| | #41 (mesaj-linki) | |
| Herşeyi öğrendiğimi ve öğretiğimi sanıyordum amaaaa mallesef öğrenip de öğretememişim :.. ama sabrım dağlar kadardır öğrendiklerimi öğreteceğime söz veririm | |
|
| | #42 (mesaj-linki) | |
| Her şeyi öğrendiğimi zannediyordum ama her şeyi öğrenemediğimi öğrendim | |
|
| | #43 (mesaj-linki) | |
| gençlerin aynada göremediklerini yaşlılar bir tuğla parçasında okurlar.(m.c.rumi) | |
|
| | #44 (mesaj-linki) | |
|
dost bildiklerinin günün birinde ansızın sırtından seni hançerleye bileceğini insanların bencil olduğunu menfaatler için dostların ateşe atılabildiğini kimseye güvenmemeyi arkadaşlarının yalanlarla iftiralarla seni küçük düşürerek kendilerini insanları gözünde değer kazanabileceklerini düşündüklerini kimseye hak ettiğinden fazla değer vermemeyi üzülmeye değmez insanlar için üzülmemeyi seni adam yerine koymayanı senin de adam yerine koymaman gerektiğini öğrendim ve an acısı insanlara çabuk güvenmemek gerktiğini öğrensem de hep güvenip dost bilip kazık yememeyi öğrenemedim Son Düzenleyen bilinmezden insan; 23-11-2005 @ 11:20. | |
|
| | #45 (mesaj-linki) | |
| Bir şey elde etmek için çabalamadan, o şeyi elde edemeyeceğimi öğrendim | |
|
| | #46 (mesaj-linki) | |
|
görmeden de sevmeyi,sevdiğini beklemeyi,duanın gücünü ve en önemlisi sabretmenin güçlüğünü öğrendim
| |
|
| | #47 (mesaj-linki) | |
| YAŞ 1 ağladığım zaman etrafım da bir kalabalık olduğunu farkettim. YAŞ 3 evin içinde dolaşan erkeğin en büyük rakibim olduğunu farkettim. YAŞ 5 anne ve babamın birbirlerine bağırmalarının beni ne kadar korkuttuğunu öğrendim. YAŞ 7 meşrubat içerken gülümsersem,içtiklerimin burnumdan geldiğini öğrendim. YAŞ 12 bir şeyin değerini anlamanın en iyi yolunun,ondan bir süre yoksun kalmak olduğunu öğrendim. YAŞ 13 annemle babamın el ele tutuşmalarının ve öpüşmelerinin beni daima mutlu ettiğini öğrendim. YAŞ 15 bazen hayvanların,kalbimi insanlardan daha çok ısıttığını öğrendim. YAŞ 18 ilk gençlik yıllarımın keder,ıstırap,şaşkınlık ve aşktan ibaret olduğunu öğrendim. YAŞ 24 aşkın kalbimi kırabileceğini;ama,buna değer olduğunu öğrendim. YAŞ 33 bir arkadaşı kaybetmenin en kestirme yolunun,ona ödünç para vermek olduğunu öğrendim. YAŞ 36 önemli olan başkalarının benim hakkımda ne düşündükleri değil,benim kendi hakkımda ne düşündüğüm olduğunu öğrendim. YAŞ 38 eşimin beni hala sevdiğini,tabakta iki elma kaldığında küçük olanı almasından anlayabileceğimi öğrendim. YAŞ 41 bir insanın kendine olan güveninin hayattaki başarısını büyük oranda belirlediğini öğrendim. YAŞ 44 annemin beni görmekten her seferinde sonsuz mutluluk duyduğunu öğrendim YAŞ 46 yalnızca minik bir kart göndererek bile birinin gönlünü aydınlatabileceğimi öğrendim. YAŞ 49 herhangi bir işi,yaptığımdan daha iyi yapmaya çalıştığımda,o işin yaratıcılığa dönüştüğünü öğrendim. YAŞ 50 sevgi evde üratilmemişse,başka yerde öğrenmenin çok güç olduğunu öğrendim. YAŞ 53 insanların bana,izin verdiğim biçimde davrandıklarını öğrendim. YAŞ 55 küçük kararları aklımla,büyük kararları kalbimle almam gerektiğini öğrendim. YAŞ 64 mutluluğun parfüm gibi olduğunu,kendime bulaştırmadan başkalarına veremeyeceğimi öğrendim. YAŞ 70 iyi kalpli olmanın mükemmel olmaktan daha iyi olduğunu öğrendim. YAŞ 82 sancılar içinde kıvranırken bile başkalarına baş ağrısı olmamam gerektiğini öğrendim. YAŞ 90 evlenme kararının hayatta verilecek en önemli karar olduğunu öğrendim. YAŞ 95 öğrenmem gereken daha çok şey olduğunu öğrendim... | |
|
| | #48 (mesaj-linki) | |
| Yaşamımda edindiğim en büyük bilgi şudur; Kendi kendine yardım etmeyi bilmeyene , hiç kimse yardım etmez | |
|
| | #49 (mesaj-linki) | |
| YAŞAMIN ÖĞRETTİKLERİ Öğrendim ki… Yaş**, bir rulo tuvalet kağıdı gibidir; sonuna yaklaştıkça, daha hızlı geçip gider. Öğrendim ki… Tanrı bize istediğimiz her şeyi vermediği için minnettar olmalıyız. Öğrendim ki… Para, sınıf satın almaz. Öğrendim ki… Yaş**ı bu kadar muhteşem kılan şey, her gün yaşanan o küçük olaylardır. Öğrendim ki… Herkesin kırılmaz gibi görünen kabuğunun altında, takdir edilmeyi ve sevilmeyi bekleyen biri var. Öğrendim ki… Tanrı, her şeyi bir günde yaratmadı. Bana bunu yapabileceğimi düşündüren şey nedir? Öğrendim ki… Gerçeklere aldırmamak, onları değiştirmez. Öğrendim ki… Biriyle hesaplaşmayı planladığınızda, aslında tek yaptığınız, o kişinin sizi incitmeyi sürdürmesine izin vermektir. Öğrendim ki… Zaman değil sevgi, bütün yaraları iyileştirir. Öğrendim ki… Kendimi bir birey olarak geliştirmemin en kolay yolu, çevremde benden daha zeki insanların olmasını sağlamaktır. Öğrendim ki… Karşılaştığınız herkes, bir gülümsemeyle selamlanmayı hak eder. Öğrendim ki… Bebeklerinizle birlikte uyumaktan ve onların nefesini yanaklarınızda hissetmekten daha tatlı bir duygu yoktur. Öğrendim ki… Siz aşık oluncaya kadar kimse mükemmel değildir. Öğrendim ki… Yaş** güçlü; ama ben daha güçlüyüm. Öğrendim ki… Fırsatlar asla kaybolmaz; elden kaçırdıklarınızı bir başkası alır. Öğrendim ki… Limanınızda hep acıyı tutarsanız, mutluluk, başka bir limana yanaşır. Öğrendim ki… Babam ölmeden önce, ona onu sevdiğimi bir kez daha söyleyebilmek isterdim. Öğrendim ki… Kişi, yumuşak ve ılımlı sözler sarf etmelidir; çünkü, yarın bir gün, bu sözleri yutmak zorunda kalabilir. Öğrendim ki… Bir gülümseme, yüz ifadenizi güzelleştirmenin en ucuz yoludur. Öğrendim ki… Nasıl hissedeceğimi seçemem; ama bu konuda ne yapabileceğimi seçebilirim. Öğrendim ki… Yeni doğmuş bebeğiniz, küçük parmağınızı minik avcuyla kavradığında, artık yaşama kenetlenmişsinizdir. Öğrendim ki… Herkes dağın tepesinde yaşamak ister; ama tüm mutluluk ve gelişim, dağa tırmanırken gerçekleşir. Öğrendim ki… Öğüt vermek, yalnızca iki koşulda iyidir: talep edildiğinde ve yaş**ı tehdit eden bir durum söz konusu olduğunda. Öğrendim ki… Çalışmak için zamanım ne kadar kısıtlıysa, o kadar fazla iş çıkarıyorum. | |
|
| | #50 (mesaj-linki) | |
| hayatın bana öğrettikleri... hayat bana sadece baharın en güzel renklerini değil,birde içindeki siyahın yerini ard arda geçen senelerin nereye gittiğini mevsimlerin değiştiğini ağaçların yeşerdikten sonra kuruyup gittiğini yağmurun ardından güneşi gündüzün ardından geceyi ağladıktan sonra gülmeyi kimsenin bilmediği bütün gerçekleri ardındaki sahte gülüşleri o sonsuz karanlığın içinde gecenin mâtemini yıldızlara seslenmeyi bana anne demeyi öğretti. hayat bana sadece saz çalıp oynamayı değil,birde ney’e üfleyip ağlamayı terkedilip unutulmayı yanlızlığı... yanlız kalmayı herşeye rağmen bağışlamayı unutup geçmişe bir çizgi atmayı yeni bir sayfa açmayı sorumluluk almayı kaçıp kurtulmayı kötülüğe karşı koymayı savaşmayı,ama hep barışmayı,kazanmayı bir olmaza aldanmayı birde garip olmayı hep öyle kalmayı öğretti. hayat bana sadece çamurda yuvarlanmayı değil birde yağmurda ıslanmayı sanatı,duygusallığı vefayı,yıkılmamayı dimdik ayakta kalmayı hasreti,sılayı,gurbeti güvenmeyi,güven vermeyi hata edip düzültmeyi öğretti. hayat bana bir yol gösterdi uzun bu yol ağaçlı,çiçekli tuttu çekti beni kimsenin bilmediği cesaret edemediği sedece azmin geçtiği sevginin süslediği hayalin umuda gittiği bu yol onun eli benim ismimdi. birde hayat bana herşeyin en güzelini sevgiyi sevmeyi o’na layık olabilmeyi o ateşi yüreğinde tutabilmeyi aşık olabilmeyi o’nu yaşayabilmeyi herşeye değer vermeyi uğrunda ölebilmeyi gözyaşı dökebilmeyi herşeye rağmen tebessüm etmeyi diz çöküp boyun eğmeyi kaldırıp elini şükretmeyi olduğu gibi kabullenmeyi mutlu olabilmeyi sabretmeyi öğretti. hayat bana her gün attığım adımı ölümü hatırlattı. | |
|
![]() |
| Etiketler |
| bugüne, hayattan, neleri, öğrendiniz, öğrenemediniz |
Bugüne kadar hayat'tan ne öğrendiniz? Neleri öğrenemediniz? Konusuna Benzer Konular | ||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevap | Son Mesaj |
| Dünden Bugüne Astroloji | Pasakli_Prenses | Astroloji/Fallar | 0 | 24-10-2008 22:57 |
| Neleri Çabuk Unutuyoruz? | _PaPiLLoN_ | Psikoloji ve Psikiyatri | 1 | 24-07-2008 14:14 |
| Bilgisayarınız için neleri biliyorsunuz? | green almond | PC/Internet Teknik Destek | 16 | 01-12-2007 13:14 |
| Dünden Bugüne Kartpostallar | asla_asla_deme | Kültür | 0 | 08-06-2007 22:38 |
| Bilimsel Devrimlerin Yapısı Neleri İçeriyor? | GusinapsE | Bilim | 4 | 02-10-2006 05:56 |