| | #151 (mesaj-linki) | |
| Sormak için sorulan sorular
Aşağıdakiler ABD li avukatlar tarafından mahkemelerde sorulmuş __gerçek__ sorulardır. "Uykusunda ölen bir insan, ertesi günün sabahına kadar bunun farkına varamaz, değil mi doktor?" "En genç olan oğlunuz, hani şu 20 yaşında olan, kaç yaşındaydı?" "Resminiz çekilirken orada mıydınız?" "Yalnız mıydınız, yoksa kendi başınıza mıydınız?" "Savaşta öldürülen kardeşiniz miydi yoksa siz miydiniz?" "Sizi öldürdü mü?" "Çarpışma esnasında araçlar arasında ne kadar mesafe vardı?" "Oradan ayrılana kadar orada mı kaldınız?" "Kaç kere intihar etmeyi başardınız?" Soru: "8 ağustosta mı hamile kaldınız?" Cevap: "Evet." Soru: "peki o anda siz ne yapıyordunuz?" Soru: "Üç çocuğunuz var, değil mi?" Cevap: "Evet." Soru: "Kaçı erkek?" Cevap: "Erkek yok." Soru: "Hiç kızınız var mı?" Soru: "Merdivenler alt bodruma iniyor dediniz, değil mi?" Cevap: "Evet." Soru: "Peki bu merdivenler yukarı da çıkıyor muydu?" Soru: "Bay X, geçen yaz kusursuz bir balayına çıktınız, değil mi?" Cevap: "Evet, Avrupa'ya..." Soru: "Eşiniz de sizinle geldi mi?" Soru: "İlk evliliğiniz niçin sona ermişti?" Cevap: "Ölüm sebebiyle." Soru: "Kim ölmüştü?" Soru: "Şüpheliyi tarif edebilir misiniz?" Cevap: "Orta boyluydu, sakalı vardı." Soru: "Erkek miydi yoksa kadın mı?" Soru: "Bugüne kadar kaç ölü üzerinde otopsi yaptınız, doktor?" Cevap: "Bugüne kadarki bütün otopsilerimi ölüler üzerinde yaptım." Soru: "Bütün cevaplarınız sözlü olmak zorunda, anlaştık mı? Şimdi, hangi okula gidiyorsunuz?" Cevap: "Sözlü." Soru: "Otopsiye başladığınız zamanı hatırlıyor musunuz?" Cevap: "Aksam 8.30 civarında başladık." Soru: "Bay X o esnada ölü müydü?" Cevap: "Hayır, sandalyeye oturmuş neden otopsi yaptığımı merak ediyordu." Soru: "İdrar örneği verme imkânınız var mı?" Cevap: "Kendimi bildim bileli yapabilirim." Soru: "Otopsiye başlamadan önce Bay Xin nabzına baktınız mı doktor?" Cevap: "Hayır." Soru: "Kalbini dinlediniz mi?" Cevap: "Hayır." Soru: "Nefes alıp almadığını kontrol ettiniz mi?" Cevap: "Hayır." Soru: "O halde siz otopsiye başlarken Bay X hala yaşıyor olabilir, değil mi?" Cevap: "Hayır." Soru: "Nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz, doktor?" Cevap: "Çünkü adamın beyni masamın üstünde bir kavanozun içindeydi." Soru: "Yine de hasta hala yaşıyor olamaz mıydı?" Cevap: "Evet, hatta şu anda bir mahkeme salonunda avukatlık yapıyor olabilir güler misin ağlar mısın ben karar veremedim | |
|
| | #152 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Geyik Baba - kız diyalogu Baba ve kızı arasındaki yıllar geçtikçe farklılaşan diyalog ilginizi çekecek... 0 yaşında Baba : Ne kadar da güzel. Şimdi bu küçücük şey benim kızım mı...¿ Gözleri de bana ne kadar çok benziyor... Kızı : Bu gözlerini benden hiç ayirmayan adam babam olsa gerek... 5 yaşında Baba : Prensesim benim, güzel kızım... Söyle bakalım baban sana ne alsın...¿ Kızı : En çok babamı seviyorum... Babam, niye annemle uyuyor...¿ Hep benimle uyusun, başkasını sevmesin... 10 yaşında Baba : Gittikçe yaramaz oluyor, kime çekti bu kız...¿ Kızı : Ben babama aşığım... Büyüyünce babam gibi erkekle evlenecegim... Babam bu ay harçlığımı arttırır mı...¿ 15 yaşında Baba : Ne kadar da çabuk büyüdü... Eve de gittikçe geç kalmaya basladı, bu gidişle başına kötü bir şey gelecek... Sanırım daha sert konuşmalıyım... Kızı : Babam yüzünden arkadaşlarımla istediğim kadar vakit geçiremiyorum... Bana baskı uygulamasından nefret ediyorum... Ne zaman özgür olacağım...¿ 20 yaşında Baba : Artık sözümü dinlemiyor, benden giderek uzaklaşıyor... Kendi parasını da kazanmaya basladı ya, bana ihtiyacı kalmadı tabii. Uzun zamandır tatlı bir-iki laf geçmedi aramızda zaten... Evi de sürekli erkekler arıyor. Galiba kızım elden gidiyor... Kızı : Her dediğime alınıyor, beni bir türlü anlamıyor... Hele geçen gün giydiğim mini eteğe karışmasına ne demeli...¿ Evden ayrılıp, kendi hayatımı kurmalıyım... Çocuk muamelesi görmekten bıktım artık!... 25 yaşında Baba : Bir gün bunun olacağını biliyordum... İşte evleniyor... Zaten aramız eskisi gibi değildi... Şimdi bir de kocası var... Prensesim beni terkediyor... Kızı : Böyle bir günde bile o mutsuz ifadeyi takınmasının ne lüzumu var ki...¿ Biliyorum, onu bir türlü içine sindiremedi. Bu yüzden yapıyor... Kendi hayalindeki damat degil ya!... Sanki birlikte yaşayacak olan o... 30 yaşında Baba : Çok az görüşüyoruz. Daha sık biraraya gelsek ne iyi olur... Hem torunlarımı da özlüyorum... Kendi arkadaş çevrelerinden fırsat bulup da bize gelemiyorlar ki... Kızı : Babamları da çok ihmal ediyorum galiba... Yine telefonda çok üzgün geldi sesi... Haftasonu onlara süpriz yapmak en iyisi... 40 yaşında Baba : Kızım, benim entellektüel düzeyimi yeterli bulmuyor... Ona göre çağın gerisinde düşünüyormuşum... Oysa küçükken derslerine hep ben yardım ederdim... Anlayamadığı bütün problemleri bana sorardı... Şimdi beni beğenmiyor... Bir daha onunla asla politik tartışmalara girmeyecegim... Kızı : Babam giderek daha da çocuk gibi davranıyor... Sürekli bir şeylerden yakınıyor... Gerçi son zamanlarda sağlığı da iyi değil ama... Ya ona bir şey olursa...¿ Zaten hiçbir zaman dilediği gibi bir evlat da olamadım... 45 yaşında Baba : Kızımın mutlu bir yuvası olması ne güzel... Gözüm arkada gitmeyecegim. Her şeyi kendi başardı... Onunla gurur duyuyorum... Kızı : Babam için çok endişeleniyorum. Onu kaybetmeye hazır değilim... İlaçlarını da hep ihmal ediyor zaten... Allah'ım onu benden alma! 50 yaşında Baba : Dünyada mutlu kal kızım !... Kızı : Seni çok özleyecegim ve arayacağım babacığım... Şimdi ben kime danışacağım, kim yardım edecek bana...¿ Ne olur gittiğin yerde çok mutlu ol... Ve hep yanımda olduğunu hissettir, Ne bileyim ben, arada sırada işaretler yolla mesela... Ah babacığım! Sensiz nasıl yaşayacağım...¿ 55 yaşında Kadın : Sen gideli, seni daha iyi anlıyorum babacığım... Keşke seni hiç üzmeseydim demeyeceğim, Çünkü "keşke"lerin hiçbir şeyi değiştiremeyeceğini biliyorum.... Yine de beni duyuyorsan, lütfen seni üzdüğüm her gün için çok ama çok pişman olduğumu bil olur mu...¿ | |
|
| | #153 (mesaj-linki) | |
| yok yok çıldırmak yok
- anne bu ne ? - buzdolabi yavrum . - neden ? ------------ anne baliklar su içer mi ? ------------ -enişte bu ne? -çakmak (1 dakika sonra) -enişte bu ne? -çakmak ... -enişte bu ne? -çakmak bahadir ... -enişte bu ne? -gazoz kapaği -olur mu? o çakmak! ------------ baliklar terler mi ? ------------- anne ben kurt olsam ablam da ormanda kuzu olsa o zaman benden korkar mi? -------------- -oğlum çik yukari babaannenden biraz yeni bahar iste.. (karde$ küçüktür daha 4 ya$ civari, merdivenlerin yarisinda döner ve..) -anne yeni bahar yoksa eski bahar istiyim mi? -(anne gülümser) oğlum eski bahar diye birşey yok sadece yeni bahar vardir -niye ama anne, yeni bahar varsa eski bahar da vardir hem olmasaydi niye yeni bahar desinler ki? -öyle demi$ler i$te oğlum, o bir baharat -nasıl yani? şimdi gerçekten eski bahar yok mu? niye yok? bidi bidi bidi bidi... -(anne delirme noktasina varmak üzereyken) çik yukari babaannenden yeni bahar al da gel hemen! ciyakkkk ------------- pirincin üzerinde neden çizgi var? ------------- -kedi mamasi yesem kedi olur muyum anne? -olmazsin kizim -peki kedi benim yemegimi yerse insan olur mu anne? -------------- anne, devlet ne zaman bana da imza vericek? ne zaman benim de imzam olucak? ------------------------------------ -baba, yeni aldigin ayakkabilarim ne renk? -kahverengi yavrum. -peki baba, kahve ne renk? -....?! --------------- -bunu kiriyim mi? -hayir. -bunu kiriyim mi? -hayir. -bunu kiriyim mi? -hayir. ....... -bunu kiriyim mi? -kir allahin cezasi kir. -neden? ------------ -teyze bu ne? -uçak -o uçak değil bi kere, helikopter! -............... --------------- hamile bi kadina: sen çocuğunu niye yedin? ----------------- -anne ben babami mi daha çok seviyorum seni mi ? ---------------- -anneee, bu kedinin kuyrugu niye uzamiyo? -ne?! -cekiyorum ama niye uzamiyo? --------------------------------- -baba -efendim kızım (geliyor du bakalım) -akşam olunca biz uyuyoruz ya -eee? -sabah kalkacağimizi nerden biliyoruz? -!!? ---------------- -anne ne zaman olacak bu yemek -ha deyince olmuyo kizim -o zaman ne deyince oluyosa onu de ki olsun ---------------- -bizim ka$imizi gözümüzü kim yaptı? -allah yapti -neden? ------------- -topekli tacimi gordun mu? -cık. kayip mi ettin? -yook topekli(?), gordun mu? -ha evet guzelmis. -gordun mu? --------------- -kötü söz söyleme kızım Allah yakar dilini -Allah nasıl yakar anne? | |
|
| | #154 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Geyik Kızlar bir gün beş katlı erkek mağazasını gezmeye giderler. 1. KATın kapısında şunlar yazılıdır: "Bu kattaki erkeklerin çalışacak bir işleri var ve çocukları da severler" Kızlar yazılanları okur ve şöyle derler: "Eh, hiç yoktan iyidir ama bir de üst kata bakalım" 2. KAT`ın kapısında yazılanlar: "Buradaki erkeklerin iyi bir işleri var, çocukları severler ve son derece yakışıklıdırlar." Kızlar: "Hmmm, hiç fena değil ama acaba bir üst katta ne var ?" 3. KAT : "Buradaki erkeklerin çok iyi birer işleri var, çocukları severler, son derece yakışıklıdırlar ve ev işlerine de yardım ederler". Kızlar: "Aman Tanrım, çok etkileyici ama yukarıda başka katlar da var." 4. KAT : "Buradaki erkeklerin işleri çok iyi, çocukları çok severler, gayet yakışıklı olup, ev islerine yardım ederler ve ayrıca son derece romantiktirler" Kızlar çığlık atmaya başlarlar: "İnanılmaz, bir üst katta bizi neyin beklediğini bir düşünün!" Ve bir kat daha çıkarlar... 5.Kat`ın kapısında şunlar yazmaktadır: "Bu kat bostur ve sadece, kadınları memnun etmenin mümkün olmadığını kanıtlamak için konmuştur. Veee ... Çıkış soldadır; umarız inerken merdivenlerden yuvarlanırsınız. | |
|
| | #155 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Geyik İleri Düzeyde İngilizce Kursu İleri düzeyde İngilizce kursu'na hoşgeldiniz :-) Come with ball my brother Come with ball: Topla Gel Abicim Topla gel Chicken translation: Piliç çevirme Leave the door december: Kapıyı aralık bırak Where is this waiter who I put: Nerede bu kodumun garsonu!... Clean family girl: Temiz aile kizi. Your hand is on the job your eye is on playing: Elin işte gözün oynaşta Sensitive meat ball: İçli köfte. Urinate quickly, satan mixes: Acele işe şeytan karışır There is no saturation to her observations: Onun gözlemelerine doyum olmaz Man doesn't become from you: Senden adam olmaz Enter the desk: Sıraya gir Look my ram, I'm an Anatolian child, If I put, you sit.: Bak koçum, ben Anadolu çocuguyum, bir koyarsam oturursun Airplane out of the fart, say hi to that sweetheart: Osuruktan teyyare, Selam söyle o yare Master !!! do something burning-turning in the middle: Usta !!! Ortaya yanardöner bişi yapsana My mother to be my wife: Anam Avradım olsun Exploded egypt has escaped to my bosphorus: Boğazıma patlamış mısır kaçtı In every job there is a no: Her işte bir hayır vardır She is such a mother's eye girl: Çok anasının gözü bi kız | |
|
| | #156 (mesaj-linki) | |
| Venus, Herkül ve Don Juan Venus, Herkül ve Don Juan, Olimpos Dağı'nin eteklerinde oturmuş sohbet ediyorlar... Venus, Herkül ve Don Juan, Olimpos Dağı'nin eteklerinde oturmuş sohbet ediyorlar.. Venus diyor ki.. "Ben dunya tarihinin en guzel kadınıyım!.." Ötekiler kıs kıs gülüyor.. Herkül diyor ki.. "Benim kadar güçlü bir erkeği dünya tarihi yazmadı.." Ötekiler kıs kıs gülüyor.. Don Juan diyor ki.. "Insanlik tarihi çapkın diye beni yazar. Benim kadar çok kadınla yatan erkek yok!.." Ötekiler kıs kıs gülüyor.. Bakmışlar kimse kimseye inanmıyor.. "Gidelim" demişler, "Tanrılar Tanrısı Zeus'a soralım. O herşeyi bilir." Zeus'un Olimpos'un tepesindeki sarayına önce Venüs girmiş.. Az sonra çıkmış.. "Yüce Zeus onayladı. En güzel benim.." Herkül girmiş Zeus'un katına.. Az sonra gururla çıkmış.. "Yüce Zeus onayladı.. En güçlü benim.." Don Juan girmiş içeri ve az sonra berbat bir suratla fırlamış dışarı.. "Kim ulan bu Mehmet Ali Erbil?.." | |
|
| | #157 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Geyik Aşağıda anlatılan bu olay resmi kayıtlardan alınmıştır. ) > >Saygı değer Hakim Bey.. > >Saygılarımla size açıklama özgürlüğümü kullanarak bazı şeyleri >bildirmek istiyorum . Umarım bu durumu en kısa zamanda açıklığa >kavuşturursunuz. > >Ş u günlerde askerliğe çağrılacağım. > >Adım Cafer Keskinbıçak . > >24 yaşındayım ve şu anda 44 yaşında olan Mahmure adındaki dul bir >bayanla üç yıl önce evlendim. > >Evlendiğim kadının şu anda 25 yaşında Düriye bir kızı var ve babam >Ferit Keskinbıçak ise bu bahsetmiş olduğum üvey kızı m Düriye ile >geçen yıl ın ocak ayında evlendi. Böylelikle babam, karımın kızı ile >evlendiği için damadım olmuş oldu. > >Aynı zamanda, üvey kızım da babamla evlendiği için üvey annem olmuş >oldu. > >Karımın geçen sene benden hamile kaldı ve bir Kamil adını koyduğumuz >bir oğlumuz oldu. > >Oğlum Kamil, üvey kızım Düriye'nin erkek kardeşi ve aynı zamanda >babamın da hem kayınbiraderi ve hem de torunu, üvey annemin de erkek >kardeşi olduğu için benim de dayım oldu. > >Babamın eşi yani üvey kızım Düriye geçen sene kasım ayında babamdan >bir erkek çocuğu dünyaya getirdi ve adını Arif koydular. > >Arif'te ta babamın oğlu olduğu için benimde erkek kardeşim ve de >kızımın oğlu olduğu için de benim torunum oldu. > >Yani ben de aynı zamanda torunum olan Arif'in erkek kardeşi oldum. > >Ayrıca bir annenin evladının babası eşi olduğuna göre bende eşimin >kızının babası olmuş oldum. > >Aynı zamanda kızımın erkek çocuğunun da erkek kardeşi oldum. > >Kısacası ben şimdi aynı zamanda üvey kızım Düriye'nin oğlu Arif'inde >büyük babasıyım. > >Sayın hakim bey sizden ricam, benim askerlik görevimden muaf olmam >yönünde karar vermenizdir. > >Zira şu anda ben..... > >Babam Ferit Keskinbıçak'ın oğluyum. > >Babamın üvey kızım ile olan evliliğinden doğan Arif Keskinbıçak'ın >büyükbabasıyım. > >Aynı zamanda babamın torunu olan oğlum Kamil Keskinbıçak'ın >babasıyım. > >Bu durumda, sizde iyi biliyorsunuz ki mevcut kanunlarımız uyarınca >büyükbaba, baba ve oğul aynı zamanda askerlik yapamazlar.. > >Saygılarımla... > >Cafer Keskinbıçak. > >Not: > >Adıyaman ili ........ ilçesi ..... Asliye Hukuk Mahkemesince..... > >Adli Tabiplik raporunda belirtilmiş olan psikolojik >rahatsızlıklarından ve (!) aile içindeki dengesizliklerden dolayı >Cafer Keskinbıçak'ın askerlik hizmetinden muaf tutulmasına ve >askerlik şubesindeki dosyasına bu şekilde işlenmesine karar >verilmiştir. > >--------------- > > >cocugu olan ve olmayan ardaslara > >Arkadaslar Merhaba, > >Basimizdan gecen kötü bir olayi sizinle paylasmak ve sizleri de >nedenleri >hakkinda dikkatli olmaniz konusunda uyarmak istedim. > >12 Eyül sabahi 10 yasindaki oglum yatagindan kalktiktan 10 dakika >sonra >lavabonun önünde kriz gecirdi. >Yerde vucudu kaskati iken titremelerle birlikte, göz bebekleri >kayboldu, >nefes zorlugu agizda köpürmeler. >Hemen acile kaldirdik. Yapilan testlerden sonra konulan teshis sara >(epilepsi) idi. >Ilac tedavisine baslandi. Daha soku üzerimizden atamadan 9 gün sonra >21 >Eylül sabahi 07:00 de oglum benim yanimda yatakta iken yine kriz >gecirdi. >Ilk müdehaleyi yaptiktan sonra bu sefer Fakülteye gittik. >Orada da yeniden tetkikler yapildi. Teshis ayni idi. >Bizdeki belirtilere göre 8-14 yasindaki cocuklarda görülebilen bir >sara >cesidiymis. >Kullanilan ilac 20-21 gün sonra beyne ulastigi icin, beyin henüz >ilactan >fayda görmeye baslamamis. >Arastirmalarimiza göre bu konuda en iyisi oldugunu ogrendigimiz >Fakültedeki >profesör'den (Mehmet Okan) randevu aldik. >Dün yapilan görüsme ve muayeneden sonra hocanin bize (sizlere de) >dikkat >etmemiz gerektigini söyledigi konular sunlar idi: >50 Hertz TV ve monitörlerdeki resim kaymalarini cocuk beyni daha >kolay >algiladigi ve beyin, istem disi bu atlamalari takip ettigi icin >yoruluyormus. >Yorulan beyin daha sonra bir bosalma istegiyle vucuda nöbet >gecirtiyormus. >Bu nedenle mümkünse 50 Hertz üzerindeki cihaz >kullanilmaliymis.(Avrupa'da 60 >Hertz altinda TV üretilmesi yasaklanmis.) >Oglum bu yaz hemen hemen her gün saatlerce 50 hertz olan TV'de >playstation >ve yanindaki Bilgisayar'da oyun oynadi. >Bir cok arkadasimin cocugu, yegeni de ayni durumda oldugu icin bu >maili >hazirlayarak uyarmak istedim. >Tetiklemeyi yapan diger bir unsur "kafein" yani Cola. Profesör >cocuklarin >beyni icin colanin cok zararli oldugunu belirtti. >Kafeinli iceceklerden özellikle cola ve enerji iceceklerinden >cocuklari >uzak tutun dedi. >Tetiklemeyi yapan bir diger unsur da yanip sönen isiklar. >Bu isiklari evde karanlikta veya los isikta izlenilen Tv veya >bilgisayar >oyunlari olusturuyor. >Tv'nin en az 3 metre ve aydinlik ortamda izlenmesini özellikle >söyledi hoca. >Bilgisayari ise günde en fazla 20 dakika ile sinirladi. >Son nöbetten sonra en az 2 yil sürekli (kontrollü) ilac kullanimi >ile >sorunun epeyce giderilebilecegini ve 14 yasindan sonra %96 oraninda >bir >daha nöbet gecirilmeyecegini belirtti. | |
|
| | #158 (mesaj-linki) | |
| Cvp: GeyikBir Japonun Türkler Hakkında Tespiti Bir Japon, İstanbul'da geçirdiği bir haftanın sonunda fikri sorulduğunda şunları söylüyor: Türkler'in evine gittiğinizde, tanımasalar da buyur ediyorlar. Siz oturmadan kimse oturmuyor. Siz sofraya geçmeden kimse geçmiyor. En iyi yere sizi oturtuyorlar. Siz yemeğe başlamadan kimse başlamıyor. Zorla her yemekten tattırıyorlar. Siz kalkmadan kimse, evin çocuğu bile sofradan kalkmıyor. Çay, kahve, meyve, ikram bitmiyor. Herkes sizi rahat ettirmek için uğraşıyor. Kumandayı elinize veriyorlar. Sırtınıza, altınıza yastık konuyor. Yorgunluktan ölseler bile siz kalkmadan kimse gidip yatmıyor. Gitmeye yeltendiğinizde bu kez bırakmıyorlar. Yataklarını veriyorlar, kendileri kanepede, koltukta yatıyor. Sonra evden çıkıyorsunuz, aynı adamlar 180 derece değişiveriyor. Herkes arabasını üstünüze sürüyor. Arabanın burnunu çıkarmazsanız, kimse yol vermiyor. Kornalar, küfürler. Şerit değiştirmek bile mümkün değil. Yayaysanız ışık olmayan bir geçitten mümkünü yok geçemezsiniz. Evde öyle, arabada böyle, nasıl oluyor? Bu işi çözemedim | |
|
| | #159 (mesaj-linki) | |
| Geyik Muhabbetini Kim Çıkardı![]() GEYİK MUHABBETİNİ KİM ÇIKARDI Avrupa'da "palavracı" olarak bilinen ve "geyik muhabbeti" sözünün ondan geldiği rivayet edilen Alman asıllı hikaye yazarı Baron Münchausen, Kayseri'deki balmumu heykelleri sergisinde ziyaretçilerle buluşuyor. St. Petersburg (Leningrad) Balmumu Heykel Müzesi sanatçıları tarafından yapılan ve Kayserili sanatseverlerle buluşan balmumu heykelleri sergisinde dünyaca ünlü 43 kişinin heykelleri yer alıyor. Aralarında Atatürk'ün balmumu heykelinin de yer aldığı sergide, Avrupa'da "Palavracı Baron" olarak bilinen Alman asıllı hikaye yazarı Baron Münchausen'in heykeli de sanatseverlerle buluşuyor. Baron Münchausen'in 1720'li yıllarda yazdığı asılsız hikayelerle palavracı olarak tanındığını belirten sergi organizatörü Jale Kuşhan, halkın dilinde dolaşan "geyik muhabbeti" sözünün de Münchausen'den geldiğini söyledi. Münchausen'in, hikayelerinden neden "palavracı" olarak anıldığının anlaşıldığını belirten Kuşhan, "Baron Münchausen, Alman asıllı bir hikaye yazarı. Baron, o yıllarda halk arasında 'palavracı' olarak biliniyor. Türkçe'ye çevrilen hikayelerinden okuduk ve gerçekten Baron'un yazdığı hikayelerin palavra olduğunu anladık. Mesela bir hikayesinde, 'Bir gün ormanda avlanmaya gittim ve karşıma bir geyik çıktı. Cephanem bittiğinden dolayı geyiği avlayamadım. Geyik de bana alay edermiş gibi baktı ve bende kiraz yiyordum. Kirazın çekirdeklerini tüfeğe koydum ve alnının ortasından vurdum. Geyik ilk başta biraz tökezledi ama kaçmayı başardı. Bir yıl sonra ormanda avlanırken bir geyik gördüm. Baktım geyiği tanıdım. Çünkü alnının ortasında kocaman bir kiraz ağacı vardı. Geyiği avladım ve kirazlarından yedim. Hayatımda yediğim en tatlı kirazlardı onlar' diye anlatıyor. Baron'un diğer hikayeleri de bunun gibi asılsız. Halk arasında 'geyik muhabbeti' sözünün Baron'un bu hikayelerinden geldiği söyleniyor" dedi. Tıp tarihinde ölümcül psikolojik hastalık olarak bilinen "Münchausen Sendromu" hastalığının da Baron'un soyadından geldiğini ifade eden Kuşhan, "Münchausen Sendromu hastalığına yakalananlar, Baron'un palavracı bir hikaye yazarı olduğundan dolayı palavracı hasta, hastalık hastası olarak nitelendiriliyorlar. Aslında öyle bir hastalık yok, ama insanlar herkesi hasta olduklarına inandırarak defalarca ameliyat oluyorlar" diye konuştu Organizatör Kuşhan, sergide ayrıca Mustafa Kemal Atatürk, Kemal Sunal, Barış Manço, Fatih Sultan Mehmet'in balmumu heykellerinin de yer aldığını kaydetti. | |
|
| | #160 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Geyik
| |
|
![]() |
Geyik Konusuna Benzer Konular | ||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevap | Son Mesaj |
| Geyik (Deer) - Geyik Resimleri | HayLaZ61 | Doğadan Manzaralar | 257 | 3 Hafta Önce 19:36 |
| Kızılderili Astrolojisi - Geyik Burcu | YagmurTanesi | Kızılderili Astrolojisi | 2 | 17-08-2008 16:08 |
| İzel - Geyik Çıkabilir | nünü | Türkçe Şarkı Sözleri | 0 | 17-06-2008 12:00 |
| Fuat Saka - Geyik Avı | Demir YumruK | Türkçe Şarkı Sözleri | 0 | 01-03-2008 15:54 |
| Ata Demirer - Aslan Geyik Yemek Muhabbeti | P.u.S.u | YouTube'dan Seçmeler | 0 | 02-06-2007 03:18 |