Arama

İç Mekan Tasarımı - Fabbrica Restaurant

Güncelleme: 7 Ağustos 2010 Gösterim: 7.019 Cevap: 0
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
7 Ağustos 2010       Mesaj #1
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Fabbrica Restaurant

Sponsorlu Bağlantılar
İç Mekan Tasarımı: Tjep
fabbrica 1
fabbrica 3

Yine Tjep’in tasarladığı Prag’daki restoranlarının başarısının ardından restoran sahipleri, yeni restoranlarını Rotterdam limanında, tekneler ve vinçlerin hemen yanında açmaya karar vermiş. Bu İtalyan restoranı için, Fabbrica, en uygun isim olarak gündeme gelmiş. Fabbrica, İtalyancada fabrika anlamına geliyor.


fabbrica 8
fabbrica 12
fabbrica 14

Proje, misafirleri için memnuniyet üreten, oldukça romantik ve çok özel bir fabrikanın yemekhanesi fikriyle düzenlenmiş.


fabbrica 18
fabbrica 6

Fabbrica’da tıpkı bir yemekhane ya da kantinde olduğu gibi uzun masalar ve banklar bulunuyor. Yalnız bu öğeler, bir İtalyan dondurmacısı stilinde renklerden seçilmiş: pembe ve fıstık yeşili.


fabbrica 4
fabbrica 10
fabbrica 11

Fırın dev bir tankın içine yerleştirilerek etrafı İtalyan mozaiği ile çevrilmiş. Fırına atılacak odunlar ise, vinç öğeleriyle kaplı bir duvara istiflenmiş.


fabbrica 13
fabbrica 5
fabbrica 16
fabbrica 17

Her bir öğe, sanayinin gücü ile yumuşak renkler ya da dekoratif öğelerle birleştiriyor. Mimarlar, bu 19. yy deposunun otantik endüstriyel karakterine müdahale etmek istememişler. Bu nedenle de her bir yapıyı olduğu yerde muhafaza etmişler.


fabbrica 7
fabbrica 9

Örneğin duvarlara dokunulmamış, bazı yerlerde geniş cam paneller duvarların önüne yerleştirilip İtalyan duvar kağıdı desenleriyle kaplanmış. Sonuçta desenler duvarların önünde, kompleks bir yansıma oyunu gibi süzülür şekilde gözükmüş.


fabbrica 2
fabbrica 15
fabbrica 19

kaynak

Yazı: Arch Daily
Görseller: Daniel Nicolas
Çeviri: Mimdap

"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.

Benzer Konular

9 Haziran 2007 / P.u.S.u Meslekler
4 Haziran 2011 / Jumong Mimarlık
31 Aralık 2010 / Daisy-BT Mimarlık