Messenger Plus! Live Scriptleri - İndeks Üye Ol (Üye olduğunuzda tüm reklamlar gizlenecektir) Soru/Cevap
Geri Dön   MsXLabs MK > :: LEGEND Forumları :: > MSN Messenger Türkiye Forumları > Messenger Plus! > Messenger Plus! Live Scripts
Facebook Hesabınızla Bağlanın (Connect with Facebook)
Cevap Yeni Konu Aç
Eski 12-07-2006   #1 (mesaj-linki)
asla_asla_deme - avatarı
Messenger Plus! Live Scriptleri - İndeks

Messenger Plus! Live Scriptleri

Bildiğiniz gibi Plus! messenger için geliştirilmiş en popüler mod. Plus için geliştirilen scriptler ile Messenger’ımıza daha başka özellikler katmakta mümkün.
Bunlardan bazıları:

Convo Notifier
Bu script ile, birisi sizin konuşma pencerenizi açarsa haberdar olabiliyorsunuz. Offline olanlar için de geçerli…

ScreenShot Sender 4

Adındanda anlaşılabileceği gibi ekran görüntüsü göndermek için yazılmış bir script. Seçtiğiniz alanın veya tam ekran görüntüsünü gönderebiliyorsunuz. Diyelim ki görüntü almak için kısayol tuşu atadınız ve sadece taskbar’ı görüntülemek istiyorsunuz. O zaman taskbar’a bir kere tıklıyor ve ardından ayarladığınız kısayol tuşuna basıyorsunuz.

ReduceMEM

Messenger’ın kullanılmayan alanını açarak, messenger’ın Ram kullanımını azaltıyor. İyi kodlanmamışsa sorunlar açabilir fakat bende şuan da sorun yok.

Backup Extreme!

Messenger’ınızdaki seslerinizi, ayarlarınızı ve konuşma geçmişinizi yedeklemeye yarıyor.

Plus! Mail

Messenger’ınız üzerinden giriş yaptığınız hesabınızla mail atmanıza olanak sağlıyor. Dosya ekleme özelliğide unutulmamış.

UNeed Script

Listenizde ki kişilerin topluca görünrü resimlerini almaya yarayan bir script.

xPSM 1.1

Kişisel iletinizi kişiselleştirmek için bir script. Script’in 3 farklı seçeneği bulunuyor. “Music”, “Games”, “Office”. Music’i seçip bir ileti yazarsanız, “Ne dinliyorum”da ki gibi kişisel iletinizde beliriyor. Games ve ya Office’i seçerseniz, iletinizin başında ilgili icon’lar beliriyor.

Enhancer

Messenger’ınızın isteğinize göre otomatik olarak ekranın sağına, üstüne, altına saklanmasını sağlayan bir script.

Contact Say

Discovery’deki Imitate özelliği gibi. Karşınızdaki kişinin ağzından konuşuyormuş gibi mesaj atabiliyorsunuz. Fakat font ve renkleri taklit etmiyor.

Background Changer

Messenger’ınızın arkaplanını değiştirmenize olanak sağlıyor.
IpGet
Transfer yaptığınız kişilerin IP’lerini gösteriyor.

Display Picture Changer

Görüntü resminizi periodik olarak değiştirmenize olanak sağlıyor.

Gmail Checker

Gmail adresinize mail gelip gelmediğini kontrol etmenizi sağlıyor.

Babelfish Translator

Babelfish çeviri sistemini kullanarak çeviriler yapmanızı sağlıyor.

RssReader

Messenger’ınız üzerinden RSS okuyabilmeniz için…

İtunes için “Ne dinliyorum” eklentisi

İtunes’te çalan parçaları messenger’ınızda göstermek için bir script.

Daha fazla script istiyorsanız, buraya göz atın…

Eklentilerin Kurulumu ve Kullanımı:

Verdiğim adreslerden indirdiğiniz eklentileri açın. Karşınıza bir pencere gelecek. “Bu scripti yüklemenin sorumluluğunu kabul ediyorum” yazısının yanındaki kutucuğu doldurup “Al”a tıklayın. Script otomatik olarak çalışmaya başlayacaktır, yani çalıştırmak için bir şey yapmanıza gerek yok.Script’lerin ayarlarına göz atmak için messenger’ınızdaki düğmesine tıklayın ve ayarlamak istediğiniz script’i seçin.Eklentileri kapatmak için ise Plus! tercihlerine girin. "Genel" altından Scriptler’e tıklayın. Kapatmak istediğiniz script’in yanındaki “tick”i kaldırın ve “Tamam“a tıklayın…

PS:
Bu script’lerin çalışabilmesi için Messenger Plus! Live yüklü olmalıdır. Plus Live! indirmek için buraya tıklayın.

PS2:
ReduceMEM kullanırken messenger’ınızda bir sorun olursa, bu eklentiyi kaldırmayı deneyin.

Son Düzenleyen ahmetgns; 06-11-2008 @ 16:29. Sebep: 1-Güncelleme, 2-Güncellemeler yapıldı.
  Bu Mesajı Yetkililere Rapor Et Bu mesaja hızlı cevap gönder
Eski 12-07-2006   #2 (mesaj-linki)
Blue Blood - avatarı
Cvp: Messenger Plus! Live Scriptleri

Forumumuzdaki Messenger Plus! Live Scriptleri Listesi

Son Düzenleyen ahmetgns; 24-04-2009 @ 01:22. Sebep: Yeni bir script konusunun bağlantısı eklendi.
Eski 19-06-2007   #3 (mesaj-linki)
Cvp: Messenger Plus! Live Scripts (Scriptleri)

benim sorunum script isimleri script etkin olduğu halde plus sekmesinde gözükmüyo

ilgili resim:

yardımcı olursanız sevinecem
Eski 19-06-2007   #4 (mesaj-linki)
KisukE UraharA - avatarı

WaGGiSH adlı kullanıcıdan alıntı Mesajı Görüntüle
benim sorunum script isimleri script etkin olduğu halde plus sekmesinde gözükmüyo

ilgili resim:

yardımcı olursanız sevinecem

PLUSIN SİMGESİNE TIKLAYIP ORDAN TERCİHLERİ TIKLAYIN SONRA SCRİPTLERİ GÖREBİLİRSİNİZ.SİZ KISA YOLDAN SCRİPTLERİ GÖRMEK İSTİYORSANIZ AÇTIĞINIZ HER HANGİ BİR KİŞİNİN SAYFASINDAN "/" TAKSİM TUŞUNA BASARSANIZ KISA YOLDAN ULAŞABİLİRSİNİZ SAYGILARIMLA...
Eski 20-06-2007   #5 (mesaj-linki)
ahmetgns - avatarı

Etkin scriptler artık Messenger Plus! Live düğmesinde değil Scripts düğmesinde gösteriliyor. Konuşma pencerelerinde de durum aynı. Ayrı bir Scripts düğmesi var, ona tıklamalısınız.

/ yazdığınızda görüntülenen şey biraz farklı. Eğer scriptin komutlarla kullanılan bir takım özellikleri varsa o zaman / yazınca o komutları kullanabilirsiniz. Normal olarak Scripts düğmesinden olacak yani. (3 renkli kutu resmi olan düğme)
Eski 26-06-2007   #6 (mesaj-linki)
mula2001 - avatarı

8.5 beta kullanıyorum.. scirpleri kaldırmak istedigimde "öncelikle scripleri seçmelisiniz hatası alıyorum" .. scriptler çalışmaz ve seçili oldugu halde sistemimden kaldıramıyorum..

Cevaplarsanız sevinirim..
Eski 26-06-2007   #7 (mesaj-linki)
ahmetgns - avatarı

Script adlarının başındaki kutucukları seçmek scriptin çalışıp çalışmaması ile ilgilidir. Scriptleri kaldırmak için seçmek o kutucukları işaretlemek demek değildir.

Siz sadece script adının üzerine tıklayın, birden çok scripti hep birlikte kaldırmak istiyorsanız Ctrl tuşunu basılı tutarak kaldırmak istediğiniz scriptleri toptan seçebilirsiniz. Umarım yapamayışınızın sebebi buydu ve şimdi çözüldü. Bunu da şurdan biliyorum: "Önce seçmelisiniz" uyarısı scriptleri seçmediğiniz durumda ortaya çıkıyor.
Eski 19-07-2007   #8 (mesaj-linki)
such

Msn son sürümünü kullanıyorum ve msn plus da son sürümünü kullanıyorum.
Otomatik cevap özelliği çok işime yarıyor.

Ama sormak istediğim birşey var msn adabı diye biraz uzun bir liste var bunu otomatik mesaj olarak ekrana yazdırmak istiyorum ama sanırım biraz uzun olduğu için sığmıyor.

Bunu bir script yardımı ile ekrana nasıl yazdırabilirim bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olabilirmi acaba.

Yazdırmak istediğim metin ise şu şekilde;
Alıntı:
1. Titreşim: Konuşmadan önce titretmek, konuşmanın herhangi bir yerinde gereksiz titretmek, denemek için titretmek çok yanlıştır ve aptalcadır.

2. Sesli görüşme: Sesli görüşme olayını maksadının dışına çıkarak, ses denemeleri, şarkı söylemek ya da böğürmek gibi şeyler yanlıştır.

3. Similey: Zıplayan “ok” yazıları, el sallayan aptal kız karakteri, hareket eden göz, renkleri değişen “slm” yazıları gibi okunabilirliği etkilenen, standart simileylerin dışında simileyler kullanmak ve bunlardan hoşlanmak aynı şekilde yanlıştır, tiksinti vericidir ve bunları yapanların zekasından şüphe edilmelidir.

4. Avatar: “Ne bakıyon lan” yazısı gibi, “Beni google da arasan bulamazsın” gibi, “Şahsın karizmatik pozları yüzünden birçok kişi kalp krizi geçirdiğinden resim koyması yasaklanmıştır” gibi sevimsiz, bir o kadar da çocukça avatarlar kullanmak denyoluktur, embesilliktir, yanlıştır.

5. Görünen isim (görüntü adı): Genel görünen ileti bölümüne “Haydar, olm bittin sen” gibi, “Bugün Bakırköy’ün altını üstüne geçirdik, değil mi? Elif, Ayşe, Hande” gibi kimseyi ilgilendirmeyen iletiler yazmak densizlik; Live Plus’ın görüntü adını bold ve renkli yapma özelliğini kullanarak (plus kullanmayanları dikkate almadan) şekil yapmaya çalışmak acemiliktir.

Ayrıca görünen isimde similey kullanmak gereksiz, anlamsız karakterlerle yazmak gayet anlamsızdır, yapılmamalıdır.

6. Yazı: Cümleyi tamamlamaksızın kelime kelime yazmayı alışkanlık haline getirmek, yazı rengini devamlı değiştirmek dengesizliktir. Ayrıca selam vermeden konuşmaya başlamak ayıptır.
Eski 20-07-2007   #9 (mesaj-linki)
ahmetgns - avatarı

Messenger Plus! gönderilebilen en fazla ileti boyutunu 1100 karaktere çıkartabiliyor. (Normali kaç, onu bilmiyorum gerçi) Ama ben de şimdi burada denedim, yetersiz kaldı. Mesajı bir yerde kesti. StuffPlug eklentisini yükleyebilirsin. O en fazla ileti boyutunu 5000 karaktere çıkartabiliyor ve senin bu otomatik yazın için hayli hayli yeter.

Yalnız bir şey söylemek istiyorum. Sen Plus!'ın oto cevap özelliği ile bu metni göndermek istiyorsan durumunu ya meşgule ya da dışarıya ayarlaman gerekiyor ki Kişisel Durum tanımlamış ol. Bunun yerine bu metni yine Messenger Plus!'ın bir Hazır Metni olarak yazarsan ve bir kısayol atarsan çok daha basit bir şekilde gönderebilirsin diye düşündüm, çevrimiçi iken bile. Aklında bulunsun.

Yalnız görüntü adını renkli yapanlarla ilgili yazıyı beğenmedim. Herkes Messenger Plus! kullansın kampanyası adına iyi bir şey olabilir.

Bir şey daha: En fazla ileti boyutunu StuffPlug eklentisi olmadan arttıran bir script olabilir. Messenger Plus! Live Extension\Scripts ve Messenger Plus! Live - Scriptler'de arama yaparak bu tarz bir script bulabilirsin belki.
Eski 20-07-2007   #10 (mesaj-linki)
such

ahmetgns adlı kullanıcıdan alıntı Mesajı Görüntüle
Messenger Plus! gönderilebilen en fazla ileti boyutunu 1100 karaktere çıkartabiliyor. (Normali kaç, onu bilmiyorum gerçi) Ama ben de şimdi burada denedim, yetersiz kaldı. Mesajı bir yerde kesti. StuffPlug eklentisini yükleyebilirsin. O en fazla ileti boyutunu 5000 karaktere çıkartabiliyor ve senin bu otomatik yazın için hayli hayli yeter.

Yalnız bir şey söylemek istiyorum. Sen Plus!'ın oto cevap özelliği ile bu metni göndermek istiyorsan durumunu ya meşgule ya da dışarıya ayarlaman gerekiyor ki Kişisel Durum tanımlamış ol. Bunun yerine bu metni yine Messenger Plus!'ın bir Hazır Metni olarak yazarsan ve bir kısayol atarsan çok daha basit bir şekilde gönderebilirsin diye düşündüm, çevrimiçi iken bile. Aklında bulunsun.

Yalnız görüntü adını renkli yapanlarla ilgili yazıyı beğenmedim. Herkes Messenger Plus! kullansın kampanyası adına iyi bir şey olabilir.

Bir şey daha: En fazla ileti boyutunu StuffPlug eklentisi olmadan arttıran bir script olabilir. Messenger Plus! Live Extension\Scripts ve Messenger Plus! Live - Scriptler'de arama yaparak bu tarz bir script bulabilirsin belki.
Teşekkür ederim şimdi düşündümde sizinde dediğiniz gibi hazır metin şeklinde yazmakta biraz daha mantıklı geldi ama bunu yapmak aklıma gelmemişti açık konuşmak gerekirse

Görüntü adının renkli olması kısmını sizin için çıkartmayı düşünebilirim.Yani aslında amacım aşırılık yapmadanda sohbet edilebileceğini ve rahatsız olabileceğimiz birşeyi başkalarına yapmanın hoş şeyler olmadığını gerektiğinde hatırlatmak için kullanmak istiyorum bu yazıyı.

Yorum , öneri, ilgi ve alakanız için teşekkür eder çalışmalarınızda başarılar dilerim.
Cevap Yeni Konu Aç

Etiketler
Yok
msn plus scriptleri, msn script, msn scriptleri, renkli msn scripti, scriptler,
Hızlı Cevap
Resim Doğrulama
Messenger Plus! Live Scriptleri - İndeks Konusuna Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
As Monaco Live Messenger Skin 8.1.0178 - Windows Live Messenger Skins Morrigan MSN Messenger Arayüzleri 5 18-09-2009 22:19
Rasta Live Messenger Skin 8.1.0178 - Windows Live Messenger Skins Morrigan MSN Messenger Arayüzleri 10 26-08-2009 16:12
St Etienne Live Messenger Skin 8.1.0178 - Windows Live Messenger Skins Morrigan MSN Messenger Arayüzleri 6 05-02-2009 20:19
MSN Messenger - Live Messenger - Windows Live Messenger Teknik Destek Blue Blood Arşive Kaldırılan Konular 3874 09-09-2008 21:13
Windows Live Messenger - Live Messenger - Yardım - Sıkça Sorulan Sorular RasqutiN MSN Teknik Destek/Bilgiler 3 03-08-2006 20:40