| | #1 (mesaj-linki) | |
|
ailenizin gelenekleri,inançları[din inançalrını açıklamayınız ama isterseniz yapabilirsiniz],ailenizin belli sembolleri varsa ve ya yıllardan beri yaptıkları şeyler. ailenizle ilgi bilgi vermek isterseniz işte konu bu benim ailemde hasta kzın başına koyu kırmızı bir bant bağlanır.bant kız iyleştikten 1 hafta sonra çıkarılır. hasta erkeğe ise siyah bant takılır. kırmızı bant hem kadınlığı hemde iç huzuru temsil eder iç huzur ise hastanın şifa toplamasına ve hastalıkta yaşam sevinci bulmasını temsil eder. siyah bant ise kötü hastalıkları erkekten uzak tutar bir karete ustası kadar sağlam kalması ve hastalıkla bir usta niteliğinde savaşması için takılır. Son Düzenleyen Blue Blood; 06-10-2007 @ 01:12. | |
|
| | #2 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Ailenizin Gelenekleriayrıca bizim ailemizde 7 yaşına[okula başlayana]kadar doğumlarından itibaren takmaları için shinigami kolyeleri verilir. Shinigami kolyelerinin kötülüğü ve ölümü bebeklerden uzak tuttuğuna inanılır. | |
|
| | #3 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Ailenizin Gelenekleri
aksam yemeginde herkes mutlaka sofrada olmak zorundadır | |
|
| | #4 (mesaj-linki) | |
En geç saat 19:00 (bayanlar )22:00(erkekler) herkes evde olmak zorundadır.Geç kalma bahaneleri yok | |
|
| | #5 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Ailenizin Gelenekleri Önemli kararlar mutlaka ortak bir karar sonucunda alınır ![]() ![]() Bireysel olarak düşünülürse bazen zor oluyor tabii... | |
|
| | #6 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Ailenizin GelenekleriBenim ailem ve tüm akrabalarım büyüklere çok saygılıdır.Yaşlıların bulunduğu büyük ailelerde, evdeki gelin konumdaki hanımın yaşlılarin yanında yemek yememesi, konusmamasi, oturmaması ve saygılı davranmaması bunun ifadesidir. Çoğu kişiye çok aşırı gelir bunlar ama bize çok doğal gelir Çerkes geleneği işte | |
|
| | #7 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Ailenizin GelenekleriDemokrasi içerisinde bi aileyiz sevinçlerimizi hüzünlerimizi maddi manevi konularda hep birbirimize destek veririz tabi herkes gibi küçük sorunlarımız oluyo ama mutlu bir aileyiz.......... | |
|
| | #8 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Ailenizin Gelenekleri Ailemizde bazı geleneklerin yersiz olduğunu düşünüyorum.Hakka ve mantığa uygun davranılması taraftarıyım...Bizde uygulamaya geçmese bile büyüklerimizde süre gelen bazı geleneklerimizin daha doğru değerlendirilmesini yeğlerdim ![]() ![]() | |
|
| | #9 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Ailenizin GelenekleriBunun dışında bahsetmiş olduğun büyüklere saygı olayı ise sadece biz çerkezlerde değil herkesde olan ve olması gereken birşey zaten.. | |
|
| | #10 (mesaj-linki) | |
benim ailem gelenek olarak borçlarını bırakır arkadan gelene... bende geleneklere karsı olmayı düşünüyorum ![]() ![]() | |
|
![]() |
Ailenizin Gelenekleri Konusuna Benzer Konular | ||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevap | Son Mesaj |
| Eski Türklerde Ölüm ve Ölüm Gelenekleri | ThinkerBeLL | Satırlarla Türkiye | 0 | 01-03-2009 14:25 |
| Yunan Uygarlıklarında Ölüm ve Ölüm Gelenekleri | ThinkerBeLL | Yunan Mitolojisi | 0 | 01-03-2009 14:25 |
| Eski Mezopotamya'da Ölüm ve Ölüm Gelenekleri | ThinkerBeLL | Mitoloji | 0 | 01-03-2009 14:25 |
| İskitler'in Yaşayış Tarzları ve Gelenekleri | Blue Blood | Satırlarla Türkiye | 0 | 06-04-2007 20:24 |
| Ailenizin Hiperstarı Ajdar ve Dale | PiSiK0PATR | Komik Flash'lar/Video'lar | 4 | 17-12-2006 03:46 |