Messenger Plus! için Ek Seçenekler, Kayıt Defteri Ayarları Üye Ol (Üye olduğunuzda tüm reklamlar gizlenecektir) Soru/Cevap
Geri Dön   MsXLabs MK > :: LEGEND Forumları :: > MSN Messenger Türkiye Forumları > Messenger Plus!
Facebook Hesabınızla Bağlanın (Connect with Facebook)
Cevap Yeni Konu Aç
Eski 23-03-2008   #1 (mesaj-linki)
ahmetgns - avatarı
Messenger Plus! için Ek Seçenekler, Kayıt Defteri Ayarları

Arkadaşlar, Messenger Plus!'ın, kendi Tercihler panelinde sunulmayan ama Windows'un Kayıt Defteri'nden değiştirilmek üzere birçok ayarı var, bilmem haberiniz var mı? Çoğu küçük ayar olmakla birlikte bilmenizde fayda var. Bu kayıt defteri ayarlarına Messenger Plus! Live - Kayıt Defteri Ayarları adresinden ulaşabilirsiniz ancak ayarların açıklamaları, ne işe yaradıkları Türkçe anlatılmıyor, İngilizcesi olanlar oradan okusunlar ama İngilizce bilmeyenler için sayfayı çevirdik. Bu iletinin ekindeki belgeyi indirip okuyabilirsiniz. Plus!'ın yeni sürümlerindeki yeni ayarları karşılamak için mümkün olduğunca dosyayı güncel tutmaya çalışacağız.

Windows'un kayıt defteri düzenleyicisine ulaşmak için Başlat>Çalıştır'a tıklayın. "Çalıştır" penceresinde regedit yazıp Tamam'a basın.

MsgPlus!ın kayıt defteri özelliklerinin anlatıldığı sayfada değerlerin konulacağı kayıt defteri yolu belirtiliyor. Ancak o sayfada, yolun başına yazılan HKCU'nun açılımıın HKEY_CURRENT_USER olduğunu bilmeniz iyi olur.

Bazı değerlerin varsayılan değerlerinin -1 olarak gösterilmesi, varsayılan olarak o değerlerin Kayıt Defterinde bulunmadığını gösteriyor, yani varsayılan ayara dönmek için değerin kendisini Kayıt Defterinden silmeniz gerekir.

Ayrıca 5 tane ayar ile Messenger Plus!'ın görüntülediği bazı renkleri değiştirebilirsiniz, bunlar, TabChatFlashColor, FloatChatFlashColor, AutoMsgTextColor, SoundLogTextColor, ActionMsgTextColor. Bunların işlevlerini ilgili sayfadan okuyabilirsiniz. Bu değerler için COLORREF değerleri kullanmanızı söylüyor. İstediğiniz bir rengin COLORREF değerini bulmak çok kolay. Bir konuşma penceresinde Messenger Plus!'ın Biçim Panelini açın, renklerden ayrıntılı renklere girin, istediğiniz bir rengi seçip onaylayın. O rengin kodu yazı alanına eklenir. Eklenen koddaki # karakterinden sonraki 6 karakteri karartıp kopyalayın ve kayıt defterindeki "Değer değiştir" penceresine yapıştırın. Ancak, TabChatFlashColor haricindeki değerler için, bu kodu biraz değiştirmeniz gerekiyor. Şöyle ki, seçtiğiniz rengi TabChatFlashColor dışındaki değerlerde ayarlamak için rengin kodunun başındaki iki karakter ile sonundaki iki karakteri yer değiştirmelisiniz. Yani rengin kodu FD80AB olsun, bunu ayarlamak için AB80FD yazmalısınız. Yani RGB değeri değil, aRGB oluyor. Böylece standart renklerden kurtulmanın keyfini yaşayın.

Bu ayarları Kayıt Defterinden yapmak zor diyorsanız: Messenger Plus! Tweak Live 2 (Script)

Düzenleme: Bir yeni ayarın eklendiği sayfa güncellendi. Önceki dosya görüntülenmesi: 70
Düzenleme: Bir yeni ayarın eklendiği sayfa güncellendi. Önceki dosya görüntülenmesi: 21
Düzenleme: Bir yeni ayarın eklendiği, bir ayarın çıkarıldığı sayfa güncellendi. Önceki dosya görüntülenmesi: 12
Eklenmiş Dosyalar | Download-İndir-Yükle
Dosya Türü: zip MsgPlus! Live Kayıt Defteri Ayarları (Türkçe).zip (8.9 KB, 95 gösterim)

Son Düzenleyen ahmetgns; 23-03-2009 @ 23:21.
  Bu Mesajı Yetkililere Rapor Et Bu mesaja hızlı cevap gönder
Eski 24-04-2008   #2 (mesaj-linki)
TaTLi_JaDi - avatarı
Cvp: Messenger Plus! için ek seçenekler, Kayıt Defteri Ayarları

tşk ederizm işime yaradı ufak hatalar veriyordur saolunnn..
Eski 11-12-2008   #3 (mesaj-linki)
Run3s3R
Cvp: Messenger Plus! için Ek Seçenekler, Kayıt Defteri Ayarları

merhaba sitenize yeni kaydoldum ve yardımcı olacanızı düşünüyorum ben bi kişinin başka bi msn den neler konuştunu kimlerle sohbet ettini öğrenmek istiyorum ve bu kişi farklı bi pc den giriyor benimkinden değil yani kendi pc den ve o kişinin kimlerle ne konuştunu öğrenmek istiyorum yani o kişini sohbet günlünü listesini görmek kimlerle konuştunu öğrenmek istiyorum bunun için ne yapmalıyım???
Eski 11-12-2008   #4 (mesaj-linki)
ahmetgns - avatarı

Run3s3R adlı kullanıcıdan alıntı Mesajı Görüntüle
merhaba sitenize yeni kaydoldum ve yardımcı olacanızı düşünüyorum ben bi kişinin başka bi msn den neler konuştunu kimlerle sohbet ettini öğrenmek istiyorum ve bu kişi farklı bi pc den giriyor benimkinden değil yani kendi pc den ve o kişinin kimlerle ne konuştunu öğrenmek istiyorum yani o kişini sohbet günlünü listesini görmek kimlerle konuştunu öğrenmek istiyorum bunun için ne yapmalıyım???
Bu mümkün değil.
Eski 31-12-2008   #5 (mesaj-linki)

yükledim ama çalışmıyor yüklediğim messengerle uygun değilmi acaba
Eski 01-01-2009   #6 (mesaj-linki)
ahmetgns - avatarı

hafize_ adlı kullanıcıdan alıntı Mesajı Görüntüle
yükledim ama çalışmıyor yüklediğim messengerle uygun değilmi acaba
Hem sendeki Windows Live Messenger'ın hem de yüklediğin Messenger Plus!'ın sürüm numaralarını yazmalısın Hafize abla. Ya uyumsuzluktan çalışmıyordur ya da başka bir sorun vardır. Sürüm numaralarını Messenger menüsünde Yardım > Messenger Hakkında... ve Plus! > Messenger Plus! Hakkında... öğelerine giderek öğrenebilirsin.
Eski 10-09-2009   #7 (mesaj-linki)
Misafir

MERHABA BEN MSN KONUŞMALARININ BİLGİSAYARIN BİYERLERİNE KAYIT EDİLİP EDİLMEDİĞİNİ MERAK EDİYORUM.KAYIT ETMİYO NORMALDE AMA YEDEKLİYO İÇİNDE DİYENLER VAR.MESSENGER PLUS UM YOK.EĞER DERİNLEMESİNE İNCELENİRSE BULUNMA İMKANI VAR MI?
Eski 17-09-2009   #8 (mesaj-linki)

msn plus un indirme linkini bulamadım yardımcı olursanız sevinirim
Eski 23-09-2009   #9 (mesaj-linki)
ahmetgns - avatarı

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı Mesajı Görüntüle
MERHABA BEN MSN KONUŞMALARININ BİLGİSAYARIN BİYERLERİNE KAYIT EDİLİP EDİLMEDİĞİNİ MERAK EDİYORUM.KAYIT ETMİYO NORMALDE AMA YEDEKLİYO İÇİNDE DİYENLER VAR.MESSENGER PLUS UM YOK.EĞER DERİNLEMESİNE İNCELENİRSE BULUNMA İMKANI VAR MI?
Kaydetmiyor ama yedekliyor demek bardak boş ama içi dolu demek gibi bir şey. Yani bir şey kaydedilmeden yedeklenmez. Konuşmaları Messenger'ın kendisi ve varsa MsgPlus! eklentisi kaydedebilir, tek bir şartla, kaydetme seçeneği etkinleştirildiyse. MsgPlus! yoksa Messenger'ın Seçenekler'inden ayarınızın ne durumda olduğunu kontrol etmeniz yeterli. Konuşmaları kaydeden başka casus yazılımlar da yüklenmiş olabilir ve bunlar zaten kendilerini sizden gizlerler, programı kaldırmak dışında kaydetmesini durdurabileceğiniz bir seçenek de normal olarak sunmazlar.

zahtiyan adlı kullanıcıdan alıntı Mesajı Görüntüle
msn plus un indirme linkini bulamadım yardımcı olursanız sevinirim
http://www.msgpluslive.net/download
Cevap Yeni Konu Aç

Etiketler
Yok
msn kayit defteri,
Hızlı Cevap
Resim Doğrulama
Messenger Plus! için Ek Seçenekler, Kayıt Defteri Ayarları Konusuna Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
MSN Messenger için StuffPlug-NG NeutralizeR StuffPlug-NG 2 28-09-2009 15:53
Windows Live Messenger 8.5 için A-Patch NeutralizeR Çoklu Oturum Açma ve Yamalar 175 27-09-2009 13:32
MSN Messenger 6.03 for Mac - Mac için MSN tugrulgulersoy Diğer MSN Messenger Programları 1 17-01-2009 10:07
Messenger for Mac 7 - Mac için MSN DjTiesto Diğer MSN Messenger Programları 1 23-05-2008 23:23
MSN Messenger 6.2 için MessengerDiscovery v2.6.3 Blue Blood Arşive Kaldırılan Konular 3 25-10-2005 17:03