Arama

Mimari Tasarılar - Hong Kong'un Giriş Kapısı

Güncelleme: 7 Eylül 2010 Gösterim: 1.462 Cevap: 0
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
7 Eylül 2010       Mesaj #1
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
Boşluğa Giriş

Sponsorlu Bağlantılar
Hong Kong’daki sivil motivasyonlu Giriş Kapısı konsepti ile boşluğu ortaya çıkardı.

Ad:  west-kowloon-1.jpg
Gösterim: 196
Boyut:  245.5 KB

WKT, tipik uluslararası bir havalimanının aksine, Hem Hong Kong hem de Çin için göç alanını aynı tesis içinde barındıran tek bir ev sahibi ülke sahası hazırlıyor.
West Kowloon Kültürel Bölgesi’ne bitişik ve Victoria Limanı’nın hemen yanındaki alanın önemi, tamamen sivil bir talep ile tasarlanmasını gerektirdi. Tasarımı zorlaştıransa, daha sonraki bir tarihte ihaleyle bir geliştiriciye verilecek olan istasyonun tepesinde yapılması beklenen 400 bin metrekarelik ticari proje oldu.


Ad:  west-kowloon-2.jpg
Gösterim: 200
Boyut:  224.8 KB

Hong Kong’un giriş kapısı olarak proje için istasyonu çevresindeki kentsel yapıya bağlamak ve gelen ya da gidenlerin Hong Kong’da olduklarını fark etmelerini sağlamak çok önemli görüldü. Bunu yapabilmek için tüm destek mekanlarını gidiş salonunda büyük bir boşluk oluşturmak üzere kompakt bir tasarımla birleştirdi. Sonuç, 45 metre yüksekliğinde, Hong Kong siluetinin ve ardındaki Viktoria Tepesi’nin tüm manzarasına odaklanan bir hacim oldu.


Ad:  west-kowloon-3.jpg
Gösterim: 178
Boyut:  204.8 KB

Tasarımın organizasyonu hepsi Hong Kong’a doğru yöneltilmiş olan birleşik güçlerden ilham alınarak yapılmış. Bunların içinde terminale gelen rayların kendisi de bulunuyor. West Kowloon Kültürel Bölgesi, alana davet ediliyor. Geniş bir kamusal meydan kültür bölgesine doğru açılıyor ve diğer tarafta kendi amfi tiyatrosuyla sınırlanıyor. Bu amfi tiyatroya gelen yaya akışı neredeyse istasyonun üzerini boydan boya geçerek yükseliyor ve tepede aşağıdaki alanın devamı olarak görülebilecek bitkilendirilmiş heykel bahçesine ulaşıyor.


Ad:  west-kowloon-4.jpg
Gösterim: 226
Boyut:  202.6 KB

Bu hareketlerin zirveleri giriş binasının tepesinde bulunan bir gözlem terasında son buluyor. Tepede West Kowloon Kültürel Bölgesi, Victoria Limanı ve Hong Kong’un gökdelenlerle çevrili manzarası izlenebiliyor.

Kaynak. Mimdap
Yazı ve Görseller: World Architecture News
Çeviri: Mimdap



Benzer Konular

31 Aralık 2015 / Misafir Soru-Cevap
27 Haziran 2012 / asla_asla_deme Turizm