Arama

Mimarlık ile İlgili Kitap ve Yayınlar - Sayfa 4

Güncelleme: 21 Ağustos 2011 Gösterim: 32.365 Cevap: 69
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
5 Eylül 2010       Mesaj #31
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

Ad:  9789758599486.jpg
Gösterim: 252
Boyut:  46.1 KB
Sponsorlu Bağlantılar

Yazar: Firuzan Baytop
Yayınevi: Yapı-Endüstri Merkezi

Firuzan Baytop “İnşaat Uygulamalarında Yanlışlar-Doğrular” adlı kitabında şantiyelerde karşı karşıya kalınan sorunlara karşı pratik öneriler ve uyarılarda bulunuyordu. Baytop “İnşaat Uygulamaları Okullarda Öğretilmeyenler” adlı yeni kitabında ise bu uyarıları geniş açıklamalarla sunuyor. Okullarda öğretilen “bilgi”nin eksik bıraktıklarının şantiyelerde edinilen “deneyim”le tamamlandığına dikkat çeken Baytop, uzun meslek yaşamında kazandığı deneyimi kitaplarında genç meslektaşlarına aktarıyor.

Kazı ve Dolgu, Beton, Kâgir İşleri, Çatı Örtüleri, Kalıp ve İskeleler, Tenekicilik İşleri, Sıvalar, Mozaik ve Şap İşleri, Malzemeyi ve Bitmiş İmalatı Koruma, Tesisat İşleri, Elektrik İşleri, İş Güvenliği kitabın bölüm başlıklarını oluşturuyor. Her konu başlığı altındaki açıklamalarda tanımlar, ayrıntılarıyla yapım tekniği, karşılaşılabilecek sorunlar, konuyla ilgili Bayındırlık Bakanlığı Birim Fiyat Tarife numaraları, Bayındırlık Bakanlığı Genel Teknik Şartnamesi numaraları yer alıyor.

Mimdap

Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
7 Eylül 2010       Mesaj #32
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

Ad:  kuzeydogu_anadoluda_mimari.jpg
Gösterim: 150
Boyut:  38.8 KB
Sponsorlu Bağlantılar

Yayınevi: Milli Reasürans T.A.Ş.
Kategori: Mimarlık
Baskı Tarihi: Nisan 2009

Büyüleyici fotoğraflarla Kuzeydoğu Anadolu kültürel coğrafyasının keşfi.

KARS Ani / Kağızman ARDAHAN Çıldır ERZURUM Oltu / Şenkaya RİZE Hemşin / Çamlıhemşin

İlki 2005 yılında "Doğu Karadeniz'de Kırsal Mimari" olarak yayımlanmış olan bu kitap, "Türkiye'de Kentsel ve Kırsal Mimari" projesinin ikinci kitabı olarak hazırlanmıştır. Ali Konyalı tarafından fotoğraflanan ve Prof. Dr. Şengül Öymen Gür ile Aarand Roos tarafından metinleri yazılan kitabın Poje Yönetmenliğini Amelie Edgü üstlenmiştir.

Bu kitap "Türkiye'de Kentsel ve Kırsal Mimari" projesi kapsamında yayınlanan"Doğu Karadeniz'de Kırsal Mimari" 'nin ardından projenin ikinci kitabı olarak yayınlanmıştır.Bu proje kapsamında, Milli Reasürans Sanat Galerisi'nde, 15 Ekim - 26 Kasım 2009 tarihleri arasında Ali Konyalı fotoğrafları ile "Kuzeydoğu Anadolu'da Mimari" başlıklı bir sergi düzenlenecektir. "Tarih boyunca farklılığını ve bütünlüğünü sağlamış olan Kars, Ani ve yakın çevresinin özgün kimliğini yansıtan bu çalışma, yapay sınırları aşan bir büyük birikimi geniş çevrelere aktarma kaygısını içermekte, "derinlemesine yaklaşımlara" ipucu vermeyi hedeflemektedir. Öyle bir yaklaşımın yanı sıra belge ve bilginin konusu olan tarihsel-kültürel miras, bu kitapta özel bir bakış açısıyla elde edilmiş görsel malzemeyle örtüşmekte, "çok yönlü araştırmalara" zemin oluşturmaktadır. Kuşkusuz bu beklenti, altı az çizilmiş özgün bir kültür havzasına ilgiyi yoğunlaştırmayı da kaçınılmaz görev bilmektedir. "

ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof Dr. Metin Sözen




Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
8 Eylül 2010       Mesaj #33
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

Ad:  süleymaniye_külliyesi.jpg
Gösterim: 174
Boyut:  42.0 KB

Yayınevi: TC Başbakanlık, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu
Kategori: Mimarlık
Baskı Tarihi: Şubat 2009
Yer: Ankara
Basım Dili: Türkçe

Süleymaniye Külliyesi, günümüze ulaşan belgeleriyle, Osmanlı yapı ve devlet sanatlarına ışık tutan önemli bir başyapıttır. Kitap, Doğu Rönesansı'nın önde gelen kurumlarından Osmanlı Mimarlık Akademisi'nin zirvede olduğu Kanuni döneminde Sinan Okulu'nun en önemli ürünlerinden Süleymaniye özelinde, Osmanlı Mimarlık Bilim ve Teknolojisi Tarihi alanında malzeme, teknik ve süreç konularını belge-rölöve-fotoğraf üçgeninde netleştirerek sonuçlara ulaşan vazgeçilemeyecek nitelikte bir başvuru kaynağıdır.

328 sayfa, Renkli Fotoğraflar, Çizimler Karton Kapak, 19.5cmx27.5cm



Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
8 Eylül 2010       Mesaj #34
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

Ad:  dijital_fotografcinin.jpg
Gösterim: 182
Boyut:  27.0 KB
Yayınevi: Alfa Yayınları
Kategori: Fotoğraf
Baskı Tarihi: Mayıs 2008
Basım Dili: Türkçe

"Diyelim ki sizinle beraber bi çekime gittik ve bana 'Flaş kullandığımda, resmini çektiğim kişinin arkasındaki fon siyah oluyor. Bunu nasıl düzeltebilirim?' diye sordunuz. Size flaş oranları ya da flaş senkronizasyonu ve arka perde senkronizasyonu hakkında ders vermem. Bunun yerine sadece 'Deklanşör hızını saniyenin 1/60'ına düşür. İşe yarayacak.' derim. İşte bu kitap da tamamen böyle: Sizinle çeklime çıkacağız ve sorularınızı yanıtlayacağım, size önerilerde bulunacağım ve benim bildiğim sırları ayunı bir dostla da yapacağım gibi sizinle paylaşacağım -bütün o teknik açıklamaları ve fotoğrafçılık jargonunu kullanmaksızın.

Her sayfada fotoğrafçılığınızı ileri götürecek sadece bir tek kavram işleniyor. Her sayfayı çevirdiğinizde işlerinizi bas-çek fotoğraflardan galerilere asılacak baskılara dönüştürecek olan profesyonel başka bir ayarı, aracı ya da hileyi öğreneceksiniz. "Kabul edilebilir" görünen kareler çekmekten ve fotoğraf dergilerine bakarak, "Neden benim fotoğraflarım da böyle durmuyor?" diye düşünmekten bıktıysanız, bu kitap tam size göre.

Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
8 Eylül 2010       Mesaj #35
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

Ad:  mimarlıkta_tasarimin_ruhu.jpg
Gösterim: 159
Boyut:  15.5 KB

Yazarı: Lerzan ARAS
Yayınevi: YEM Yayın
Kategori: Mimarlık
Baskı Tarihi: Nisan 2008
Basım Dili: Türkçe

Tasarımın Ruhu, Haliç Üniversitesi öğretim üyesi Lerzan Aras'ın Mimari Tasarıma Giriş derslerinde, ilk projelerini çizecek öğrencileriyle arasında geçen diyaloglardan yola çıkılarak hazırlanmış bir kurgu metin.

Kitapta, proje yürütücüsü Ayla Hanım ile öğrencileri Erkin, Burak ve Ali; konut, kafe ve anaokulu projeleri çizmek üzere çalışmaya başlıyorlar. "Mimar ne iş yapar?" gibi en temel sorularla karşılaşan öğrenciler proje çiziminin temel ilkelerini ve disipline ait esasları öğrenirken, bu üç buçuk aylık süreçte mimarlık mesleğine ilk adımlarını atıyorlar.

Öğrenciler ve eğitmenleri arasındaki diyaloglar, mimarlık öğrencileri için rehber niteliğindeyken, meslek dışından olanları da atölyede birer ziyaretçiymişçesine keyifli bir derse davet ediyor. Bir fikrin yapım sürecine hangi aşamalardan geçerek varıldığını, kitabın sonunda yer alan örnek proje eşliğinde görmek mümkün.

Aras'ın ilk asistanlık yıllarında katıldığı Temel Tasarım (Basic Design) derslerinden anımsadığı, hocası Prof. Dr. Latife Gürer'in şu sözü öğütleniyor kitapta: "Ne yaptığınızı bilmeden bir işe girişmeyin, düşünün, karar verin ve hayal edin..."

Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
8 Eylül 2010       Mesaj #36
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

Denizli Hükümet Konağı Mimari Projesi ve Yakın Çevresi
Kentsel Tasarım Projesi Ulusal Yarışması Kitabı


Ad:  11082010162334.jpg
Gösterim: 311
Boyut:  40.7 KB

Konu / Alt Konu: Tasarım / Uygulama / Yarışma
Yazar : Yayın Evi: Mimarlar Odası Yayınları
Basım Tarihi: 2010 Ağustos
Sayfa Sayısı
: 124
Boyutlar
: 235 x 315 cm
Mimarlık Vakfı
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
10 Eylül 2010       Mesaj #37
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

Ad:  599.jpg
Gösterim: 149
Boyut:  2.6 KB

Yayınevi: University of Minnesota Press

Jean Baudrillard ve Jean Nouvel’in fikir alışverişi, modern yaşamın ve mimaride yaratıcı olasılıkların aranması halini alınca, tekil objelerden, politika, kimlik ve estetik konularındaki temel problemlere kaymıştır.
Bu geniş tabanlı konuşma mimari ve felsefe arasında bağlantılar kurarken, aynı zamanda okuyuculara nesneler ve fikirler toplantısının samimi görüşünü ortaya koymaktadır: tasarlanan inşa edilen ve yaşanılan çevre sonsuz değişim geçirmektedir

The Singular Objects of Architecture
Jean Baudrillard ve Jean Nouvel



Mimdap

Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
10 Eylül 2010       Mesaj #38
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

Ad:  18052009165129.jpg
Gösterim: 136
Boyut:  9.1 KB

Konu / Alt Konu : Eğitim / Genel, Tasarım / Uygulama / İç Mekan-Peyzaj
Dil
: Türkçe
Yazar : Francis D.K. Ching
Yayın Evi : Yapı-Endüstri Merkezi
Sayfa Sayısı
: 318
Boyutlar
: 279 x 213 cm

spacer
Konu
spacer
İç mekânlar, içlerinde gerçekleştirdiğimiz birçok eylemin kapsamının oluşmasını ve yapılmasını sağlarlar. Aynı zamanda mimarinin özünü oluşturur, bir yaratıya yaşam verirler.

"İç Mekân Tasarımı" kitabı, iç mekân tasarlayan öğrencilere iç mekânları oluşturan asal öğeleri tanıtarak başlıyor. Öğelerin her birinin özellikleri tanımlanarak söz konusu öğelerin tasarım modelleri olarak seçilme ve mekânlarda kullanılma nedenleri irdeleniyor. Bu seçimleri yaparken uygulanan temel tasarım ilkeleri, bu ilkelerin kurdukları mekânsal ilişkiler ve iç mekânlarda oluşturdukları işlevsel, yapısal ve estetik nitelikler vurgulanıyor

1000 in üzerinde s/b çizim bulunmaktadır.


_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
12 Eylül 2010       Mesaj #39
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
mimari kic59filk

Mimari Kişilik ve Kimlik
Yayınevi: Tasarım Yayın Grubu
Kategori: Mimarlık
Baskı Tarihi: Haziran 2010
Yer: İstnabul
Basım Dili: Türkçe


Açıklama: Bireyler için kişilik ve kimlik önemlidir. Bir tartışma ortamında fikir üretip beyan edemeyen, başkalarının söylemlerinden etkilenip sık sık görüş değiştiren, olsa bile düşüncelerini inandırıcı bir yaklaşım çerçevesinde ifade edemeyen bireyleri çoğunlukla kişiliksiz ya da zayıf kişilikli bireyler olarak nitelendirdiğimiz çok olmuştur. Bunların aksi davranışlar sergileyenlerini de güçlü kişilik sahibi bireyler olarak nitelendirdiğimiz ve takdirle karşıladığımız anlar çoktur.“Bireyin doğasında var olan becerisi (meslekî kişilik ve kimliği) eğitim ve uygulama ile geliştirilebilir mi?” sorusuna yanıt “evet” olmalıdır. Aksi halde meslek eğitiminin, konumuz bağlamında mimarlık eğitiminin anlamı kalmayacaktır. Bu çalışmanın amacı, değinilen bu meslekî kişilik ve kimliğin geliştirilmesine yönelik etmenlerin tanıtılması ve müellifin görüş ve gözlemleri doğrultusunda tartışılmasıdır.

Son düzenleyen _Yağmur_; 12 Eylül 2010 08:54 Sebep: Mimari Kişilik ve Kimlik
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
12 Eylül 2010       Mesaj #40
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
sc3bcrdc3bcrc3bclebilir mimarlc4b1k

Sürdürülebilir Mimarlık
Yayınevi: YEM Yayın
Kategori: Mimarlık
Baskı Tarihi: Mart 2009
Basım Dili: Türkçe


Açıklama: Yaşadığımız dünya hızla değişiyor. Bugün 6,7 milyar insanı barındıran Yerküre'de, giderek karmaşıklaşan teknolojik gelişmelerin de etkisiyle, doğal kaynaklar hızla tükeniyor. Doğal kaynak tüketiminin yarısından, yapı sektörünün doğrudan ve dolaylı olarak sorumlu olduğu da bilinen bir gerçek.

Doğal ve yapılı çevre arasındaki dengeyi yeniden kurmaya yönelik olarak, önceleri "yeşil tasarım", "ekolojik mimarlık" gibi tanımlar altında gelişen "sürdürülebilir mimarlık", gerçekte yeni bir kavram olmayıp, insan faaliyetlerinin neden olduğu çevresel bozulmalara tepki olarak ortaya atılmış, mimarlığın yeniden kavramsallaştırılmasıdır.

Giderek daha geniş kitleler tarafından benimsenen sürdürülebilir mimarlık olgusunu geniş bir çerçevede ele alan yazar; sürdürülebilir yapı malzemeleri, yüksek yapılarda sürdürülebilirlik kavramlarını tüm dünyadan çağdaş yapı örnekleri eşliğinde irdeliyor.

Kitap boyunca tüm boyutlarıyla ele alınan sürdürülebilirlik, yazara göre durağan bir kavram olmayıp, tarihsel perspektif içinde toplumsal, ekonomik, sosyal ve kültürel koşullara bağlı olarak değişmektedir.

(Arka kapaktan)


"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.

Benzer Konular

22 Aralık 2010 / melile Cevaplanmış
24 Şubat 2014 / unknownxboy Bilgisayar
14 Ocak 2014 / kahraman365 Genel Mesajlar
27 Nisan 2013 / asla_asla_deme Taslak Konular