Üye Ol
Geri Dön   MsXLabs MK > :: LEGEND Forumları :: > MSN Messenger Türkiye Forumları > MessengerDiscovery
Sponsor Bağlantılar
Cevap Yeni Konu Aç
Eski 15-04-2008   #1 (mesaj-linki)

MessengerDiscovery Live'de Dosya Aktarımı Sırasında Yaşanan Yavaşlama

Merhaba,

MSN Discovery Live kullanan arkadaşlar dosya alım veya gönderim hızlarının düşük olduğunu göreceklerdir.

Benim incelemelerime dayanarak MSN Discovery Live kullanırken dosya transferi yapılırken dosya transferi MSN Discovery Live sunucuları üzerinden yapılmaktadır.

Yani, Dosya gönderimi sırasında MSN Messenger üzerinden dosya transferi kullanılacağına MSN Discovery Live üzerinden dosya transferi yapılıyor.

Bu olay sonunda da dosya gönderim ve alım hızınız çok düşmektedir.

Ufak bir test yapabilirsiniz.

ÖRNEK: MSN Discovery Live açıkken arkadaşınızın size 1-1.5 mb civarı (Örnek boyut) bir resim veya program göndermesini isteyin.

Gönderdiğinde kabul edin ve 15 sn içinde hızınızın ortalama 4 kb a düştüğünü görebilirsiniz.

Şimdi transferi iptal edin. MSN Discovery Live simgesine sağ tıklayıp ÇIKIŞ ı tıklayın ve MSN Discovery Live programını kapatın.

Şimdi arkadaşınız tekrar size dosya yollasın.

Hızınızın ne kadar hızlı olduğunu göreceksiniz.

Şimdi buradaki mantık şu;

1) MSN Discovery Live Kullanırken: Arkadaşınız > MSN Discovery Live Amerika Sunucuları > Siz
2) MSN Discovery Live Kullanmazken: Arkadaşınız > Siz

Bu konuda yorumlarınızı almak istiyorum.

NOT: Halen sıkıntı yaşayanlar var ise ek olarak şu yoluda deneyebilirsiniz;

- Denetim Masası'na girin.
- Program Ekle veya Kaldır'ı açın.
- Sol menüden Windows Bileşenlerini Ekle/Kaldır'ı seçin.
- Açılan sayfadan Ağ Hizmetleri'ne 2 kere tıklayın.
- Diğer açılan sayfadan UPnP Kullanıcı Arabirimi'ni işaretleyin ve Tamam yapın.
- Bir önceki pencereye dönecek ve İleri'yi tıkladığınızda kurmaya başlayacak ve tamamlanacak.

Ardından pencereleri kapatarak çıkabilirsiniz.

Ve tekrar SN Discovery Live kullanmadan dosya transferini deneyiniz.

Çünkü bunlar yapıldıktan sonra MSN Discovery Live kullanıldığında etki etmemektedir.

İyi Günler

ALINTI DEĞİLDİR - TAMAMEN KENDİM YAZDIM
Bu Mesajı Yetkililere Rapor Et  
Eski 16-04-2008   #2 (mesaj-linki)
Cvp: MSN Discovery Live'de Dosya Aktarımı Sırasında Yaşanan Yavaşlama

MessengerDiscovery Live 1.4 sürümünde bu sorun giderilmiştir. Kısa bir süre sonra sitemizde bulabileceksiniz.
Eski 21-04-2008   #3 (mesaj-linki)
Cvp: MSN Discovery Live'de Dosya Aktarımı Sırasında Yaşanan Yavaşlama

Alıntı:
NeutralizeR adlı kullanıcıdan alıntı Mesajı Görüntüle
MessengerDiscovery Live 1.4 sürümünde bu sorun giderilmiştir. Kısa bir süre sonra sitemizde bulabileceksiniz.
http://www.msxlabs.org/forum/son-hab...ive-1-4-a.html
Eski 22-04-2008   #4 (mesaj-linki)
Cvp: MessengerDiscovery Live'de Dosya Aktarımı Sırasında Yaşanan Yavaşlama

Soickan, yazında bahsettiğin gibi aktarımın MessengerDiscovery sunucuları üzerinden yapıldığını sanmam, kaldırmaz yani bence. Slow File Transfer - Fixed - MessengerDiscovery Community Forums , bu adreste Discovery'nin programcısı sorunun ne olduğunu anlatmış, İngilizce biliyorsan bak bence, gerçi ben pek birşey anlamadım ama , 1.4 sürümünü yükleyenler bu sorunu yaşamayacaklar zaten de.
Eski 22-04-2008   #5 (mesaj-linki)
Cvp: MessengerDiscovery Live'de Dosya Aktarımı Sırasında Yaşanan Yavaşlama

Ben bağlantıları tek tek monitör ile gördüm.

Transfer sırasında amerika bağlantılı bir ip üzerinden transfer yapıyordu.

Netlimiter Pro programı kullanıyorum. IP Detayları çıkmaktadır.

IP den vazgeçtim, "messengerdiscovery live.exe" üzerinden dosya alışverişi yapıyor.

Normalde dosya transferi iki kullanıcı arasında bağlantı sağlanarak yapılır ve monitör sayesinde karşı tarafın ip sini görebilirsin.

Yukarıda belirttiğim yazıyı ben araştırarak yazdım. Aynı şekilde sizde test edebilirsiniz.

Yorum içinde teşekkürler
Cevap Yeni Konu Aç
En popüler 10 etiket
Bu Konunun Etiketleri
2008 msn dosyası, @live.de, dosya, hızlı dosya aktarımı, live.de, livede, messenger discovery 2008, messengerdiscovery live.exe, msn den hızlı dosya alma, msn live exe,
MessengerDiscovery Live'de Dosya Aktarımı Sırasında Yaşanan Yavaşlama Konusuna Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Limewire'de Yaşanan Sorunlar espanyoool PC/Internet Teknik Destek 7 2 Hafta Önce 15:05
PC - Telefon Arası Dosya Aktarımı Twister Cep Telefonları (Mobil Dünya) 7 2 Hafta Önce 21:00
MSN Messenger'da Dosya Aktarımı Sorunu _-'CaGo'-_ MSN Teknik Destek/Bilgiler 14 25-09-2008 01:49
Gen Aktarımı ThinkerBeLL Biyoloji 0 15-04-2008 12:59
Düşünce Aktarımı KisukE UraharA Parapsikoloji 0 07-02-2008 20:46
Saat Dilimi: GMT +3 - Saat: 21:38Bir site yetkilisine ulaşınBize Ulaşın - Contact Us
vBulletin®, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd. ~ SEO by vBSEO ©2008, Crawlability, Inc.

Başka adreslerde içeriğimizi paylaştığınızda lütfen kaynak belirtmeyi unutmayınız, duyarlılığınız için teşekkürler.
Sayfalarımızda bulunan içeriklerin telif haklarıyla ilgili bir şikayetiniz / sorunuz varsa bize ulaşmak için tıklayınız.
If you OWN the copyrights to any content we publish or offer for download & you want them to be REMOVED from our web site, please contact us with some proof of ownership of copyright and they will be removed immediately.
Creative Commons License
MsXLabs Directory
Sayfa 0.14761209 saniyede (67.42% PHP - 32.58% MySQL) 8 sorgu ile oluşturuldu
Top Have Fun @ MsXLabs! Designed by NeutralizeR
Üye olmadan yeni konu açıp soru sorabilirsiniz