Arama

Kıbrıs'ta Golf Turizmi

Güncelleme: 23 Mayıs 2008 Gösterim: 2.863 Cevap: 0
Bia - avatarı
Bia
Ziyaretçi
23 Mayıs 2008       Mesaj #1
Bia - avatarı
Ziyaretçi
KKTC'de Golf Turizmi

Sponsorlu Bağlantılar
CMC Golf Kulübü

Cyprus Mediterrenean Coast (CMC) Golf Kulübü, Güzelyurt ilçesi Lefke- Yesilyurt’da kurulu, Ada’nin Golf Turizminde de söz sahibi olmasini saglayacak bir tesis.

Dogusunda uzanan Besparmak Daglari, güney ve batisinda yeralan muhtesem manzarali Troodos Daglari ile golf oynarken Kibris’in dogal güzelliklerini de yasama imkani sagliyor.

Güzelyurt körfezinde, sahil boyunca uzanan tesis Cengiz Topel hastanesini de tamamen çevreliyor. Kuzeye dogru basinizi kaldirdiginizda ise, kis aylarinda Kibris’ta yasanilan bahar havasina nazire yaparcasina Toros Daglari’nin üzerindeki karlar golf oynarken izlenmesi doyumsuz bir zevk sunuyor.

CMC Golf Kulübü sahasi günümüze, 1926 yilindan bu yana verdigi farkli hizmet ve yönetimler sonrasi geldi. Kulüp, 1926-1974 yillari arasinda CMC yönetimi ve doktorlarina aitti. Kibris’in ilk açik golf turnuvasinin da bu tarihlerde düzenlendigi kayitlarda bulunuyor. Kibrisli Türkler ‘in golf sporuna olan ilgisi ise 1985 yili sonrasinda basladi. 1985 yilinda Türkiye’de yasayan Türk dostu Steeve Brady, saha yöneticisi Ian Cooper ile görüsmelere baslayarak gereken düzenlemelerin yapilmasini sagladi. 1995 yilinda ise Cyprus Mediterrenean Coast (CMC) Golf Kulübü kuruldu.

1995 yili sonrasinda golf sahasinda yavas fakat önemli asamalar kaydedildi. Saha ilk asamada 9 çukurlu olarak hazirlandi. 2002 yilinda kurulan KKTC Golf Federasyonu ise bu sahaya ilave olarak 3 yeni çukur ve modern sulama sistemi kurulmasini sagladi. Restoran ve kafeteryanin eklenmesi ile de golf sahasi tesis özelligini kazandi ve misafirlerini oldukça iyi bir hizmetle agirlar oldu.

Sahanin son hali 11 çukurdan olusuyor.Bazi çukurlarin komsusu olan deniz sahasinin ortasindan geçen ve bazi kis aylarinda akan Kargot Deresi ve etrafindaki çukurlar arasindaki çam, okaliptus, akasya agaçlarinin oldugu bölge golfçülere dogal engellerden olusan bir saha imkani da sunuyor.

KKTC’deki tüm golfseverlere ve ve Kibris’i ziyaret eden tüm konuklara hizmet veren kulüpte yilin 12 ayi bu sporu yapabilmek mümkün. Sahanin uzunca bir sahil seridi olmasi da dileyenlerin denizden faydalanmasi konusunda büyük avantaj sagliyor.

Temmuz- Agustos aylari disindaki her ay, çok sayida ve oldukça çekismeli yarismalarin düzenlendigi kulüp Kibris’taki tatil alternatiflerine farkli bir boyut kazandiriyor.

Bu tesis disinda uluslararasi alanda kabul edilen Esentepe’de kurulu Korineum Golf & Country Club, 800 dönümlük arazi üzerinde ve 6 bin 232 metrelik alanda 18 delik ve 72 par ile 2007 yili Nisan ayindan beri hizmet vermeye devam ediyor.

Neslihan

Alintidir..


Benzer Konular

9 Eylül 2011 / Mystic@L Taslak Konular
17 Eylül 2008 / Bia Turizm