Arama

Ekolojik Burgu Kuleler

Güncelleme: 21 Haziran 2011 Gösterim: 3.636 Cevap: 0
AndThe_BlackSky - avatarı
AndThe_BlackSky
VIP VIP Üye
21 Haziran 2011       Mesaj #1
AndThe_BlackSky - avatarı
VIP VIP Üye
Son yıllarda mimaride trend haline gelen ve neredeyse tüm şehirlerde bir tane bulunan burgu kuleler artık mimarileri dışında “nefes alan” ya da “ekolojik” özellikleriyle birbiriyle yarışıyor…

Sponsorlu Bağlantılar
ekolojikburgukuleler5

Oasis Tower – Dubai

Dikey bahçenin son örneği
Dubai’nin artan nüfusuna paralel olarak yükselen kulelere bir yenisi daha eklendi. Dönen kule mimarisine en iyi örneklerden birini temsil eden Oasis Tower, Zabeel Parkprojesi içinde inşa ediliyor. Mimar Rahul Surin tarafından yapılan proje, sürdürülebilir konut konseptine uygun olarak inşa ediliyor. Projenin etrafında yetiştirilecek bitkilerin ise her yıl 40 bin kişiyi doyurabileceğini iddia ediyor. Dikey bahçe konseptinin yanı sıra en son teknolojilerin de kullanılacağı projede dikey rüzgar türbinleri ve binanın enerji ihtiyacını karşılayacak bir cam teknolojisi de kullanılacak.

ekolojikburgukuleler445

The Strata Tower – Abu Dabi

160 metrelik lüks rezidans
40 katlı lüks bir rezidans kulesi olan The Starada Tower, Londra’nın en ilginç binalarındna birini oluşturuyor. Hani Rashid ve Lise Anne Couture’e ait Asymptote Mimarlık tarafından hayata geçirilen projenin bu yıl içinde tamamlanması planlanıyor. 160 metre yükseklikteki bu ilginç yapı Al Raha Plajı kenarında yapılıyor. Bölgenin tematik yapılı projelerinden biri olacak olan Strata Tower, hem yerel hem de küresel mimarlıkformlarından izler taşıyor.

ekolojikburgukuleler345

Edgar Street Tower – New York

İki ayaklı burgu kule
New York’ta inşa edilen Greenwich South projesi New York’ta The Downtown Alliancetarafından inşa ediliyor. 41 dönümlük alanda inşa edilen proje Aşağı Manhattan olarak adlandırılan bölgede inşa ediliyor. Kare şeklinde bir gökdelenin yanından burgu kule olarak yükselen proje şehrin gökdelen ihtiyacına farklı bir cevap veriyor. İki ayaklı olarak inşa edilen projede burgunun yükseldiği alanın altında yer alan tünel iki bina arasında geçişi sağlarken altından ise arabalar geçebiliyor. Yeşil bina teknolojileriyle de dikkat çeken proje “nefes alan binalar” kategorisinde değerlendiriliyor.

ekolojikburgukuleler249

Chicago Spire – Chicago

Denizden de ulaşılabiliyor
İlk defa 2005 yılında açıklanan ancak projesi sürekli değiştirilen Chicago Spire, 600 metreye varan yüksekliğiyle en uzun dönen kule mimarilerinden birini oluşturuyor. Şehrin en dikkat çeken binalarından biri olan Chicago Spire, bir yandan Şikago‘nun yüksek bina trendini devam ettirirken diğer yandan da dönen mimarisiyle şehrin gökyüzünde yeni bir form yaratıyor. Bir tarafında deniz diğer tarafında ise DuSable Park’ın yer aldığı Chicago Spire’a denizden ulaşım imkanı da sağlanıyor.

ekolojikburgukuleler145

Canton Tower – Çin

Çin’in 600 metrelik burgusu
Geçen yıl Çin’in Guangdong bölgesinde projelendirilen Canton Tower, 600 metre yüksekliğe ve 114 bin metrekare kullanım alanına sahip. Mimar Mark Hemel ve Barbara Kuit tarafından kurulan Information Based Architecture tarafından yapılan Canton Tower’da dünyanın en yüksek gözlem kulelerinden biri de yer alacak. 10 milyon kişinin yaşadığı Guangzhou şehrinin en ilginç projelerinden biri olan Canton Tower Kasım 2010’da Asya Olimpiyatlarına da ev sahipliği yaptı. Proje sadece gözlem kulesiyle 10 milyondan fazla ziyaretçiye ev sahipliği yapmayı planlıyor.





Benzer Konular

16 Temmuz 2012 / Misafir Genel Mesajlar
24 Ekim 2008 / SiyahLALE X-Sözlük
24 Mart 2009 / rümeysa Soru-Cevap
27 Ağustos 2011 / AndThe_BlackSky Mimarlık