Eski 31-01-2008   #2 (mesaj-linki)
The Unique - avatarı
Cvp: Hayatlarımızdaki İlkler

Mesela ; Babam bana saat almıştı ilk saatimdi karne hediyesiydi bende onu kırdım merak etmiştim nasıl çaşılıyor die
Eski 03-02-2008   #3 (mesaj-linki)
satoshi sd

bütün arkadaşlarımın toplanıp sanki tek kişi cagırıomus gibi cagırıb beni zorla dışarı cıkarıp bütün gün dolaşıp bana bişiler almaları hayatımın ilkiydi ve cok komik ve güzel bi gündü çünkü ben arkadaşlarımı hiç birarada toplayamazdım ugrasırdım ama heb birilerinin işi cıkardı
Eski 03-02-2008   #4 (mesaj-linki)
The Unique - avatarı

Benim ilk bisikletim olduğu günü hatırlıyorum 2 hafta dayanmadı çok mu yaramaz bi çocuktun acaba
Eski 03-02-2008   #5 (mesaj-linki)
satoshi sd

baksana yaramazmışın demekkii

bende koskoca dolabı düşürmüştüm napiim annemde oyuncaklarımı oraya saklamasaydıı

Son Düzenleyen satoshi sd; 03-02-2008 @ 15:28. Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi
Eski 03-02-2008   #6 (mesaj-linki)
volture - avatarı

lisedeki ilk günümü hatırlıorum da... çok fena bi gündü daha ilk günden maalesef kavga etmiştim

(2003-2004)

Eski 03-02-2008   #7 (mesaj-linki)
Naesse - avatarı

Bende 4-5 yaşLarındayken kahküllerim gözüme giriyo diye sinir olup, makası alıp kesmiştim Kahküllerimi özLüyorum
Eski 03-02-2008   #8 (mesaj-linki)
satoshi sd

o kalkülleri kesince halini görmek isterdim
Eski 04-02-2008   #9 (mesaj-linki)
The Unique - avatarı

İlk aşkım; ilkolkul 3 ncü sınıftaydım adı olcay dı kızın adı seviyordum onu çocukça işte evlerine kadar yolcu ederdim )
Eski 04-02-2008   #10 (mesaj-linki)
Requiem - avatarı

Bende ilk aşkımı yaziyim bari..
İlk aşkım 1. sınıfta Ahu adında bi kızdı..
Kız beni seviyodu hatta okuma yazmayı ilk söktüğü zaman kağıda seni seviyorum yazıp benim çantama atmıştı..
Aslında ben Ahu'yu sevmiyodum 1-B den bi kızı seviyodum ama Ahu'yu sevmememe rağmen, Ahu başka çocuklarla konuştuğu zaman çok kıskanıyodum..
Cevap Yeni Konu Aç
Hızlı Cevap
Resim Doğrulama
En popüler 5 etiket
Bu Konunun Etiketleri
ilkler,
Hayatlarımızdaki İlkler Konusuna Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Fenerbahçe'nin Rekorları ve Tarihindeki İlkler Blue Blood Fenerbahçe 4 15-06-2009 02:14
Türkiye ve Türklerde Tarihteki İlkler NympH Satırlarla Türkiye 226 05-01-2009 21:04
Dünya Tarihinde İlkler CrasHofCinneT Tarih 71 16-12-2008 00:43
Türk Edebiyatında İlkler sagopa kajmer Türk Dili ve Edebiyatı 2 21-09-2008 23:01
Osmanlı Tarihinde İlkler nünü Osmanlı İmparatorluğu 3 20-09-2008 01:11