Now Playing Script - MSN Plus! Live Scripts Üye Ol (Üye olduğunuzda tüm reklamlar gizlenecektir) Soru/Cevap
Geri Dön   MsXLabs MK > :: LEGEND Forumları :: > MSN Messenger Türkiye Forumları > Messenger Plus! > Messenger Plus! Live Scripts
Facebook Hesabınızla Bağlanın (Connect with Facebook)
Cevap Yeni Konu Aç
Eski 11-01-2008   #1 (mesaj-linki)
ahmetgns - avatarı
Now Playing Script - MSN Plus! Live Scripts

Birden çok medya oynatıcıdan (Winamp ve WMP dahil) dinlediğiniz şarkıları Messenger'da "Ne dinliyorum" iletisi olarak göstermeye yarar. Ekteki zipli dosyayı indirip içindeki musicNowPlaying scriptini Messenger'a alabilirsiniz. Türkçe dil desteği bulunmaktadır (100% değil), Seçenekler'inden değiştirebilirsiniz.

Bu script ile yapabileceğiniz önemli bir şey de Ne dinliyorum iletilerinize Messenger Plus! biçimlendirme etiketleri ile her türlü biçimlendirme katabilmeniz. Mesela şöyle bir yapılandırmayla

şöyle bir "ne dinliyorum" iletisi oluşturabilirsiniz.

Eklenmiş Dosyalar | Download-İndir-Yükle
Dosya Türü: zip musicNowPlaying.zip (161.8 KB, 2064 gösterim)

Son Düzenleyen ahmed; 12-07-2009 @ 14:51.
  Bu Mesajı Yetkililere Rapor Et Bu mesaja hızlı cevap gönder
Eski 12-01-2008   #2 (mesaj-linki)
Cvp: Now Playing Scripti

yha benim olmadı böyle....biçim kısmına ne yazıcaz ayrıntılı anlatabilir misiniz
Eski 12-01-2008   #3 (mesaj-linki)
ahmetgns - avatarı
Cvp: Now Playing Scripti

nikaea adlı kullanıcıdan alıntı Mesajı Görüntüle

yha benim olmadı böyle....biçim kısmına ne yazıcaz ayrıntılı anlatabilir misiniz
Öncelikle Windows Media Player'dan şarkı bilgisinin gösterilmesini istiyorsanız, Windows Media Player'da "Görünüm>Eklentiler>Diğer" menüsüne girip, orada Windows Live Messenger Müzik Eklentisi'ni devre dışı bırakmanız ve aynı yerde True Launch Bar Remote Control eklentisini etkinleştirmeniz gerekmektedir.

Bundan sonra Now Playing Yapılandırma penceresini açıp, Temel sekmesinde "Ana Oynatıcı" bölümünde uygun oynatıcıyı seçmelisiniz. Windows Media Player için kısaltmasını yani WMP'yi seçmelisiniz. Diğer oynatıcılardan emin olamıyorum, sorun çıkarsa da yardımcı olamam.

Şimdi Kişisel İleti sekmesine geçip oradaki kutucuğu işaretlemeniz ve aşağıdaki yazı alanına da Now Playing etiketlerini ve biçimlendirme eklemek için de Messenger Plus! Biçimlendirme Etiketlerini yazmalısınız.

Now Playing için kullanılabilir etiketler ve kullanımları http://nowplaying.thedt.net/tags/ adresinde detaylı olarak anlatılmaktadır (ingilizce) Yapılandırma penceresindeki Etiketler kısmı bozuk çıkıyor, oradan pek birşey anlamak mümkün görünmüyor. Ben buraya bazılarını yazayım.

{status} - Şarkının durumu (duraklatıldı, çalıyor, durduruldu)
{player} - Şarkının yürütüldüğü medya oynatıcının adı
{elapsed} - Yürütülmüş süre (dakika olarak)
{listpos} - Yürütme listesindeki konumu
{listlength} - Yürütme listesindeki şarkı sayısı
{artist} - Sanatçı
{title} - Şarkının başlığı
{album} - Şarkının albümü
{bitrate} - Şarkının bit hızı
{samplerate} - Şarkının örnekleme hızı
{filename} - Şarkının dosya adı
{ext} - Şarkı dosyasının uzantısı (mp3, wma filan)
{length} - Şarkının uzunluğu (dakika olarak)
{bar} - Şarkının ne kadarının yürütüldüğünü gösteren çubuk (örn: [{bar}] bu şekilde bir etiket şunu gösterir: [----|-----------] )

Gelelim bu biçimlendirmenin nasıl yapıldığına.

Burada Messenger Plus!'ın biçimlendirme etiketlerinin kullanacaksınız. Bu etiketler neler:

[i]İtalik için[/i] - İtalik için
[s]Üstü çizili için[/s] - Üstü çizili için
[b]Kalın için[/b] - Kalın için
[c=4]Renk için [/c] - Renk için (Soru işaretlerinin yerine renklerin numaraları gelecek)
[c=?]Eğimli renk için[/c=?] - Eğimli renk için (Renklendirmeyi forumda yapamıyorum)
[a=?]Arka plan rengi için[/a] - Arka plan rengi için
[a=?]Renk eğimli arka plan için[/a=?] - Renk eğimli arka plan için

Şimdi koyduğum resme tekrar bakarsanız, Now Playing etiketleri ile Messenger Plus! biçimlendirme etiketlerini nasıl yerleştirdiğimi anlarsınız. Kolay gelsin.
Eski 12-01-2008   #4 (mesaj-linki)
Cvp: Messenger Plus! Live Scriptleri

teşekkür ederim winampta dinlediğini gösteren messamp kurulu olduğu zaman bu script de yaptığım etkili olmuyo....onu sildim düzeldi
Eski 19-07-2008   #5 (mesaj-linki)
SinStyLe
Cvp: Now Playing Script - MSN Plus! Live Scripts

Cok Saol basLaRda buLamamişDim Sora buLDum Arayan buLuo yane tEkRaR saoL
Eski 23-07-2008   #6 (mesaj-linki)
AkyroZ - avatarı

kardeş kullandığın kodların hepsini yazabilir misin statustan sonrası görünmüyo?

yaptım kardeş çok sağol sayenizde bişeyler öğreniyoruz tüm msxlabs ailesine teşekkür ederim

Son Düzenleyen ahmetgns; 23-07-2008 @ 15:31. Sebep: Gönderilerin aynı kişiden kısa bir zaman içinde peşpeşe gönderilmesi.
Eski 23-07-2008   #7 (mesaj-linki)
__NuR__

benim aradığım başka bi şey var, msn de ki iletilerimi renkli yapmak için hangi bi program var onu arıyorum ılgenırseniz sewinirim
Eski 23-07-2008   #8 (mesaj-linki)
ahmetgns - avatarı

__NuR__ adlı kullanıcıdan alıntı Mesajı Görüntüle
benim aradığım başka bi şey var, msn de ki iletilerimi renkli yapmak için hangi bi program var onu arıyorum ılgenırseniz sewinirim
Bunun için herhangi bir ek programa ihtiyacınız yok. Messenger'da yazı tipinizi değiştirme penceresini açıp oradan bir renk seçeceksiniz. Bu kadar basit. Messenger Plus! Live'ı yüklerseniz, 16 ile sınırlı olan renk sayısından kurtulup ekran kartınızın desteklediği tüm renkleri kullanabilme şansınız var.
Eski 23-07-2008   #9 (mesaj-linki)
AkyroZ - avatarı

Evet Messenger Plus! Live mutlaka yükleyin bence işinizi fazlasıyla görecektir
Eski 04-10-2008   #10 (mesaj-linki)

arkadaslar bu eklenti ile ne dinliyorum iletisini nasil renkli yapiyoruz..
Cevap Yeni Konu Aç

Etiketler
Yok
now playing,
Hızlı Cevap
Resim Doğrulama
Now Playing Script - MSN Plus! Live Scripts Konusuna Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Name Editor Script - MSN Plus! Live Scripts The Unique Messenger Plus! Live Scripts 8 28-08-2009 17:22
C/C++ Keywords Script - MSN Plus! Live Scripts hellboy726 Messenger Plus! Live Scripts 1 07-07-2009 18:36
Winamp Controller Script - MSN Plus! Live Scripts Morrigan Messenger Plus! Live Scripts 4 23-07-2008 12:58
Pop Up Script - MSN Plus! Live Scripts Morrigan Messenger Plus! Live Scripts 0 02-08-2006 00:57
Alarm Script - MSN Plus! Live Scripts Morrigan Messenger Plus! Live Scripts 0 30-07-2006 14:49