Arama

Çocuk Modası ve Çocuk Moda Markaları

Güncelleme: 12 Haziran 2016 Gösterim: 284.869 Cevap: 7
A.Arda - avatarı
A.Arda
VIP VIP Üye
21 Ocak 2008       Mesaj #1
A.Arda - avatarı
VIP VIP Üye

Çocuk Modası ve Çocuk Moda Markaları


Ad:  cocuk.jpg
Gösterim: 731
Boyut:  7.9 KB

Sponsorlu Bağlantılar
Çocuklar, özellikle de kız çocukları 2.5-3 yaşına geldiklerinde, ne giyeceklerine kendileri karar vermek isterler. İngiliz Ulusal Tüketiciler Birliği’nin yaptığı bir araştırmaya göre 10-19 yaşları arasındaki kızların%94’ü alışverişe çıkmanın bir tutku olduğunu söylüyor. 10 yaşına gelen çocuklar ünlü markaların cazibesine çoktan kapılmış oluyorlar. Markalar da kendilerine daha küçük yaştan sadık müşteri kitlesi yaratmak için çocuk koleksiyonlarına büyük önem veriyor. Sonbahar için hazırlanan çocuk koleksiyonları sonbahar kadın ve erkek koleksiyonlarıyla büyük benzerlik gösteriyor. Ceket, broş, bolero ve dantelli bluzlar kız; bol pantolon, baklava desenli süveter, kareli veya çizgili gömlekler erkek çocuklar için. Kızların favori rengi hálá pembe, erkekler ise maviye eskisi kadar ilgi göstermiyor.
Hem yetişkin hem de çocuk koleksiyonu üretenLC Waikiki, Benetton, Zara, Diesel, Tommy Hilfiger, Nike, Adidas gibi markaların çocuk tasarımları, kadın ve erkek koleksiyonlarının neredeyse aynısı. Bu mağazalarda kızlara pembe, erkeklere mavi giydiren klasik çocuk modellerine rastlamak pek mümkün değil. Yetişkin giyim tarzlarını koruyarak çocuklara uyarlayan markalarda çocuk giyimiyle ilgili her türlü detaya ulaşmak mümkün. Örneğin Zara Kids, çocuk parfümlerinden iç çamaşırlarına ve aksesuvarlara kadar pek çok ürünüyle Zara’nın küçültülmüş bir kopyası gibi.
Çocuk giyiminde de abiye, spor ve günlük kıyafet gibi ayrımlar var. Kanz, Nike, Adidas, Seven Hill gibi markalar spor ağırlıklı ürünler satarken, Goose ve Kids Story; kabarık etekler, pullu, taşlı, dantelli bluzlar, simli ayakkabılardan oluşan abiye giysiler sunuyor. Limited Too, LC Waikiki, Benetton, Mothercare, Wenice Kids, B&G, Bani, Çogisa gibi markalarda ise çoğunlukla günlük giysiler bulunuyor.

Kızlarda genelde bol aksesuar aksesuar var..

Bu sene kız çocuklarında en çok çiçek desenli modeller tercih ediliyor. Pembe ve mor tonlarının kullanıldığı koleksiyonlarda, mus çorap üstüne farklı kumaş ve desenlerde mini etekler, altına da spor ayakkabı giyiliyor.
Kız çocuk modasında kadın modasının esintilerini görmek mümkün. Kadın ceketleri, bolerolar, dantelli, pul ve boncuk işlemeli, tüy detaylı tişört ve bluzlar bu sonbaharda kızların vazgeçilmezleri arasında. "Dantelli tişörtler" için Zara Kids, Kids Story, Limited Too, "Bolerolar" için Goose, Zara Kids, LC Waikiki, Limited Too,"Ceketler" için de Benetton, Goose ve LC Waikiki’ye bakabilirsiniz.
Accesorize ve Claire’s gibi aksesuvar markalarında çocuklara ayrılan bölümler oldukça büyük. Kızlar aksesuvar konusunda anneleri kadar iddialı. Sonbaharda en çok tercih edilen aksesuvarlar ise çiçekli detaylar, fiyonklar, yaka iğneleri ve tüyler.

Erkeklere mavi yerine kırmızı..

Erkek çocuk giysilerinde gri-kırmızı, turuncu-kahverengi tonlarıyla yapılan kontrastlara ilgi büyük. Pamuklu kumaştan boğazlılar, hırkalar bu sezonun favorileri arasında. Çizgili, üst üste giyilen sweatshirtler, bol kesimli jeanler ve yakası kürklü kot ceketler de çok moda.
Babalarının izinden giden erkek çocukları bu sonbaharda çizgili, kareli gömleklerin üzerine baklava desenli süveterleri tercih ediyor. Hemen hemen tüm markaların koleksiyonlarında bu ürünlere rastlamak mümkün. Ayrıca erkeklerdeki asker modasının bir yansıması olan çok cepli, bol kesimli pantolonlar da var.
Kemer, şapka, atkı, bere gibi aksesuvarları erkekler de en az kızlar kadar kullanacak. Her yerde bulabileceğiniz bu ürünlerden Benetton, LC Waikiki, Mothercare gibi mağazalarda çok çeşit var..



En moda 5
  • Kızlarda pembe
  • Erkeklerde kırmızı
  • Kızlarda çiçek motifleri
  • Erkeklerde baklava desenli süveterler
  • Üst üste giyilen sweatshirtler


Son düzenleyen kompetankedi; 12 Haziran 2016 22:29 Sebep: Font boyutu.
Sedef 21 - avatarı
Sedef 21
Ziyaretçi
22 Şubat 2008       Mesaj #2
Sedef 21 - avatarı
Ziyaretçi
Tasarımcılardan Bebek Modası

Sponsorlu Bağlantılar


Bakın ünlü tasarımcılar yememişler içmemişler bebekler için de tasarım yapmışlar. Eeee annesi bir dünya starı olan bebek de gidip plastik emzik emecek değil ya. Aşağıdaki emziğin üzeri minik pırlantalarla kaplı ve satış fiyatı sadece 17,000$. Donald Trump’un bebeğinde bundan bir tane var. Christian Dior’dan vazgeçemeyen annelerin bebekleri için de Dior bu yazın modası altın renginde minicik ayakkabılar tasarlamış.

diamond pacifier websnob 8
Sedef 21 - avatarı
Sedef 21
Ziyaretçi
5 Nisan 2008       Mesaj #3
Sedef 21 - avatarı
Ziyaretçi
Çocuk kıyafetleri için en güzel adresler

Bebekler ve çocuklar kendileri için hazırlanan özel koleksiyonlarla modayı yakından takip ediyorlar. İşte miniklere özel kıyafet ve aksesuar bulabileceğiniz mağazalar

Benetton 0-12
İşte modayı takip etmek isteyen çocuklar için başka bir adres. İtalyan Benetton grubunun bebek, çocuk ve genç giyim kalıplarında çocukları, anne adaylarını düşünerek hazırladığı tişört, gömlek, triko, pantolon, ceket, ayakkabı, aksesuar ürünlerini kapsayan geniş bir yelpazede hizmet veriyor.

E-bebek Mağazası
Artık internetten bebek ve çocuklarınızın her türlü ihtiyaçınızı karşılayabilirsiniz. Bebek bakımı ve anne sağlığı konusunda annelerin hayatını kolaylaştıran yüzlerce ürünü Türkiye'nin her yerinde kapıya kadar teslim ederek alışverişi daha kolay hale getiren E-Bebek.com, Kızıltoprak'taki mağazasında da hizmet veriyor.

Diesel Kids

Modayı çocuklarda takip eder! İşte buna bir örnekte İtalyan spor giyim markası Diesel'in çocuk markası Diesel Kids. 2-16 yaş kız ve erkek çocuklara hitap eden Diesel Kids'de, jean pantolonlar, ayakkabılar, aksesuarlar ve dış giyim bulabilirsiniz.

Panço
Çocuk giyiminde tüm Türkiye genelinde mağazaları ve bayilikleri olan Panço, 0-14 yaş grubu çocuklar için dış giyim üzerine her şeyi kapsayan geniş bir koleksiyon sunuyor. Ayrıca, trendy olmak isteyen genç kızlar için abiye grubu da dikkat çekiyor.

Mothercare

Ünlü İngiliz marka Mothercare, 0-3 aydan 24-36 aya kadar bebek giyimi, 8 yaşa kadar çocuk giyimi, bebek oda, aksesuar, bebek puseti, ana kucağı, araba koltuğu, araba içinde çocuk güvenliği için ürünler, biberonlar, eğlence ve eğitim amaçlı oyuncaklar satıyor. Özelikle erken doğan ya da minyon bebekler için body, tulum ve kıyafetler de bulabileceğiniz Mothercare'de yüzde 50 indirim de var.

Zara Kids
Zara grubunun çocuk markası Zara Kids'de 0-14 yaş grubu tüm bebek ve çocuklar modayı yakından takip edebiliyor. Modaya uygun koleksiyonu trendy olmak isteyen çocuklara bol seçenek sunuyor.

Ceylan
50'yi aşkın mağazası bulunan Ceylan, Türkiye'nin en eski çocuk giyim markalarından. Koleksiyonu 0-16 yaş için etekten bluza, sweatshirtden monta takımlanabilen modellerden oluşuyor.

Chicco
İtalyan markası Chicco, 150'den fazla ülkede anne ve babalar tarafından en çok tercih edilen markalar arasında. 0-8 yaş tekstil ürünleri, ilk adımdan 34 numaraya çocuk ayakkabıları, hamile kıyafetleri, bebek beslenme ve anne sağlık ürünleri, bebek araç gereçleri, okul öncesi oyuncaklar, bahçe tipi büyük oyuncaklarla bebek ve çocuk ürünlerini geniş bir ürün çeşitliliğinde sunuyor. 0-8 yaş tekstil ürünleri bebeklerin ve çocukların en temel giyim ihtiyaçlarının yanında, günün her saati ve her türlü yaşam ortamı için tasarlanmış geniş bir ürün yelpazesi var.

B & G Store
B&G Store mağazaları dünyanın önde gelen bebek, çocuk ve junior markalarını bulabilirsiniz. Moshino Junior, Laura Biagiotti Jr, Betsy, Mariella Burani gibi markalara yer veren B & G, 0- 14 yaş koleksiyonlarını çok çeşitli seçeneklerle sunuyor. Bu ay boyunca tüm ürünlerde yüzde 50, nakit ve tek ödemelerde ise artı yüzde 10 indirim var.

Marks & Spencer
İngiliz markası Marks & Spencer bebek ve çocuk giyiminde de kaliteli ürünleri ile dikkat çekiyor. 0-14 yaş arasında bebek ve çocuklar için her türlü dış giyim ürünü ve iç giyim ve aksesuar da bulabilirsiniz. Şu an çocuk çorap ve çocuk iç giyim ürünlerinde ikinci ürünü alana yüzde 50 indirim de uygulanıyor.

Bücürük Kids

Çocuk giyiminde Türkiye genelinde 530 satış noktası olan Bücürük, 6-18 ay bebek, 2-5 yaş ve 6-9 yaş çocuk, 10-13 yaş genç gruplarından oluşan geniş ürün koleksiyonu bulunuyor. 700 modelden oluşan koleksiyonu ile Bücürük, nakit ödemelerde yüzde 50, vadeli ödemelerde 8 taksit ve yüzde 40 indirimli kampanya sunuyor.

Kanz Shop
Çocuk giyiminde dünya modasını yansıtan tarzı ve uygun fiyat politikasıyla dikkat çekiyor. 0-14 yaş arasındaki çocuklar için üretim yapan Kanz bebe iç giyimde cildin tahriş olmasını önleyen "dikişsiz" teknolojileri kullanıyor. Ayrıca bebek arabasından bebek cilt bakım ürünlerine, emzik-biberon gruplarından iç çamaşırına kadar her türlü ürün bir arada.

Son düzenleyen Efulim; 25 Ekim 2011 17:34 Sebep: Sayfa düzeni.
nünü - avatarı
nünü
Ziyaretçi
23 Nisan 2008       Mesaj #4
nünü - avatarı
Ziyaretçi
Bebek - Çocuk Ayakkabıları

3 ile 6 yaş arasındaki çocukların ayakları yılda iki veya üç numara birden atar. Çocuğunuz, ayakkabısı ayaklarını sıktığında yakınmaz, ağlamaz.
Çünkü o yaşlarda olan çocukların ayakları fazlasıyla yumuşak ve esnek olur.
Bu nedenle de çocuğun ayağına sağlıklı olan şekli vermesi için ayakkabı seçimi çok önemlidir.

İşte size birkaç ipucu…
- Çocuk ayakkabısını sabah saatlerinde değil, öğleden sonra satın alın. Çünkü çocukların da ayakları büyüklerde olduğu gibi gün içinde şişebilir. Bu da ayağı normalden daha büyük gösterir. Böylece ayağa büyük numaralı ayakkabı alma riski artar. Veya tersi de olabilir…
- Çocuğunuz yanınızda olmadan ayakkabı almayın. Küçük çocukların da ayakkabı alırken denemesi gerekir. Çocuğunuzun ayak ölçüsüne güvenmek yerine, uygun ayakkabıyı bulmak için deneme yanılma yöntemlerini tercih edin. Bunu da çocuğunuzun sağlığı için yapın.
- Ayakkabının ucuna baş parmağınızla bastırarak, ayakkabının çocuğunuzun ayağına tam oturup oturmadığını, büyük gelip gelmediğini anlayabilirsiniz. Ayakkabı en uzun ayak parmağından bir baş parmak ölçüsüyle uzun olmalıdır. Bu esnada çocuğunuzun ayakta durması gerekir.
- Çocuğunuzun ayak numarasından daha kesin bir yöntemle emin olmak istiyorsanız ve etrafta ayağı ölçmek için hiçbir şey yoksa, çocuğunuzun ayağının taslağını çıplak olarak bir kartona çizin. En uzun ayak parmağına 12 mm daha katın ve kartonu öyle kesin. Karton ayak kalıbı ayakkabıya oluyorsa, ayakkabı uygundur. Ayakların ölçüleri farklı olabilir. Her ayak için ayrı şablon hazırlayın.

Malzemesi nasıl olmalı?
- Karasız kaldığınız durumlarda; yumuşak, hafif ve esnek olan ayakkabıyı tercih edin. Bu tür ayakkabılarla hareket etemek daha kolay olur. Ayrıca ayakkabının tabanı kaymaya karşı dayanıklı bir malzemeden olmalı. Topuksuz olması da kaza riskini biraz olsun azaltmaya yarar.
- Ayakkabı alırken, destekleyici mantar tabanlardan uzak durun. Sağlıklı çocuk ayaklarının harekete, yani antrenmana ihtiyacı vardır ve kendi kendilerini dengelemeleri iyidir.
- Ayakkabıların dışı, hava alabilecek bir yapıda ve su geçirmez olmalıdır. Böylece ayakların uzun süre ayakkabıda durmasısonucu oluşacak nemin dışarıya çıkması kolaylaşır. Ayakkabının içi ise ayaklarda oluşacak nem ve teri kolayca emip, dışarıya atabilecek malzemeden yapılmış olmalıdır.
- Spor ayakkabılar, son derece esnek olmaklabirlikte ayakları sıkmazlar. Ancak topuk başlığının ve tabanının sağlamlığına ve ayakta oluşacak nemi dışarıya atabilecek yapıda olmasına dikkat edin.
- Aldığınız ayakkabının malzemesinin uzun ömürlü olması konusunda endişenelmeyin. Çocuğunuzun ayağı hiç ummadığınız bir hızda, ayakkabıyı belki de daha eskitemeden büyüyecektir.
Son düzenleyen Safi; 26 Mart 2016 18:04
nünü - avatarı
nünü
Ziyaretçi
23 Nisan 2008       Mesaj #5
nünü - avatarı
Ziyaretçi
Çocuklarda Ayakkabı Seçimi


bebek1275qv
Çocukların çoğunluğu ilk yaş günlerine yakın tarihlerde yürümeye başlarlar. Bununla beraber daha önce ve sonra yürüyenler azımsanamayacak kadar çoktur. Çocuklar yürümeye ilk başladıklarında anne-babaların ilk sorusu nasıl bir ayakkabı giydirilmelidir olmaktadır. Hızla büyüyen çocuklarda bu soru sık sık değişen her ayakkabı ile gündeme gelir. Bu sorularınıza yardımcı olabilmek için Amerikan Ayak ve Ayak bileği Ortopedisi Derneği’nin ve kişisel önerilerimizi sizlere aktarmaya çalışacağız. Burada şu soruları cevaplamaya çalışacağız;

Ayakkabılar nasıl rahat olur?
Ayakkabılar nasıl yapılmış olmalıdır?

Çocukların yaşına göre ayakkabı seçimi nasıl olmalıdır?

Ayakkabıların rahatlığıÖncelikle ayakkabıların uzunluğu, genişliği ve yüksekliğine dikkat edilmelidir. Uygun boyutta olmayan ayakkabılar tırnak batması, çekiç parmak, nasır gibi hastalıklara neden olabilir. Çocukların hızlı büyüme dönemlerinde her 3-4 ayda bir yeni ayakkabı ihtiyacı olabilir. 16 ay altında çocuklarda, ayak 2 ayda 2 numara büyüyebilir.16-24. aylarda ayaklar 3 ayda 2 numara büyürken, 24-36 aylık küçük çocuklarda 4 ayda 2 numara, 2 yaşından sonra 4-6 ayda 2 numara büyür. Çocukların %70 i D veya E genişliğinde ayakkabı giyerler. Erkek çocukların çoğu E genişlikte, kız çocukların çoğu D genişlikte ayakkabı giyerler. Hazır ayakkabıların çoğu yeterli genişliğe sahiptir. Yükseklik kontrol edilirken parmak üzerlerine bası olmaması parmakların rahat hareket etmesine dikkat edilmelidir. Ayakkabının başlangıçtan beri rahat olmalıdır.Eğer yeni ayakkabılarda rahatlık için biraz yumuşama yada eskime gerekiyorsa o ayakkabı çocuğunuz için değildir.

Ayakkabı yapısı

Ayakkabı yapısı denince 4 bölüm akla gelir. Üst parça, iç taban, dış taban ve topuk.

Üst Parça

Ayakkabının üst kısmı deri, kanvas veya delikli bir materyalden yapılmış olmalıdır. Bu malzeme hava geçiren, terleme ile ayakta oluşan nemi dışarı atabilen malzemeden yapılmış olması önemlidir. Plastik gibi yapay maddelerden kaçınılmalıdır.

Taban içi

Taban içinin ter emici bir maddeden yapılmış olduğundan emin olunmalıdır. İç kısmı destekli taban tercih edebilirsiniz. Aslında çocukların çoğu böyle bir desteğe ihtiyaç duymazlar. 18 ay altındaki bebeklerin hemen hepsi düz tabandır. Taban iç girintisi tam olarak 6-8 yaşlarında oluşur.

Taban altı

Taban malzemesi yeri sağlam tutan, kaymayan ve esnek bir malzemeden yapılmış olmalıdır. Sert ve yüksek tabanlar küçük çocuklarda sendelemelere ve düşmeye neden olabileceğinden kaçınılmalıdır.

Topuk

Bebeklerde ayakkabıda topuğa ihtiyaç yoktur. Düz taban yürümeye yeni başlayan bebeklerde yürüyüşü kolaylaştırır. Daha büyük çocuklarda 2 cm yi geçmeyen topuklar kullanılabilir. Daha yüksek topuklar ayağın öne doğru kayarak parmakların bükülmesine neden olur.

Yaşa uygun ayakkabı

Çocuklarda ayakkabı seçiminde ana faktör yaşa göre seçim yapmaktır.

Yürüme öncesi ayakkabı

Yeni doğanlar ve süt çocukları ayakkabıya ihtiyaç duymazlar. Onlara sıcak tutan patikler, çoraplar giydirebilirsiniz. Ayakkabılar ev dışında korunma için giydirilebilir. Özel bir nedenle sert bir destek önerilmemişse ayakkabılar bir bebek ayağına benzer biçimde yumuşak ve yuvarlak hatlı olmalıdır.

Küçük çocuk ayakkabıları

9 ay-3 yaş arası çocukların ayakları fazlaca terlediğinden mutlaka nefes alan materyalden yapılmış ayakkabılar seçilmelidir. 9-10 aylık çocuklarda yüksek boğazlı ayakkabılar seçilmelidir. Bu tipler spor ve oxford tipi ayakkabılardan daha güvenlidir.Deri veya kanvas ayakkabılar küçük ve tombul ayaklarda daha az kayarlar. Ayakkabı tabanı avuç içiniz gibi yumuşak olmalıdır. Yumuşak taban ayağı iyi kavradığı, kaymadığı için yeni yürümeye başladığı dönemlerde düşmeyi engeller. Bu ayakkabıların hafif olması çocukların yürürken daha az enerji harcamalarını sağlar. Yürüme döneminden okul yaşına kadar çocuklarda rahatlık ön planda olmalıdır. Çocuğun aktivitelerinde uygun ayakkabılar giyilmesi sağlanmalıdır.

Okul çağı çocuklarında ayakkabı

Okul çağı çocuklarda ayakkabıların sağlığı kadar biçimide önemli olmaya başlar. Sandaletler, spor ayakkabılar, tırmanma ayakkabıları vb seçimler yapılabilir. Bu ayakkabıların esnek, iyi havalanan amaca uygun kullanılan ayakkabılar olmasına dikkat edilmelidir. Herşeye rağmen ayaklarda normal dışı her hangi bir bulgu görürseniz hemen bir doktora başvurunuz.
nünü - avatarı
nünü
Ziyaretçi
24 Nisan 2008       Mesaj #6
nünü - avatarı
Ziyaretçi
12890 navy white baby shoe
_AERYU_ - avatarı
_AERYU_
Ziyaretçi
13 Ocak 2015       Mesaj #7
_AERYU_ - avatarı
Ziyaretçi
Raffaello Betwork

Bebek ve çocuk modası tabiatları gereği canlılığı, yegâneliği ve zarafeti yansıtmaktadır. Moda sanayi fanteziye geniş bir alan bırakarak, oyun ve renklerin başrolü üstlendikleri yenilikçi bir tasarım ile en iyi malzemeyi kombine eden fantastik ve rahat çizgileri yaratmıştır.

Dolce & Gabbana tarafından sunulan çizgide parçalar deniz ve hayvan dünyasından esinlenen fotoğraf baskılar ile gerçekleştirilmiştir. Çok özel, küçük at kürkleri ve taytlar ile kombine edilmiş maksi kazaklardan oluşan giysileri giyerek çocuklar kendilerini gerçek ve top modeller gibi hissedebilirler.

Armani baby & junior, daha klasik bir zevk ile birlikte kaykay ve basketbol dünyasını hatırlatan sportif bir stile sahiptir. Sportif t-shirt’ten en şık elbiselere, şapka ve kaşkol ile kombine edilmiş kabanlardan bebek tulumlarına ve pelüş ve biberonlu bebek setlerine kadar.

Dior ve Burberry tarafından önerilen çocuk elbisesinin şık çizgileri bir kenara bırakılamazlar. Dior, cesur çizgilerinden oluşan şık ve cesur stili ile, en pratik pamuklu takımlardaki yumuşak boyalı tülden merasim elbiseleri ortaya koymaktadır. Burberry kes ve dans ayakkabılarında da markanın tipik fantezisinden herhangi bir ödün vermeksizin markanın keskin stili ile paralel olarak şık ve sobre tonlarda parçalar önermektedir. Prada ve Hogan daha büyükler için çizgilerdeki yüksek kalite ve stil hassasiyeti ile kendini gösteren şık ve sportif çocuklar için ayakkabılar sunmaktadır.

Online mağazamıza girdiğinizde çocuk eğilimlerinin kurallarını dikte eden kalite ve el işçiliği ile bir gardıroba hayat vermek üzere 2014 Sonbahar-Kış çocuk ve bebek koleksiyonundaki marka elbise teklifleri arasında kendinizi bir gezintiye bırakın. Sitemiz bir yandan çocuk ve bebek modasının online satın alımını arzulayanlar için referans noktası olurken, Outlet kısmında büyük iskonto yapılmış fiyatlarla bir çok parça bulabileceğiniz bölümlerden de satın alma yapılabilir.

Kaynak:
kompetankedi - avatarı
kompetankedi
VIP Bir Dünyalı
12 Haziran 2016       Mesaj #8
kompetankedi - avatarı
VIP Bir Dünyalı
düzenleme yapıldı(mesaj daha sonra silinecek)

Benzer Konular

1 Ekim 2012 / Misafir Cevaplanmış
12 Kasım 2012 / Misafir Cevaplanmış
14 Mayıs 2012 / B.L.A.C.K Taslak Konular
5 Aralık 2013 / Misafir Cevaplanmış