Arama

Ev Dekorasyonu

Güncelleme: 31 Temmuz 2014 Gösterim: 110.726 Cevap: 24
nünü - avatarı
nünü
Ziyaretçi
29 Aralık 2007       Mesaj #1
nünü - avatarı
Ziyaretçi
DEKORASYONDA 10 SIR

Desenden korkuyorsanız, çizgilileri tercih edin
Sponsorlu Bağlantılar
Eğer bu sezon moda olan büyük desenlerin yaratacağı etkiden emin olamıyorsanız, çizgili kumaşları kullanabilirsiniz. Böylece çok karışık bir görüntüye neden olmadan farklı renkleri yan yana getirmiş olursunuz. Bronz, beyaz ve bej gibi birbirinin türevi tonları seçerseniz, etkisi daha yumuşak olur. Çizgi temasını abajur şapkası ya da vazo gibi diğer objelere sıçratarak daha güçlü kılmanız da mümkün.

Yaşama alanınıza bir bank ekleyin
Çoğu insan bankların antre ya da mutfak için uygun olduğunu düşünür ama onları salon dahil, oturma yeri kısıtlı olan her alanda rahatça kullanabilirsiniz. Yerinize tam uygun ölçülerde yaptırabilir; ipek ya da kadife kumaşla kaplayarak şık bir hava verebilirsiniz.

Evinizin girişi etkileyici olmalı
Evinize gelen misafirlerin ilk karşılaştıkları yer kapı girişiniz, yani antrenizdir, dolayısıyla bu alanın sizi ve tarzınızı ifade etmesi çok önemlidir. Eğer yeriniz müsaitse, küçük bir oturma bölümü yaratmak yararlı olacaktır. Duvara astıklarınız ve zemin kaplamanız da ilk bakışta dikkat çekecektir; seçimlerinizde sıradışı ve beklenmedik detaylar olmasına çalışın. Yarattığınız farklılık, evin geri kalanı için de ipucu verecektir.

Aydınlatmaları göz hizasına yerleştirin
Göz hizasında, yani yerden ortalama 160 cm yükseklikte yerleştirilen abajurlar en doğru sonucu verir; daha yüksekte kalırlarsa istenmeyen gölgeler oluşabilir. İstediğimiz atmosferi yaratmak için ihtiyaç duyduğumuz abajurlar, daha fazla aydınlatma gücüne sahip olan tavandan aydınlatmalar ve vurgulayıcı özelliğe sahip aplikler ile de desteklenmelidir.

Duvarlar ve perdeler aynı renkte olsun
Duvarlar için seçtiğiniz renk ile perde kumaşınızın rengini birbirlerine yakın tonlarda belirlerseniz, daha modern ve sakin bir tarz yakalarsınız. Pencerelerinizden memnun değilseniz, perdenizin kornişini ya da demirini tavandan sadece 10 cm aşağı takmanız işe yarayabilir. Örneğin yemek odası için seçeceğiniz nil yeşili duvar boyası ve aynı tonda perdeler, sofrada oturanların kendilerini taptaze bir havayla çevrelenmiş hissetmelerini sağlayacaktır.

Benzer tonlarda cam objeler dikkat çeker
Aynı renk tonlarında, farklı cam objelerin birlikte kullanılması, masanızın ortası için mükemmel bir düzenleme oluşturur. Örneğin amber ve açık yeşil tonlarında, farklı yükseklikte cam vazo, kase ve tabaklar etkileyici bir silüet yaratır. Cam grubunuzun kapladığı toplam alanın, yerleştirdiğiniz masa ya da dresuarın yüzey alanıyla orantılı olmasına dikkat edin.

Kaliteli olanla kitsch olanı karıştırın
Bir koleksiyon yapıyorsanız, içindeki her parçanın çok değerli olması gerekiyor diye bir kural yoktur. Koleksiyon yapmanın zevki, sadece sevdiğiniz için alabilme özgürlüğüdür. Çok ender rastlanan bir antika ya da her yerde görülen sıradan bir obje koleksiyonunuzda birleşebilir; eğer sevdiyseniz değerinin önemi yoktur. Ve sadece gerçekten tutkunu olduğunuz bir şeyin koleksiyonunu yapmanız doğru olur. Örneğin ben, çok hoşlandığım Fransa yolculuklarımda topladığım hatıra eşyalarını aynalı bir tepsi üzerinde bir araya topladım. Antikacı arkadaşımın hediyesi olan bir vazo da var, nehir kenarındaki sokak satıcısından aldığım bir kar küresi de...

Doğadan ilham alın
Dışarıyı içeriye taşıyın. Doğanın muhteşem güzelliği her iç mekanda mucize yaratacaktır. Çakıl taşlarına, kuru yapraklara, çiçeklere yer vermek için her fırsatı değerlendirin. Orta sehpanıza koyacağınız midye kabukları ya da raflarınızın birinde sergileyeceğiniz mercan, mutlaka pozitif enerji yayacaktır. Sadece kum ve taş renklerini değil, doğada bulacağınız kızılları, yeşilleri ve mavileri de taşıyın evinize. Ancak hiçbirinde aşırıya kaçmayın, yoksa bir tema odasıyla karşı karşıya kalabilirsiniz.

Yatak odanızda renk katmanları yaratın
Yatak, özellikle küçük alanlı yatak odalarının odak noktasıdır. Tavanlarınız yüksekte, cibinlikli bir yatak, kumaştan tasarlanmış yatakbaşı ve kat kat keten örtüler mükemmel seçimler olacaktır. Hepsinin kumaşlarının farklı olması ilginç ve davetkar bir etkiye sahip olur. Farklı kumaşları karmaşa yaratmadan yan yana ve üst üste kullanmanın kuralı ise, ana renk paletini kısıtlı tutarak tonlarda oynamalar yapmaktır.

Perdelerinizde abartıya kaçmayın
Perde uygulamalarının mobilyaların önüne geçmesine izin vermeyin. Drapeler ve balonlar yerine, katlamalı ve düz sistemlerden yana kullanın tercihinizi. Seçtiğiniz sistem sadeleştikçe, perdenizin kumaş kalitesi de artmalıdır. Pamuklu, keten, ipek ya da saten kumaşlar uygundur. Perde ölçünüzün pencereleri tamamen örtecek ve yumuşak dalgalarla yere inecek şekilde ayarlanması önemlidir.

Su ve mum
Deniz ve mehtap kadar güçlü olmasa da, su ve mum da üzerinizde mutluluk etkisi yapacaktır. Hele de yorucu bir günün sonunda. Banyonuzdaki sıkıcı aydınlatmadan kurtulun ve içine kalın mumlar yerleştirdiğiniz cam fanusları tavandan sarkıtın. İçeriden çıkmak istemeyeceksiniz!
Aynalarla oynamaya devam. Duvardaki alanınıza uygun tasarımı bulamıyorsanız, kendi tasarımınızı kendiniz yaratın ve istediğiniz boyut ve ölçülerde aynalar kestirerek istediğiniz düzenlemeyle asın. Ve mucizeyi seyredin.

Gabriella - avatarı
Gabriella
Ziyaretçi
18 Mart 2008       Mesaj #2
Gabriella - avatarı
Ziyaretçi
Dekorasyon, mobilya ve ev tekstili konusunda aradığınız ürünleri artık Türkiye'de rahatlıkla bulabilirsiniz. Her bütçeye uygun üretilen kokulu puflardan mutfak dolaplarına, özel efektli boyalara kadar pek çok farklı seçenek elinizin altında.

Sponsorlu Bağlantılar
Boyada son moda!
Avrupa'nın önde gelen ünlü Alman boya markası Alligator, sınırsız renk seçeneği, özel dokulu ve efektli ürünleri, kalitesi ve hizmet anlayışıyla, artık Türkiye'de. Avrupa'da tam 45 yıldır, yaşadığı mekânı kalite ve zevkle yaratmak isteyenlerin tercihi olan Alligator, Türkiye'de dekorasyonda yaratıcı çözümler arayanlar için farklı bir bakış açısı getiriyor. Tüketici sağlığını ön planda tutan, kurşunsuz, aromatsız ve hijyenik ürünlerini de Türk pazarına sunan Alligator; mat, yarı mat ve ipeksi mat boyalarının yanı sıra, özel dokulu ve efektli boyalarıyla da yaratıcı çözümler sunuyor. Alligator Renk Atölyeleri ise, Türkiye'ye büyük bir yeniliğe imza atıyor. Konusunda tecrübeli, tüketiciyle aynı dili konuşan uzman personele sahip Alligator Renk Atölyeleri'nde, yapının iç ve dış mekanıyla ilgili tüm projeler için boya ve renk seçimi yapılabiliyor. İstenilen rengin istenilen miktarda anında özel olarak üretildiği Alligator Renk Atölyeleri'nde çalışan mimari ekipler, farklı trend ve stil önerileriyle proje sahiplerine yapı ve dekorasyonla ilgili her konuda destek oluyor.

Şansınız açılsın!
Kendi mekânlarını kendi yaratmak isteyenlere yardımcı olmak üzere yola çıkan Models, dört yapraklı yoncanın şans getirdiği inancına dayanarak, "Yonca Puf"u tasarladı. 4 küçük modülden oluşan Yonca pufu ister ayrı, ister birlikte kullanarak evinizde servis ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Yonca puf istediğiniz kumaş veya deri ile kaplanarak evinizin genel dokusuna uyum sağlayabileceği gibi, farklı karakterli döşeme malzemesiyle kaplandığında da size özel mekânları yaratmanıza yardımcı oluyor.

Şık bir mutfak...
Veneta Cucine'den fonksiyonelliği estetikle birleştiren şık bir mutfak daha: Extra Fashion. Mutfağı evin en keyifli mekânı haline getiren bu yeni model, evin tüm bireylerini mutfakta yaşar hale getirecek kadar konfor sağlayan ve tutku yaratan bir tasarıma sahip. Venge, naturel meşe, açık ceviz ve kiraz ahşap alternatifleri olan Extra Fashion'ın oldukça zengin mat ve parlak lake renk alternatifleri var. Mekâna huzur ve dinginlik katan renk ve çizgisiyle modern anlayışın izlerini taşıyan bu yeni ve keyifli model, mutfakta bambaşka bir dünya yaratıyor. Işıklı ahşap raf sistemi ile hoş bir görüntü sağlayan Extra Fashion, özellikle venge rengiyle mutfakta farklı bir hava yaratıyor.

Mobilyada dünya trendleri
Çağdaş, modern, şık modelleri ve geniş ürün yelpazesiyle Stella Mobilya müşterilerine zengin seçenekler sunuyor. Her geçen gün koleksiyonuna yeni ürünler eklerken dünyadaki trendleri de yakalayan Stella Mobilya, ürünlerinde konfordan ödün vermiyor. Her evin ihtiyaçlarına uygun kaliteli mobilyalarıyla dikkat çeken Stella Mobilya, müşterilerine bin metre karelik showroomu ile Modoko'da hizmet veriyor.

Kendi mobilyanızı yaratın
Mirage Mobilya, yeni sezon kreasyonlarını müşterilerinin beğenisine sundu. Tamamen yenilediği mutfak ürünlerini Kozyatağı, Masko ve Modoko'daki mağazalarında sergilereyen Mirage Mobilya, hazır modellerinin yanı sıra müşterilerinin talebleri doğrultusunda her türlü mobilya tasarımı ve imalatı da yapıyor.


Alıntı


Sedef 21 - avatarı
Sedef 21
Ziyaretçi
19 Mart 2008       Mesaj #3
Sedef 21 - avatarı
Ziyaretçi
Küçük odalara büyük öneriler
Evinizin odalarının küçük olmasından mı şikayet ediyorsunuz? Bir odayı olduğundan büyük göstermenin yolu çeşitli dekorasyon hilelerinden geçiyor.
Tabii ki bunlar, bulunulan mekâna göre değişiklik gösteriyor, birinde işe yarayan bir teknik diğerinde belki de hiç işe yaramıyor. Her mekânda işe yarayacak püf noktalar...
  • Aynalar her zaman için küçük mekânların kurtarıcısıdır. Bu aynalar ne kadar büyük olursa vereceği derinlik de o kadar çok olur.
  • Küçük mekânlara boşuna fazla eşya sığdırmaya çalışmayın. Bu, çok büyük bir hata olur. Önce ihtiyacınızın ne olduğuna karar vermeli, sonra da kalan eşyalarınızı başka yerlerde değerlendirmeye çalışmalısınız.
  • Büyük ve hantal eşyalardan mümkün olduğunca uzak durun. Odanın her yerini eşyalarla doldurmayın, rahatça hareket edebileceğiniz boş yerler her zaman olsun.
  • Cam veya daha açık renkli mobilyaları, ahşap veya koyu renkli mobilyalara tercih edin.
  • Odaya ne kadar çok ışık girerse, oda o kadar ferah duracaktır. Pencerenin önünde fazla yer kaplayan, kalın ve koyu renk kumaşlardan olan perdelerden kaçının. İçeriye ışık girmesini engelleyecek, pencere önünü kapatacak eşyaları pencere önüne koymayın.
  • Odanın ışıklandırmasına büyük bir özen gösterin. Tavandan aydınlatmanın yanı sıra gündüz vakitlerinde kulanabileceğiniz ve göz almayacak, yerden aydınlatma sistemlerini de kullanabilirsiniz. Ayaklı bir lamba ya da abajurları size önerebiliriz. Unutmayın, önemli olan ışığın duvara yansıması.
  • Duvarlarda uçuk renklerden kaçınmanız yerinde bir karar olacaktır. Ayrıca duvarın rengi ne olursa olsun tavanın beyaza boyanmasına dikkat edin.
  • Mobilya konusunda tercihiniz her zaman açık ayaklılardan yana olsun. Örneğin yere kadar kapalı, kumaş kaplı sandalyeler yerine, ince ve uzun bacaklı sandalyeler mekânda daha açık ve ferah bir hava yaratır.
Gabriella - avatarı
Gabriella
Ziyaretçi
19 Mart 2008       Mesaj #4
Gabriella - avatarı
Ziyaretçi
Evinizin içinde küçük havuzlar ve su bahçeleri yaratmanın mümkün olduğunu biliyor muydunuz? Veya hiç oturma odanızda, yemek sofranızın yanında veya yatak ucunuzda bir fıskıye olabileceği gelir miydi aklınıza "İç Mekan Su Bahçeleri Tasarımı" kitabı, dış mekanları evinize taşıyacak 20 tasarım seçeneği sunuyor.
Kitapta evinizin her alanına istediğiniz tarzda uygulayabileceğiniz su elemanlarıyla ilgili birçok öneri var. Evinizde bulunan klasik büst veya heykeller bile havuzcuklara su damlatan birer nesne olarak kullanılıyor. Daha büyük havuzları seviyorsanız köşe havuzlar, geometrik şekilli havuzlar ve gömme havuzları tercih edebilirsiniz. Taş, cam ve bambu gibi nesneler kullanarak meditasyon için suyun eşlik ettiği bir mekan yaratmanız da mümkün. Kitapta 20 farklı iç mekan su bahçesinin A’dan Z’ye yapımı 600’ün üzerinde fotoğraf ve illüstrasyonla anlatılıyor. Ayrıca havuzlarda aksesuvar olarak kullanılacak balık ve bitki rehberlerine kadar pek çok bilgi de var.

Renk sevenler için mozaikli platform
Bu renkli mozaik tasarımda, minyatür bir havuzcuk ve bitki dikilebilen bir bölme, alçak bir sehpa haline getirilerek hem bir su elemanına, hem de bir mobilyaya dönüşüyor. Su ve toprağın dışarıya sıçrama olasılığı az; bu nedenle oturma odasında bile kullanılabilecek şık bir sohbet köşesi. Masa, birçok yerde bulabileceğiniz MDF’den üretiliyor. İçine daha geniş bir bitki kabı ve küçük bir fıskıye bile eklenebiliyor. Sıradan masa, parlak mozaikler ve renkli derz dolgusuyla birdenbire farklılaşıyor. Modern bir sanat eseri görünümü yaratmak için ayrıca Opuntia ve toplu iğne yastığı gibi görünen bir kaktüs kullanabilirsiniz. Saksıların içinde yerde duran bitkiler de masanın çizgilerini yumuşatmak için iyi bir seçenek. Gündüzleri küçük havuzcuk, bahçeden toplanan taç yapraklar ve çiçeklerle geceleri ise yüzen mumlarla süslenebiliyor.

Nasıl yapacaksınız?
İlk önce MDF’den fazla derin olmayan su ve bitkiler için bir bölme yapılıyor. Bölmeler su yalıtım malzemesiyle kaplanıp yerine zımbalanıyor ve fazlalıkları kesiliyor. Renkli bir doku elde etmek için üst tabla renkli mozaiklerle tavsiye edilen yapıştırıcıları kullanarak kaplanıyor. Seramiklerin derzleri suya dayanıklı ve seramiklerin rengine uygun bir dolgu malzemesiyle dolduruluyor. Son olarak bitki bölmesi toprak, minik havuzcuk da su ile dolduruluyor. İçine bitkiler ve mumlar yerleştirebiliyorsunuz.

İhtiyacınız olanlar
Havuzlu masa: Masanın içine yerleştirilmiş bir havuz ve bölmeler, en çok sevdiğiniz aksesuvarları barındıracak şekilde tasarlanıyor. Masanızı dekorasyona uyacak şekilde boyayabilir, cilalayabilir veya seramikle kaplayabilisiniz.

Mozaik: El işi veya sanatsal malzemeler satan dükkanlarda mozaikler hazır takımlar halinde veya tekil bantlar halinde satılıyor. Kendi kombinasyonlarınızı oluşturmak üzere karıştırabileceğiniz tek renklerden veya hazır satılan birbirini tamamlayan mallardan ve renk tonlarından oluşan koleksiyonlardan satın alabilirsiniz. Hafif renkli bir derz dolgu kullanırsanız daha şık bir görünüm elde edersiniz.

Kaktüsler: Pek çok ilginç biçimde olanları var. Kaktüslere iyi bakılırsa türlerin yarısından çoğu iç mekanda yetiştirilerek üç dört sene içerisinde çiçek bile açıyor.

Mumlar: Mumlar su ve karanlıkta iyi bir kombinasyon oluşturur. Yüzen mumlar iç mekan havuzları için mükemmeldir. Renkleri yemek servisinize veya halınıza uygun olarak seçebilirsiniz.

Sahne Arkası: İyi desteklendiği sürece, platform istediğiniz büyüklükte olabilir. Eğer uygun bir filtre sistemi yerleştirirseniz büyükçe bir havuz su bitkilerinden ve hatta balıklardan oluşan bir koleksiyonu bile içerebilir.

Bunlara dikkat
Özgün bir mozaik tasarımı yaparken, önce kağıt üzerinde renklendirerek farklı açılardan nasıl göründüğünü kontrol etmek iyi olur. Bunu ölçekli olarak yaparsanız seramikleri alırken de size yardımcı olacaktır.
Yalnız geometrik biçimlerle çalışıyorsanız birbirine geçmiş değişik yükseklikte bölmelerden oluşan bir seri daha şık görünür.
Mum kullanmak yerine, karanlıkta ilginç görüntüler elde etmek için platformun yakınına spot veya ayaklı lamba yerleştirilebilir.

Kapalı avluda süs havuzu
Bu örnekte, iki bina arasında önceden çok az kullanılan, rüzgarlı bir geçidin yerinde şimdi, cam örtülü ve yükseltilmiş geometrik bir havuzla, keyifli bir iç mekan su bahçesi yaratılmış. Bu yeni ortamda, yüksek duvarlarla çevrelenmiş ve görüntüye uyum sağlaması için arduazla kaplanmış havuz ön plana çıkıyor. Bu küçük eleman, küçücük bir alanda önemli bir bütünlük hissi yaratıyor. Odak noktası havuzun merkezinde değil. Ancak uzaklık ve perspektif etkisi yaratan köşedeki basit fıskıye ilgiyi üzerine çekiyor. Birkaç ilginç nesne özel bir etki yaratırken, fıskıye parıltı ve hareket getiriyor. Arka plandaki egzotik palmiyeler, camın koruması altında.

Nelere ihtiyacınız var?

Geometrik havuz: Yükseltilmiş süs havuzlarında Akdeniz etkisi yaratmak için, arduazların yerini dokulu seramik kaplamalar ya da mozaikler alıyor.

Fıskiye: Küçük bir fıskıye, havuzun diğer kısımlarının önüne geçmeyecek biçimde yaşam ve hareket kazandırmaya yetiyor. Fıskıye aynı zamanda havuzun orta kısmını, durgun suyu tercih eden çiçekli nilüferlerin kaplayabilmesi için boş bırakıyor. Küçük bir fıskıye, eğer balık beslemeyi de düşünüyorsanız, havuza oksijen sağlamak için de uygun.

Heykel: Bir heykel veya dekoratif bir eleman, havuz için dikkat çekici bir unsur olurken bir yandan da ilginç yansımalar sağlıyor.

Bitkiler: Yoğun bir görünüm için, saksı içerisindeki yapraklı bitkiler yakın bir şekilde yan yana yerleştiriliyor. Aralarına egzotik bitkilerden seçtiğiniz, palmiye ve eğrelti türlerinden de ekleyebilirsiniz. Bu bitkiler birbirine yakın durmaktan hoşlanıyor ve kendi yarattıkları mikroiklima içerisinde gelişiyor.

Nasıl yapacaksınız?
İlk olarak havuzun temeli için, tabanı yaklaşık 10 cm civarında kazılıyor ve içi moloz taş ile doldurulup, üzerine beton dökerek bir taban oluşturuluyor. Temel sertleşince, kenarların doksan derece olduğu kontrol edilip, havuzun duvarları beton bloklarla örülüyor. Sonra siyah ve esnek bir yalıtım malzemesi ile havuzun içini kaplayıp, üst kısmından dışarı doğru taşırmak gerekiyor. Daha sonra bir hortum yardımıyla yavaş yavaş su ile doldurup, kenarlara malzemeleri yerleştirin. Havuz tamamen dolunca fazlalık yalıtım malzemesi kenarların üst kısmından içine doğru katlayıp, kenarlarını yalıtım malzemesini gizleyecek şekilde arduz karolar ile beton harçla kaplanıyor. Bu işlemden sonra havuzun etrafı da aynı şekilde kaplanıyor.

Bunlara dikkat
Kare veya dikdörtgen bir havuz için kaç metrekare yalıtım malzemesine ihtiyacınız olduğunu hesaplamak isterseniz, havuzun derin mesafesini ikiyle çarpın. Çıkan rakama uzunluğu ekleyin. Sonra maksimum derinliği tekrar iki ile çarpın ve genişliğine ekleyin. Çıkan rakamları birbiriyle çarpın.
Yalıtım malzemesini bir gece ılık bir odada bekletin, bu şekilde yumuşayacak ve işlenmesi kolay olacak.
Havuzun içerisindeki kireci uygun bir şekilde nötralize etmek gerek. Suyun içerisine çimento karıştıysa havuzunuzu iki kere doldurup boşaltmalısınız.
Sedef 21 - avatarı
Sedef 21
Ziyaretçi
3 Mayıs 2008       Mesaj #5
Sedef 21 - avatarı
Ziyaretçi
Dekorasyon hata kaldırmaz...

Evinizi dekore etmeden önce ne yapmamanız gerektiğini bilmek, ne yapmanız gerektiğini anlamanın ilk adımıdır.



Örneğin küçük mutfağınızı daha da küçük göstermek istemiyorsanız, koyu renk dolap kullanmayın.
Planlamaya dikkat etmeyen ve öncelikli ihtiyaçları göz önüne almayan bir yerleşim, zamanla burada yaşayanların kendilerini rahatsız hissetmesine ve ortamı benimsememesine yol açar.
Küçük bir mutfakta yapılacak dekorasyon hatası, dolap kapaklarında koyu renkler kullanmaktır. Bu, alanı daha sıkışık ve boğucu yapar.

Girişe dikkat
Giriş holleri genellikle geçiş mekanları olarak değerlendirilir. Halbuki girişler evin kimliği hakkında ipucu veren önemli karşılama mekanlarıdır. Ayakkabıların ve vestiyerin gelişigüzel konumlandığı, depo gibi görünen holler hatalıdır.
Salonlardaki oturma grubunun televizyon etrafına yerleştirilmesi hatadır. Salonlar samimi sohbet ortamı yaratmalıdır. Küçük mekanlarda televizyon, salonun en önemli objesi olmamalıdır.
Yaşam alanlarında koltukların duvar boyunca ve duvara yapışık dizildiğini görürüz. Halbuki salonda birbirinden farklı oturma grupları oluşturulmalıdır. Koltuklardan bazıları duvara yakın, bazıları da uzağa yerleştirilebilir.
Yemek bölümlerinde alan yeterli olmadığı halde, çok yer kaplayan koyu renkte yemek masaları, sandalyeler ve büfeler kullanmak bir dekorasyon hatasıdır.

Florasan kullanmayın
Yatak odaları içindeki çalışma mekanları; bilgisayar, faks gibi elektronik aletlerin yaydıkları manyetik alan nedeniyle zararlıdır. Buradaki kitaplıklar toz tutacağından alerjik bünyeler için sakıncalıdır.
Evde beyaz ışık ve florasan lambaları kullanmak doğru değildir. Sarı ışık kullanmaya çalışmanızda fayda var.
Showroom'lardan seçilen ürünlerin hacmi doğru algılanmadığından ve takım bozulmak istenmediğinden, ev, ölçeğiyle bağdaşmayan mobilyalarla dolar.
Renk kullanımı riskli bir konudur. Bir mekanda dörtten fazla renk kullanımı kaos yaratır. İlle de fazla renk kullanacağım diyorsanız, birbirinin tonu olan renklere yönelin.

Küçük alanlarda kayar kapı kullanın
Küçük mekanlarda kanatlı kapı kullanmak kullanım alanını azaltacaktır. Özellikle açık renklerde veya şeffaf 'kayar' kapıları seçin.
Giriş kapısı, pencereler ve balkon kapısı arasında trafik alanı oluşur. Mobilyaları bu hatta yerleştirmek hatalıdır. Duvara dekoratif tabak asarken sayılarını az tutmak, cılız bir algı yaratır. Miktarı ne kadar çok tutarsanız, o kadar etkili olur.
Eşyalar yerleştirilirken pencereye yakın kısımlarda hacimli mobilyalara yer vermek, odayı olduğundan küçük algılatır; içeriye sağlıklı ışık girmesini de engeller.
Son düzenleyen Safi; 26 Mart 2016 16:35
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
29 Mayıs 2008       Mesaj #6
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Balkon dekorasyonu önerileri
Yazın evin en zevk veren yeridir balkon, yazlıkta veya önü açık alan olan evimizde , akşamları çay sefası hatta mangal partileri düzenlediğimiz bir mekanıdır
balkon dekorasyon
Balkonların romanlarda dahi önemi vardır. Jülyet Romeo'yu balkonda yolunu gözler, Alaattin ve Jasmine uçan halıya balkondan giderler,
hayatta ise; kral ve padişahlar halkı selamlamak için balkonu kullanırlar.
Zira balkonlar en iyi ulaşma, hem ulaşılamaz, hem dışarıda hem içeride, hem saklı hem ortada, havadaki bir bahçe gibi fantastik bir büyüsü vardır. Bizlere dönünce, Türkiye'deki olduğu kadar balkonlu bina hiçbir ülkede bulamazsınız. Ve sizin balkonunuzda neler var? İkinci bir derin dondurucu, evinizin almadığı eşyalar, malzeme dolabı... , en çok balkonu olan, ama balkonları çok 'hakir kullanan' başka bir mekan var mı? işin aslına bakarsanız evde üyev evlat gibi kalmış balkonların dekorasyon maliyetleri çokta yüksek değildir. ufak veya büyük, bütün balkonlar basitce evinizin nadide mekanlarından biri yapabilirsiniz.
Balkon, ilk mimari emsallerinden daha estetik hedeflerde tasarlandıysa da, vakit geçtikçe fonksiyonlarınıda artırmışlar. Roma mimarisinde katlar yükseldikçe ve arklar yaygınlaştıkça, üzerlerinde balkonlar ve yüksek teraslar yapılmış. Balkonların dini mimaride oldukça gözde olması da 'halktan' uzakta duran fakat aynı vakitde ortada duran bir meydan görevi üstlenmesinden. Kalelerde ve askeri mekanlarda ise gözetleme mekanları olarak yararlanılmıştır. Çağlar boyunca tarz değiştirse de, balkonlar her asırda mimarinin önemli bir değeri olmuş. İtalyanların ufak, çiçek dolu balkonları, Amerikan koloniyel mimarisinin zenginlik portresi olarak tasarlanan uzun ve geniş balkonları, New York'un şehire en tepeden bakan 'penthouse' balkonları, hepsinin duvarı değişik renkli olan Türk balkonları, her asırda yeri olan balkonlar... bunlardan şunu çıkartıyoruz, semtin tam meydanında da olsa, balkonlar evin en estetik kaçış yerini meydana getiriyor. İster yan evlerden uzaklaştığınız bir sığıntı isterse sadece ufak bir ev bahçesi oluşturmayı hedefleyin, balkonlarınız yazın hava almak, kışın ise sadece 'bakmak' için bile dekorasyonu hak ediyor. çağımızda balkonlar, yeni dizanynlar sayesinde bahçeyi eve, evi de dışarı taşıyor, açıkçası balkonlar hem ufak bahçemiz, hem de evin bir mekanı haline alıyor.
Balkonunuzu tasarladığınızda dışardakilere onurla el sallamayı es geçmeyin. Outdoor Wallpaper, türkçesi dış mekan duvar kağıdı, genç tasarımcı Susan Bradley tarafından dizayn edilmiş. İngiliz tasarımcı, bir iki yıldır tekrar evlerimizde yerini alan nostaljik öğe, duvar kağıdını dış mekana yansıtmış. malzemenin farklı tasarımları, boyutları, malzemeleri bulunuyor. Aynalı veya satin paslanmaz çelik, alüminyum, her renkte çelik, akrilik ve ahşap modelleriyle her biri dış ev olanaklarına dayanıklı. Balkonlara, binaların cephelerine ve hatta adında dış mekan olmasına karşın mekanların duvarlarına değişik bir seçenek sunuyor

Son moda dekorasyon

Her şeyde hızla değişen moda , artık dekorasyondada baya yol kat etmiş gibi gözüküyor, Yine moda gibi oldukça büyük kitleleri etkiliyor, yeni stiller meydana çıkıyor, klasik bilinenlerde çok farklı ortaya geliyor.
son moda dekorasyon
öyle ki en mühim olanı neyi arzuladğınız, nasıl bir dekor sizi mutlu ve huzur hissettiğiniz. fakat bir iki test etmenin bir mahzuru yok değil mi? sanırım kesinlikle olmaz diyebileğiniz bir dekorasyon, bir renk kombinasyonu evinizde daha fazla zaman harcamak istemenize sebep olabilir...

Size bu yıla dair bir iki tavsiye
Modern tarzları geçmişle bir arada kullanabilirsiniz bu yıl...
Gösterişten uzuk durun.zira bu yıl rahat, cıvıl cıvıl ve canlı renkleri içinde bulunduran, farklı aksesuarlarla donatılmış tasarımlar gözde.
Duvardan duvara halı anlayışı külliyen demode oldu. Ufak, modern stilleri olan halılar, veya kilimler gözde.
evler birbirlerinden kapı ya da panolarla değil; bambuyu andıran, aydınlatma seçenekleri de bulunduran çubuklarla ayrılıyor.
Eşyalara asıl kullanım hedeflerinin dışında çeşitli ve dikkat çeken aksesuarlar yükleniyor.
ne kadar ahşap bu yılda dekorasyonun vazgeçilmeyen bir parçası olsada; ahşap orta sehpanızı mermer olanıyla değiştirmek salonunuza farklı bir renk katacaktır.
Lakin bir taraftan da herşey size kalmış. Çünkü kesin kalıplar yok, eski ve yeninin bir sentezi var ve her şey sizin hayal gücünüzle sınırlı!

Evde mutluluğu yakalayın

Feng Shui, rüzgar ve su anlamına gelmektedir. Doğanın rüzgarları ve su enerjisini yaşam alanlarımızda dengeli hale getirebilir, bolluk ve iyi şans sahibi olabiliriz.
Feng Shui'nin kökeni Çin’e dayanır. “Ch’i”, Feng Shui'nin esas unsurudur, doğanın gücü, yaşam soluğudur. Ch'i her yerde dolaşan görünmez bir enerjidir ama belli yerlerde toplanır, buraların Feng Shui 'si iyidir. Engellenmiş ve durgunlaşmış Chi ya da çok hızlı akan Chi ise sizin esenliğiniz ürerinde olumsuz bir etki yapabilir.
Feng Shui'nin temel gereçlerini dikkatli bir biçimde kullanarak çevrenizle uyum kurabilir ve bunun sonucunda ortaya çıkacak olan sağlık, mutluluk ve başarının tadını çıkarabilirsiniz.
Feng Shui özel Çin Eşya Düzenleme Sanatını uygulayabileceğiniz mekanlar planında; giriş kapınız, çalışma odanız, mutfağınız, yatak odanız, oturma odanız, tuvalet ve banyonuz var. Bu mekanları düzenlerken gözönünde bulundurmanız gereken bir kaç önemli unsur var. Bunlardan biri pusula. Mekanların ve eşyaların bulunduğu yönlerin düzenlenmesi Feng Shui’de çok önemli. Feng shui için önemi olan diğer öğeler beş element; ateş, toprak, ahşap, su ve metaldir.
Doğru elementleri doğru yönlerde kullandığınız taktirde sağlık, mutluluk ve başarı sizinle olacaktır. Örneğin ateş; aynı anlamı taşıyan güney yönü ile kullanılırsa kısmeti, ünü de beraberinde getirecektir. Bunun yanısıra su ateşi söndüreceğinden güneyde su ile ilişkilendirilecek herhangi bir unsur, güneyin sunduğu iyi şeyleri kazanma şansınızı söndürecektir. Doğunun unsuru ahşap, batının ise metal. Mekanınızda doğru yönlerde doğru elementler olumlu sonuçlar doğururken; yanlış yön ya da yanlış element ise yıkıcı bir etki yaratabilir. Su ahşabı, ahşap ateşi beslerken, su ateşi söndürür.

Feng Shui'ye Göre Mekan Planı

Ev Seçimi
  • Feng shui açısından en iyi biçimli evler kare ya da dikdörtgen olanlardır.
  • Evin pencereleri dikdörtgen olup dışa açılmalıdır.
  • Evdeki her kapıya karşılık en fazla üç pencere olmalıdır.
  • Odalar evin geri kalanıyla orantılı olmalıdır.
  • Oturma odaları yatak odalarından daha geniş olmalı, yemek odasından ya da mutfaktan daha yüksek seviyede olmamalıdır.

Giriş Kapısı
  • Kapı geniş olmalı, aydınlık, hoş görünüşlü bir yere açılmalıdır.
  • Giriş kapısının karşısında ayna olmamalı. Çünkü içeriye giren enerji aynadan yansıyarak tekrar dışarı çıkacaktır.
  • Giriş kapısının karşısında tuvalet, merdiven veya başka bir kapı olmamalı.
  • İç kapılar aynı boyutlarda olmalıdır.
  • Evin bir arka kapısı olmalıdır.

Çalışma Odası
  • Çalışma odası koridor sonunda olmamalı.
  • Eşyalar rahat, oda yeterince aydınlık olmalıdır.
  • Otururken arkanızı duvara verin, sırtınızı sağlam yere dayayın.
  • Arkanızda pencere olmamalı, Eğer varsa kalın perde veya jaluzi ile devamlı kapalı tutmalısınız.
  • Resimler, özellikle de dağ, göl, ırmak resimleri yaratıcılığı artırır ve esin sağlar.
  • Çiçekleri odanızın güneydoğu tarafına yerleştirin. Yapma çiçek kullanabilirsiniz; ama kurutulmuş çiçek kullanmaktan kaçının.
  • Bilgisayarınızı, telefonunuzu ve hesap makinenizi batı ya da kuzeybatı yönüne yerleştirin.

Mutfak

  • Mutfak kapısı tuvalet kapısı karşısında olmamalı.
  • Mutfak iyi aydınlatılmış, geniş ve havadar olmalıdır.
  • Ateş elementini temsil eden ocak veya fırın; su elementini temsil eden lavabo, buzdolabı ve bulaşık makineleri ile yan yana veya karşılıklı olmamalıdır. Ateş ve su kesinlikle karşı karşıya gelmemelidir. Lavabo(su) ve Ocak(ateş) yan yana yok edici döngüdür.
  • Ocak ön kapıya, tuvalet kapısına ve ana yatak odası kapısına bakmamalıdır.
  • Yemek pişirirken arkanız mutfak kapısına dönük pozisyonda olmamalı.

Yemek Odası
  • Mutfağın yakınında ancak ön kapının uzağında bulunmalıdır. Tuvalet kapısı karşısında olmamalıdır.
  • Ahşap ya da ahşap metal karışımı masalar kullanılmalıdır. Cam ya da mermer üstlü masalardan sakınmalı.
  • Yemek masasının bulunduğu duvara asılan ayna bereketinizi arttıracaktır.

Oturma Odası
  • Pencerelerinden güneş ışığı almalıdır.
  • Mobilyalarda düz hatlar tercih edilmeli.
  • Oturma odasında kirişler açıkta olmamalıdır.
  • İçinde su bulunan araç gereçleri veya resimleri arkanıza almayın. Yüzünüz hep onlara bakmalı.
  • Odanızı renkli resimler, bitkiler ve parlak ışıklarla süsleyin.
  • Çiçekleri odanızın güneydoğu tarafına yerleştirin. Yapma çiçek kullanabilirsiniz; ama, kurutulmuş çiçek kullanmaktan kaçının.

Yatak Odası
  • Yatak odanızın rengi sıcak ve sakin olmalı.
  • Yatağın yeri çok önemlidir; İdeali, yatağı kapının çaprazındaki köşeye yerleştirmektir.
  • Yatak açıkta bir kirişin altında durmamalıdır. Yatağın başı bir duvara dayanmalıdır.
  • Yatak bir aynaya bakmamalıdır.
  • Yatak odanızda TV, müzik seti, bilgisayar gibi elektronik aletleri bulundurmayın. Çünkü bu tip aletler elektromanyetik enerjiyi yansıtır ve sağlığınız için zararlıdır.

Tuvalet ve Banyo
  • Tuvalet ve Banyo ön kapıdan görülmemeli, yatak ile aynı duvarı paylaşmamalı, Oturma odası ve Yemek odası karşısında olmamalıdır.
  • Tuvalet çok büyük olmamalıdır. Tuvalet ve banyo bir aradaysa, bir duvarla ayırın.
  • Banyoda ayna kullanmak yararlıdır.
  • Akvaryumlar tuvalet yanına yerleştirilmemeli, sifonu çektiğiniz zaman bütün bereketiniz gidecektir.

Rahat koltuk keyfinize keyif katar

Ev dekorasyonda koltuk takımını iyi seçerseniz dekorasyonun yarısını halletmiş olursunuz. bitkin bir günün akşamında, herkesin "en rahat ettiği" kendisine özel evde koltuğu olan kesin vardır. Bu, kişilerin güzel bir tercih yaptığı manasına gelir. Rahatlık, fonksiyonellik ve sanatsal olarak akıllı tercihler yapılırsa, uzun seneler rahat oturup, üstelik üstünde "şekerleme" denilen yorgunluk giderme uykularını huzurla yaparız.
Oturumu, iskeleti sağlam olan koltuğa bakmaktan bıktığınız takdirde, döşemesinde veya modelinde küçük değişiklikler yapılabilir.
yılların kareli bir döşeme ile kaplı olan koltuğunuzu deri ile kaplatabilir hatta ayaksız bir modele, ayak taktırabilirsiniz. Ufak bir pufla daha da keyifli hale getirebilirsiniz.
keyfinize, hayat stilinize ve evinize uyan olan bir koltuk modeli kesin vardır. Uzun seneler kullanacağınızı varsayarsak, tercih ederken temkinli davranmalıyız. Evinizdeki koltuğun kılıfını değiştirmek isterseniz aldığınız kumaştan az fazla almanızı tavsiye ederiz.
hatırlatmakta fayda var, en ekonomiği, hazır olan alternatiflerden birini seçmek. vede son zamanlarda gerek ortopedik özellikleri, gerekse kumaşlarının kullanım rahatlığı, vitrinlerden seçim yapmamız için sebeplerden en önemlisi.

dekorasyon koltukkoltuk dekorasyon

Tarihte Koltuk
Mısır, Yunan ya da Roma Antikçağı'ndan bugüne ulaşan az sayıda koltuk vardır. Kahire müzesinde Tutankhamon'a ait olan koltuk, bazılarıdır. Yüksek görevlerde bulunan şahıslara ait olan koltuklar (ahşap veya taş) olarak günümüze kadar gelmiştir. Ayakları pençe gibi olan bu koltukların yanları dolu, arkalıkları ise yüksek ve geniştir. modern koltuk ilk olarak Henri II. döneminde uygulanmaya başlanmıştır. Ortaçağ'da ise bronzdan yapılmış Dagobert'in tahtı buna bir örnektir. İnsanı saran bir görünüm ile tasarlanan bu koltuklar, XVI. yy.'dan başlayarak, rahatlığa ve estetiğe önem verilerek dizayn edilmeye başlandı.


Her eve göre çiçek dekorasyonu


Odalara göre çiçek dekorasyonu
Ev dekorasyonunda çiçeklerden yararlanmak, eve huzur verir ve renklendirir. güzel ve zekice tercih edilmiş çiçekler evin bütün odalarında kullanılmalıdır
cicek dekorasyonu
Oturma odası
itinayla aranje edilmiş ufaklı büyüklü buketler, odanıza farklı bir atmosfer oluşturacaktır. tercih edeceğiniz çiçeğin rengine dikkat ederek alınız. kanepelerin rengi ile düşünmeyipte halının rengi ile uyumlu olan çiçekleri tercih edebilirsiniz. Ayrıca halk arasında salon çiçeği diye hitap edilen, çiçeksiz yeşil bitkiler oturma odası için yapılmış denebilir.

Mutfak
özellikle ev kadınlarının gününü harcadığı mutfak, kesinlikle çiçeklerle dekor
e edilmelidir. Mutfak için, küçük saksı çiçeklerini tercih edebilirsiniz. fakat sık çiçek açanları tercih ederseniz, mutfağınız her zaman canlı olacaktır. örnek minik saksılarda rengarenk menekşeler. Veya çiçekli minik kaktüsler. mutfağınıza espri bir hava katacaktır.

Banyo
Banyo evin değerli bölümlerindendir. çoğunlukla karanlık olan banyoları orjinal dekorasyon
fikirleriyle renklendirebilirsiniz, ama çiçekleri de unutmayın. Banyoda fazla aydınlatma istemeyen ve nemli ortamlardan hoşlanan türden çiçekler kullanabilirsiniz.

Yatak Odası

esasen uyuduğumuz mekanda çiçeklerin olması sağlık yönünden doğru doğru bir davnış değildir.bildiğiniz gibi çiçekler geceleyin evdeki oksijeni kullanır ve karbondioksit yayarlar. fakat yine de yatak odasında çiçek bulundurmak mutlu sabahlar için iyi bir fikirdir diyoruz ve gerçeğine çok benzeyen yapma çiçekleri öneriyoruz. Burada keyf size ait: Ya yeşil bitkilerle veya odanızın rengine uygun rengarenk çiçeklerle başlayın yeni günlere.

Evin girişi ve koridorlar
Evinizin girişi eğer ışıklıksa yani güneş alan bir yerse canlı çiçekler uygun olabilir. Eğer karanlık bir ortam varsa evinizin ne duruyorsunuz? Orayı gerçeğine çok benzeyen yapma çiçeklerle aydınlatın. Misafirlerinizi çiçeklerle karşılamak güler yüz kadar etkileyici olacaktır sanırız. Koridorlarda da uygun yerlere veya duvarlara yerleştirilmiş çiçekler canlı bir hava verecektir evinize.
Sedef 21 - avatarı
Sedef 21
Ziyaretçi
28 Eylül 2008       Mesaj #7
Sedef 21 - avatarı
Ziyaretçi
Cıvıl cıvıl mekanlar yaratın!
Çerçevelerin dekorasyonda nasıl etkili objeler olduğunu, onlarla yapacağınız düzen oyunlarıyla keşfedebilir, renkleriyle mekanınıza hareket kazandırabilirsiniz.
Çerçeve deyip geçmeyin ve onlarla mekanınızı nasıl güzelleştireceğinizi kendiniz planlayın. Satın alacağınız rengarenk çerçevelerle kusursuz duvar süslemelerine imzanızı atabilir, cıvıl cıvıl mekanlar yaratabilirsiniz.
Boyutu ve tarzı hiç önemli değil. Doğru konsepti bulduğunuzda, yarattığınız ortam sizi anlatacak. İster simetrik ister asimetrik asacağınız çerçevelerle iddialı ortamların mimarı olmak sizin elinizde. Üstelik bunu yaparken avuç dolusu para harcamanıza da hiç gerek yok. Küçük bütçelerle de harikalar yaratabilirsiniz.


Eğlenceli ve Enerjik Bir Görünüm
aks0144

K'lock, rengarenk, el yapımı duvar saatlerinden oluşan koleksiyonlarına bir yenisini daha ekliyor. Görsel olarak birbirini tamamlayan 9 parçadan oluşan ve bir duvar saatinden çok fazlasını sunan ”Square 9” koleksiyonu, özenle döşediğiniz yaşam alanlarınıza yepyeni bir soluk getiriyor.

Stil sahibi ev ve ofisleriniz için birbirinden farklı alternatifler sunarak yaşam alanlarınız için modern, vintage, enerjik ve eğlenceli seçenekler sunan K'lock, duvarlarını daha geniş dekoratif parçalarla kaplamak isteyen, farklı ürün arayışında olan tüketicilerine özel, yepyeni koleksiyonu “Square 9” ile farklılık yaratmaya devam ediyor.


İçi içine sığmayan, bir tane ile doymayan, sıradanlığa kanmayan mekanlara, 9 kare parçadan oluşan bu çok özel koleksiyonu sunan K'lock, malzeme ve aksesuarları ile de göz kamaştırıyor.


“Square 9” koleksiyonunda tasarımlar ve görsel baskılar ön plana çıkarken, yurtdışından koleksiyon için özel olarak getirtilen el yapımı minik aksesuarlar, değişik desen ve dokularda kurdele süsleri ile eğlenceli ve enerjik bir görünüm sunuyor… Saatler üzerinde yer alan sayı ve harflerde ise, plexi ve metal ayrıntılar kullanılıyor. Çok yönlülüğü ile duvar saatinin dışında bir tablo görüntüsü de sunan “Square 9” koleksiyonu duvarlarınızdaki yerini almaya hazır.


Tasarımları 9 parçadan oluştuğu ve koleksiyonun ruhunu yansıttığı için, her biri Santorini, Sardinia, Manhattan, Gökçeada, Sakız gibi ada isimleri ile adlandırılan koleksiyonda K'lock, size özgür, sürprizlerle dolu ve zamanın dışına taşan bir yolculuk sunuyor.


Zamanın sizler için önemini bilen K'lock, her saniyenizi daha dinamik ve renkli bir hale getirmek ve mekanlarınıza şıklığı katmak için birbirinden farklı tasarımlarıyla sizleri İstanbul Elite Concepts, Ankara Enne ve Bursa Ocakhome adreslerinde bekliyor.
GÜLGECELER - avatarı
GÜLGECELER
Ziyaretçi
29 Eylül 2008       Mesaj #8
GÜLGECELER - avatarı
Ziyaretçi
Egzotik bir evde yaşamayı kim istemez. Size vereceğimiz püf noktalarıyla evinizi egzotik bir mekana dönüştürün.

1. Uçuşan renkli kumaşları evinizin her yerinde kullanın. Kapıları çıkarın, yerine organze kumaşlardan, uçuşan perdeler takın.

2. Hasır, rattan ve bambu gibi malzemelerden mobilya ve aksesuvarları tercih edin. Hafif olduğu için yazlık evlerde sıklıkla tercih edilen bu ürünleri rutubetten korumalısınız.

3. Ev halkına notlar yazmak ya da kendinize bir şeyler hatırlatmak için antrede pano kullanmak yerine portmantonun üzerine Uzakdoğu etkisini taşıyan ahşap bir el yerleştirebilirsiniz.

4. Evinizde bambu ve orkide gibi Uzakdoğu'ya has bitkilere yer verin. Unutmayın. Orkideyi fazla sulamamanız ama daima nemli tutmanız gerekiyor.

5. Asimetrik formlu bambu bir konsol ya da siyaha yakın koyulukta bir Çin dolabı, evinizin tüm havasını değiştirebilir. Duvara asacağınız ahşap masklarla da bu etkiyi destekleyebilirsiniz.

6. Bahçenizde klasik aydınlatmalar yerine rengarenk kandiller, vitraylı lambalar ve fenerler kullanın. Kağıt görünümlü reçine fenerler, hem çok şık hem de yangın riskini en aza indiriyor.

7. Salonda koltuk ve kanepe yerine sedir ve puflara yer verin. Derin sedirlere rengarenk yastıklar yerleştirerek çok şık bir görüntü oluşturabilirsiniz.

8. Baharat tonlarında yastıklar ve uçuşan kumaşlarla bahçenizde de egzotizm rüzgarları estirebilirsiniz. Hasır örgü hamaklar ve bambu rüzgar çanları da bu egzotik etkiye katkıda bulunacaktır.

9. Banyonuzda Uzakdoğu havası yaratmak için mum ışığı, yasemin kokusu, özel banyo köpükleri, masaj yağları ve yapay nilüferlerden yararlanabilirsiniz.

10. Evinizin uygun bir ya da birkaç köşesine mutlaka Buddha heykeli yerleştirin.

11. Mutfağınızda da egzotizmi yaşamak için toprak kaplar, sedefli kaşıklar ve bambu tepsilerden yararlanabilirsiniz. Evinizin bir anda değiştiğini göreceksiniz.

12. Dekorasyonda fazla bir şeyi değiştirmeden, yalnızca Çin motifli duvar kağıtları ve kumaşlar kullanarak istediğiniz etkiyi yaratabilirsiniz.


_____

Kendi porseleninizi kendiniz yapın
Önereceğimiz tekniklerle; evinize renk katacak, birbirinden şık porselen görünümlü aksesuvarlar yapabilirsiniz.
Geçmişten günümüze popülerliğini koruyan porselen objeleri almak için çok paralar harcamanıza gerek yok. Almayı düşündüğünüz form ve renkteki objenizi kendi ellerinizle yapabilir, zevkinize uygun aksesuvarlarla süsleyip evinizi dekore edebilirsiniz. Vazodan şamdana, kaseden kutuya kadar pek çok objeye uygulanan bu teknik, çok pratik. İhtiyacınız olan en önemli madde ise porselenleştirme sıvısı. Bu ürünü uyguladığınız yapma çiçeklerin, nasıl bir porselen gibi sertleştiğine inanamayacaksınız. Tatilde topladığınız deniz kabuklarını değerlendirmenin vakti geldi işte! Deniz kabuklarıyla çok şık bir kutu, çerçeve ya da farklı bir obje yapmaya ne dersiniz. Eğer tercihiniz bir çerçeveden yana olduysa tatilde çektirdiğiniz hoş bir fotoğrafı da çerçevenize koyarak, hatıralarınızı canlı tutabilirsiniz. "Ben tatile çıkmadım porselenden de çok hoşlanmam" diyorsanız, neden cam boyamayı denemiyorsunuz. Çok pratik bu yöntemle banyodan mutfağa evinizin her köşesinde değerlendirebileceğiniz çok renkli ve hoş görünümlü objeler tasarlayabilirsiniz.

PORSELEN VAZO VE ŞAMDAN COSMOTURK

Malzemeler: Çeşitli renklerde akrilik ve metalik akrilik boyalar, porselen parlaklığı veren sprey, porselen sertliği veren madde, şeffaf simli boya, renk örtücü sprey, yassı fırça, astar fırça, kare sünger, zımpara, slikon tabancası, slikon çubuğu, kumaş gül, inci çiçeği, makas.
İşlem basamakları:
1. Seramik objeyi hafifçe zımparalayıp nemli süngerle tozunu alın.
2. Beyaz renkli akrilik boyanızı astar fırçasıyla seramik objenin yüzeyine sürün ve kurumaya bırakın
3. Kuruyan seramik objenize, inci beyazı rengindeki boyanızı sürün ve kurumasını bekleyin. Kuruma işleminin ardından inci beyazıyla objenizi tekrar boyayın ve yeniden kuruması için bir süre bekleyin.
4. Seramik objelerinize porselen parlaklığı veren verniği uygulayın ve her işlemden sonra yaptığınız gibi kurumasını bekleyin
5. Kumaş gülleri ve inci çiçekleri porselenleştirme sıvısına batırın ve sıvının fazla gelen kısımlarını parmağınızla alın. Gülleri ve inci çiçekleri istenilen formda bir plaka üzerinde kurumaya bırakın.
6. Kuruyan çiçeklerin üzerine renk örtücü sprey vernik sıkarak kurumasını bekleyin
7. Güllerin kenarında pütür kısımlar varsa bunları makasla keserek temizleyebilirsiniz.
8. Açık pembe rengi, yassı fırçaya alarak gülleri renklendirin. İnci çiçeklerin tomurcuklarını da inci beyazı renkteki boyanızla iki kat boyayın.
9. Kuruyan çiçekleri silikon tabancasıyla dikkatli bir şekilde objelerinizdeki uygun yerlere yapıştırın.
10. Şeffaf simli boyayı ince bir tabaka halinde, çiçeklerin ve taç yapraklarının kenarına ve objenin üzerine sürerek kurumasını bekleyin
11. Son olarak porselen parlaklığı veren spreyi uygulayın.

DENİZ KABUKLU KALPLİ KUTU

Malzemeler: Çeşitli renklerde metalik akrilik boyalar, parlak sprey vernik, janjanlı simli şeffaf boya, astar fırça, eskitme fırçası, inci boncuklar, deniz kabukları, zımpara, kutu.
İşlem basamakları:
1. Kalpli kutuyu zımparalayın ve inci beyazına boyayın. 30 dakika bekledikten sonra ikinci kat da aynı renk metalik boyayı uygulayın ve kurumasını bekleyin.
2. Eskitme fırçasına mavi ve inci beyaz renkleri alıp tonlamalar yapın. Bazı yerlerde inci beyazıyla tonlamalar yapın bazı yerlerde de dalgalar yaparak objenize deniz havası katın.
3. Janjanlı simli şeffaf boyayla objenin üzerinden hafifçe geçin ve kurumasını bekleyin
4. Objenize parlak sprey verniği uygulayın ve yine kuruması için bir süre bekleyin. Mavi ve beyaz renkli organze kurdelelerden fiyonk yapın ve silikon tabancasıyla kutunun üzerine yapıştırın.
5. Deniz kabuklarını kutunun üzerinde istediğiniz yere yerleştirip, slikon tabancasıyla yapıştırın. Deniz kabuklarının içine inciler yapıştırarak çalışmanızı zenginleştirin.
nünü - avatarı
nünü
Ziyaretçi
2 Ekim 2008       Mesaj #9
nünü - avatarı
Ziyaretçi
IKEA'dan Dekoratif Çözümler
Her gün, yaşadığımız stres ve karmaşanın içerisinde bazen tek düşünebildiğimiz evimize gidip güzelcene bir mayışmak ve rahatlamaktır. Ama elimize her geleni bir yerlere tıkıştırdığımızdan çoğu zaman bırakın oturacak yer bulmak eşyalar üstümüze düşmesin diye savaştığımız bile olur. "Eğer evim artık bana hitap etmiyor, bir değişiklik istiyorum ama ne?"diye feryat ediyorsanız hiç üzülmeyin, IKEA ev ürünleri imdadınıza yetişiyor.

7'den, 70'e herkese hitap eden ürünleriyle evinize yenilik ve modayı taşıyan ürünleriyle bir trend haline gelmiş IKEA'nın 2009 kataloğundan eviniz için rengarenk kanepeler, masalar veya dolaplar seçerek güzel evinize hoş bir ambiyans katabilirsiniz. Akla gelebilecek her türlü ev ürününe sahip olan mağazalarındaki Showroom'ları gezerek fikir edinebilir, kafanızda tasarladığınız geniş gardırobu ya da büfeyi IKEA elemanlarından yardım alarak mağaza bilgisayarlarında hayata geçirebilirsiniz. Geniş renk yelpazesi ile aradığınız her ürünün, her rengini kolayca bulmakta mümkün. 689 YTL'ye edinebileceğiniz bu koltuk ile favori diziniz arasına artık kimse giremez!

Etrafta uçuşan eşyaları bir kenara yığmak yerine, odanıza uygun renk ve desenlerde satın alacağınız hoş kutular ile dağınık görüntüden kolayca kurtulabilirsiniz. Fiyatı 20 YTL olan bu kutulardan değişik boyut ve renklerde bulmakta mümkün.


Adres:

IKEA Bayrampaşa

Forum İstanbul, Kocatepe Mahallesi

Çanak Bölgesi- Bayrampaşa

karayel - avatarı
karayel
Ziyaretçi
18 Ekim 2008       Mesaj #10
karayel - avatarı
Ziyaretçi
Şaşaalı mobilyaların markası Türkiye’de

Ev Dekorasyonu

Colleccion Alexandra 30 ülkede temsilcilikleri bulunan bir marka. Gösterişli, canlı renkli mobilyalarıyla tanınıyor. Marka birçok ülkede günümüz saraylarının, elçilik rezidanslarının dekorasyonunda çalıştı. Bunların arasında Suudi Arabistan’ın Norveç Büyükelçiliği, Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki Sharjah Sarayı, Prens Charles Vakfı gibi binaların iç dekorasyonu var. Markanın kurucusu ve tasarımcısı Maria Jose ile konuştuk.
Colleccion Alexandra bir İspanyol markası. Markanın kurucusu Maria Jose, oğulları Juan ve Jacobo ile, 1990’ların başında kendi markasını oluşturmaya karar verdi. Colleccion Alexandra’yı kurdu. Firma 15 yıl boyunca sadece İspanya’da hizmet verdi. Alexandra önceleri kişiye özel, el yapımı ürünler tasarlıyordu. Bunu yıllar içinde geniş bir ürün yelpazesi takip etti: Halılar, masa örtüleri, aydınlatma araçları, aksesuvarlar, sofra takımları, kül tablaları, aynalar, koltuklar, dolaplar, şamdanlar gibi.
Tasarımlarda görsellik ön planda. Maria Jose objelerin şıklığına çok önem verdiğini söylüyor: "Ancak işe yaramayacak bir şıklık pek bir şey ifade etmez. Şıklığı ve rahat kullanımı bir arada sunmak da aslında çok zordur. Ben de zoru başarmayı seviyorum."
Mobilyalar pırıl pırıl parlıyor. Lake, gümüş, porselen, swarovski taşları, cam ve ayna sık sık kullanılıyor.

EVDEN ÇOK KİŞİYE ÖZEL REZİDANSLAR YAPIYORUZ
Markanın şimdi 30 ülkede temsilcilikleri ve İspanya’da 22 mağazası bulunuyor. Bu nedenle farklı ülkelerin tasarımcılarından oluşan bir ekip tasarımlara yardım ediyor. Maria Jose 30 ülkeye yayılmalarını her zaman hedefe yönelik çalışmalarına bağlıyor: "Hedef kitlemizi çok iyi belirledik ve onların beğenisine uygun ürünleri üretip, onların görebileceği yerlerde sergiledik. Bu biraz görerek, biraz da kulaktan kulağa yayılan bir iş. Böylece satış ağımız genişledi. Ünlüler ve yüksek sosyete arasında ismimizin duyuldu."
Peki Colleccion Alexandra’nın diğer dekorasyon markalarından farkları neler? Maria Jose, şöyle diyor: "Sadece mobilyaları tasarlayıp üretmiyor, kişiye özel, sıcak, şık ve bir evin tüm ürünleri kapsayacak çalışmalar yapıyoruz. Bir evde olabilecek her şeyin tasarımını gerçekleştiriyoruz. Kısaca evden ziyade, küçük, kişiye özel rezidanslar yaratıyoruz."

SHAKIRA VE GİPSY KİNGS’İN EVİNİ DEKORE ETTİ
Colleccion Alexandra Moskova’da bir hastanenin, Ürdün, Tatar, Suudi Arabistan elçiliklerinin, bakanlıklar gibi kamusal birçok alanın dekorasyonunu yaptı. Ayrıca Paris, Roma, Madrid, Londra, Budapeşte, Dubai gibi şehirlerde önemli otellerin dekorasyonu markaya ait. Gipsy Kings, Shakira, Anastacia gibi birçok ünlünün de evini dekore etti. Maria Jose, sanatçıların evlerinde yaptığı çalışmaları şöyle anlatıyor: "Her biri belli bir tarzı, büyük evleri ve yoğun koşturmalı hayatları olan kişiler. Bizden şık dekorasyon istediler ama kullanışlı olmasını da şart koştular. Her üç evde de ortak nokta swarovski taşların ve aynaların bolca kullanılmış olması. Büyük ve gösterişli mobilyalar yaptık. Bazılarında doreli bazılarında desenli çok şık duvar kağıtları kullanıldı."

NEO KLASİK MOBİLYALARIN DÖNEMİ
Bu sezon klasiğe dönüş var. Sade bir mekanda tek parça da olsa görkemli klasik bir parça kullanarak mekana ağırlık ve kalite katmak sezonun trendleri arasında. Neo klasik bir sezon yaşayacağız.

ARTIK TÜRKİYE’DE DE SATILIYOR
Colleccion Alexandra ürünleri artık Haygan Design Mimarlık ile Türkiye’de de satılıyor. Haygan Mimarlık ve Dekorasyon, Lam Lee, Imperio, Studio Esse Snc, Kuatre Decor Lightning, Noir, VG, Oscar, Mice, Passion ve Emu gibi markaların koleksiyonlarını da bünyesinde bulunduruyor.

Benzer Konular

22 Temmuz 2014 / ThinkerBeLL Moda
24 Nisan 2014 / _Yağmur_ Taslak Konular
7 Ocak 2015 / Efulim Moda
13 Ocak 2015 / ThinkerBeLL Moda
11 Ocak 2015 / Efulim Taslak Konular