Ailenizin Gelenekleri Üye Ol (Üye olduğunuzda tüm reklamlar gizlenecektir) Soru/Cevap
Geri Dön   MsXLabs MK > :: Yaşam :: > Genel Mesajlar > Kahve Molası
Facebook Hesabınızla Bağlanın (Connect with Facebook)
Cevap Yeni Konu Aç
Eski 11-06-2007   #1 (mesaj-linki)
Blue Blood - avatarı

ailenizin gelenekleri,inançları[din inançalrını açıklamayınız ama isterseniz yapabilirsiniz],ailenizin belli sembolleri varsa ve ya yıllardan beri yaptıkları şeyler. ailenizle ilgi bilgi vermek isterseniz işte konu bu

benim ailemde hasta kzın başına koyu kırmızı bir bant bağlanır.bant kız iyleştikten 1 hafta sonra çıkarılır.
hasta erkeğe ise siyah bant takılır.

kırmızı bant hem kadınlığı hemde iç huzuru temsil eder iç huzur ise hastanın şifa toplamasına ve hastalıkta yaşam sevinci bulmasını temsil eder.

siyah bant ise kötü hastalıkları erkekten uzak tutar bir karete ustası kadar sağlam kalması ve hastalıkla bir usta niteliğinde savaşması için takılır.

Son Düzenleyen Blue Blood; 06-10-2007 @ 01:12.
  Bu Mesajı Yetkililere Rapor Et Bu mesaja hızlı cevap gönder
Eski 24-08-2007   #2 (mesaj-linki)
Angel_Lolita
Cvp: Ailenizin Gelenekleri

ayrıca bizim ailemizde 7 yaşına[okula başlayana]kadar doğumlarından itibaren takmaları için shinigami kolyeleri verilir.
Shinigami kolyelerinin kötülüğü ve ölümü bebeklerden uzak tuttuğuna inanılır.
Eski 25-12-2007   #3 (mesaj-linki)
MYDMR

aksam yemeginde herkes mutlaka sofrada olmak zorundadır
Eski 11-06-2008   #4 (mesaj-linki)
Sevimli_kız

En geç saat 19:00 (bayanlar)22:00(erkekler) herkes evde olmak zorundadır.Geç kalma bahaneleri yok
Eski 18-07-2008   #5 (mesaj-linki)
MeLL - avatarı

Önemli kararlar mutlaka ortak bir karar sonucunda alınır Bireysel olarak düşünülürse bazen zor oluyor tabii...
Eski 23-07-2008   #6 (mesaj-linki)
Blue Blood - avatarı

Benim ailem ve tüm akrabalarım büyüklere çok saygılıdır.Yaşlıların bulunduğu büyük ailelerde, evdeki gelin konumdaki hanımın yaşlılarin yanında yemek yememesi, konusmamasi, oturmaması ve saygılı davranmaması bunun ifadesidir.

Çoğu kişiye çok aşırı gelir bunlar ama bize çok doğal gelir Çerkes geleneği işte
Eski 23-07-2008   #7 (mesaj-linki)
gökkuşağı

Demokrasi içerisinde bi aileyiz sevinçlerimizi hüzünlerimizi maddi manevi konularda hep birbirimize destek veririz tabi herkes gibi küçük sorunlarımız oluyo ama mutlu bir aileyiz..........
Eski 23-07-2008   #8 (mesaj-linki)
MeLL - avatarı

Ailemizde bazı geleneklerin yersiz olduğunu düşünüyorum.Hakka ve mantığa uygun davranılması taraftarıyım...Bizde uygulamaya geçmese bile büyüklerimizde süre gelen bazı geleneklerimizin daha doğru değerlendirilmesini yeğlerdim
Eski 25-07-2008   #9 (mesaj-linki)
Requiem - avatarı

SüPeRsiN adlı kullanıcıdan alıntı Mesajı Görüntüle
Benim ailem ve tüm akrabalarım büyüklere çok saygılıdır.Yaşlıların bulunduğu büyük ailelerde, evdeki gelin konumdaki hanımın yaşlılarin yanında yemek yememesi, konusmamasi, oturmaması ve saygılı davranmaması bunun ifadesidir.

Çoğu kişiye çok aşırı gelir bunlar ama bize çok doğal gelir Çerkes geleneği işte
Valla bende çerkezim fakat bu bahsetmiş olduğun, "yaşlıların bulunduğu büyük ailelerde, evde bulunan gelin konumundaki hanımın; yaşlıların yanında yemek yememesi, oturmaması ve konuşmaması" olayı bizde falan yoktur.. Evet 30-40 yıl öncesinde bu durum gerçektende böyleymiş fakat bu zamanda bu tarz birşeyin olması bana hiç ama hiç mantıklı gelmiyo açıkçası..
Bunun dışında bahsetmiş olduğun büyüklere saygı olayı ise sadece biz çerkezlerde değil herkesde olan ve olması gereken birşey zaten..
Eski 25-07-2008   #10 (mesaj-linki)
mechul_adam - avatarı

benim ailem gelenek olarak borçlarını bırakır arkadan gelene... bende geleneklere karsı olmayı düşünüyorum
Cevap Yeni Konu Aç
Hızlı Cevap
Resim Doğrulama
Ailenizin Gelenekleri Konusuna Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Eski Türklerde Ölüm ve Ölüm Gelenekleri ThinkerBeLL Satırlarla Türkiye 0 01-03-2009 14:25
Yunan Uygarlıklarında Ölüm ve Ölüm Gelenekleri ThinkerBeLL Yunan Mitolojisi 0 01-03-2009 14:25
Eski Mezopotamya'da Ölüm ve Ölüm Gelenekleri ThinkerBeLL Mitoloji 0 01-03-2009 14:25
İskitler'in Yaşayış Tarzları ve Gelenekleri Blue Blood Satırlarla Türkiye 0 06-04-2007 20:24
Ailenizin Hiperstarı Ajdar ve Dale PiSiK0PATR Komik Flash'lar/Video'lar 4 17-12-2006 03:46