MessengerDiscovery'nin Sağlıklı Çalışmaması Hakkında Üye Ol (Üye olduğunuzda tüm reklamlar gizlenecektir) Soru/Cevap
Geri Dön   MsXLabs MK > :: LEGEND Forumları :: > MSN Messenger Türkiye Forumları > MessengerDiscovery
Facebook Hesabınızla Bağlanın (Connect with Facebook)
Cevap Yeni Konu Aç
Eski 08-11-2008   #21 (mesaj-linki)
bruce26
Cvp: MessengerDiscovery'nin Sağlıklı Çalışmaması Hakkında

bende de richtx32.ocx sorunu çıktı Allahtan az çok bilgim vardı netten indirdim windows live messenger yüklü olduğu klasöre attım. Sorun haloldu...
  Bu Mesajı Yetkililere Rapor Et Bu mesaja hızlı cevap gönder
Eski 26-11-2008   #22 (mesaj-linki)
PESSIMIST03 - avatarı
Arkadaşlar biraz karışık lütfen yardım..

Ben discovery 1.5.0700 sürümünü kullanıyorum. Ama bu sürümde bütün ayarlar tam olmasına rağmen "artık bu durumda değil meşgul/dışarıda" gibi uyarıları alamıyorum.. Sadece biri çevrimdışı olduğunda ve konuşma bağlantısı açıldığında uyarı alabiliyorum.. Diğer durum değişme uyarıları yok

1.5.0720 ve 1.5.0725 sürümlerini deneyeyim dedim. Onlarda bütün uyarıları çalışıyor ama diğer pencerelerin alında kalıyor.. Mesela internette dolaşırken uyarı sesi geliyor uyarıyı görmek için firefoxu simge durumuna küçültmem gerekiyor.. Tabi sadece firefox değil bütün pencerelerde aynı hata sözkonusu.. Üst üste uyarı pencerelerinin bazıları görünürken bazıları arkada kalabiliyor..

En sonunda 1.5.0800 sürümüne güncelledim bunda hem uyarılar eksiksiz çıkıyor hemde pencerenin arkasında kalmıyor. Ama daha büyük bir sorunum var. Herhangi bir uyarı çıktığında messenger discovery live çalışmayı durduruyor.. Defalarca silip yükledim(forumda anlatıldığı gibi tamamen temizleyip baştan kurdum) Bütün sürümleri tekrar tekrar denedim ama olmuyor. Hepsinde mutlaka bir sorun çıkıyor.. Lütfen yardım..

Not: Bu arada kaspersky internet security kullanıyorum. Antivirüs kapalıykende açıkkende aynı sorunlar oluyor. Kaspersky ile alakasının olduğunu sanmıyorum. Zaten güvenlik duvarı ayarlarını yaptım..
Eski 03-12-2008   #23 (mesaj-linki)

Ben "kişiler" seçeneğini seçince şöyle bir uyarı çıkıyor:

Run-time error '339':

Component 'Richtx32.ocx' or no one of its dependencies not correctly registered: a file is missing or invalid

tek seçenek olan tamam a bastıktan sonra msn ve msndiscovery kapanıyor, msn sonra tekrar açılıyor ama msndiscovery'nin sağ alttaki simgesi kapanıyor. Msn de bulunan simge duruyor ama oradaki konumutlarında bir çoğu işlemiyor. Bunun sebebi nedir? Şimdiden yardım için teşekkürler.
Eski 05-12-2008   #24 (mesaj-linki)
bybarut - avatarı
MessengerDiscovery Live Sorunu

Arkadaşlar WLM 8.5 sürümü kullanmaktayım fakat ; MessengerDiscovery son sürümü yüklü olmasın karşın MessengerDiscovery'in menüsünde contacts sekmesine tıklayınca görüntüdeli gibi hata mesajı verip msn kapatıyor.Sizce neden olabilir.
Tşk.
Eski 05-12-2008   #25 (mesaj-linki)
ahmed - avatarı
Cvp: MessengerDiscovery Live Sorunu

bybarut adlı kullanıcıdan alıntı Mesajı Görüntüle
Arkadaşlar WLM 8.5 sürümü kullanmaktayım fakat ; MessengerDiscovery son sürümü yüklü olmasın karşın MessengerDiscovery'in menüsünde contacts sekmesine tıklayınca görüntüdeli gibi hata mesajı verip msn kapatıyor.Sizce neden olabilir.
Tşk.
Pek çok zaman tamamen kaldırıp taze bir yükleme yapmak MDL için oluşan bazı sorunları çözebilir. Peki bunu nasıl yapıyoruz.

MDL ve WLM (Windows Live Messenger)'ı tamamen kapatıyoruz

* MDL yi kapamak için (Ayarlar -> Diğer -> Gelişmiş i seçin ve Çıkış butonunu aktif edin ve tray menu den sağ tıklayarak çıkış diyin)
veya ctrl + alt + del yapıp messengerdiscovery.exe yi sonlandırın

* WLM yi kapatın
Başka bir WLM hesabının açık olmadığından emin olun.

MDL yi Kaldırmak

* Başlat'a tıklayın, Denetim Masasını seçin, Program Ekle ve Kaldır'ı açın.
* Çıkan listede (MessengerDiscovery Live)'i bulun, ve seçip Kaldırın.
* Kaldırımdan sonra PC nizi baştan başlatın

MDL Klasörünü ve Kayıtlarını Silmek

* "C:\Program Files\MessengerDiscovery\" adresindeki klasörü silin

Registry kayıtlarını silmek için 2 yöntem var. Elinizle silerek veya bir dosya çalıştırarak silebilirsiniz. Eğer registry kayıtlarını nasıl sileceğinizi bilmiyorsanız, dosyayı kullanmalısınız. Dosyayı almak için Ataçlanmış yere basarak alabilirsiniz.

Kayıtları elle silmek:

* Başlat > Çalıştır > regedit yazın
* Aşağıdaki dizinleri bulun ve silin (eğer hala duruyorlarsa):

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\iAvatars.com
HKEY_CURRENT_USER\Software\ecko_complex
HKEY_CURRENT_USER\Software\MessengerDiscovery
HKEY_CURRENT_USER\Software\MessengerDiscovery Live
HKEY_CURRENT_USER\Software\Matt Holwood
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Matt Holwood

eğer sorun devam ederse bir önceki sürümü kullanmanızı öneririm.

MDL_1.5.0725.zip (1.90 MB )

semiz adlı kullanıcıdan alıntı Mesajı Görüntüle
Ben "kişiler" seçeneğini seçince şöyle bir uyarı çıkıyor:

Run-time error '339':

Component 'Richtx32.ocx' or no one of its dependencies not correctly registered: a file is missing or invalid

tek seçenek olan tamam a bastıktan sonra msn ve msndiscovery kapanıyor, msn sonra tekrar açılıyor ama msndiscovery'nin sağ alttaki simgesi kapanıyor. Msn de bulunan simge duruyor ama oradaki konumutlarında bir çoğu işlemiyor. Bunun sebebi nedir? Şimdiden yardım için teşekkürler.
Anti-virüs programızı geçici olarak devre dışı bırakıp bu mesajdaki MDL sürümünü kurun:
MessengerDiscovery Live 1.5 - Tekil Mesaj - MsXLabs

Eski 05-12-2008   #26 (mesaj-linki)
ahmed - avatarı
Cvp: Arkadaşlar biraz karışık lütfen yardım..

PESSIMIST03 adlı kullanıcıdan alıntı Mesajı Görüntüle
Ben discovery 1.5.0700 sürümünü kullanıyorum. Ama bu sürümde bütün ayarlar tam olmasına rağmen "artık bu durumda değil meşgul/dışarıda" gibi uyarıları alamıyorum.. Sadece biri çevrimdışı olduğunda ve konuşma bağlantısı açıldığında uyarı alabiliyorum.. Diğer durum değişme uyarıları yok

1.5.0720 ve 1.5.0725 sürümlerini deneyeyim dedim. Onlarda bütün uyarıları çalışıyor ama diğer pencerelerin alında kalıyor.. Mesela internette dolaşırken uyarı sesi geliyor uyarıyı görmek için firefoxu simge durumuna küçültmem gerekiyor.. Tabi sadece firefox değil bütün pencerelerde aynı hata sözkonusu.. Üst üste uyarı pencerelerinin bazıları görünürken bazıları arkada kalabiliyor..

En sonunda 1.5.0800 sürümüne güncelledim bunda hem uyarılar eksiksiz çıkıyor hemde pencerenin arkasında kalmıyor. Ama daha büyük bir sorunum var. Herhangi bir uyarı çıktığında messenger discovery live çalışmayı durduruyor.. Defalarca silip yükledim(forumda anlatıldığı gibi tamamen temizleyip baştan kurdum) Bütün sürümleri tekrar tekrar denedim ama olmuyor. Hepsinde mutlaka bir sorun çıkıyor.. Lütfen yardım..

Not: Bu arada kaspersky internet security kullanıyorum. Antivirüs kapalıykende açıkkende aynı sorunlar oluyor. Kaspersky ile alakasının olduğunu sanmıyorum. Zaten güvenlik duvarı ayarlarını yaptım..
size önerebilicem bir çözüm yolu açıkcası yok tüm sürümleri denemişsiniz ve kaldırıp tekrar kurmuşsunuz.sisteminiz vista olduğu için bu hatalar ile karşılaşabileceğinizi düşünüyorum çünkü vistada mdl verimli çalışmamaktadır xp işletim sistemlerinde daha az sorunlu ile çalışmaktadır.şuan hatasız bir md2 versiyonu hazırlıkları sürmektedir.yeni sürümü bekleyiniz...
Eski 15-12-2008   #27 (mesaj-linki)
aresprens

messenger discovery kullananların dikkatine!

messenger discovery hatasız kullanmak için çoklu msn açma programı kaldırmanız gerekir ancak bu şekilde kullanmanız sağlıklı olacaktır.
Eski 15-12-2008   #28 (mesaj-linki)
ayabakan - avatarı

dün bende pc'den görev yöneticisinden baktım 90 mb görünüyodu pc kasıyo gibi geldi bana 4mblik program bukadar kasmamalı pcyi
Eski 26-12-2008   #29 (mesaj-linki)
tornado01
Kişiler pencerindeki sorun ve discovery kapanıyor

Arkadaşlar önceki gün PC formatlandı ve Messenger discovery 1.5.8 yükledim daha önce sorun yoktu ama ekteki kişiler menusune tıkladığımda hata penceresi çıkıyor (birşeylerin ters gittiği belli) arkasından discovery msn yi de çevrimdışı yapıp kapanıyor
bu konuda yardımcı olursanız memnun olurum
Eski 19-01-2009   #30 (mesaj-linki)
kucukhanim88 - avatarı

Arkadaşlar bende discovery' nin verdiği hatalar ;

1) Msn e girince sürekli düşüyor, tekrar bağlanıp bağlı kaldığım sürece sürekli düşüyor.
2) Nete girmeyi engelliyor, ya pencereyi kapatıyor, ya da girmediğim sitelere reklamlara giriyor, reklamları vs. yi engellediğim halde,
3) Ayarlar kendiliğinden sıfırlanabiliyor ya da ayarlar seçili olduğu halde msn de geçerli olmuyor,
4) 'Oturum açmış değilsiniz' diyor, bu problemi çözsem bile daha sonra tekrar tekrar karşıma çıkıyor,
5) Msn tamamen donuyor , msn anlık olmaktan çıkıyor,
6) 'Discovery simgesi' kayboluyo, ne yapıp edip tekrar geri getirsem de yine kayboluyor ,
7) Kişiler e tıklandığında msn otomatik kapanıyor, (bu eskiden böyle değildi mesela kişiler e bakabiliyorduk)
8) Sanırım bir tek benimbaşıma gelen ve discovery nin verdiği hatalar dan en sinir bozucu olanı ; Msn de kişi durumunun donmasına sebep oluyor ve msn de kişi durumum bir türlü değişmiyor bütün gün meşgul de kalabilme ve durumunuzun hiçbir şekilde değiştirilememe özelliği var siz istemesenizde,
9) Msn i her açışta çıkan bir uyarılardan bir tanesi , 'Discovery birsorunla karşılaştı oyüzden Messenger ın kapatılması gerekiyor' ,
10)Sekmeli sohbet edememe, aynı kişininher bir iletisinin farklı sekmelerde gelmesi, sekmeli sohbeti kapayamama, kişiler arasında klavye veya fareyle hiçbirşekilde geçiş yapamama, yeni bir ileti geldiğinde kim den ne ileti geldiğini görememe, kısacası sekmeli sohbette sekememe durumu

hepsine bu forumdan çözüm bulmuş ve hepsini uygulamış oldugum halde daha sonra bir dahaki oturum açtığım zaman yine bu sorunlarla karşılaştım. Discovery i yüklediğim zaman msn i hiçbirşekilde kullanamıyorum , oyüzden kaldırdım ama msn de bu sorunlarla karşılaşmak istemiyorsanız şimdilik tavsiye etmiyorum sürümü güncellenene kadar , inşallah bu hataları yeni sürümde görmeyiz
Cevap Yeni Konu Aç

Etiketler
Çalışmaması, hakkında, messengerdiscoverynin, sağlıklı
Hızlı Cevap
Resim Doğrulama
MessengerDiscovery'nin Sağlıklı Çalışmaması Hakkında Konusuna Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Sağlıklı Beslenme Blue Blood Sağlıklı Yaşam 16 2 Gün Önce 13:40
Gıdalar ve Sağlıklı Beslenme GusinapsE Sağlıklı Yaşam 64 07-10-2009 23:32
Sağlıklı Beslenme - Meyveler - Nar Blue Blood Sağlıklı Yaşam 1 20-11-2008 01:14
Sağlıklı Beslenme - Meyveler - Muz Blue Blood Sağlıklı Yaşam 2 20-09-2008 13:02