Arama

Mimarlık Gündemi

Güncelleme: 7 Nisan 2014 Gösterim: 20.822 Cevap: 52
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
15 Nisan 2010       Mesaj #1
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

Mimarlık, bilindiği gibi hayatın parçası olan bir meslek. Yaşam koşulları, ekonomik durum, siyasi, ticari ve dini gereksinimler ve teknoloji nedeniyle mimarlığı ilgilendiren her alanda sürekli bir çalışma, yenilenme faaliyeti vardır.
Sponsorlu Bağlantılar
Bu amaçla projeler yapılır, projelerin ihtiyaca uygunluğu doğrulanıp bütçesi onaylandığında da tatbikatı yapılır. Kentler büyüdükça daha fazla konuta, daha fazla yeşil alana, daha fazla idari ya da eğtim, sağlık,ticaret gibi dallarda binaya, parka, yola, köprüye vb. ihtiyaç duyulur.

Ülkemizde ve dünyada mimarlık ve mimarlıkla ilgili dallarda; peyzaj mimarlığı, şehir ve bölge planlama, restorasyon, endüstriyel tasarım vb. konularda durmaksızın çalışılmaktadır.

Bu konu başlığı altında konut, ulaşım kısacası yaşamı ilgilendiren ve mimarlığın birebir yer aldığı konulardaki önemli haberleri ve gelişmeleri duyuracağız.

Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
15 Nisan 2010       Mesaj #2
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Esenler’de kurulacak olan Esenler Şehir Parkı’nın yapımına başlanıyor.
Sponsorlu Bağlantılar

Ad:  Esenler-sehir-parki.jpg
Gösterim: 577
Boyut:  39.0 KB

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 44.455 m2’lik bir alan üzerine inşa edilen Esenler Şehir Parkı’nın içinde iki adet basket sahası, 3’lü basket potası, koşu parkurları, fitness alanları, çocuk oyun alanları, gezinti ve dinlenme alanları yer alacak. Şehir Parkı’nda gezinti ve dinlenme alanı olarak 16 Bin 119 m2 ve çocuk oyun alanı olarak da toplam 1.164 m2 alan ayrıldı. Yeşil alan olarak ayrılan toplam 28 Bin m2’lik alana ise çeşitli türlerde 625 ağaç ve 2.050’si gül olmak üzere toplam 13 Bin 950 çiçek dikilecek.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraklerinden olan İstanbul Ağaç ve Peyzaj A.Ş. tarafından yapımı gerçekleştirilecek olan Esenler Şehir Parkı, 2011 yılında halkın hizmetine girecek.


Ad:  Esenler-sehir-parki1.jpg
Gösterim: 409
Boyut:  28.0 KB


Park içindeki sosyal donatılar
  • 2 adet basket sahası ve hizmet binası
  • 3’lü basket potası
  • Koşu parkurları
  • Fitness alanları (kauçuk zeminli)
  • Pergolalar ve ahşap oturma üniteleri
  • 2 adet çocuk oyun grubu (4 kuleli ve 2 kuleli)


Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
17 Nisan 2010       Mesaj #3
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

Los Angeleslı sanatçılar, festival için hem eser hem sergi alanı niteliğinde bir yapı tasarladı…

Ad:  Ascension-1.jpg
Gösterim: 388
Boyut:  108.5 KB

Bu yıl, Los Angeles merkezli yaratıcı sanatçı, mimar ve tasarımcılardan oluşan bir konsorsiyum olan “Crimson Collective”, Nisan ayının 16’sı ile 18’i arasında gerçekleştirilen 2010 Coachella Müzik ve Sanat Festivali’nin açılışı için, Japon efsanesi “Bin Turna”dan (ya da Zenbazuru) esinlenen bir proje hazırladılar.

Ad:  Ascension-2.jpg
Gösterim: 414
Boyut:  167.7 KB

Evrensel olarak saygınlık, bilgelik, barış ve refahın simgesi kabul edilen Ascension, beyaz kumaş yüzeyler ile modüler alüminyum ve gergin tel iskeletten meydana gelen, 46 metreye 14 metre boyutlarında, dev bir origami turna şeklinde. Dev yaratık, fiziksel olarak canlı bir sanat enstalasyonu, aynı zamanda bir işaret noktası, barınak ve ziyaretçiler için bir hedef olacak. Metaforik olarak ise dev turna, her yıl düzenlenen bu 3 günlük festivalin 100 binden fazla katılımcısı için evrensel bir barış simgesi ifadesi taşıyacak.

Ad:  Ascension-3.jpg
Gösterim: 318
Boyut:  101.0 KB

Turnanın çevresinde, gün boyunca güneş enerjisi depolayan iki adet istasyon bulunuyor. Bu “piller” turnayı gece yarısı, tamamen kendi enerjisiyle çalışan rahatlatıcı bir ışık sistemine dönüştürüyor. Turnanın merkezinde, insanlığa faydalı yenilikçi ve canlı fikirlerin paylaşılabileceği bir sergi alanı bulunuyor.

Kaynak: Mimdap
ArchDaily, Architect’s Newspaper
Çeviri: Mimdap

Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
19 Nisan 2010       Mesaj #4
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

sigacik

Kolin Grubu’nun yap-işlet modeliyle yaptığı 400 yat kapasiteli limanda geri sayım başladı. Başkan Soyer, “Turizm gücümüz artacak. İlçemiz zenginleşecek” dedi.

Türkiye’nin “Yavaş Şehir” unvanlı ilk ilçesi Seferihisar’ın Sığacık Mahallesi’nde yapımı süren yat limanı tamamlanma aşamasına geldi. Kolin Grubu’nun yap-işlet modeliyle inşaat çalışmalarını yürüttüğü ve aynı anda 400 yat barındırma kapasitesine sahip limanın mayısta hizmete açılacağı belirtildi. Fiziki ve teknik özellikleriyle Avrupa’nın en önemli yat limanları arasına girmesine kesin gözüyle bakılan Sığacık Yat Limanı, yaklaşan yaz sezonu öncesi ilçenin turizm beklentilerini de yükseltti.Belediye Başkanı Tunç Soyer, liman sayesinde ilçenin turizm potansiyelinin Avrupa standartlarına yükseleceğini söyledi. Denizde 400, karada 100 tekne ve yat barındırma kapasiteli marinayı, Seferihisar’ın ulusal ve uluslararası yat seferleri için büyük bir açılım olarak gördüklerini belirten Başkan Soyer, şöyle dedi:
“Yaz sezonu öncesi faaliyete geçecek olan proje, Sığacık’ın turizmdeki gücünü de artıracak. Yaratılacak istihdam sayesinde ilçe ekonomisi gelişecek. Limana demir atan teknelerden inecek turistler, esnafın yüzünü güldürecek. İlçemize ticari zenginlik gelecek.”

Samos’a bir-iki…

“Yavaş Şehir” unvanını aldıktan sonra sorumluluklarının daha da arttığına dikkat çeken Başkan Tunç Soyer, yaz sezonunda hayata geçirecekleri önemli bir projenin daha müjdesini verdi. Soyer, “Sığacık’tan Yunanistan’ın Samos Adası’na feribot seferleri düzenleyeceğiz. İlki haziran sonunda yapılacak. Ardından diğer Yunan adalarını dahil edeceğiz” diye konuştu.


Limanda bunlar olacak

Yat kabul-idari bina, rent a car, süpermarket, kort, voleybol sahası, spor ve sağlık merkezi, butik dükkanlar, restoran, festival alanı, kafeterya-bar, yat ve yelken kulübü, köprü, trafo-jeneratör ve temiz su deposu, teknik yönetim binası, marina depo ve atölyesi, bakım atölyeleri, hangar, su arıtma tesisi, kule, gümrük binası, akaryakıt istasyonu, çekek alanı, 207 araçlık otopark.



Kaynak: Milliyet
19.04.2010

Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
27 Nisan 2010       Mesaj #5
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

New York Belediyesi, vatandaşlardan daha fazla yaya yolları önermelerini istedi.

Ad:  ny-1.jpg
Gösterim: 458
Boyut:  138.1 KB

New York Ulaşım Müdürlüğü, yürüyenler için kenti daha da yaşanılası hale getirecek yeni bir program açıkladı: NYC Plaza Program. Program, mevcut yolları otomobillere kapatıp yaya meydanlarına dönüştürmeyi amaçlıyor. Bu girişimi başlatan, öncelikle geçici olarak yapılan ancak daha sonra sürekli hale getirilen Broadway’in Times Square ile Herald Square arasındaki yolun trafiğe kapatılması oldu. Program o kadar başarılı oldu ki, beleidye tarafından daha fazla yolun kapatılması önerisi kabul edilmeye başlandı.

Ad:  ny-2.jpg
Gösterim: 431
Boyut:  126.1 KB

Ad:  ny-3.jpg
Gösterim: 427
Boyut:  107.2 KB


Times Square ile Herald Square meydanları –ki Kent Kent Merkezi’nin Yeşil Işığı Projesi olarak bilinir- arabasızlaştırılan ilk alanlar oldu. Belediye Başkanı Bloomberg önce projenin geçici olacağını söylese de, bu meydanların yaya yaralanmalarını ciddi ölçüde azalttığının kanıtlanması üzerine, bu projeyi resmileştirdi. “Kent Merkezi’nin Yeşil Işığı Projesi”nin başarısı ile kent yönetimi, bu tür meydanların kentin çeşitli bölgelerine yaygınlaştırılmasına karar verdi.

Ad:  ny-4.jpg
Gösterim: 397
Boyut:  103.7 KB

Ad:  ny-5.jpg
Gösterim: 339
Boyut:  144.3 KB


Belediyenin internet sitesinde “Bu Program, Belediyemizin, tüm New Yorkluların kaliteli açık alanlara 10 dakikalık yürüme mesafesinde yaşamaları hedefini gerçekleştirmemiz için en önemli çalışmasıdır” sözlerine yer veriliyor. Öneriler her şekil ve boyutta olabiliyor ancak kar amacı gütmeyen bir organizasyon tarafından verilmeleri gerekiyor. Yapılan son önerilerde 22 meydan önerisi gelmiş, 9’u 2011’de yayaların lehine dönüştürülmek üzere seçilmişti.

Ad:  ny-6.jpg
Gösterim: 303
Boyut:  121.7 KB

Ad:  ny-7.jpg
Gösterim: 288
Boyut:  146.4 KB

Kaynak. Mimdap
Yazı ve Görseller: Inhabitat
Çeviri: Mimdap
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
6 Mayıs 2010       Mesaj #6
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

Üç nesildir mimar bir ailenin beraberce hazırlamış oldukları “Osmanlı Anıt Mimarisinde Klasik Yapı Detayları” isimli 2001 YEM yayını kitap, İslam Başkentleri ve Şehirleri Birliği’nin (Organization of Islamic Capitals and Cities) (OICC)’nin her yıl düzenlediği yarışmanın 8. döneminde, Mimari Kitaplar kategorisinde birincilik ödülünü kazandı.

Ad:  klasik-yapi.jpg
Gösterim: 269
Boyut:  132.8 KB


Değerli bir arşivi günışığına çıkaran bu çalışma aynı zamanda Osmanlı klasik yapılarındaki detayları yapı ve süsleme özellikleriyle tanıtan bir kaynak kitap niteliğindedir. 300 fotoğraf ve çizimi içeren kitapta bu detaylar Alemler, Babalar, Çörtenler, Geçiş Elemanları, Kapılar, Kemerler, Kubbeler, Lokma Parmaklıklar, Mihrablar, Minareler, Minberler, Nişler, Ocaklar, Pencereler, Silmeler, Stalaktitler, Süsleme Elemanları, Sütunlar, Şebekeler, Vaaz Kürsüleri başlıkları altında sunulmaktadır.

Ad:  123_0001.jpg
Gösterim: 364
Boyut:  72.9 KB

Ad:  123_0002.jpg
Gösterim: 336
Boyut:  86.6 KB

Ad:  123_0003.jpg
Gösterim: 339
Boyut:  124.5 KB

Ad:  123_0004.jpg
Gösterim: 345
Boyut:  132.2 KB


Y. Mimar Fatin Uluengin, bugün 90 yaşında olup, yaşının elverdiği imkanda çalışmalarına devam etmekte ve 67 yıldır uğraşmakta olduğu “Mukarnaslar-Stalaktitler” konusunda çalışmalarını sürdürmektedir.Prof. Dr. Y. Mimar Bülent Uluengin, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinden 2007 senesinde emekli olduktan sonra halen Bahçeşehir Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde çalışmakta ve Mimarlık Bölüm Başkanlığı görevini yürütmektedir.
Yard. Doç. Dr. Y. Mimar Mehmet Bengü Uluengin halen Bahçeşehir Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde çalışmaktadır.
Yazarlara birincilik ödülü, 18-20 Mayıs 2010 tarihleri arasında Doha – Katar’da yapılacak olan OICC’nin 12.ci Genel Konferansı’nda takdim edilecektir.


Mimdap

Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
23 Mayıs 2010       Mesaj #7
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

Paris Kent Metrolarında IKEA Sergisi

10 – 24 Mayıs 2010 tarihlerinde İsviçre orijinli, modüler ve demontable yapı ve tasarım ürünleri öncüsü IKEA Paris Kentindeki 4 metro durağında, geliştirdiği bir proje kapsamı doğrultusunda, ürünleriyle oluşturduğu bir tasarım sergisi gerçekleştiriyor.

Ad:  1.jpg
Gösterim: 230
Boyut:  132.7 KB


Yeni tasarımlardan oluşan mobilya tasarımlarını görsel ve kullanım deneyimleriyle sergileyen olan IKEA bunu temelde reklam amaçlı yapacak ki kullanıcılar ürünlerle günlük hayatın içinde karşılaşıp tercihlerinde bu deneyimi kullansınlar ve mağaza zincirinin gelecek için belli bir kullanıcı profili oluşsun.

Ad:  2.jpg
Gösterim: 283
Boyut:  173.7 KB


Yolcuların mekânsal ve materyaller üzerinde deneyimleri detaylı olarak hissederek konforu test edebilmeleri için birçok oturma grubu bu istasyonlarda yer alırken, bir takım aydınlatma elemanları da yine sergi de yer alıyor.

Ad:  3.jpg
Gösterim: 285
Boyut:  146.6 KB


Ad:  4.jpg
Gösterim: 226
Boyut:  147.6 KB


Bunun yanı sıra kütüphane vb. duvar mobilyalarının ise 3 boyutlu algılanması sağlanarak afiş baskı olarak istasyonlarda asılıyor.

Ad:  5.jpg
Gösterim: 253
Boyut:  141.8 KB


Kaynak: Mimdap
Çeviri: Dr. Mona PAŞAPUR ( Y. Mimar / Şehir Plancı, Muğla Üniversitesi )
Seda ŞAHİN (Mimar, Seda Şahin Mimarlık)
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
23 Mayıs 2010       Mesaj #8
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

RIBA 2010 Ödülleri Açıklandı

Royal Institute of British Architects, 2010 yılı Ödüllerine layık görülen 102 binayı açıkladı.

Ad:  1.jpg
Gösterim: 231
Boyut:  267.7 KB
dRMM’s Clapham Manor Primary School

6 tanesi aynı zamanda Stirling Ödülü’ne de aday olan bu yapıların 93 tanesi Birleşik Krallığın çeşitli yerlerine yayılmış, kalan 9’u ise Avrupa Birliği’nin diğer yerlerinde bulunuyor.



Ad:  2.jpg
Gösterim: 213
Boyut:  156.6 KB
Salvation Army (c) Keith Collie

Ödül alan projeler oldukça büyük çeşitlilik gösteriyor. Aralarında Londra’da otobüs şoförleri için küçük ve dairesel bir banyo, Berlin’de bir sanat müzesi, bir sıfır-karbon ev ve hatta 2012 Olimpiyatları için yapılmış bir enerji istasyonu bulunuyor. RIBA’ya bu yıl eklenen kamusal alanlar kategorisinde ise pavyonlar ve anıtlar yer aldı.



Ad:  3.jpg
Gösterim: 330
Boyut:  230.9 KB
Cardiff Central Library (c) CommissionAir

Bazı mimarlar birden fazla ödül aldılar. En fazla ödülü alan ise 4 ödülle Rick Mather Architects oldu. Zaha Hadid, David Chipperfield, Rogers Stirk Harbour + Partners ve Tony Fretton gibi İngiltere’nin seçkin mimarlarından pek çoğu bu yıl İngiltere dışında, Avrupa Birliği’nde yaptıkları binalarla ödüllendirildiler.



Ad:  4.jpg
Gösterim: 270
Boyut:  326.9 KB
Creative Business Units (c) Edmund Sumner

RIBA Başkanı Ruth Reed, “ RIBA Ödülleri sadece İngiliz mimarisini değil ekonomisini de yansıtıyor. RIBA’nın 45 yıllık tarihinin en derin finansal krizinin ortasında, bu yılın ödülleri mimarlar için en kötü zamanlarda bile ülkenin ve dünyanın çeşitli yerlerinde harika binalar yapılabileceğini gösteriyor. RIBA Ödülleri bu yıl da her yıl olduğu gibi, keşfedilmemiş firma ve çok değerli küçük projeleri ortaya çıkarma fırsatı yaratıyor. RIBA Ödülleri bir boyut ödülü olmaktan çok uzaktır ve insan yaşamına değer katan projelere verilir. RIBA Stirling Ödüllerini de sabırsızlıkla bekliyorum” açıklamasını yaptı.



Ad:  5.jpg
Gösterim: 281
Boyut:  302.2 KB
Regents Place Pavilion (c) Gautier Deblonde




Ad:  6.jpg
Gösterim: 299
Boyut:  99.5 KB
Balnearn Boathouse (c) KeithHunter



Royal Institute of British Architects, 2010 yılı Ödüllerine layık görülen diğer binalar:


SCOTLAND
Aberdeen Regional Sports Centre Reiach and Hall
Balnearn Boathouse McKenzie Strickland Assocs
Hotel Missoni Allan Murray Architects
House on the Hill Paterson Architects
Infirmary Street Baths Malcom Fraser Architects
New Stobhill Hospital Reiach and Hall
Small Animal Hospital Archial
Trongate 103 Elder & Cannon Architects


NORTHERN IRELAND
Downe Hospital Scott Wilson Architects
Kevin Kahan Salon Twenty-two over seven
St Malachy's Church Consarc Conservation


NORTH EAST
City Space Faulkner Browns
Coopers Studios Ryder Architecture
Great North Museum Farrells with Purves Ash & Casson Mann
Infinity Bridge Spence Associates
Newcastle City Library Ryder Architecture


NORTH WEST
Chips Alsop Architects / Archial
Liverpool 1, sites 1 & 7 Dixon Jones - Haworth Tomkins
LJMU Art & Design Academy Rick Mather Architects
New Roundhouse Walker Simpson Architects
Pierhead & Canal Link Aecom


YORKSHIRE
Broadcasting Place Feilden Clegg Bradley Studios
Hull Truck Theatre Wright + Wright Architects
Junction Buschow Henley
Navigation Warehouse BDP
The Workshop DRDH Architects


WALES
Cardiff Central Library BDP
Chapter Arts Centre Ash Sakula
Creative Business Units Heatherwick Studio
Hafod Eryi (Snowdon Summit Building) Ray Hole Architects
Margam Duscovery Centre Loyn and Co / Architects & Design Reserach Unit
Skypad - Teenage Cancer Trust Unit orms Architecture Design
Sleeperz Hotel Clash Associates


WEST MIDLANDS
St Luke's CE Primary School Architype
Zero Carbon House John Christophers


EAST MIDLANDS
Museum Court Jonathan Hendry Architects
Nottingham Contemporary Caruso St John Architects
Think Tank Marks Barfield Architects


EAST
Aldeburgh Music Creative Campus Haworth Tomkins
Creative Exchange 5th Studio
Downing College Caruso St John Architects
Hunsett Mill Acme
Martello Tower Piercy Connor Architects
Norwich Cathedral Hostry Hopkins Architects
Salvation Army Chelmsford Hudson Architects


SOUTH WEST
Lewis House / 54 Wonford Road David Sheppard Architects
Mills Bakery gillespie yunnie architects


WESSEX
Aardman Animation Alec French Architects
Furzey Hall Farm Waugh Thistleton Architects
The Hyde Purcell Miller Tritton
Rednock School Cube Design


SOUTH
Ashmolean Museum Rick Mather Architects
Corpus Christi College Rick Mather Architects
The Gateway RMJM
Private House Yiangou Architects
Water Hall Primary School Architecure MK (now closed)
Welch House The Manser Practice
Wellstead Primary School Hampshire County Council


SOUTH EAST
Christ's College School DSDHA
Crawley Library Penoyre & Prasad
Mill House Guy Holloway Architects
School of Arts Hawkins/Brown
Towner Rick Mather Architects


LONDON
1-5 Bateman's Mews Anne Thorne Architects Partnership
7 July Memorial Carmody Groarke
60 Threadneedle Street Eric Parry Architects
The Artist's House Gumuchdjian Architects
Bankside 1 2 3 Allies and Morrison
Bateman's Row Theis & Khan Architects
Bus Driver Facility Julian Cowie Architects
Charlotte Building Lifschutz Davidson
Clapham Manor Primary School drmm
College Road Knox Bhavan Architects
Edward Alleyn Building van Heyningen & Haward Architects
Forest of Light Tonkin Liu
Forge Arts Burd Haward
Highbury Square Allies and Morrison
Leaf House James Gorst Architects
Lowther Children's Centre Patel Taylor
Medieval + Rennaissance Galleries V+A Muma + Julian Harrap
The Monument Julian Harrap Architects
New Horizon Youth Centre Adam Khan Architects
New Library Longford Community School Jonathan Clark Architects
Northbury Infant & Junior School Greenhill Janner Architects
Park Avenue South studio octopi
Primary Substation for the 2012 Olympics NORD Architecture
Regent's Place Pavilion Carmody Groarke
Sackler Building Haworth Tompkins
Sackler Centre for Arts Education,V+A Softroom
Twenty Bishops Square/St Botolph's Hall Matthew Lloyd Architects
Whitechapel Gallery Robbrecht & Daem / Witherford Watson Mann Architects
Whitecross Street Project Orange
Yew Tree Lodge Duggan Morris Architects

The AP Moller School, Germany CF Moller Architects
Neues Museum, Germany David Chipperfield Architects, Restoration Architect Julian Harrap Architects
House at Spanish Cove, Ireland (Cork) Niall McLaughlin Architects
VISUAL - Centre for Contemporary art & George Bernard Shaw Theatre, Ireland (Carlow) Terry Pawson Architects Limited
The Alzheimers respite centre, Ireland (Dublin) Niall McLaughlin Architects
MAXXI, National Museum of XXI Century Arts, Italy Zaha Hadid Architects
British Embassy Warsaw, Poland Fretton, Tony Architect
Campus Palmas Altas, Spain Rogers Stirk Harbour + Partners
City of Justice Barcelona and l'Hospitalet de Llobregat, Spain David Chipperfield Architects

Kaynak: Mimdap
Yazı ve Görseller: Arch Daily
Çeviri: Mimdap



Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
1 Haziran 2010       Mesaj #9
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

İslam Başkentleri ve Şehirleri Birliği’nin (Organization of Islamic Capitals and Cities-OICC) her yıl düzenlediği yarışmanın 8. döneminde, Prof. Sercan Özgencil Yıldırım ve Yrd. Doç. Dr. E. Dilay Güney tarafından yazılmış, Türkçe ve İngilizce olarak İBB Kültür A.Ş. tarafından yayınlanmış olan “Uygarlıklar Beşiği İstanbul Kent Belleği/ Mekansal Süreklilikler”, (Cradle of Civilization İstanbul Collective Memory / Spatial Continuities) adlı kitap, yazı, dokümantasyon ve çeviri alanında kentsel ve bölgesel planlama dalında birincilik ödüllerine layık görülmüşlerdir.

Ad:  kitap-odul-2.jpg
Gösterim: 278
Boyut:  302.0 KB


Fotoğraflar kitap metninin görsel belgeleri olarak, fotoğraf sanatçısı Ali Konyalı tarafından özel olarak çekilmiştir. Kitap metninin kurgusu harita ve görsel analitik şemalarla desteklenmiştir.

Ad:  kitap-odul-1.jpg
Gösterim: 271
Boyut:  162.6 KB


Prof. Dr. Sercan Özgencil Yıldırım ve Yrd. Doç. Dr. Dilay Güney halen Beykent Üniversitesi’nde tam zamanlı öğretim üyesi olarak görev almaktadırlar.
Yazarlara birincilik ödülü, 18- Mayıs 2010 tarihinde Doha – Katar’da yapılan OICC’nin 12.ci Genel Konferansı’nda takdim edilmiştir.


Kaynak: Mimdap

Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
8 Temmuz 2010       Mesaj #10
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

adalarmuze

İstanbul’un ilk çağdaş kent müzesi Temmuz ayı (2010) sonunda açılıyor. 40 gün 40 gece sanat var!

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti programı kapsamında yeni bir proje daha hayat buluyor. “Adalar Müzesi” 31 Temmuz saat 18:30′da Büyükada Vapur İskelesi’nde halkla buluşacak.


40 gün 40 gece sanat!

Proje, Adalar Belediyesi ve Adalar Vakfı’nın işbirliğiyle, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı finansmanıyla gerçekleştirildi. Açılış etkinlikleri dahilinde 40 gün 40 gece sürecek konser, yarışma, belgesel film gösterisi, söyleşi ve diğer aktivitelerle Adalar bir kültür ve sanat merkezi haline getirilecek.


“Adalar Müzesi”nin ilk geçici sergisi “Ada Sahillerinde Bekliyorum” ve kalıcı bölüm sergilerinden “Adalılar”ın açılışı 31 Temmuz Cumartesi günü Büyükada Çınar mevkiindeki müze alanında gerçekleşecek. Müzenin ilk iskele sergisi de, aynı gün Büyükada Vapur İskelesi’nde açılacak.


Aya Nikola da var

Müzenin kronolojik ve tematik bölümlerini kapsayan Müze Aya Nikola Hangar’ın açılışı ise 10 Eylül’de Büyükada’da gerçekleştirilecek. Bu bölüm ziyaretçilere 600 milyon yıl öncesinden 2010’a uzanan bir hikâyeye tanıklık etme fırsatı sunuyor.


Adalılar’la imece usulü

“Adalar Müzesi”, uzmanların yanı sıra Adalılar’ın katkı ve desteğinin izlerini de taşıyor. Başta Adalılar’ın fotoğraf albümleri, anıları, sandıklarında sakladıkları, 8 mm’lik filmleri olmak üzere çeşitli kaynaklardan 20 binin üzerinde arşiv belgesi kapsamlı çalışmalar sonucunda Müze’nin koleksiyonuna kazandırıldı.

Bu sayede Adalar, tarihlerinde ilk kez bir müze çatısı altında tüm renkleriyle ziyaretçilerle buluşacak.

10 gün önceden erişebilirsiniz

Müzenin sergiler, etkinlikler, kütüphane, arşiv, koleksiyon, sözlü tarih video klipleri başta olmak üzere pek çok içeriğine 20 Temmuz 2010 tarihinden itibaren www.adalarmuzesi.org adresi üzerinden erişilebilecek.



Kaynak: Mimdap, Habertürk




Benzer Konular

15 Ağustos 2018 / AreX Ekonomi
19 Ocak 2016 / kompetankedi Meslekler
1 Nisan 2009 / ThinkerBeLL Mimarlık