Arama

Türkiye'nin En Yüksek 10 Gökdeleni

Güncelleme: 4 Nisan 2017 Gösterim: 67.933 Cevap: 4
nünü - avatarı
nünü
Ziyaretçi
15 Şubat 2008       Mesaj #1
nünü - avatarı
Ziyaretçi
Türkiye'nin En Yüksek 10 Gökdeleni ve Özellikleri


Sponsorlu Bağlantılar
Türkiye'nin En Yüksek 10 Gökdeleni

Yüksek binalar ilk olarak 19. yüzyılın sonlarında ABD'de yapılmaya başlandı. Türkiye'de ilk yüksek binalar Cumhuriyet döneminde Ankara'da yapıldı.

İstanbul, 1990'larda gökdelen kavramıyla tanıştı. Peş peşe gökyüzüne yükselen yüksek binalar şimdi ağırlıklı olarak İstanbul'da inşa ediliyor. Hatta şehrin finans merkezi durumundaki Maslak bölgesi, yüksek binaların yoğunluğundan ötürü İstanbul'un Manhattan'ı olarak anılmaya başlandı. Biz de bu hafta jüri üyelerimize bu yüksek binaların en güzelleri hangileri diye sorduk. Jüri üyelerinin her biri kendi uzmanlık alanına göre bir değerlendirme yaptı. Kimi binanın dış görünümüne, kimi bulunduğu bölge ile uyumuna, kimi teknik donanımına göre oy verdi. Kaçınılmaz olarak listeye İstanbul ağırlığını koydu. Türkiye'nin en yüksek binası hangisi, hangi gökdelende 18 ayrı şirket bulunuyor, engelliler düşünülerek tasarlanan gökdelen hangisi öğrenmek istiyorsanız, işte listemiz;

EN İYİ 10

1. İş Kule - İSTANBUL
2. Garanti Bankası - İSTANBUL
3. Tekfen Tower - İSTANBUL
4. Sabancı Center - İSTANBUL
5. Ceylan İntercontinental - İSTANBUL
6. Mersin Tower - MERSİN
7. Kanyon - İSTANBUL
8. Metrocity - İSTANBUL
9. Sheraton - ANKARA
10. Halk Bankası - ANKARA


Türkiye'nin En Yüksek 10 Gökdeleni


İŞ KULE
Türkiye'nin en yükseği

Yapımına 1996'da 25.909 metrekare alan üzerinde başlandı, 2000'de bitti. Mimari projesi Doğan Tekeli-Sami Sisa Mimarık bürosu ile Amerikan Swanke Hayden Connel International'a ait. Kule 1 yani İş Kule, 52 katlı ve yüksekliği 181.2 metre. Personel otoparkı 2 bin araç, ücretli otopark 790 araç kapasiteli. İş Kule'de 2828 kişi çalışıyor. Bina en şiddetli depreme dayanıklı olarak, esneme payı da hesap edilerek inşa edilmiş. En üst noktasındaki esneme, ekstrem durumlarda artı eksi 32 cm'ye ulaşabiliyor. Binada 20 asansör ve 3 yürüyen merdiven var. Yangına dayanıklı veya yanmaz kablolar kullanılmış. Altı yangın merdiveni var. İş Kule'de bir oditoryum ve giriş katında kültür-sanat etkinliklerinin yer alacağı Exhibition Gallery bulunuyor. Ayrıca çarşı ve fast food bölümlerini barındıran bir kompleks de var. İstanbul, 4 Levent'te.

GARANTİ BANKASI
Engelliler de düşünüldü

Garanti Bankası Genel Müdürlüğü olarak kullanılan binanın yapımına 1997'de başlandı, 2002'de bitti. Mimarı Randolf Gerner. 21 katlı bina, 143.7 metre yükseklikte. Yapının 6 yolcu ve bir yük asansörü var. Yaklaşık 1400 kişi çalışıyor, 560 araçlık otoparkı var. Tamamen depreme dayanıklı. Çalışanların temiz hava soluyamamaktan dolayı yaşadıkları sağlık ve psikolojik sorunlarını engellemek için panjurlu giydirme cam cephe sistemi yapılmış. Dışarıdaki taze havayı içeri alıyor. Duman tahliye sistemi de var. Ayda 700 bin kw saat elektrik, günlük 70 ton su kullanılıyor. Tümüyle engelliler düşünülerek tasarlanmış. Merdivenlerde tekerlekli sandalyeler için rampalar var. Her katta engelli tuvaleti bulunuyor. İstanbul'da Levent'te.

TEKFEN TOWER
6 ayda bir anket yapılıyor

Yapımına 2000'de başlandı, 2003'te bitti. İçinde finans sektöründen sigortacılık, danışmanlık, ilaç, pazarlama ve havayolu taşımacılığı sektörlerinde faaliyet gösteren 18 şirket var. 1800 kişi çalışıyor. Mimari proje, Swanke Hayden Connell Architecs şirketi tarafından yapıldı. Tekfen Tower 38 katlı ve 118 metre. 17 asansör, 2 yürüyen asansör ve 800 araçlık otoparkı var. İstanbul'da beklenen en yüksek depreme dayanaklı olarak tasarlandı. Ofis alanı üzerinde kişi başına 18.5 metrekare düşüyor. Ofis çalışanlarına her 6 ayda bir anket düzenleniyor ve sonuçlara göre Tekfen Tower'daki tüm ürün ve hizmetler yenileniyor. İstanbul'da Levent'te Büyükdere Caddesi'nde.

SABANCI CENTER
Kişi başına 50 metrekare

1988'de yapımına başlandı, 5 yıl 3 ayda bitti. Mimari proje Haluk Tümay ve Ayhan Böke'ye ait. Akbank Genel Müdürlüğü, Sabancı Holding ve holding şirketleri tarafından kullanılıyor. Akbank Kule 35 kat ve bodrum hariç 139 metre. Holding Kule 30 kat ve 119 m. Yaklaşık 2200 kişi tarafından kullanılıyor. Kapalı otoparkın kapasitesi 450, açık otoparkın 50 araç. Sistem depremi algıladığında Türkçe ve İngilizce anons yapıyor, şebeke elektriğini ve doğalgazı kesiyor, hareket halindeki asansörleri en yakın katta durduruyor ve turnikeler boşalıyor. Kişi başına düşen alan brüt 50 metrekare. Tüm camlar dışarıda olabilecek patlamaya karşı, dağılmayı önleyici filmle kaplı. Havalandırma 41 klima santralıyla yapılıyor. İstanbul 4 Levent'te.
Türkiye'nin En Yüksek 10 Gökdeleni

CEYLAN INTERCONTINENTAL
Yangına 90 dakika dayanıklı merdiven

Şimdi İstanbul Ceylan Intercontinental Oteli. Yapımına 1967'de başlandı, 1975'te Sheraton Oteli olarak hizmete girdi. 1995'te renovasyona girerek Ceylan İntercontinental Hotel oldu. Mimarları Prof. Kemal Ahmet Aruğ, Prof. Hande Suer, Prof. Mehmet Ali Handan, Dr. Tekin Aydın, Altay Erol ve Yalçın Emiroğlu. 25 katlı ve 90 metre yüksekliğinde. 8700 metrekare zemin üzerine kurulu. Günlük ziyaretçi kapasitesi 2250. Aylık elektrik tüketimi 1 milyon 100 bin kw saat. Aylık su tüketimi yazın 13 bin, kışın 8 bin metreküp. 65 klima santralıyla çalışıyor. Yangına 90 dakika dayanaklı yangın merdiveni var. Ayrıca merdivene duman girişi engelleniyor. İstanbul Taksim'de.

MERSİN TOWER
Yapıldığında en yüksekti

Yapımına 1987'de başlandı, 1992'de tamamlandı. 175 metre yüksekliğinde, 52 katlı. Kentin hemen hemen her tarafından rahatça görülebiliyor. 12 dönüm arazi üzerinde kurulu. 16 katında 5 yıldızlı Taksim Otel hizmet veriyor. Diğer katlar ofis olarak kullanılıyor. Yapıldığı tarihte Singapur-Frankfurt arasındaki en yüksek betonarme binaydı. Merkezi İstanbul'da bulunan Üstay Yapı Taahhüt ve Ticaret tarafından inşa edildi. Mimari projesi Cengiz Bektaş tarafından yapıldı. Kapalı alanı 62 bin metrekare. Elektronik kontrollü anons, yağmurlama, havalandırma, merkezi ısıtma gibi modern sisteme sahip binada 6 asansör bulunuyor. Mersin'de Mahmudiye Mahallesi Hastane Caddesi'nde.

KANYON
Yüzde 100 temiz hava

Konut, ofis ve alışveriş merkezi olarak kullanılan kompleksin yapımına üç yıl önce başlandı, geçtiğimiz mayısta bitti. Mimarları ABD'den Jerde Partnership ve Türkiye'den Tabanlıoğlu Mimarlık. Ofis kulesinde çalışanlar yaklaşık 1500, konutta oturanlar ise yaklaşık 500 kişi. 2300 araçlık kapalı otopark var. Bulunduğu bölgede meydana gelebilecek en büyük depremin yüzde 20 fazlası düşünülerek inşa edilmiş. Tam olarak açılır pencereler mevcut. Gün ışığından maksimum fayda sağlamak için şeffaf cam kullanılmış. 250 bin metrekarelik kapalı alana sahip Ofis bloku 26 katlı ve toplam 30 bin metrekare. Çarşı dahil 34 asansör var. Yüzde yüz temiz hava dolaşımı sağlayan havalandırma sistemi mevcut. İstanbul Levent'te.

METROCITY
Günde 3 bin 600 kişi giriyor

1996 yılında yapımına başlanan Metrocity, 2003 yılında hizmete açıldı. Mimarları Doğan Tekeli ve Sami Sisa. 24 katlı gökdelen, 120 metre yükseklikte. 24 bin metrekare alan üzerine kurulu. İçinde 1200 kişi çalışıyor. Günlük olarak ziyarete gelen misafirlerle birlikte bu sayı 3600 kişiye ulaşıyor. Binada 8 asansör ve 270 araçlık otopark var. Deprem uyarı sistemine sahip. Kişi başına 22 metrekare düşüyor. İstanbul Levent'te.

SHERATON
Bu yıl genişletildi

Ankara Sheraton, Alman mimar Wolfgang Haux tarafından tasarlandı. 1991'de hizmete girdi. 24 katı, 340 odası ve silindir şeklinde bir kulesi var. Ankara'nın pek çok semtinden görülüyor. Birbirinden açıkça ayrılmış iki bölümden oluşuyor. Birincisi resepsiyon, fuaye ve restoran bulunan müşteri odaları kulesi; ikincisi ise konferans alanı, mağazalar, havuz ve sağlık merkezi bulunan podyum. Giriş salonu her iki bölümü bağlayan bir geçiş. 12. ile 14. katlar arasında iki kemer bulunuyor. Kulenin tepesi iki silindir ve bir antenle tamamlanıyor, bunların içine mekanik aksam yerleştirilmiş. Otel, 2006'da 150 odalık bir apart otel bölümünün yanı sıra, 1600 kişilik balo salonu, konferans alanı, sergi salonu, iş merkezi ve alışveriş alanını kapsayan bir kongre ve kültür merkezi ile genişletildi. Ankara Kavaklıdere'de.

HALK BANKASI
Dört bloktan oluşuyor

Ankara'da 2000'de hizmete giren Halk Bankası Genel Müdürlüğü, MNG Holding'e bağlı Günal İnşaat tarafından inşa edildi. 4 bloktan oluşuyor. Ana blokun kat sayısı 35. 68 bin 244 metrekarelik kullanım alanı var. Personel kapasitesi 2 bin 100. Dört bodrum katında arşiv, mutfak, depo, kazan dairesi, tesisat odaları, personel girişi, yemekhane, pastane ve sergi alanı var. Zemin, 1, 2 ve 3. katlar ise yönetim katları. 4. kat dinlenme ve yemek salonu, 5. ve 28. katlar tesisat katları, 6-26. katlar büro katları, 27, 29 ve 30. katlar ise özel çalışma ve toplantı odaları ile mutfak ve yemek salonu olarak kullanılıyor. Ankara'da Eskişehir yolu üzerinde.

DreamLiKe - avatarı
DreamLiKe
Ziyaretçi
15 Şubat 2008       Mesaj #2
DreamLiKe - avatarı
Ziyaretçi
İşKuleleri, Türkiye’nin en yüksek binası olan Kule 1′in de içlerinde bulunduğu Levent’te Türkiye İş Bankası’na ait üç gökdelen. Türkiye’nin en yüksek binası bu kulelerden ilkidir. Kule 1′in giriş seviyesinin üzerinde 41 katı vardır. En üst kat manzarayı izlemek için ayrılmış bir tür kokteyl salonudur. Bu salondan İstanbul’un neredeyse tamamı görülebilir.
Kule 2 ve Kule 3 İş Bankası’nın bazı iştiraklerine ve İş Bankası’ndan bağımsız olup, kira ödeyen şirketlere ayrılmıştır. Kule 1, 2001 yılının başında 3.000′den fazla personelle kullanıma açılmıştır. Kule 1 açıldığı günden beri bankanın imajında çok önemli bir yer tutmaktadır. Bankanın bütün tanıtım faaliyetlerinde bir şekilde bu kulenin heybeti öne çıkarılmıştır.
Sponsorlu Bağlantılar
İş Kuleleri, Türkiye’nin en iyi korunan binalarından biridir. Özellikle 11 Eylül Saldırıları’ndan sonra bu kulenin güvenliği özellikle artırılmıştır.

is


İş Kuleleri kompleksinde ayrıca bir tiyatro/konser salonu, İş Sanat galerisi, alışveriş merkezi, lokantalar ve garajlar bulunur. Binaların mesai saatlerinden sonra boşalan bir “iş hanı” olmasının istenmediği açıktır.
İş Kuleleri, antik tapınakları andıran granit yüzeyli, kahve-bej renklerin hakim olduğu başlangıç katları ile tezat oluşturan metal-cam karışımı mavi-gri kulelerden oluşmaktadır. Antik ve modern bu unsurların bileşimi, bir postmodern mimari örneğidir.
karayel - avatarı
karayel
Ziyaretçi
29 Ağustos 2008       Mesaj #3
karayel - avatarı
Ziyaretçi
BBC97AFF699A584BBD13AC4Br

'En yüksek' tahtına konutlar oturdu

Son dönemde yapılan binalar, İstanbul'un boy haritasını da değiştirdi. İş Kuleleri'nin elinden 'en uzun' unvanı alındı Anadolu yakasında da birbiri ardına uzun binaların yapımına başlandı. Kartal'daki Uprise Elite'in uzunluğu 154 metre olacak..


sp
İstanbul'da arsa arzı eksikliği nedeniyle, sosyal donatı alanlarına da yer ayırabilmek için inşaat şirketleri tarafından tercih edilen uzun binalar, kentin haritasını da değiştiriyor. İstanbul'un maskotu haline gelen 181.2 metrelik İş Kuleleri, artık şehrin en uzun binaları değil. Kiler Group'un şirketi Biskon Yapı tarafından inşasına geçtiğimiz yıl başlanan ve 2009'da tamamlanacak olan Sapphire, daha tamamlanmadan 206 metrelik boyuyla İstanbul'un en uzun binası oldu. 4. Levent'te yer alan ve 64 katlı olacak Sapphire'de 174 rezidans bulunacak. Konut fiyatlarının metrekare başına 6 bin 500 dolarla 13 bin 500 dolar arasında değiştiği proje, 750 milyon dolara mal olacak. İşte İstanbul ve Türkiye'nin en uzun bazı binaları ve uzun bina adayları...

SAPPHIRE
İnşaatı gelecek yıl tamamlanacak Sapphire, 261 metre uzunluğunda olacak. 4. Levent'te yer alan projede 22 farklı tipte toplam 174 rezidans bulunacak. Rezidans büyüklüklerinin 120 ile bin 100 metrekare arasında değiştiği Sapphire'de Boğaz manzaralı golf sahasının yanı sıra 30 metre yükseklikte bir havuz da mevcut. Projede bina, birbirinden bağımsız iki cam cepheden oluşuyor.

DIAMOND OF İSTANBUL
Hattat Grubu tarafından Maslak'ta inşa edilen Diamond of Istanbul,
Türkiye'nin ilk yüksek çelik konstrüksiyonlu binası olacak. Tamamlandığında uzunluğunun 200 metre olacağı ifade edilen proje, 50 kattan meydana gelecek. Projede, 308 odalı otel, alışveriş merkezi ile konutlar da yer alacak.

İŞ KULELERİ
181.2 metre uzunluğuyla, İstanbul'un bugüne kadar en uzun binaları olma sıfatını elinde tutan İş Kuleleri'nin en uzunu olan Kule 1, 41 kattan oluşuyor. 2001 yılında tamamlanan kulelerde tiyatro ve konser salonları, İş Sanat galerisi, alışveriş merkezi ile restoranlar ve bir de otopark bulunuyor. Ofislerin bulunduğu binanın inşası dört yıl sürerken, toplam 230 milyon dolara mal oldu.

KOZA PLAZA
Çamlıca tepesi ile aynı kotta olduğunu için İstanbul'un sekizinci tepesi olarak anılan 168 metre uzunluğundaki Koza Plaza, 44 katlı ikiz bloklardan oluşuyor. Garanti Koza tarafından inşa edilen, 68 ofis katı ile üç katlı alışveriş merkezinin de bulunduğu, ofis olarak kullanılan bina, TEM otoyolu üzerinde yer alıyor.

SABANCI CENTER
39 katlı Akbank Genel Müdürlük kulesi ile 34 katlı Sabancı Holding kulesinden oluşan 157 metrelik Sabancı Center'ın 107 bin metrekarelik toplam inşaat alanı bulunuyor. 2 bin 500 kişi kapasiteli kafeteryanın da yer aldığı binada, banka şubesi, PTT'nin yanı sıra 440 araçlık kapalı ve 36 araçlık otopark da mevcut. 7 toplantı odasının da bulunduğu Sabancı Center'ın inşası, 1992 yılında tamamlandı.

SUN PLAZA
Sun Jüt Sanayi'nin inşa ettiği147 metrelik Sun Plaza, Maslak'ta yer alıyor. 2005'te faaliyete geçen bina, beş bodrum katı ve iki penthouse katının da bulunduğu 37 kattan oluşuyor. Konut ve ofis alanlarının bulunduğu projede, restoran, konferans salonları ile bir de sağlık kulübü yer alıyor. Binada, her biri beş katlı toplam 550 otomobil kapasiteli iki kapalı otopark da mevcut.

POLAT TOWER

Fulya'da yer alan ve 152 metre uzunluğunda olan Polat Tower, 42 kattan oluşuyor. 33 katında 396 stüdyo dairesi bulunan binada, çamaşır, temizlik, dairenin bakım ve onarımı, yönetim tarafından yürütülüyor. Depremi önceden haber verdiği belirtilen sensörlerin bulunduğu akıllı binada spor salonu, restoran ile ofisler de bulunuyor.

UPRISE ELITE
Teknik Yapı tarafından Kartal'da inşa edilen Uprise Elite, 154 metrelik uzunluğuyla bölgenin ve Anadolu yakasının en uzun binalarından biri olacak. Toplam 110 milyon YTL harcanacak Uprise Elite, üç yüksek blok, bir rezidans ve ekolojik sıra villalardan oluşacak. Toplam 750 dairenin yer alacağı projede rezidans bloğu, 42 katlı olacak. Projede dairelerin ortalama metrekare fiyatı ise 2 bin 200 YTL.

KANYON
2006'da hizmete giren 130 metre uzunluğundaki Kanyon, 200 milyon yatırımla inşa edildi. Levent'te 160 mağazalık bir AVM ile 179 daireden oluşan bina, toplam 250 bin metrekarelik bir alan üzerine inşa edildi. 30 bin metrekarelik ofisin bulunduğu Kanyon'da dairelerin büyüklükleri, 80 metrekare ile 380 metrekare arasında değişiyor.
karayel - avatarı
karayel
Ziyaretçi
4 Eylül 2008       Mesaj #4
karayel - avatarı
Ziyaretçi
istanbul f


Yaşam bulutların üzerine çıktı


Son dört yıl içinde uygulamaya konulan yeni projeler, bir yandan İstanbul’un siluetini hızla değiştirirken, diğer yandan da gayrimenkul kuruluşları arasında bulutların üzerine taşan tatlı bir rekabeti de beraberinde getirdi. Bu rekabetin sonucunda, şu anda İstanbul’un en yüksek binası olma özelliğini taşıyan İş Bankası’nın Levent’teki 181 metrelik İş Kulesi de tahtını devretmek zorunda kalacak. Bunun sonucunda, Kiler Grubu’nun Levent’te inşaatı devam eden 261 metre uzunluğundaki 64 katlı Sapphire, resmi prosedürleri tamamlanınca Hema Holding’in Maslak’ta 200 metre yüksekliğindeki 50 katlı Diamond of İstanbul ve Regnum’un Koşuyolu’nda 187 metrelik 36 katlı rezidansı, İstanbul’un en yüksek binaları olacak. Böylece, yükseklikleri 100 metreyi aşan ve "bulutların üzerindeki İstanbul"u oluşturan binaların sayısı da 30’a yükselecek.
Maslak-Levent-Şişli üçgenine, Anadolu Yakası’ndaki projelerin de eklenmesiyle birlikte kızışan İstanbul’daki gökdelen rekabeti, yaşamın bir anda 261 metre yüksekliğe kadar çıkmasını sağladı. Böylece, New York, Hong Kong, Tokyo gibi gökdelenleriyle ünlü kentlerle rekabete hazır duruma gelen İstanbul’da yaşam, bulutların üzerine kadar taştı. Sekiz yıldır İstanbul’un en yüksek binası olma özelliğini taşıyan 181 metrelik İş Kulesi, şu anda inşaatı devam eden Kiler Holding’e ait 261 metrelik 64 kattan oluşan Sapphire’in tamamlanmasıyla bu unvanını devredecek. Hattat’ların 50 katlı 200 metrelik Diamond of İstanbul’u ve Regnum’un 36 katlı 187 metrelik Koşuyolu projesi de tamamlandığında İş Kulesi’ni geride bırakarak İstanbul’un en yüksek binaları arasına girecek.
İlk gökdelen 1965'te

Türkiye’nin ilk gökdeleni 1959’da inşa edilmeye başlanan ve 1965’te tamamlanan Ankara’daki Kızılay binası oldu. Toplamda 24 kattan oluşan bu bina, 76 metre uzunluğundaydı. İstanbul’daki ilk gökdelen ise Karayolları Arazisi’nde yer alan bina oldu. 90’lı yıllardan sonra gökdelenler peş peşe inşa edilmeye başlandı. 1992 yılında Şişli’deki 100 metrelik Maya Center’ın inşası tamamlanırken, 1993 yılında Sabancı Holding, 158 metrelik Sabancı Center’a taşındı. 2000’li yılların başında ise İstanbul’da gökdelen inşaatları hızlandı. 181 ve 117 metrelik İş Kuleleri, 152 metrelik Polat Tower, 154 metrelik Süzer Plaza, 118 metrelik Tekfen Tower, 136 metrelik Beybi Giz Plaza, 120 metrelik Metrocity, 140 metrelik Elit Residence, 143 metrelik Garanti Genel Müdürlük Binası ve 130 metrelik Kaya Ramada Plaza hizmete girdi.

2005’te hızlandı

2005 yılından itibaren gayrimenkul sektörünün de patlamasıyla, İstanbul’da kulelerin yükselişi de hızlandı. Koza Plaza, Sun Plaza, Kanyon, Kempsinki Astoria, Tat Towers faaliyete geçerken, 2010’a kadar İstanbul’da bir çok gökdelen inşaatı da tamamlanacak. Şu anda İstanbul’da Sapphire, Diamond of İstanbul, Garden Plaza ve Trump Towers’ın inşaası sürüyor. İETT arazisini alan Sama Dubai, Levent’te Burgu Kuleler’i inşa edebilirse, İstanbul’da yaşam 300 metre yüksekliğe ulaşacak. Renault’un Levent’teki binasını alan Kazak İnşaat Firması Landmark da 250 metrelik iki kule inşa etmeye hazırlanıyor.
Konutlar da yarışıyor

İstanbul’da gökdelenler Levent, Mecidiyeköy, Zincirlikuyu, Maslak ve Beşiktaş hattında yoğunlaşıyor. Öncelikle iş merkezi ağırlıklı kullanılan bu yüksek binalar, son dönemde konut sektörüne de girdi. Anadolu Yakası’nda Teknik Yapı Uprise Elite, Regnum Koşuyolu, Dumankaya da Vizyon projesiyle yükseklik yarışına katılıyor. Uzunluğu 100 metreyi aşan diğer konut projelerinin arasında Skyport Residence, 212 İstanbul, My World’de yer alan Andromeda, Flora Residence, Selenium Residence ve Mashattan da yer alıyor.
sevket41 - avatarı
sevket41
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2017       Mesaj #5
sevket41 - avatarı
Kayıtlı Üye
TÜRKİYE’NIN EN YÜKSEK BİNALARI NELERDİR?

Özellikle son on yılda hız kazanan inşaat sektörü, dev binaları da beraberinde getirdi. İstanbul’un siluetinin vazgeçilmez bir parçası haline gelen gökdelenleri Ankara, İzmir ve Mersin gibi diğer büyük şehirlerde de görmek mümkün. Aşağıda Türkiye’nin en yüksek 10 binaları hakkında bilgi edinebilirsiniz..

TÜRKİYE'NİN EN UZUN 10 BİNASI

10-Palladium Tower – 180 Metre

Palladium Tower, Anadolu Yakası’nın en prestijli alışveriş merkezlerinden olan Palladium AVM’nin hemen karşısında ve finans dünyasının şekillenen Ataşehir bölgesinde farklı özelliklere sahip bir ofis projesidir. Palladium Tower; metro, metrobüs ve otobüs duraklarına olan yakınlığı ile toplu taşıma kullananlara; iki köprüye olan yakın mesafesi ile aracı ile gelmek isteyenlere çeşitli ulaşım imkanları sağlayarak Anadolu Yakası’nın en kolay ulaşılabilir gökdelenlerinden biridir.7de7c4d154e8b74dc2db774a85d9bac6

9-Andromeda Gold – 181 Metre

Ataşehir semalarında daha önce görmeye alışık olmadığımız bir proje olan Andromeda Gold, Mimar Tuncay Çavdar imzasını taşıyor. Gökyüzünü altın rengi ve küt hatlarıyla süsleyen Andromeda Gold, Uluslararası İstanbul Finans Merkezi’ne yürüme mesafesinde bulunuyor. Gökdelen zemin + 51 kat ve toplam 398 daireden oluşuyor.aca4e10e2a771b5175c6b2704bcfc3b7

8-İş Kuleleri – 181,2 Metre

İşKuleleri İstanbul ilinin Beşiktaş ilçesinin Levent semtinde yer alan, 2011’e kadar Türkiye’nin en yüksek binası unvanını korumuş yapıdır. 1995 yılı yaz aylarında başlanan inşaatı resmen 26 Ağustos 2000 tarihinde tamamlandı. İş Kuleleri Türkiye İş Bankası’na ait üç gökdelenden oluşmaktadır. İş Kuleleri, antik tapınakları andıran granit yüzeyli, kahve-bej renklerin hâkim olduğu başlangıç katları ile tezat oluşturan metal-cam karışımı mavi-gri yapıdan oluşmaktadır. Antik ve modern bu unsurların bileşimi,postmodern mimari örneği olarak nitelendirilmiştir.f3c4daae8fc3321f1db26724a528f9d5

7-Rönesans Tower – 186 Metre 

Rönesans Tower, konumu, altyapısında kullandığı üstün teknolojisi, sosyal imkanları ve A+ sınıfı ofis çözümleriyle İstanbul semalarını süslüyor. Mimari yapısındaki farklılığının yanışı çevreye duyarlı mühendislik yaklaşımı, ileri enerji tasarrufu çözümleri ve insan odaklı mimari yaklaşımyla ofis çalışanlarının verimine ciddi ölçüde katkıda bulunuyor. Rönesans Tower Türkiye’nin Leed Platin Sertifikası almaya hak kazanan ilk yüksek yapısı olma özelliğini taşımaktadır.ec0c602a5cc34864616a4685863df51d

6-Varyap Meridian – 192 Metre

İstanbul’un siluetine etki eden bir başka gökdelen, Varyap Meridian, toplam 61 kattan oluşmakta, stüdyodan 4+1’e kadar farklı tipte daireler bulundurmaktadır. Binada daire sahiplerine özel kapalı yüzme havuzu, kafeterya, fitness salonu, sauna, buhar odası, Türk Hamamı ve soyunma odalarından oluşan sosyal tesis mevcut olup bunların haricinde bir açık havuz ve doğrudan blok asansörleriyle bağlantılı olan kapalı otopark, bisiklet park alanları yer almaktadır. Araçlar güvenlik noktasından geçtikten sonra, otopark katından asansörü kullanarak doğrudan dairelerinin bulunduğu kata ulaşabileceklerdir. Güvenlik duvarıyla siteden ayrılmış, bloğa ve site genelinde yaşayacak diğer sakinlere de hizmet sunacak ticari birimler konumlandırılmıştır.f3860e8613748c55c27a29452a472e1e

İLK BEŞ DEVLER

5-Anthill Residence – 195 Metre

Anthill Residence, 195 metre yüksekliğiyle Avrupa’nın 22 ve 23. binasıdır.İstanbul’un Şişli ilçesinin Bomonti mahallesinde bulunmaktadır. Toplam 25.000 m2 arsa alanı, 150.000 m2 inşaat alanı ile 2 blok halinde 5 katı zemin altında olmak üzere to
plam 54 katlı bir çift kuledir.Haliç,Boğaz,Marmara ve Adalar manzaralarına sahiptir.Radye temel ve perde beton sistemli betonarme taşıyıcı sistem yapım tekniğiyle yapılmıştır.804 adet konut bulunmaktadır.a7ff3856bbe106737a29f533f49971de

4-Folkart Towers – 200 Metre

Folkart Towers, 200 metre anten yüksekliğiyle İzmir’in Bayraklı ilçesinin Adalet mahallesinde Manas Bulvarı üzerinde eski Tekel Tütün Depolarının olduğu arazi üzerindedir. Avrupa’nın en yüksek beşinci ikiz kuleleri olan Folkart Towers 27.000 m² arsa üzerine planlanmış 150.000 m²’lik kapalı inşaat alanıyla 200 metre yüksekliğinde, 40’ar katlı 2 kuleden oluşmaktadır. Bünyesinde alışveriş alanları, spor merkezi, rezidans ve ofis katlarından oluşacak ikiz kuleler faaliyete geçtiğinde yaklaşık 4.000 kişinin çalışacağı ve yaşayacağı dev bir karma kullanımlı kompleks olacaktır.9d8de34cbbd579d5479bd7d0a711b441

3-Spine Tower – 202 Metre

Spine Tower İstanbul, Maslak’ta bulunan 202 m yüksekliği olan bir gökdelendir .Avrupa’nın en yüksek binaları arasındadır. Maslak’taki finans bölgesinde bulunmaktadır. Toplam 140.000 metrekarelik kapalı alana sahip bina, 9 kat zemin altı 47 kat üstünde olmak üzere 56 katlıdır. Projeyi Soma Grubu’nun, gayrimenkul sektöründe faaliyet göstermek üzere kurduğu Tilaga A.Ş. gerçekleştirmektedir. Yatırım maliyeti 150.000.000 dolardır.28c6230d649e3db8bd9556b11a171e08

2- İstanbul Sapphire – 234,9 Metre

İstanbul’un en önemli finans merkezlerinden birisi olan Levent ile Maslak aksı arasındaki Büyükdere Caddesi’nde ve Çeliktepe semtinde yükselen bir konut, alışveriş ve eğlence merkezi projesi olan İstanbul Sapphire İstanbul’un çoğu yerinden görülebilen bir binadır. Toplam 165.169 metrekarelik inşaat alanına sahip binada 10 katı zemin altı olmak üzere toplam 66 kat bulunmaktadır. 26 metre anten ile yüksekliği 261 metreye erişmektedir. Binanın ana fonksiyonları olarak kamuya açık bir alışveriş merkezi ve otoparka ek olarak rezidans kulesi de yer almaktadır. Bina taşıyıcı sistemi betonarme ve çelik olarak tasarlanmıştır. Bodrum katlar ve alışveriş merkezi katları betonarme olarak planlanmış, dış cephe ve devamı niteliğindeki alışveriş merkezi çatı örtüsü çelik konstrüksiyondur.fb4dcf509723cb2f8864dc3aecd9766b

TÜRKİYE'NİN EN UZUN BİNASI

1-Skyland İstanbul – 287 Metre

İstanbul’un tüm köprülerinin ortasında yer alan, her iki havaalanının da yakınında bulunan, metro bağlantısıyla rahatlıkla ulaşım imkânı sunan, Maslak ve Levent bölgelerindeki sıkışık hayatın dışına çıkan Skyland İstanbul, Türk Telekom Arena’nın hemen yanında, yeni İstanbul’un en yeni merkezi. İstanbul’a yakışan mimarisiyle Avrupa’nın simge yapılarının arasına girecek olan Skyland İstanbul’da yeni bir hayat başlıyor. Dünyaca ünlü mimar Broadway Malyan imzası taşıyan Skyland İstanbul projesi 700 milyon dolar yatırım bedeline sahip. 38 katlı rezidans bloğunda City Suites, City Apartments ve Sky Suites adı verilen daire tipleri bulunuyor. 830 konut, 504 ofis ve 300 odalı 5 yıldızlı uluslararası otelden oluşan Skyland İstanbul’un inşaatı 2012’de başladı. 317e69024bddcfea3a75d24debf179fa

GT-I9300 ile MsXLabs Mobil Uygulaması\'ndan gönderildi.

Benzer Konular

1 Ocak 2018 / Misafir Türkiye Coğrafyası
15 Mayıs 2009 / ThinkerBeLL Türkiye Coğrafyası
23 Mart 2014 / Owner~Kurucu Cevaplanmış
27 Mart 2012 / Misafir Soru-Cevap