Bugüne kadar hayat'tan ne öğrendiniz? Neleri öğrenemediniz? Üye Ol (Üye olduğunuzda tüm reklamlar gizlenecektir) Soru/Cevap
Geri Dön   MsXLabs MK > :: Yaşam :: > Genel Mesajlar > Kahve Molası
Facebook Hesabınızla Bağlanın (Connect with Facebook)
Cevap Yeni Konu Aç
Eski 26-10-2005   #31 (mesaj-linki)
Blue Blood - avatarı

Gerçek arkadaşlar arasına mesafe girmez
Gerçek aşkların da !

gercek Aşk mı? Her guzel sey bitiyor her guzel aşkında sonu husran Askın Gercegi Sahtesi Yom cunku Aşk yok..!
  Bu Mesajı Yetkililere Rapor Et Bu mesaja hızlı cevap gönder
Eski 26-10-2005   #32 (mesaj-linki)
hulyasahin

hiç kimse için kendi doğrularımdan,değerlerimden ödün vermemeyi öğrendim. çünki gün geliyor senin canın gibi sevdiğinde,seni canı gibi sevende isteyerek veya istemeyerek hayatından yok olabiliyor..ve anladımki geri kalan ve bizi ayakta tutan hayattaki değerlerimiz,doğrularımız,inançlarımız....
Eski 26-10-2005   #33 (mesaj-linki)
NeutralizeR - avatarı

hulyasahin adlı kullanıcıdan alıntı
hiç kimse için kendi doğrularımdan,değerlerimden ödün vermemeyi öğrendim. çünki gün geliyor senin canın gibi sevdiğinde,seni canı gibi sevende isteyerek veya istemeyerek hayatından yok olabiliyor..ve anladımki geri kalan ve bizi ayakta tutan hayattaki değerlerimiz,doğrularımız,inançlarımız....
Çok güzel bir ifade şekli... Tamamen katılıyorum
Eski 26-10-2005   #34 (mesaj-linki)
Blue Blood - avatarı

hulyasahin adlı kullanıcıdan alıntı
bunu kim yapabiliyor ben yapamıyorum mesela herzaman bu dediklerinizi yapamıyoruz malasef ve uzuluyoruz aglıyoruz yıkılıyor vs...
Eski 26-10-2005   #35 (mesaj-linki)
Blue Blood - avatarı

HerCahi adlı kullanıcıdan alıntı
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

ALLAH UZUN ÖMÜRLER VERSİN ....! ......
sağolda sen daha yaşlısın gibime geliyor asıl allah sana uzun ömürler versin.
Eski 26-10-2005   #36 (mesaj-linki)
Blue Blood - avatarı

ebru_975 adlı kullanıcıdan alıntı
sağolda sen daha yaşlısın gibime geliyor asıl allah sana uzun ömürler versin.
Cevabımı uzun bir süre sonra gördüğünüze göre vede espriyi anlamadığınıza göre...

Ve EN ÖNEMLİSİ ESPRİ ANLAYIŞINIZA HAYRAN OLDUĞUMA GÖRE

GEÇMİŞ HAYATINIZDA BİR ŞEYLERİ EKSİK ÖĞRENMİŞSİNİZ DEMEKTİR....!
Eski 30-10-2005   #37 (mesaj-linki)
rockysamet

BEN HİÇ BİR ŞEY ÖĞRENMEDİM HAYATTA AMA BU ZAMANA KADAR BAKACAĞIZ BİR DAHAKİ ZAMANLARDA NE ÖĞRENECEZ...
Eski 31-10-2005   #38 (mesaj-linki)
Blue Blood - avatarı
HAYATA BAKIŞTA SEÇİM

Jerry, cevresindekilerin cok sevdigi insanlardan biriydi. Keyfi her zaman yerindeydi. Her zaman soyleyecek olumlu bir sey bulurdu. Hatta bazen etrafindakileri cildirtirdi bile, "Bu adam bu halde bile nasil iyimser olabiliyor?" diye. Birisi nasil oldugunu sorsa

"Bomba gibiyim." diye yanit verirdi hep. "Bomba gibiyim..." Jerry dogal bir motivasyoncuydu. Yanindaki insanlardan biri o gun, kotu bir gundeyse, Jerry yanina kosar, duruma nasil olumlu bakilacagini anlatirdi. Bu tarzi fena halde dusunduruyordu beni. Bir gun Jerry'ye gittim
"Anlayamiyorum." Dedim.
"Nasil oluyor da, her zaman, her kosulda bu kadar olumlu bir insan olabiliyorsun? Nasil basariyorsun bunu?
"Her sabah kalktigimda kendi kendime Jerry bugun iki secimin var. Havan ya iyi olacak ya da kotu derim. Her zaman havamin iyi olmasini secerim. Kotu bir sey oldugunda yine iki secimim var. Kurban olmak ya da ders almak. Ben basima gelen kotu seylerden ders almayi secerim. Birisi bana bir seyden sikayete geldiginde, yine iki secimim var. Sikayetini kabul etmek ya da ona hayatin olumlu yanlarini gostermek. Ben olumlu yanlarini gostermeyi secerim.
"Yok yahu" diye dalga gectim.
"Bu kadar kolay yani"
"Evet...Kolay..." dedi Jerry.
"Hayat secimlerden ibarettir. Her durumda bir secim vardir. Sen her durumda nasil davranacagini secersin. Sen insanlarin senin tavrindan nasil etkileneceklerini secersin. Sen havanin, tavrinin iyi ya da kotu olmasini secersin. Yani sen hayatini nasil yasayacagini secersin."
Jerry'nin sozleri beni oldukca etkiledi. Onu uzun yillar gormedim. Ama hayatimdaki talihsiz olaylara dovunmek yerine olumlu secimler yaptigimda hep onu hatirladim.
Yillar sonra Jerry'nin basina cok talihsiz bir olay geldi. Soygun icin gelen hirsizlar Jerry'yi delik desik etmisler. Ameliyati 18 saat surmus, haftalarca yogun bakimda kalmis. Taburcu edildiginde kursunlarin bazilari hala vucudundaymis. Ben onu olaydan alti ay sonra gordum.
"Nasilsin?" diye sordugumda "Bomba gibi" dedi.
"Bomba gibi"
"Olay sirasinda neler hissettin Jerry?" dedim.
"Yerde yatarken iki secimim var diye dusundum. Ya yasamayi sececektim ya olumu. Ben yasamayi sectim."
"Korkmadin mi? Suurunu kaybetmedin mi?"
"Ambulansla gelen saglik gorevlileri harika insanlardi. Bana hep 'iyileseceksin merak etme' dediler. Ama acil servisin koridorlarinda sedyemi hizla surerken doktorlarin ve hemsirelerin yuzundeki ifadeyi gorunce ilk defa korktum. Bu gozler bana "Bu adam olmus" diyordu.
"Birseyler yapmazsam, biraz sonra olu bir adam olacaktim."
"Ne yaptin?" diye merakla sordum.
"Kocaman bir hemsire yanima yaklasti ve bagirarak her hangi bir seye ihtiyacim olup olmadigini sordu. 'Evet' diye yanit verdim." "Var" Doktorlar ve hemsireler merakla sustular. Derin bir nefes alarak kendimi topladim ve bagirdim. "Benim kursunlara alerjim var!.."
Doktor ve hemsireler gulmeye basladilar. Tekrar bagirdim.
"Ben yasamayi sectim. Beni bir canli gibi ameliyat edin. Otopsi yapar gibi degil."
Jerry, sadece doktorlarin buyuk ustaliklari sayesinde degil, kendi olumlu tavrinin da buyuk katkisi ile yasadi. Yasamasi bana yeni bir ders oldu. Hergun hayatimizi dolu dolu yasamayi secme sansimiz ve hakkimiz oldugunu ondan ogrendim ve herseyin kendi secimlerimize bagli oldugunu.
1. Unutup gitmek,
2. Yaziyi dikkate alip kesip saklamak, arkadaslariniza gondermek.
Francie Baltazar Schartz'yn yazisini okuduktan sonra dusundum, iki secimim vardi:
1. Cope atmak,
2. Birileriyle paylasmak. Ben secimimi yaptim. Ya siz?...

Son Düzenleyen Blue Blood; 31-10-2005 @ 14:25.
Eski 03-11-2005   #39 (mesaj-linki)
Blue Blood - avatarı
..........anlamına gelmez!

Adamın biri, ilk defa gittiği küçük bir kasabada şaşkın şaşkın gezindikten sonra yol kenarında duran bir arabanın yanına sokulmuş ve arka koltukta tek başına oturan çocuğa :
- Buraların yabancısıyım demiş.
Parkın hemen yanıbaşındaki fırını arıyorum,
çok yakın olduğunu söylediler.
Çocuk, arabanın penceresini iyice açtıktan sonra :
- Ben de buraya ilk defa geliyorum demiş.
Ama sağ tarafa gitmeniz gerekiyor herhalde.

Adam, çocuğun da yabancı olmasına rağmen bunu nasıl anladığını sormuş ister istemez.
- Ihlamur çiçeklerinin kokusunu duymuyor musunuz?
diye gülümsemiş çocuk.
Kuş cıvıltıları da oradan geliyor zaten.
- İyi ama, demiş adam, bunların parktan değil de tek bir ağaçtan gelmediği ne malûm ?
- Tek bir ağaçtan bu kadar yoğun koku gelmez, diye atılmış çocuk.
Üstelik, manolyalar da katılıyor onlara. Hem biraz derin nefes alırsanız, fırından yeni çıkmış ekmeklerin kokusunu duyacaksınız.

Adam, gözlerini hafifçe kısarak denileni yaptıktan sonra, teşekkür etmek için döndüğünde farketmiş çocuğun
kör olduğunu.
Çocuk ise, konuşurken bir anda sözlerini yarıda kesmesinden anlamış, adamın kendisini farkettiğini.
Işığa hasret gözlerini ondan saklamaya çalışırken:
- Üç yıl önce bir kaza geçirmiştim, demiş, görmeyi o kadar çok özledim ki. Sizinkiler sağlam öyle değil mi?
Adam, çocuğun tarif ettiği yerde bulunan fırına yönelirken:
- Artık emin değilim, demiş. Emin olduğum tek şey, benden iyi gördüğündür.

Gösterdim... gördü anlamına gelmez
Söyledim... duydu anlamına gelmez
Duydu... doğru anladı anlamına gelmez
Anladı... hak verdi anlamına gelmez
Hak verdi... inandı anlamına gelmez
İnandı... uyguladı anlamına gelmez
Uyguladı... sürdürecek anlamına gelmez...

Son Düzenleyen Blue Blood; 03-11-2005 @ 12:01.
Eski 06-11-2005   #40 (mesaj-linki)
Blue Blood - avatarı
Ayow

Ölüm İke Yaşam, Ruhumdaki İsyan Bir Kibrit Gibi Yanan Öğrendim Son Kez Duyacağım Kesip Atmanın Serseriyi Kıracağını...
Cevap Yeni Konu Aç

Etiketler
bugüne, hayattan, neleri, öğrendiniz, öğrenemediniz
Hızlı Cevap
Resim Doğrulama
Bugüne kadar hayat'tan ne öğrendiniz? Neleri öğrenemediniz? Konusuna Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Dünden Bugüne Astroloji Pasakli_Prenses Astroloji/Fallar 0 24-10-2008 22:57
Neleri Çabuk Unutuyoruz? _PaPiLLoN_ Psikoloji ve Psikiyatri 1 24-07-2008 14:14
Bilgisayarınız için neleri biliyorsunuz? green almond PC/Internet Teknik Destek 16 01-12-2007 13:14
Dünden Bugüne Kartpostallar asla_asla_deme Kültür 0 08-06-2007 22:38
Bilimsel Devrimlerin Yapısı Neleri İçeriyor? GusinapsE Bilim 4 02-10-2006 05:56