Arama

Koç Burcu Özellikleri

Güncelleme: 11 Nisan 2014 Gösterim: 26.379 Cevap: 6
The Unique - avatarı
The Unique
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2008       Mesaj #1
The Unique - avatarı
Kayıtlı Üye
1ml0

Koç, Burçlar kuşağının ilk burcudur. Hareketli ve enerjik oluşları ile tanınırlar. Ben egoları çok fazla gelişmiştir. BEN, onların aynası olmuştur adeta. Bu burçta doğanlar çok pratiktirler. Olaylar karşısında coşkularını gizleyemezler. Yaşam yolunda canlılıklarını ve atılganlıklarını yitirmeden heyecanla ilerlerler. Merak ettikleri konularda olabildiğince yaratıcılardır. Amaçları doğrultusunda ilerlerken, kendilerini eylemleri ile kanıtlamak isterler. Eğer Koç'lar girişimde bulunacakları zaman izleyecekleri rotayı ayrıntıları ile planlarsa, enerjik yapılarının da yardımı ile daha da üretken olabilirler. Bencilliklerinden kaynaklanan sabırsızlıkları ve söz dinlemez yaratılışları yüzünden zaman zaman güç durumlara düştükleri de olur. Böyle anlarda başladıkları işlerini sonuçlandırmadan bırakırlar. Konuşmaları abartılıdır, bazen gerçekleri değiştirerek anlatırlar. Kavrama yetenekleri fazla olan Koç'lar yaşam sahnesinin başrolünde olmayı tercih ederler. Aşırı kıskanç ve bağımsızlıklarına düşkün olurlar.
Sponsorlu Bağlantılar

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Bir bildiğim varsa hiç bir şey bilmediğimdir. (:
karayel - avatarı
karayel
Ziyaretçi
22 Ağustos 2008       Mesaj #2
karayel - avatarı
Ziyaretçi
KOÇ

koc

Sponsorlu Bağlantılar
Gezegen : Mars
Grup:Ateş
Uğurlu Renk :Ateş kırmızısı
Uğurlu Sayı:9
Uğurlu Taş:Pırlanta, yakut
Uğurlu Gün :Salı

Koç Burcu Genel Özellikler
Koç burcu yeni başlangıçları ve doğumu temsil eder. Koç insanı doğal, içgüdüsel, taze saf ve hayattan zevk alan bir yapıdadır. Çekingenlik duygusu ona yabancıdır. Koç burcunun başlıca niteliği, her zaman kesin olmasa da olumlu bir zeka düzeyi ve yüksek beyin kapasitesi göstermesidir. Koç insanı anlık tepkiler gösterir, bütün cesareti, enerji ve yaratıcılığı anlık bir meydan okumadır. Hiçbir şeyden çözülmemiş sorunlar kadar nefret edemez.uzun süre çabalaması gerektiğinde sık sık tahammülünü kaybeder.

Hayat onlar için heyacanlı bir maceradır. Her yönüyle hayatin tadini çikarmak isterler. Bazilari koçta bencillik niteliklerinin fazla olduğunu düşünürler. Çünkü o, başkalarinin kendi hakkinda ne düşündüğünü, hareketlerinin onaylanip onaylanmadiğini öğrenmeye çalişmaz. Başkalarinin onu bildiğinden şaşirtmasina izin vermez. Koç yaşamin her aninda daima bir meydan okuma davranişlari gösterir.

Koç kendini sinirlanmiş ve başarisi engellenmiş hissettiği anda, koçun içindeki savaşçi tabiat birdenbire canlanir. Bir koça birşeyi beğendirmek zor ve yorucu bir iştir. Bununla birlikte koçun yardimseverliğini reddettiğinizde karşinizda yaralanmiş ve hayal kirikliğina uğramiş bir insan bulursunuz. Çünkü aldirmaz görünmesine rağmen o, aşiri derecede hassas ve duygusaldir. Paylaşma ve yardim teklifinin reddi durumunda tepkisi depresif bir halde içe dönme olabilir, fakat kendini ilkel bir öfke ve kizgin bir hava içine sokar.

Koçlar ivir zivir ile uğraşmayi başkalarina birakir. Devamli yenilik peşinde olma dürtüsünü hayat boyu bastiramazlar. Aksi halde kişiliklerini kaybederler. Açiklik ve dürüstlükleriyle arasira diğer insanlari yaralarlar. Aslinda yaralama düşüncesi akillarindan bile geçmez

DreamLiKe - avatarı
DreamLiKe
Ziyaretçi
11 Ekim 2008       Mesaj #3
DreamLiKe - avatarı
Ziyaretçi
Koç Burcu Özellikleri


koc

Elementi : Ates

Özelligi : Sezgi

Yönetici Gezegeni : Pluto ve Mars

Metali : Demir

Ugurlu Günü : Sali

Ugurlu Sayisi : 9

Ugurlu Tasi : Pirlanta, beyaz safir, yakut

Ugurlu Renkleri : Ates kirmizisi, nar çiçegi

Ugurlu Çiçekleri : Lale, gelincik, papatya

Ugurlu Kokulari : Manolya, lavanta çiçegi, itir

Ugurlu Müzik : Hizli tempolu parçalar

En Belirli Özelligi : Cesaret

En Büyük Ideali : Zafer

En Büyük Hatasi : Acelecilik

En Büyük Arzusu : Liderlik

En Büyük Yetenegi : Yönetim iliskileri


koc

Son günlerde, zorlu tavirlari ve güleryüzüyle olaganüstü dostça davranan biriyle tanistiniz mi? Tanri yardimciniz olsun. Herhalde bir Koç size el koymus olmali. Özellikle, sohbet sirasinda konusmayi yönlendirmekte biraz sikinti çektinizse...

Kadin olsun, erkek olsun, bu insanlar nerede bir haksizlik oldugunu hissetseler orada savasa girisirler. Fikirlerini yüksek sesle söylemekten de hiç çekinmezler. Sonradan pisman olabilir ama öfke aninda gözü hiçbir seyi görmez.

Koç, burçlar aleminin ilk yildizidir ve dogumu temsil eder. Koç, sadece kendisinin bilincindedir. O, burçlar aleminin büyümeyen bebegidir. Kendi ihtiyaçlari herseyden önce gelir. Bir Koç insani aklina birsey geldigi zaman ya da aklindan birsey çikarmak istedigi vakit, saat kaç olursa olsun (sabahin ilk saatleri ya da gecenin bir yarisi) hiç tereddüt etmeden sizi çagiracaktir. Bir sey istiyorsa onu mutlaka alacaktir.

Üstündeki masumiyet saldirganligini yumusatir. Koç'ta seytanca fesatligin zerresi bile yoktur ve yasami boyunca da böyle kalir. Sonsuza kadar sevdigi insanlara bütün kalbiyle inanir. Her zaman düser ve kalkip ayni seyi tekrar dener. Kafasinda toplanan kuskular, biri çikip da kendisine iyi davraninca hemen yok olur.

Inanilmaz hayaller kurar ve asla yalan söylemez. Karsinizda gördügünüz insan ne ise O'dur. Onda gizli ya da karisik hiçbir sey yoktur. Tipki bir bebek gibi çabuk kirilir ve çaresizdir.

Koç'u dis görünüsünden tanimak çok kolaydir. Koç insanlarinin kararli ve keskin çizgili yüzleri vardir. Pek ender olarak yumusak ve belirsiz olurlar. Belirgin kaslari çogunlukla, Koç isaretini meydana getirecek sekilde, burnun dar köprüsü üstünde birlesirler.

Basta ve yüzde bir ben veya bir iz farkedebilirsiniz; günes vurdugu zaman saçlarin kizila çaldigini ve yüzün normalden daha renkli oldugunu görürsünüz. Normal olarak genis omuzlu ve yürürken gövdeleri hafifçe öne dogru egilir, baslari ileridedir, konusurken de öyle.

Hemen hemen her zaman büyük bir telas içindedirler. Kemik yapilari iyi ve güçlüdür. Duruslari üstün egolarini ve kendilerine duyduklari güveni yansitir.

Koç nadiren sinirli bir sekilde bakislarini odada gezdirir. Öyle yaptigi zaman artik sizinle konusmak istemiyor demektir. Baska bir sey dikkatini çekmis ve sizi unutmustur. Söylediklerinize de dikkat etmiyordur. Sakin gücenmeyin!

Koç hiç kuskusuz seçtigi meslegin veya kendi hesabina kurdugu isin en yüksek mevkiinde olacaktir.

Koç dobra bir insandir. Içtenlik ve dürüstlük Koç'un önde gelen özellikleridir. Ancak, bazilari dengesizdir ve çocukça bir sorumsuzluk içindedir.

Ince hesaplar yapamamasi nedeniyle, ustalikli stratejik hileler yapmak bu insanlar için imkansizdir.

Koç'larin çogu kendilerinden çok baskalari için servet yapar. Herkes kadar o da paradan hoslanir, ancak övgü ve ünden biraz daha fazla haz alir.

Merih insanlari çogunlukla müthis öfkeli olmakla suçlanirlar. Aslinda öyledirler; ama öfkeleri çabuk geçer. Bir kez öfkeyi yendikleri zaman genellikle üzüntü konusu gömülür, unutulup gider... Koç insani kisilere pek öfkelenmez. Kivilcim yagmuruna tutulabilirsiniz, ancak atesi aslinda tahammül edemedigi bir fikre ve duruma karsi açmistir.

Insanda sok yaratan küstahligina ragmen, Koç bir yerde, sosyal zerafet örnegi de olabilir. Kesinlikle bilmedigi konularda, heyecanli ve ilgili tavirlarla saatlerce konusabilir.

Bir realist ve ayni zamanda kararli bir idealist olan Koç, çogunlukla duygusal davranislara karsidir. Son olarak Koç'larin en önemli özelliklerinden birine deginmek istiyoruz; onlar muhalefeti çok severler, öyle ki, aslinda akillarina yatan bir konu bile olsa, isin mutlaka karsi çikacak bir yönünü yakalamakta ve buna muhalefet etmekte üstlerine yoktur.
Hi-LaL - avatarı
Hi-LaL
Ziyaretçi
17 Haziran 2009       Mesaj #4
Hi-LaL - avatarı
Ziyaretçi
KOÇ BURCU

Koç burcunun özellikleri: Sabırsızlık, ani çıkışlar, hiddet, cesaret, canlılık, liderlik, hazır cevaplık saldırganlık, dürüstlük. Koç burcu için Mars'ı tanımlayan sözlere de bakın.

İlk Burç. Kardinal, ateşli ve erkek (20 Mart ile 20 Nisan arası)

Güneş Koç burcundayken doğmuşsanız, öncü ruhlu, inatçı ve içgüdüleriyle hareket eden bi­risiniz. İçiniz ihtiras dolu. Yeni fi­kirlere, yeni girişimlere bayılırsı­nız. Hevesiniz, sebatınız ve irade­niz çok güçlü, ama kişisel ilişkilerinizde hesaplı davranmanız gere­kir. Sözü uzatmadan, konunun ana noktasına girişmekten hoşlanan bir huyunuz var... Bu biraz dobracılık olsa bile, alınma ve öfkelen­me size pek çabuk geliveriyor. Kar­şılık verdiğiniz zaman, karşınız­dakini kırabilirsiniz, birilerinin si­ze emir vermesine kendi kendini­zin patronu olmayı her şeye tercih edersiniz. En azından, yeni bir alanda öncülük etmeyi yeğlersiniz. Dediğini kabul ettiren, içinden geldiği gibi hareket eden, sabırsız birisiniz. Hep aceleniz varmış gibi bir izlenim yaratıyorsunuz. Çabuk alevlenen bir yapınız olmasına rağ­men uzun süre kin gütmüyorsu­nuz. Adalete, özgürlüğe ve birey­sel kararlılığa karşı büyük sevgimiz var. Koç burcunun erkekleri genellikle açık sözlü, dobracı, öz­gürlük âşığı, kendi işini kendi gö­ren tipler olurlar.

Mart'ın 20'siyle 30'u arasında, yani Koç burcunun ilk dekanatında doğmuşsanız, normalden daha öncü ve serüvenci olursunuz. Doğum tarihiniz 30 Mart'la 10 Nisan arasında rastlar­sa, o cömert, gururlu ve tiyatro ki­şiliği gibi gösterişli tabiatınız hakkında daha çok şey öğrenebilmek için Aslan burcunu da okuyun. Eğer Koç burcunun üçüncü, yani Yay dekanatı içinde doğmuşsanız (10-20 Nisan), apaçık, buluş sahi­bi, spor düşkünü Yay'ın etkilerini de o burçtan okuyun.

Koç burcunu Mars yönettiği için, Mars'ın özellikleri bu burçta belirli hal alır. Yani enerji, tek ba­şına karar verme yeni konulara atıl­ma ve liderlik nitelikleri de Koç in­sanında görülür.

Koç insanı, bildiği gibi davra­nır ve enerjisini de kendi amaçla­rının peşinde koşmak için harcar. Bu tipte çabuk hareket ve aklına eseni yapma doğaldır. Koç burcu insanda başı temsil eder. "Başı çekmek" ve "dik başlı" sözleri ti­pik Koç insanını tanımlar. Koç in­sanı cesurdur ve tehlikeye aldırış etmez. Acele hareket, hemen işe koyulma hevesi, liderlik ve cesaret nedeniyle ortaya çıkabilecek teh­likeli durumlar da Koç insanına zevk verir.

Koç insanında bir öncü ruhu vardır ve yeni şeylere başlamayı sever fakat bunlar günlük iş hali­e gelince de ilgisi kaybolur. Hır­çın ve çabuk parlayan bir tip ol­makla birlikte çabucak kendisini toplayabilir. "Sabır" ve "incelik" sözlerine onun sözlüğünde rastla­yamazsınız. Koç burcu insanı, si­ze içinizi yakacak bazı gerçekleri de söyleyebilir. Çok dürüst oldu­ğu için incelik gösteremez. Hazırcevap olmakla birlikte her zaman mantıklı değildir. Çabuk karar vermesini bitir ve zor durumlarla da çalışması başarılıdır. Bir konu ken­disine zevk veriyorsa hevesle bu­nu öğrenir ama aksi halde aldır­maz. İstediği yapılmazsa bir çocuk gibi davranabilir. Ama kişiliğindeki canlılık ve coşkunluk onun ara­nan bir dost olmasını sağlar. Cin­sel yönden arzulu, güçlü ve olduk­ça duyguludur.

Koç insanı, canlılık, özel atılım isteyen işlerde başarılı olur. Bu tip, mücadeleden zevk alır ve daima yapılan işin başına geçmeyi ister. Öncülük kâşiflik, operatörlük, askerlik, profesyonel sporculuk, oto yarışçılığı, makine mühendis­liği ve benzeri meslekler Koç insanına uygundur. Bu burçtan ayrıca iyi psikolog ve psikiyatristler de çı­kar.

Yukarıda anlattıklarımız Gü­neş'i ve Ay'ı Koç burcunda bulu­nan yahut yıldız haritasında Koç burcu yükselen bir insana uyar. Ayrıca yıldız haritasında Koç bur­cunda Mars bulunan kimsede de aynı özellikler görülecektir. Çünkü Mars, en çok kendi burcunda güç­lüdür.

Kaynak: MsXLabs.org & Astroloji Ansiklopedisi
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2013       Mesaj #5
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
KOÇ BURCU

TEMEL ÖZELLİKLER


Yönetici Yıldızınız: Mars (Çekicilik, savaş ve seks temsilcisi)
Grubunuz: Ateş, pozitif
Burcunuzun cinsiyeti: Erkek
Üstün yeteneğiniz: Canlılık ve hareket
Özelliğiniz: Yeni girişimler, cesaret ve atılganlık
Emeliniz: Öncülük, liderlik, yol göstericilik
Amacınız: Başarı ve zafer
Yenmeniz gereken huyunuz: Sabırsızlık
Uğurlu gününüz: Salı
Uğurlu sayılarınız: 6, 9, 15, 343, 2618
Uğurlu taşınız: Pırlanta
Uğurlu renkleriniz: Kan kırmızısı, nar çiçeği
Uğurlu çicekleriniz: Lale, papatya
Uğurlu kokularınız: Manolya, lavanta, ıtır
Hoşlandığınız müzik: Hızlı tempolu parçalar ve marşlar
Olası hastalıklarınız: Baş ve böbrek hastalıkları, yanıklar
Çok iyi anlaştığınız burçlar: Aslan, Yay
İyi anlaştığınız burçlar: Boğa, İkizler, Kova, Balık
Kötü anlaştığınız burçlar: Yengeç, Terazi, Oğlak
Ne iyi ne kötü: Başak, Akrep
Başarılı olacağınız meslekler: Politika, organizatörlük, yöneticilik, endüstri, mühendislik, işletemecilik, komutanlık, kimyacı, operatör, demir ve çelik işleri, makine, mizah ve fıkra yazarlıgı, eleştirmenlik, ressamlık, müzik, artist, konfeksiyonculuk, parfüm işleri
Burcun ünlüleri: Charlie Chaplin, Descartes, Dr. Yıldırım Aktuna, Fatih Sultan Mehmet, Johann Sebastian Bach, Marlon Brando, Neşe Karaböcek, Ömer Şerif, Tenesse Williams, Sakıp Sabancı, Vincent Van Gogh, Yüksel Uzel, Zeki Alasya

GENEL ÖZELLİKLER


Koç, Zodyak’ın ilk burcudur, bu nedenle yeni başlangıçları ve doğumu temsil eder. Koç insanı doğal, içgüdüsel, taze, saf ve hayattan zevk alan bir yapıdadır. Böylece, bir yapı meselesi olarak, birlikte olduğu insanları yoran çekingenlik de ona yabancıdır.

Hayat onlar için heyecanlı bir macera anlamındadır. Her şeyden önce hayatın sunduklarını yakalamak ve her yönüyle hayatın tadını çıkarmak isterler.
Bazıları Koç’ta tipik egoistlik özelliklerinin bulunduğunu düşünürler, çünkü o, başkalarının kendi hakkında ne düşündüğünü, hareketlerinin onaylanıp onaylanmadığını öğrenmeye çalışmaz. Başkalarının, onu bildiğinden şaşırtmasına izin vermez. Koç, yaşamın her anında daimi bir meydan okuma görür. Koç insanı kendisini, cesareti, bireysel inisiyatifi ve enerjisi ile gösterir. Diğer yandan bunlar onun doğuştan gelen önderlik özellikleridir. Bunlar, yalnız hareket etme olarak da anlaşılabilir, aslında Koç her koşulda çok rahat yaşayabilir.

Koç insanı anlık tepkiler gösterir, bütün cesareti, enerji ve yaratıcılığı anlık bir meydan okumadır. Bu nedenle hiçbir şeyden çözülmemiş sorunlar kadar nefret etmez. Uzun süre çabalaması gerektiğinde sık sık tahammülünü kaybeder. Böylece, aslında uğrunda bütün gücünü harcadığı bir şeye, gerçekten ulaşmak istemediği izlenimi yaratır.

Son karar adımını atmakta tereddüt eder. Büyük amaçları, Koç’u gerçekte sadece global olarak ilgilendirir. Küçük detaylar, ufak tefek noktalar ona dehşet verir.

Koçlar “ıvır zıvır” ile uğraşmayı başkalarına bırakır ve ayının postu paylaşılmadan yeniden ava çıkarlar. Devamlı yenilik peşinde olma dürtüsünü hayat boyu bastıramazlar, aksi halde kişiliklerini kaybederler. Açıklık ve dürüstlükleriyle ara sıra diğer insanları yaralarlar. Aslında yaralama düşüncesi akıllarından bile geçmez.

Koç insanları, bazılarının bakış açısına göre kader tarafından korunurlar. Çünkü, kozmik sistemimizde hayat veren ve hayatı koruyan Güneş, en büyük etkisini bu burçta gösterir.

Koç doğallığını, kendine hiçbir sınır koymamasına ve koydurmamasına borçludur. Koç insanları, küstahlık içeren davranışlar gösteren kişileri, açık ve arkadaş canlısı olmasına rağmen yanına yaklaştırmaz; bunlar pek küstahlık sayılmasa da. Koç’un yanına yaklaşıp kartlarına bakmaya cesaret eden kişi, mantığının soğukluğunu ve keskinliğini hisseder, sınır dışına sürülür.

Kendisini sınırlanmış ve başarısı engellenmiş hissettiği anda, Koçun içindeki savaşçı tabiat, birdenbire canlanır. Diğer yandan Koç toleranslı ve birine analık edebileceği zaman yardımseverdir. Bir Koç’a bir şeyi beğendirmeye çalışmak, zor ve yorucu bir iştir. Bununla birlikte Koç’un yardımseverliğini reddettiğinizde, karşınızda yaralanmış ve hayal kırıklığına uğramış bir insan bulursunuz. Çünkü, aldırmaz görünmesine rağmen, o aşırı derecede hassas ve duygusaldır. Paylaşma ve yardım teklifinin reddi durumunda tepkisi, depresif bir halde içe dönme olabilir, fakat kendini ilkel bir öfke ve kızgın bir hava içine sokar. Ama bu durumundan çabuk kurtulur. Yeni bir yardım önerisi sunar, böylece Koç’ların yeni bir özelliği ortaya çıkar: Hastalık derecesinde sabırsızlık.

Koç insanları, genelde dış görünüşten de kolayca tanınabilirler. Çalı gibi, burunlarına kadar uzanan kaşları ve bariz yüz hatlarıyla bir Koç’u düşünmek için, fantaziye fazla ihtiyaç yoktur.

Gerçekten de Zodyak’taki Koç’ların, kavga meraklısı Koç’larla çok ortak noktaları vardır. Başlarını eğer ve hiçbir uyarıda bulunmadan saldırırlar. Kesinlikle etkili olan bu taktiğin bazen acı verdiğini, özellikle de başlarının çok yandığını dikkate almazlar. Zaten alsalardı, Koç olamazlardı. Koç, er yada geç yüzünden veya kafasından yaralanırsa şaşırmayın. Onun dış görünüşü, yukarıda anlatıldığı gibi saldırıya hazır bir Koç gibidir; baş önde, tıpkı bir yayın kirişi gibi gergin...
bloom22 - avatarı
bloom22
Kayıtlı Üye
21 Mart 2013       Mesaj #6
bloom22 - avatarı
Kayıtlı Üye
Koç Burcu Özellikleri
Zodyak"ın ilk burcu Koç"tur. Enerjik ve hareketli yapıları ile dikkat çekerler. Egoları çok gelişmiştir. Hatalarını kabul etmezler ve bencil davranışlar sergilerler.
Hayat fırtına demek değil, fırtınanın altında dans öğrenmektir.
_AERYU_ - avatarı
_AERYU_
Ziyaretçi
11 Nisan 2014       Mesaj #7
_AERYU_ - avatarı
Ziyaretçi
Koç Burcu Özellikleri
MsXLabs.org

Koç, Burçlar kuşağının ilk burcudur. Hareketli ve enerjik oluşları ile tanınırlar. Ben egoları çok fazla gelişmiştir. BEN, onların aynası olmuştur adeta. Bu burçta doğanlar çok pratiktirler. Olaylar karşısında coşkularını gizleyemezler. Yaşam yolunda canlılıklarını ve atılganlıklarını yitirmeden heyecanla ilerlerler. Merak ettikleri konularda olabildiğince yaratıcılardır. Amaçları doğrultusunda ilerlerken, kendilerini eylemleri ile kanıtlamak isterler.

Eğer Koç'lar girişimde bulunacakları zaman izleyecekleri rotayı ayrıntıları ile planlarsa, enerjik yapılarının da yardımı ile daha da üretken olabilirler. Bencilliklerinden kaynaklanan sabırsızlıkları ve söz dinlemez yaratılışları yüzünden zaman zaman güç durumlara düştükleri de olur.

Böyle anlarda başladıkları işlerini sonuçlandırmadan bırakırlar. Konuşmaları abartılıdır, bazen gerçekleri değiştirerek anlatırlar. Kavrama yetenekleri fazla olan Koç'lar yaşam sahnesinin başrolünde olmayı tercih ederler. Aşırı kıskanç ve bağımsızlıklarına düşkün olurlar.

Fiziksel yapıları uzun yüzlü ve uzun boyludurlar. Kolları ve bacakları güçlüdür. Esmer ve kıvırcık saçları vardır. Bakışları delici ve keskindir. Sağlıklı bir ciltleri vardır. Spor yapmaya meraklı oldukları için de, bir çok spor salonlarında Koçlara rastlayabilirsiniz. Güzel dişleri olan Koçların; gözlerini dikerek gülümsemesiyle, çevrelerini etkisi altına alırlar.


Benzer Konular

9 Mayıs 2012 / The Unique Burçlar
8 Şubat 2013 / The Unique Taslak Konular
8 Şubat 2013 / The Unique Burçlar
26 Aralık 2008 / Ziyaretçi Soru-Cevap
8 Şubat 2013 / The Unique Taslak Konular