Windows Live Messenger 2009 İçin Arayüz Oluşturma Üye Ol (Üye olduğunuzda tüm reklamlar gizlenecektir) Soru/Cevap
Geri Dön   MsXLabs MK > :: LEGEND Forumları :: > MSN Messenger Türkiye Forumları > Messenger Plus! > Messenger Plus! Live Skins
Facebook Hesabınızla Bağlanın (Connect with Facebook)
Cevap Yeni Konu Aç
Eski 3 Hafta Önce   #1 (mesaj-linki)
Morrigan - avatarı
Windows Live Messenger 2009 İçin Arayüz Oluşturma

Öncellikle aşağıdaki bağlantıda yer alan "My Skin" dosyasını bilgisayarımıza indiriyoruz.

My Skin

rar. uzantılı olan My Skin dosyasında yer alan "My Skin" klasörünü masaüstüne çıkartıyoruz.

Masaüstüne çıkardığımız "My Skin" Klasörünü açıyoruz ve "Images" klasörüne tıklıyoruz.

Kendi arayüzümüzü oluşturmak için "Images" klasörü içinde değişiklik yapacağımız 4 resim dosyası bulunuyor.

• bg_login : Windows Live Messenger oturum açma ekranı
  • bg_contacs : Windows Live Messenger kişi listesi ekranı
  • bg_chat : Windows Live Messenger konuşma penceresi ekranı
  • toast : Masaüstünde sağ alt köşede görülen uyarı ekranı

Bu dosyaları bir resim düzenleme programıyla tek tek açıp yukarıda belirtmiş olduğum pencerelerde hangi resmi görmek istiyorsanız o resmi yerleştiriyorsunuz. Ben resim düzenleme programı olarak photoshop u kullandım.

bg_login dosyasını photoshopda açtım ve oturum açma penceresinde görmek istediğim resmi bg_login dosyasının üzerine ekledim ve gerekli ayarlamaları yaptım.

WLM oturum açma penceresi için hazırlamış olduğum resim dosyasını "My Skin/Images/bg_login" dosyası üzerine kaydettim.

bg_contacs, bg_chat ve toast dosyalarını da photoshop la açarak gerekli düzenlemeleri yaptım ve My Skin dosyası içinde yer alan bg_contacs, bg_chat ve toast dosyalarının üzerine kaydettim.

Dört dosyayı da değiştirdikten sonra "Winrar" programını açarak "My Skin" klasörünü buluyoruz. Klasörün içindeki dosyaların hepsini seçerek "Arşive Ekle" diyoruz.

"Dosyaları Arşive Ekle" dedikten sonra açılan pencerede dosyamıza bir isim veriyoruz ve arşiv türü olarak "Zip" i seçiyoruz. "Tamam" a tıklıyoruz.

Bu işlemden sonra "My Skin" klasörü içinde kendi verdiğimiz isimle zip uzantılı bir dosya oluşacaktır. Bu dosya üzerine gelip sağ tıklıyoruz ve "Yeniden Adlandır" diyoruz. Dosyanın uzantısı olan "zip" i siliyoruz ve .plsk yazıyoruz.

Bundan sonra yapacağımız tek şey oluşturuduğumuz .plsk uzantılı dosyanın üzerine tıklayarak arayüzün messengerımıza yükenmesini sağlamak olacaktır.

Bu şekilde arayüz oluşturmak ve kullanmak için WLM ın 2009 sürümünün ve Msg Plus'ın bilgisayarınızda yüklü olması gerekmektedir.
  Bu Mesajı Yetkililere Rapor Et Bu mesaja hızlı cevap gönder
Eski 3 Hafta Önce   #2 (mesaj-linki)
Morrigan - avatarı
Cvp: Windows Live Messenger 2009 İçin Arayüz Oluşturma

Bu, yukarıda anlatırken yaptığım basit bir örnek.

Eski 4 Gün Önce   #3 (mesaj-linki)

aynısını yaptım dosyayı tıkladım hiçbirşey olmadı ayrıca tekrar dosyaları açıyor tıklayınca
Eski 1 Gün Önce   #4 (mesaj-linki)
ahmetgns - avatarı

can82 adlı kullanıcıdan alıntı Mesajı Görüntüle
aynısını yaptım dosyayı tıkladım hiçbirşey olmadı ayrıca tekrar dosyaları açıyor tıklayınca
Klasörü "Arşive ekle" ile veya başka bir yöntemle sıkıştırdığınızda oluşan ZIP dosyasının uzantısını (*.zip) silip onun yerine Messenger Plus! Arayüz Paketi dosyası uzantısını (*.plsk) yazmanız gerekir. Silecek bir *.zip uzantısı göremiyorsanız, görmek için Denetim Masası>Görünüm ve Temalar>Klasör Seçenekleri (Windows XP için) bölümüne girip Görünüm sekmesinden "Bilinen dosya türleri için uzantıları gizle" seçeneğini temizlemelisiniz.
Eski 19 Saat Önce
Misafir
Bu mesaj Kral_Aslan tarafından silinmiştir.
Cevap Yeni Konu Aç

Etiketler
2009, arayüz, live, messenger, oluşturma, windows, İçin
messenger olusturma, wiindos live olustur, wlm 2009 arayuzleri,
Hızlı Cevap
Resim Doğrulama
Windows Live Messenger 2009 İçin Arayüz Oluşturma Konusuna Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Windows Live Messenger 9.0 İçin A-Patch NeutralizeR Çoklu Oturum Açma ve Yamalar 225 4 Gün Önce 22:20
Cep İçin Windows Live Messenger - Cepte MSN (WLM Mobile) NeutralizeR Cep Telefonları (Mobil Dünya) 352 3 Hafta Önce 19:05
Windows Live Messenger 2009 için Messenger Plus! Live ahmetgns Arşive Kaldırılan Konular 283 01-02-2009 13:37
Windows Live Messenger İçin Klavye Kısayolları ahmed MSN Teknik Destek/Bilgiler 1 14-01-2009 23:40
Messenger Plus! Live Arayüz Yarışması Açıldı ahmetgns Messenger Plus! Live Skins 2 04-10-2008 01:54