Arama

Mimarlık ile İlgili Kitap ve Yayınlar - Sayfa 2

Güncelleme: 21 Ağustos 2011 Gösterim: 32.434 Cevap: 69
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
3 Eylül 2010       Mesaj #11
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

Ad:  9786053991250.jpg
Gösterim: 237
Boyut:  12.0 KB
Sponsorlu Bağlantılar

Yazarı:
İhsan Bilgin
Yayınevi: İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları

“Dünya Kentleri” dersi, Bilgi-Mimarlık yüksek lisans programında yoğun biçimde işlenen modern kent ve mimarlık tarihi konularının, dünyada gündem oluşturulmuş kentlerden birine odaklanarak pekiştirilmesi, modern mimarlık kültürüne ilişkin görgünün derinleştirilmesi amacı ile programa alınmış zorunlu dersler arasında bulunmaktadır. Ders, akademik takvim boyunca o yıl için seçilen şehirle ve mimarisiyle ilgili seminerlerle sürdürülmekte ve akademik yıl sonunda yapılan 10 günlük araştırma ve keşif hedefli gezi ile tamamlanmaktadır.
Akademik yıl sonunda yapılan araştırma ve keşif amaçlı geziler VitrA’nın desteğiyle gerçekleşmektedir. Programın eğitim kadrosunu oluşturan akademisyenler ve mimarlar, yüksek-lisans öğrencileriyle birlikte seçilen şehirde VitrA’nın konuğu olarak bulunmakta ve araştırma programlarını gerçekleştirmektedir.

Bu kitabın ve eşlik ettiği serginin malzemesi, 2007-08 akademik yıllarında yapılan çalışmalar ile Temmuz 2008’de Londra’ya yapılan gezilerden derlenmiştir.

Fotoğraflar:
Cemal Emden





Mimdap


Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
3 Eylül 2010       Mesaj #12
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

Ad:  29032009184750.jpg
Gösterim: 493
Boyut:  33.4 KB
Sponsorlu Bağlantılar

Konu / Alt Konu : Sanat / Kültür / Mimari Eleştri
Dil : Türkçe
Yayın Evi : Mimarlar Odası İstanbul BK Şubesi Yayınları
Basım Tarihi
: 2003
Sayfa Sayısı
: 39

spacer
Konu
spacer
Avrupa Mimarlar Konseyi (ACE) Başkanı Nilsson’ın yaptığı sunuşun Türkçe ve İngilizce metinlerini içeren kitapçık, dizinin ilk yayını oldu. Bu kitapçıkta, birlik sürecindeki Avrupa’nın mimarlık örgütü temsilcisinin farklı ülkelerde mimarların küreselleşme sürecindeki sorunlarına, bu bağlamda mimarların yeni sorumluluklarına ve özellikle uyum sürecindeki ülkemiz mimarlık meslek yapılanması için ACE’nin katkı ve yaklaşımına ilişkin görüşlerini bulabilirsiniz.

Mimarlık Vakfı
spacer
spacer


Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
3 Eylül 2010       Mesaj #13
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

Ad:  kapsamli-bir-kitap.jpg
Gösterim: 311
Boyut:  16.5 KB

Yazar: Yıldırım Yavuz
Yayınevi: Mimarlar Odası ve Vakıflar Genel Müdürlüğü ortak yayını

İki yıllık bir çalışmanın ürünü olarak ODTÜ Mimarlık Fakültesi emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Yıldırım Yavuz tarafından hazırlanan kitap, mimarın tüm yapılarını ve görüşlerini kapsayacak bir katalog özelliği taşımanın yanısıra, mimarın özel yaşamı ve yaşadığı dönemin özellikleri hakkında detaylı bilgi içermektedir.

Yazarın uzmanlık alanı olan Mimar Kemalettin ve Ulusal Mimarlık Akımları izleğinde kitap, Ankara ve İstanbul’daki Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün çeşitli arşivlerinde ve Başbakanlık arşivlerindeki özgün belge ve fotoğraflarla zenginleştirilmiş, güncellenmiş ve kitaba, Kemalettin Bey ile ikinci eşi Sabiha Hanım arasında, 1925–1927 yılları arasında yazılmış mektupları içeren ikinci bölüm eklenmiştir.

“Mimar Kemalettin” başlıklı birinci bölüm mimarın gerçekleşmiş ve gerçekleşmemiş 71 adet yapı ve tasarımını; 220 adet özgün belge, 20 adet rölöve ve 203 adet fotoğraf eşliğinde sunmaktadır. “Mimar Kemalettin ve Sabiha Hanım” başlıklı ikinci bölümde ise Kemalettin’in ailesi ve yaşamını anlatan bilgilere; eşi Sabiha Hanım’a yazdığı özgün mektuplar, Türkçe çevirileri ve Kemalettin’in kendi kamerasıyla çektiği fotoğraflardan oluşan albüm eşlik etmektedir.

Mimdap
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
3 Eylül 2010       Mesaj #14
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

Ad:  090604-mimarlikhlarge.jpg
Gösterim: 313
Boyut:  133.3 KB

Yayınevi: NTV Yayınları

Sadece mimarlara değil herkese yönelik temel bir başvuru kaynağı olan “Mimarlık” çıktı.Bu kitapta tarih öncesinden günümüze dünya mimarisinin yapı taşlarını bulacaksınız. İlkçağ’dan Ortaçağ’a, Rönesans’tan 20. yüzyıla belli başlı akımlar (Neoklasisizm, Modernizm vb.), tanınmış mimarlar ve önemli yapıtlar ortaya konuyor.

Her bölümün başındaki zaman çizelgeleri, o dönemdeki siyasi, toplumsal ve bilimsel gelişmelere dair kısa bir giriş, dönemin ünlü mimarlarına derinlemesine bakış ve önemli eserlerin resimleri kitabın akıcılığını ve anlaşılırlığını arttırıyor.


Mimdap

Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
3 Eylül 2010       Mesaj #15
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi


Ad:  cagdas.jpg
Gösterim: 202
Boyut:  14.7 KB


Yazar: Virginia McLeod
Çevirmen: Tuğçe Selin Tağmat
Yayınevi: Yapı Endüstri

Mimari detay, bir yandan yapıyı özgün kılarken, diğer yandan da mimarını bir adım öteye taşıyan niteliktir. Çağdaş Konut Mimarisinden Detaylar, son yıllarda detaylarla ilgili ön plana çıkan eğilimlerin bir derlemesini sunarak, konut mimarisinin gelişimindeki detayların teknik ve estetik önemi hakkında değerlendirme olanağı sağlıyor. Dünyanın önde gelen mimarlarından birçoğunun ürünlerini içeren kitap, yakın dönemde inşa edilmiş ellinin üzerinde evi, temel yapı malzemelerine göre ayrılmış olan altı bölümde inceleniyor: beton, cam, taş, çelik, ahşap ve alternatif malzemeler.
Evler, renkli fotoğraflar, bütün kat planları, kesitler, görünüşler ve aksonometrik çizimlerin yanısıra çok sayıda detay çizimleriyle tanıtılıyor. Bu çizimlere, kısa bir açıklama metni ve ayrıntılı resim altı yazıları eşlik ediyor. Evlerin her biri, dört sayfada özet bir yazı ve görsel düzenleme ile tanıtılıyor.

Çağdaş Konut Mimarisinden Detaylar, mimarlar, mühendisler, peyzaj mimarları, şehir plancıları ve diğer meslekler için ideal bir referans kitabı. Aynı zamanda mimarlık ve tasarım öğrencilerine de, önde gelen çağdaş mimarların ürünlerini anlayabilecekleri ve kendi tasarım çalışmalarında yararlanabilecekleri değerli bir kaynak sağlıyor.

Kitapta, 200′ün üzerinde renkli fotoğraf, 800′ün üzerinde çizim bulunmaktadır.


Mimdap

Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
3 Eylül 2010       Mesaj #16
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

Ad:  10138.jpg
Gösterim: 255
Boyut:  30.4 KB


Yazar: Amos Rapoport
Yayınevi: Yapı Endüstri Merkezi

İçindekiler

1. Bölüm - Çevre-Davranış Etütlerinin Doğası ve Rolü
2. Bölüm - Çevrenin Doğası ve Tipleri
3. Bölüm - Kültürün Önemi
4. Bölüm - Tercih, Seçim ve Tasarım
5. Bölüm - Kültürün Doğası
6. Bölüm - Kültürün “Ölçeği”
7. Bölüm - Kültürü Kullanmak
8. Bölüm - Uygulama Örnekleri

Sonsöz - Açık-Uçlu Tasarım İhtiyacı
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
3 Eylül 2010       Mesaj #17
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

Ad:  8843.jpg
Gösterim: 190
Boyut:  3.3 KB

Yazan: Roberto Masiero
Yayınevi: Dost Kitabevi Yayınları


Vitruvius’un öncüsü olduğu kuramsal mimarlık yazıları bin yedi yüzlerde mimarlık estetiği diye tanımlanagelen özerk disipline dönüştü. İnsanlığın uygarlık tarihinden ayrı tutulamayacak inşa etme, yapı kurma edimini bu kavrayış çerçevesinde ele alıyor tanınmış mimarlık tarihçisi Masiero. Teknik aklın komut estetiği olarak tanımladığı mimarlık kavramını işlevsellik temelindeki bir yaşamsal ihtiyaç olmaktan “arkitektonik” yararlılık ve güzellik nesnesi olmaya uzanan bir yelpazede incelikle çözümlüyor. Sembolik bir gönderge evrenini, yapıların temel öğelerini dönüştüren bir okuma pratiği içinde, Batı’nın kanonik mimari anlayışlarından çağdaş yapıların öncü ve cüretkâr karakterine bağlayan bir estetik tarihi.


İçindekiler


Giriş

I. Kutsaldan Güzele: Arkaik Duyarlık

II. Analoji ve Simetri: Pythagoras’tan Platon’a Klasik Çağ
III. Tartım ve Ulviyet: Aristotales’ten Plotinos’a Helenizm
IV. Simgesel Evren: Aziz Augustinus’tan Aziz Tommaso’ya Ortaçağ
V. Yeni Dünya ve Tarih: Modernitenin Doğuşu
VI. Akıl ve Duygu: Ampirizm, Duyumculuk ve Aydınlanma Arasında
VII. Ondokuzuncu Yüzyılda Ruhu Yaşamak: İdealist Estetikte Mimarlık
VIII. Empati ve Bezeme: Formun “Bilimsel” Özerkliği
IX. Avangardlar ve Restorasyon: İki Savaş Arasında Mimari Estetikler
X. Avangard Sonrası, Demokrasi Dönemi: Tüketim Estetikleri
XI. Atopya ve Nooteknik: Lüzumsuzluk Estetikleri, Postmodernizmden Bu Yana…


Mimdap

Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
3 Eylül 2010       Mesaj #18
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

Ad:  5656.jpg
Gösterim: 231
Boyut:  45.6 KB

Yayınevi: Daab
Modern prefabrik tasarımlar her geçen gün popülerliğini artırarak yükselişini sürdürüyor. Önceleri ucuz bir yapı sistemi olarak patlama yapan ve ev sahiplerinin yapı marketlerden sipariş edebileceği prefabrik yapılar günümüzün modern dünyasında daha iyi yaşam standartları için eşsiz bir coşku yaratan endüstriye dönüştü.
Sayıları her geçen gün artan yetenekli mimar ve tasarımcılar, prefabrik yapıları konut mimarisindeki yeni devrimin adı yapmak için çabalıyorlar. Günümüzün konut piyasasındaki maliyetlerin yüksekliği prefabrik sistemleri düşük maliyetli zarif bir çözüm olarak sunuyor. Kitap dünyanın farklı ülkelerinden en yenilikçi prefabrik konut mimarisi projelerinin yanı sıra bu konutlara ait iç mimarlık uygulamalarını da başarıyla yansıtıyor.

Mimdap


Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
3 Eylül 2010       Mesaj #19
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi


Ad:  performance_architecture.jpg
Gösterim: 212
Boyut:  14.1 KB


Yayınevi: BRAUN
Kategori: Mimarlık
Baskı Tarihi: Ocak 2010
Basım Dili: İngilizce

Tiyatrolar, konser ve opera salonları günümüzün heyecan verici mimari işleri arasında yer alıyorlar. Büyük metropoller kadar daha küçük kentler de, performans sanatlarının gerçekleştirilmesi için nefes kesen yeni binaların yapımı ve mevcut tarihi binaların yenilenmesi aracılığı ile kültürel altyapılarını gelilştirmeyi amaçlıyor.

Prestijli yapılar olarak bu projeler, etkileyici tasarım ve işlevleriyle dikkat çekmenin yanı sıra, sıra dışı mimari nitelikleriyle bulundukları ortamları şekillendirip zenginleştiriyor.

Masterpieces: Architecture + Design kitabı ünlü mimarlar ve yetenekli genç mimarların imzasını taşıyan 69 çağdaş uluslararası projeyi sayfalarına taşıyor. Projelerin zengin çeşitliliği ve yaratıcılığı yüksek kalideki fotoğraflar, planlar ve onlara eşlik eden metinlerle ayrıntılı bir şekilde okuyuculara sunuluyor.


Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
3 Eylül 2010       Mesaj #20
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

Ad:  modern_mimarligin_gelişimi.jpg
Gösterim: 154
Boyut:  21.7 KB


Yazarı. İ. Hulusi Güngör
Yayınevi:
Patates Baskı
Kategori: Mimarlık Tarihi
Baskı: Türkçe
Baskı Tarihi: Ocak 2010

"Bu kitap bir mimarlık kitabı olarak yazılmamıştır. Fakat mimarlığın son yüzyıldaki gelişimi ve değişimini izlemeyi amaçlamaktadır. Mimarlığın kültür ve medeniyetin zamana yansıması olarak da tanımlandığı dikkate alınırsa; bu izlemeyi daha iyi anlayabilmek için son yüzyıl içinde yer alan iki dünya savaşını gözardı etmek olanaksızdır.Birincisi 1914 - 1918 yılları, ikincisi 1939 - 1945 yılları arasında geçen savaş yılları daha çok Avrupa'da etkili olmak üzere bütün dünyada derin izler bırakmıştır. Bu arada 1928 - 1929 yılları arasında dünya büyük bir ekonomik kriz yaşamıştır. Böylece aynı yüzyıl içinde ortaya çıkan bu üç büyük parasal sıkıntılı dönem ve üretim azalması bir taraftan yapım kesimini olumsuz yönden etkilerken; diğer yönden yıkılan konutların ve diğer yapıların hızla yerine konma zorunluluğu ancak ihtiyaca cevap verecek kalitede sade yapıların ortaya çıkmasına neden olmuştur...." (Önsözden)

Son düzenleyen Daisy-BT; 3 Eylül 2010 23:31

Benzer Konular

22 Aralık 2010 / melile Cevaplanmış
24 Şubat 2014 / unknownxboy Bilgisayar
14 Ocak 2014 / kahraman365 Genel Mesajlar
27 Nisan 2013 / asla_asla_deme Taslak Konular