Arama

Microsoft Xbox Dünyasından Son Haberler

Güncelleme: 28 Ağustos 2013 Gösterim: 7.046 Cevap: 4
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
25 Temmuz 2013       Mesaj #1
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Microsoft Xbox Dünyasından Haberler
Microsoft Xbox Dünyasındaki son gelişmeler nelerdir?
MsXLabs.org

MİCROSOFT YENİ XBOX'U TANITTI


Ad:  xbox.jpg
Gösterim: 136
Boyut:  18.6 KB

Elektronik şirketi Microsoft, ABD'nin Washington eyaletine bağlı Redmond kentindeki merkezinde düzenlediği basın toplantısıyla yeni oyun konsolu Xbox One'ı tanıttı...

Microsoft'un İnteraktif Eğlence İşletmesi bölümü Başkanı Don Mattrick basın toplantısında yaptığı konuşmada şirketin son 4 yılını, Xbox 360'ın yerini alacak yeni nesil Xbox'u geliştirmek için harcadığını belirtti.

Mattrick, Xbox One'ın tanıtımı "hepsi birarada, aynı ev eğlence sisteminde" sözleriyle başlattı.

Tanıtım sırasında, sesli komutla çalışan yeni konsolun, televizyon seyretme, müzik dinleme, film seyretme, internet üzerinde gezinme ve çeşitli uygulamaları eş zamanlı olarak kullanma seçenekleri arasında sorunsuz bir şekilde ileri geri geçişler yapabildiği uygulamalı olarak gösterildi.

Microsoft'un interaktif eğlence işletmesi üretim baş yetkilisi Marc Whitten da, "oyununuza tıpkı televizyon kanalınızı çevirir gibi geçebiliyorsunuz" sözleriyle yeni konsolun, "gecikmesiz anında olay" adını verdiği özelliğini tanıttı.

Xbox interaktif eğlence piyasasına ilk girişini 2001 yılında yaptı. Xbox'un yüksek çözünürlüklü versiyonu olan Xbox 360 ise 2005 yılında piyasaya sürüldü.

Microsoft son yıllarda devreye soktuğu, veri akışı sağlayan medya uygulamaları ve aile kullanımına uygun Kinect sistemiyle Xbox 360'ın faaliyet alanını sadece elektronik oyunların çok ötesine taşıdı.

Kullanıcıların birbirleriyle web kamerasına benzer bir araçla, konsol düğmelerine dokunmadan, sadece mimikler ve sesli komutlar vasıtasıyla etkileşim içinde olmalarını sağlayan sisteme Kinect adı veriliyor.

Microsoft bugünkü tanıtımının başında daha iyi görüntü ve ses denetimi imkanı veren kameralı Kinect sistemini ve Xbox kontrol cihazını da sergiledi.

Son düzenleyen _Yağmur_; 28 Ağustos 2013 15:30
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
25 Temmuz 2013       Mesaj #2
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Xbox One beklentileri karşılayacak mı?
MsXLabs.org

Microsoft, Xbox’ı ilk sunduğu 2001 yılından bu yana her evde oturma odalarını kontrol edecek bir sistem geliştirmek için uğraşıyor. Şirketin dün Redmond’daki merkezinde tanıttığı Xbox One, bu amacı gerçekleştirebilecek bir teknoloji olarak belirirken, beklentileri ne kadar karşılayacağı merak konusu.

130522xboxxx 4hlarge

Apple TV ve akıllı televiyonların sunduğu fonksiyonları marka farketmeksizin oturma odanızda tek bir sistemle kontrol edebilme imkanı kulağa şüphesiz hoş geliyor. Yeni nesil Xbox, güçlü donanımıyla televizyonlarını kontrol edebilecek, Skype üzerinden görüşmeler yapabilecek, Snap içeriğini kullanarak uygulamalar arasında gezinebilecek ve sesli komutlarla konsolunu açıp kapatabilecek.

USA Today sitesine açıklama yapan Electronic Entertainment Design and Research araştırma şirketinin analisti Jesse Divnich, “Standar uygulamalar, sosyal iletişim hizmetleri ve kişisel tecrübenin duyularla buluşması Microsoft için büyük bir başarı getirecek” ifadesini kullandı.

Sekiz çekirdekli x86 (32bit) işlemci, 500 GB HDD drive, Blu-Ray combo disc drive gibi güçlü teknik özeliklere sahip olan Xbox One, Gigabit Ethernet ve Wi-Fi bağlantısı, HDMI ve üç USB 3.0 girişi bulunduruyor.

13052013 xbox 02

XBOX 360’CILARA KÖTÜ HABER

Eğlence için oldukça başarılı olacağı izlenimi veren Xbox One, oyun keyfini ‘Smart Match’ özelliğiyle yeni bir boyuta taşımayı planlıyor.
Smart Match, ‘gelişmiş algoritmalar’ kullanarak, oyuncuları yetenekleri, dilleri ve tecribelerine göre eşleştirecek. Oyuncular, oyunları başlamadan önce beklemek yerine, uygulamalanın kendileri için bulacağı TV programları, müzik veya diğer oyunlarla vakit geçirebilecek.

EA Sports, Activision ve 343 Industries ile Halo ve COD’nin devamını sunacak olan Xbox One, aynı zamanda Madden NFL, FIFA, BA Live ve UFC gibi yeni oyunlarla da teknolojisi farklı bir tecrübeyle yaşatmak istiyor.

130522 01xboxx

Bu noktada dikkat edilmesi gereken bir nokta, Xbox 360 oyunlarının yeni konsolda çalışmayacak olması.

Mashable’ın verdiği bilgiye göre Microsoft bu konuşa şu açıklamayı yaptı:
“Xbox One x86 mimarisi üzerine tasarlanan, Xenon işlemcili, sekiz çekirdekli çip kullanan bir cihaz. Sahip olduğu sistem, Xbox 360 oyunlarına uyumlu olmasına imkan vermiyor. Xbox One, bulut bilişimin tüm özelliklerinden faydalanan , en son teknoloji işlemcilerin desteklediği yepyeni oyunlar sunacak. Gördüğümüz destekten çok memnunuz ve gelecekte yeni oyunlar ve uygulamalar sunmaya devam edeceğiz.”

130522 kinectt3

KAFAYA TAKILAN SORU

Xbox One’ın kendisi gibi yeni nesil oyunlarla geleceği belli olduktan sonra akla takılan bir soru, kullanılmış oyunların konsolda oynanıp oynanamayacağı.
Bu konuda açıklama yapan Xbox Live programlama müdürü Larry Hryb, ‘oyunların takas edilebileceği ve satılabileceğini, bir arkadaşınızın evinde oyun oynarken profilinize girdiğiniz sürece bedel ödenmeyeceğini’ belirtti.
Öte yandan, bir arkadaşınızın sizin oyununuzu alıp kendi profilinde oynamayı istemesi durumunda ne olacağı henüz belli değil.
Bazı soru işaretleri olsa da, Xbox One donanım gücü ve grafikleri gerçeği aratmayan oyunlarıyla büyük ilgi görmeye aday.

"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
25 Temmuz 2013       Mesaj #3
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Yeni nesil Xbox sonunda tanıtıldı
MsXLabs.org

Microsoft, uzun zamandır büyük bir merakla beklenen yeni nesil Xbox'ı Washington, Redmond'daki merkezinde tanıttı. Xbox One adını taşıyan yeni konsol, sahip olduğu teknoloji ve oyun kalitesiyle ilk değerlendirmede tam not aldı. Xbox One'ın, 2013 sonunda satışa sunulacağı açıklandı.

130521xboxxhlarge

Microsoft, Kasım 2005'te tanıttığı Xbox 360'ın ardından merakla beklenen yeni konsolunu tanıttı.
Siyah ve gümüş tonlarda beliren yeni oyun sistemi, oturma odalarını oyun stüdyosuna çevirmeyi amaçlayan üstün teknolojisi ve sunduğu oyunların gelişen grafikleriyle oyunseverlere yepyeni bir tecrübe kazandırmayı vaat ediyor.

'KALP ATIŞLARINIZI DİNLEYECEK'
Xbox One'ın tanıtımı TSİ 20.00'de başlarken, sahneye çıkan ilk isim, Xbox biriminin başında yer alan Mark Whitten oldu.

Whitten, Xbox One'ın Blu-ray Disc drive'ına sahip olduğuna dikkat çekerken, 'yeni Kinect'in en ufak vücut hareketlerini bile tespit edeceğini, bileğin çok az oynamasını bile kaçırmayacağını'ifade etti.
Whitten Kinect'in hareket algılama yeteneğini, 'Kalp atışlarınızı bile okuyacak' şeklinde yorumladı.

15 YENİ OYUN
Whitten'in ardından sahneye çıkan Electronic Arts stüdyolarının başkanı Andrew Wilson, Xbox One için yeni video oyunları tasarladıklarını belirtti.
Wilson, yeni oyunlardan bazılarını MAdden, FIFA, BA Live ve UFC olarak belirtti. Wilson, "Tüm oyunlar devrimsel olacak ve oyun oynama şeklinizi değiştirecek" dedi.
Wilson, EA'in yeni nesil oyun motoru EA Sports Ignite'ın 'gerçek dünya ile sanal dünya arasındaki çizgiyi bulanıklaştıracağını' ifade etti.
Yeni konsol için 15 oyun tasarlandığını ve daha fazlasının geleceğini belirten Wilson, daha sonra kısa bir video ile yeni konsolda nasıl oyun oynanacağını anlattı.

130521xbox4

HALO MACERASI DEVAM EDİYOR
Wilson'ın ardından sahneye adım atan Xbox eğlence biriminin başındaki isim Nancy Tellem, Xbox one'ın televizyon ile olan uyumuna değindi.
Xbox One ile sesli komutlarla TV, internet Explorer, müzik ve oyunlar arasında geçiş yapılabileceğini belirten Tellem, Xbox One'ın 'televizyonları oyunseverlerin zevki ve ihtiyaçlarına göre yeniden ayarlayacağını' söyledi.
Tellem'ın ardından söz alan 343 Industries stüdyolarının başkanı Bonnie Ross, Xbox ile devam eden Halo serisine değindi.
Ross, gösterilen kısa videoda ünlü yönetmen Steven Spielberg'ün sözlerine yer verdi. 1974 yılında bilinen en basit atari oyunu olarak kabul edilen 'Pong'u oynamaya başladığını belirten Spielberg, bugün gelinen noktada 'Halo'nun oyun ve televizyon dünyası için ilham kaynağı olduğunu' belirtti.
Halo'yu dizi olarak TV'ye taşımayı düşündüklerini belirten Spielberg, "Benim için, Halo evreni televizyon ve teknolojinin kesişimini yaratmak için inanılmaz bir fırsat' ifadesini kullandı.

130521x3

2013 SONUNDA GELİYOR
Microsoft'un Xbox ve PC oyun biriminde yer alan Don Mattrick, Amerikan futbolu hayranları için ayrı bir video sunum yaptı.
Mattrick, Xbox One kullanıcılarının kendi fantezi takımlarını oluşturarak televizyonlarının ekranına aktarabileceklerini, 'dev ekranda çok farklı bir NFL (Amerikan Futbol Ligi) tecrübesi yaşayacaklarını' söyledi.
MAttrick, 'Xbox One'ın her gün kullanılacak bir sistem olacağını' söyledi ve konsolun 2013 sonunda piyasaya sunulacağını açıkladı.

130521x1

GRAFİK KALİTESİ GERÇEĞİ ARATMIYOR
MAttrick, Xbox One'ın sunumunu COD sersinin son oyunu 'Ghost' ile tamamladı.
Mattrick, Xbox One sahiplerinin herkesten önce Call of Duty: Ghost'u indirebileceğini belirtti ve sözü oyunun geliştiricisi Activision'dan Eric Hirsberg'e bıraktı.
Hirsberg, videolu sunumunda COD 3 ile Ghost arasındaki büyük grafik farklılıklarını gözler önüne serdi.
ABD ordusunun dağıldığı ve güçlü düşmanlara karşı mücadele verdiği oyunda, 'Ghost' adlı özel timin direnişi temsil ettiğini anlatan Hirsberg, oyundaki karakterlerden köpeklere ve farklı mekanlara kadar çizimlerdeki büyük gelişimi gösterdi.
Ghost, özel eğitimli köpeklerin burunlarındaki çiziklerden kulaklarındaki dövmeye ve askerlerin parmaklarındaki kızarıklara kadar her türlü gerçekliğe ait detayı içerecek.
Oyunun sunulacağı tarih belirtilmese de, Xbox One ile dev ekran satışlarının da patlama yapacağını şimdiden söyleyebiliriz.

130521x2

TEKNİK ÖZELLİKLER
AMD'nin Jaguar tabanlı APU tasarımına sahip 8 çekirdekli işlemci kullanan Xbox One, 8 GB DDR3 sistem belleğine sahip. 500 GB HHD hard disk'e sahip olan Xbox One, Blu-Ray drive'ın yanı sıra Kinect teknolojisi entegre edilmiş bir şekilde sunuldu. Böylece, konsol ses komutları ve vücut hareketleriyle yönlendirilebilecek. Blu-Ray, combo olarak oynatılabilme imkanı sunuyor.
HDMI 1.4, ve USB 3.0 bağlantısı ile Gigabit Ethernet ve Wi-Fi (802.11n) bağlantı özellikleri bulunan Xbox One, kolay oyun oynama imkanının yanı sıra güçlü internet erişimi sunuyor.

"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
25 Temmuz 2013       Mesaj #4
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
‘Xbox One Kinect PC’lerde çalışmayacak’
MsXLabs.org

Microsoft, kısa bir süre önce tanıttığı konsolu Xbox One hakkında PC kullanıcılarını memnun etmeyecek bir açıklama yaptı. Microsoft’tan bir yekili, Xbox One’a ait Kinect’in PC’lere uyumlu olmayacağını belirtti.
130627xboxhlarge

Xbox One, sonbaharda, yani rakibi PlayStation 4 ile aynı dönemde oyunsevelere sunulacak. PS 4’e karşı rekabet gücünü kaybetmemek için kısa bir süre önce ‘oyun kullanımında kısıtlama getirmeyeceğini’ açıklayan Microsoft, en son açıklamasında bu sefer PC kullanıcılarını üzdü.

ArsTechnica’nın haberine göre, Microsoft’un ev eğlence biriminde yer alan Scott Evans, Xbox One’ın tanıtıldığı 22 Mayıs’ta yaptığı açıklamada, ‘Kinect’in PC’ler için sunulacağını’ söylemiş, ancak Xbox One için hazırlanan Kinect’in PC’lere uyumlu olup olmayacağı hakkında kesin bilgi vermemişti.

Microsoft, merakları sona erdirerek, Xbox One Kinect’in PC’lerle uyumlu olmayacağını belirtti ve Windows için ayrı bir Kinect geliştirileceğinin sinyalini verdi.

TEKNOLOJİLER AYNI
ArsTechnica’ya konuşan bir Microsoft yetkilisi, “Xbox One Kinect’in alıcısı, bilgisayarlara takılabilecek bir adaptöre sahip değil. Windows için geliştirilecek yeni nesil Kinect, USB3 portuyla bilgisayarlara bağlanacak” dedi.

Aynı kaynak, Windows ve Xbox One için geliştirilen Kinect’in benzer olduğunu ve ‘aynı teknolojilere dayandığını’ ifade etti. Örnek olarak, her ikisi de aktif kızılötesi mod ve 1080p video kapasitesine sahip olacak. Donanım olarak da iki Kinect’in farklılaşmayacağı düşünülüyor.

"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
28 Ağustos 2013       Mesaj #5
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Xbox One’ın çıkışı 8 ülkede ertelendi
MsXLabs.org

Microsoft, yeni nesil oyun konsolu Xbox One’ın 8 Avrupa ülkesindeki piyasaya çıkış tarihinin ertelendiğini duyurdu. Ertelemenin ana nedeni teknik çalışmalar olarak belirtildi.

130815 xboxxhlarge

Xbox One sahibi olmayı hayal eden Avrupalı oyunseverler, biraz daha beklemek zorunda kalacak. Microsoft, Mayıs ayında tanıttığı ve Kasım ayında 21 ülkede satışa sunulacağını açıkladığı Xbox One hakkında Avrupalılara kötü bir haber verdi.
Belçika, Danimarka, Finlandiya, Hollanda, Norveç, Rusya, İsveç ve İsviçre, Xbox One’a kavuşmak için 2014’ü beklemek zorunda kalacak.
Xbox One, Kasım ayında ise Avustralya, Avusturya, Brezilya, Kanada, Fransa, Almanya, İrlanda, İtalya, Meksika, İspanya, İngiltere, ABD ve Yeni Zelanda’da satışa sunulacak.

İÇİNDE OYUNLA GELECEK
The Verge sitesinin haberine göre, 8 Avrupa ülkesini ilgilendiren ertelemenin nedenini açıklamadı. Ancak ek sesler ve dil desteği gibi birçok teknik konunun ertelemenin arkasında olduğu belirtildi. Dahası, konsolla uyumlu uygulamalar için ülkelerle yapılan ortalık çalışmaları henüz tamamlanmış değil.
Microsoft, beklemek zorunda kalan müşterilerini tatmin etmek için, konsol satışa çıktığında içinde hazır oyun bulunduracak. Şirket, “Müşterilerimizi beklettiğimiz için üzgünüz. 2014 içinde en kısa zamanda Xbox One’ı sunmak için elimizden geleni yapacağız” açıklamasını yaptı.

"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.

Benzer Konular

7 Ekim 2016 / Efulim Telefon
12 Ekim 2014 / Misafir Sanat
2 Şubat 2016 / byseus Sosyal Ağlar
27 Ekim 2015 / _EKSELANS_ Sosyal Ağlar