Arama

Bayan Çorapları - Çorap Modası

Güncelleme: 3 Kasım 2012 Gösterim: 180.183 Cevap: 13
nünü - avatarı
nünü
Ziyaretçi
19 Nisan 2008       Mesaj #1
nünü - avatarı
Ziyaretçi
Bayan Çorapları

Sponsorlu Bağlantılar
Külotlu çorap, genellikle kadınlar tarafından giyilen, belden ayak ucuna kadarki bölgeyi sıkıca kaplayan ve saydam kumaştan imal edilen giyecektir. Genllikle naylondan imal edilir. tek parçadan oluşan külotlu çoraplar 1960'larda ortaya çıkmış ve o zamana kadar kullanılan naylon çoraplara çok önemli bir alternatif oluşturmuştur.

Tarihçe

1920'lerde kadın giyisilerinin etek boylarının kısalması sonrasında bacaklar ve bunlara giyilen çoraplar görünür hale geldi. Bu dönemde şeffaf çoraplar ipek ya da suni ipekten imal edilmekte ve uyluğun üst kısmında sonlanmaktaydı. 1930'lardan sonra bu çorapların yapımında naylon kullanılmaya başlandı.Bu tarihten sonra kadın giyiminin değişmez bir parçası haline gelen naylon çoraplar popülaritelerini 1960'lara dek sürdürdü.
Külotlu çorap ilk kez Amerika'da Allen Gant Senior tarafından 1959'da icad edilmiş ve Kuzey Carolina'da Glen Raven Mills şirketi tarafından üretilmişitir. Geliştirilen dairesel örme makinaları hem el işçiliğini azaltmış hem de dikişsiz çorapların yapımını olanaklı kılmıştır. Glen Raven Mills şirketi 1965'te ilk dikişsiz külotlu çorabı piyasaya sürmüştür. Külot ve çorabı birleştiren bu giyisi büyük ilgi görmüş ve özellikle tetiklediği mini etek modası ile birlikte 1960'larda büyük bir hızla yayılarak naylon çorabın yerini almıştır. Külotlu çorabın yayılması korse ve jartiyer kullanımının da azalmasına yol açmıştır. Aynı dönemde Spandex veya Elastanın icadı külotlu çorabı daha rahat kullanışlı ve şık bir hale getirmiştir.

Külotlu Çorap Tipleri

Külotlu çorabın kullanımda olan pek çok çeşidi mevcuttur. Çorabın saydamlığı denier cinsinden ifade edilir ve 3 denierden( görünmez, ya da çok ince) 15 ( standart şeffaf), 30 ( yarı opak) 70 deniere ( opak) cinsleri mevcuttur. Yine kullanılan iplik ve boyaya göre parlak ya da mat olarak da sınıflanabilir. Daha ince görünüm sağlayabilmek amacı ile külot bölgesi daha sıkı dokunmuş korseli ( Control top) modelleri, kalça bölgesini toparlayan (lifter) modelleri mevcuttur. mini etek ve şortlarla ya da mayo ile giyilmek üzere dikişsiz ve külot bölgesi aynı dokuda üretilen bele kadar şeffaf ( seamles, sheer to the waist) ve açık ayakkabılarla kullanılmak üzere parmak bölgesi kuvvetlendirilmemiş modelleri de vardır.
Desenli çorapların yanında file çoraplar da zaman zaman yaygınlık kazanan külotlu çorap türleridir.



BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Efulim; 22 Kasım 2011 12:57 Sebep: Sayfa düzeni.
karayel - avatarı
karayel
Ziyaretçi
20 Ağustos 2008       Mesaj #2
karayel - avatarı
Ziyaretçi
İnce çorapla kadınlara masaj bile yaptılar, 50 milyon doları buldular

Sponsorlu Bağlantılar
TÜRK firmaları geliştirdikleri fiyonklu, sarmaşıklı, yapraklı, dantelli, ekose ve fileli modellerle, desenli kadın çorabı pazarının lideri İtalya'nın tahtına göz dikti. Farklı desen ve renklerde üretilen bu çoraplar sayesinde pazar da 50 milyon dolarlık hacme ulaştı.


Bunda desenli ve renkli çorapların yanı sıra, kalça toparlayan silikonlu, basenleri kamufle eden korseli, cildi yumuşatan nemlendiricili, yürürken ayaklara masaj yapan çoraplar da önemli rol oynadı.

YILLIK 1 milyar doları bulan üretiminin yüzde 90'ını ihraç ederek, erkek çorabında dünya lideri Çin'i zorlayan Türkiye, şimdi de ürettiği fiyonklu, sarmaşıklı, yapraklı, dantelli, ekose ve fileli modellerle, desenli kadın çorabı pazarının lideri İtalya'nın tahtına göz dikti. Geliştirdikleri farklı desen ve renklerdeki çoraplarla hızla büyüyen sektörler arasına giren kadın çorabı pazarı, 50 milyon dolarlık hacme ulaştı. Pazarın bu kadar büyümesinde desenli ve renkli çorapların yanı sıra, kalça toparlayan silikonlu, basenleri kamufle eden korseli, cildi yumuşatan nemlendiricili, yürürken ayaklara masaj yapan çoraplar da önemli rol oynadı. Klasik ağırlıklı pazarda, bu tür çorapların aldığı aldığı pay yüzde 15'leri buldu.

ERKEK ÇORABINDA 305 FİRMA: Erkek çorabı üretiminde dünyanın ikinci, ihracatta ise üçüncü büyük ülkesi konumunda bulunan Türkiye, 1 milyar dolarlık üretiminin 900 milyon dolarlık kısmını ihraç ediyor. Toplam 305 kayıtlı firmanın rekabet ettiği pazarda, 170 firma soket çorap üretimi gerçekleştiriyor.

KADINDA 5 BÜYÜK FİRMA: İnce kadın çorabı üretiminde ise 5 büyük firma 10 farklı markayla rekabet ediyor. Parizyen, Müjde, Penti, Vog, İtaliana, Berk gibi markaların ön plana çıktığı pazarda, trend son iki yıl içinde desenli ve renkli ince çoraplara kaydı. Bunda da, Türk kadınlarının çorapta yenilikleri takip edip, daha cesur tercihlerde bulunması etkili oldu.

DESENDE RAKİPSİZ: Arkadaşımız Mehtap Özcan'ın yaptığı araştırmaya göre, daha önce İtalya'dan ithal edilen renkli ve desenli, soket, külotlu ve pantolon çoraplarını Türkiye'de Penti'nin üreticisi Öğretmen Çorap üretti. Penti'yi, Müjde, Vog, İtaliana ve diğer markalar izledi. Böylece, naylon çoraplar, çiçekler, yapraklar, sarmaşıklar, geometrik desenler, puantiyeler, dantellerle kaplandı. Bunları kurdeleler ve fiyonklar izledi.

İLGİ GÖREN DESENLER SERİ ÜRETİLİYOR: Artık, firmalar, markalarını güncel tutabilmek için yüzlerce desen ve model geliştirmek zorunda kalıyor. Bu desen ve danteller, hemen hemen tüm kadın çoraplarında kullanılıyor.

İNCE ÇORAPTA SİYAH TAHTINI KORUYOR: Pazardan, pamuklu soket çoraplar, yüzde 57 pay alırken, ince sentetik külotlu çorapların payı yüzde 16, sentetik soketler yüzde 8, ince dizboyu çoraplar ise yüzde 6'da kalıyor. İnce kadın çorabı tercihinde ilk sırayı siyah alırken, turuncu, turkuaz, pembe, sarı renkli çoraba olan talepte hızla artıyor.

Uzun bacakta enine, tombulda boyuna desen

ÖĞRETMEN Çorap'ın Penti Marka Müdürü Işıl Çolpan, "Çoraplarda enine çizgiler, bacakları daha kilolu toplu gösteriyor ama görüntünün daha düzgün olmasını sağlıyor. Bu nedenle uzun bacaklıların tercihi enine desenden yana olması gerekiyor. Bacakları toplu olanlar dikine çizgili, bacakları düzgün olmayanlar da sarmal geometrik desenleri kısa boylular daha ufak desenli çorapları tercih etmeli" dedi.

Düzde marka, desenlide doku

PENTİ'nin araştırmasına göre desenli çorap alınacağı zaman genellikle daha çok çeşidin bulunduğu, sergilemenin daha iyi olduğu yerlere gidiliyor. Düz çorap söz konusuysa alınan yer değil, marka ön plana çıkıyor. Düz çorap alımında kararı etkileyen bir unsur da kampanyalar. Çalışan kadınlar düz çorap almak için girdikleri mağazada desenli çorap beğenirse her ikisini de alabiliyor.

Çiçek desenlileri gençler, simlileri sıradışılar alıyor

EKOSE, çiçek gibi desenleri içeren çorapları gençler, simli ve taşlı çorapları ise sıradışılıktan hoşlananlar tercih ediyor. Kalça toparlayan silikonlu, basenleri kamufle eden korseli, cildi yumuşatan nemlendiricili, yürürken ayaklara masaj yapan çoraplara da talep hızla artıyor. Artık üretimde düşük belli, parmak aralı, antibakteriyelli çoraplara da ağırlık veriyor.

Çorapta 150 farklı desen

PENTİ
markasının sahibi Öğretmen Çorap Fabrikası Genel Müdürü Sami Kariyo, desenli çorap satışlarının geçen yıla oranla bu yıl yüzde 40'lık bir artış gösterdiğini belirtirken, bu artışta, koleksiyonlarındaki çeşitliliğin ve tüketici taleplerini kısa sürede karşılamalarının etkisinin büyük olduğunu söyledi. Sami Kariyo, "Penti olarak 150 farklı desene sahip ince çorabımız var. Bu kadar geniş bir koleksiyona sahip firma sayısı çok azdır. Desenli çoraba Türkiye'de dışında Doğu ve Orta Avrupa'dan da çok talep geliyor" dedi.

Teknoloji gelişiyor, çeşit artıyor

ÜRETİMDE kullanılan teknolojide yaşanan gelişmelerin sadece desen, renk veestetik açıdan farklık yaratmadığını aynı zamanda çorapların bir çok fonksiyonel özellik kazanmasını sağladığını söyleyen İstanbul Çorap Grubu Genel Müdürü Niso Doenyas şöyle konuştu: "Farklı ürünlerin gelişmesiyle birlikte bu yıl gerek iç piyasada tüketimde, gerekse ihracatta önemli oranda artışlar yaşanacak. Bugün gelişen teknoloji sayesinde, çok özel fonksiyonlara sahip, daha dayanıklı kadın çorapları tüketiciye ulaşmakta."

Dupont naylonu keşfedince ince kadın çorabı ucuzladı

20'nciyüzyılın başlarından itibaren etek boylarının bacakları gösterecek oranda kısalmaya başlamasıyla birlikte çoraplar da estetik boyutlarıyla kadın yaşamına girdi. 1930'lu yıllarda ipek çoraplar kadınların favorileri haline gelirken 1940'ların başında tekstil sektöründe yaşanan sıkıntılar ipek çorapları da vurdu. Savaş zamanında karaborsadan ipek çorap alamayan kadınlar, çıplak bacaklarının arkasına çorap dikişlerini taklit eden çizgiler çekmeye başladı. Dupont naylonu keşfedince çorabın fiyatı ucuzladı.

Son düzenleyen Efulim; 22 Kasım 2011 12:47 Sebep: Sayfa düzeni.
GÜLGECELER - avatarı
GÜLGECELER
Ziyaretçi
27 Ağustos 2008       Mesaj #3
GÜLGECELER - avatarı
Ziyaretçi
Seksi çoraplar ile göz alıcı bacaklar

Çorapta yaş eskisi kadar önemli değil. Tabii, öğrenciler, genç kızlar soket ve kısa çorapları, desenli ve bol renkli tipleri, çalışan kadınlar da külotlu ve klasik renklerdeki (siyah-ten-füme-lacivert) çorapları tercih ediyor.

Çorap, giyimin en önemli aksesuarlarından biri. Kadın güzelliğinin de önemli bir parçası. Çünkü, ufak tefek kusurları örterek bacaklara daha estetik bir görünüm sağlıyor.



Bir başka eğilim de, aslında yıllardan beri var olan fileli çoraptaki atak. Klasik boya cesaret edemeyenler, her boyda fileli çorap bulabiliyor. Hatta iki renkli fileli çorap bile var.

Renklere gelince, aslında bu alanda hiçbir kısıtlama yok. Aklınıza gelebilen bütün renkler var. Tabii siyah, yine birinci sırada. Ama acı kahve, haki, kırmızı, mürdüm rengi önde gidiyor. Gece hayatı için simli çoraplar, kırmızı ve bordo ağırlıklı renkler göze çarpıyor. Kemik renk gelinliklerin sayısı artınca, beyaz ve kemik rengi gelinlik çorapları da ilgi görüyor.

Çorap endüstrisindeki çeşitlilik, bunlarla bitmiyor. Son yıllarda piyasaya giren birkaç yeniliği sayalım:



Düşük belli çorap: Son dönemin modası olan düşük bel etek ve pantolonlar için özel olarak üretiliyor.

Silikonlu çorap: Külotlu çorabın icadı (1960'lar) kadınlara büyük bir rahatlık sağlamıştı ama, jartiyerli çorabın estetiği ve erotizmi bu çorapta kayboluyordu. Silikonun icadıyla, jartiyere gerek kalmadan külotsuz çorap yaygınlaştı. Baldırlarda çorabın bittiği yerde silikonlu ve dantelli bölüm, çorabın bacakta sabitlenip, sarkmamasını sağlıyor.
Jartiyerli çoraba benzeyen külotlu çorap: Yine estetik nedenlerle son yıllarda külotlu çorapların da bel ve baldır bölümü dantellerle süsleniyor.


Korseli çorap: Karın ve basen bölgesini toplayarak vücuda ince bir görünüm kazandırıyor.
Masaj yapan çorap: Yorgunluk giderici bu çorap türünde (Penti'nin ürünü Re-Life ya da Müjde Lüks Relax gibi) baldırdan bileğe ortalama basınç alçak tutuluyor. Giyene rahatlık sağlıyor, hareketle birlikte hafif bir masaj etkisi yaratıyor. Ayrıca ayak tabanına masaj yapan çoraplar da var.

Parmaklı çorap: Yeni ithal edilen bu çorabı, Okan Bayülgen Zaga programında tanıttı diyebiliriz. Bayülgen'e de çorabını İstiklal Caddesi'nde 4 şubesi bulunan Şirin İç Giyim göndermiş. Parmaklı çoraplar Hollanda'dan geliyor. Parmaklar birbirine değmediğinden ayak mantarını önlüyor. Pamuklu çorapların her rengi mevcut. Uniseks ve tek beden olarak satılıyor. 36-42 numara arası esneyebiliyor. Daha çok 18-25 yaş arası gençlerin espri olsun diye satın aldığı çoraplar 5 milyon 500 lira.



Çoraplı bir ayak daha göz alıcıdır

Gökhan Akçura'nın Ivır Zıvır Tarihi adlı kitabında, Türkiye'de çorabın tarihi yazılı. 1941'de Ev-İş Dergisi'nde Düriye Gündoğdu adlı bir yazar, bu aksesuarın önemini şöyle anlatıyor: Çorapsız gezmenin tamamiyle aleyhinde bulunacağım. Çoraplı bir ayak muhakkak ki hem daha zarif hem de göz alıcıdır. Yazar Cevat Ulunay'ın fikrine göre de çoraplar sayesinde bacak, kadında artık yürümeye mahsus bir uzuv olmaktan çıkmış, bir güzellik sermayesi haline gelmiştir.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Efulim; 22 Kasım 2011 12:49 Sebep: sayfa düzeni.
GÜLGECELER - avatarı
GÜLGECELER
Ziyaretçi
2 Eylül 2008       Mesaj #4
GÜLGECELER - avatarı
Ziyaretçi


AYAK TEMİZLİĞİNDE ÇORABIN ÖNEMİ

Ayaklar her gün çorap ve ayakkabı içinde terlediğinden dolayı düzenli olarak yıkanmalıdırlar. Yıkama işlemi yapılmaz ise, çevreyi rahatsız edecek kokular, daha sonra da ayak sağlığını bozabilecek nasır, mantar gibi sorunlar ortaya çıkarabilir. Ayaklar düzenli olarak yıkanmalı, her yıkamadan sonra parmak araları havlu ile iyice kurutularak mantar enfeksiyonları için ortam oluşması önlenmelidir. Ayak sağlığı için kullandığımız çorap büyük önem taşımaktadır. Özellikle çorapların pamuklu olması ayak sağlığı için tercih sebebi olmalıdır. Mutlaka kullanılan çoraplar temiz olmalı ve günlük olarak değiştirilmelidir.




Temel giyim ihtiyaç malzemelerinden biri olan çorap, yalnızca bir örtünme malzemesi olmayıp,insan sağlığı açısından da son derece önemli bir giysidir. Çorap insanın hayatı boyunca çok sayıda tükettiği ve en çok kullandığı giyim eşyaları arasında ömrü en uzun olanıdır. Antik çağlardan günümüze günlük hayatımızın vazgeçilmez öğeleri olan çoraplar, Anadolu geleneğinin içinde üzerine işlenen motiflerle sahibinin sesi de olur.

Çorap tarihi incelendiğinde; ilk çorap bulgularının M.Ö. 500-600 yıllarına ait oldukları görülmekte. Altay dağları eteklerinde yapılan kazılarda bulunan çorapların keçeden yapıldığı belirlenmiştir. İlk yazılı kaynaklarda ise Yunanlı şair Hesedios (M.Ö.8.yy) hayvan kılından üretilen bir ayakkabı astarından söz edilmiştir. 1920 yılında Mısır’da yapılan kazılarda ise M.S. 3.ve 6.yy’a ait örme çoraplar bulunmuştur. MS 2. yy dan başlayarak keçe yada hayvan postundan kesilerek dikilen, ama esnek olmayan çorap benzeri giyeceklerin üretildiği de biliniyor.





Anadolu kültüründeki çorapların benzerleri ise Balkan ülkelerinde, Türkmenistan’da, Yunanistan’da sürüleriyle yaşayıp oradan oraya dolaşan topluluklarda da görebiliyoruz. Türkçe’deki çorap sözcüğü ise Fransızca kökenlidir. “Gorab” sözcüğü, Arapça’ya “curap” buradan Türkçe’ye ise “çorap” olarak geçer ve Balkan diline de girer. Türkmenistan’da ise çoraba “ceşka” adı verilir. İngilizce çorap anlamına gelen “sock” sözcüğünün kökeni olan Latince “soccus” ise, aslında alçak topuklu hafif ayakkabılar için kullanılırdı. Romalılar bu sözcüğü antik Yunalılardan almıştı.



Nottingham’da yaşayan William Lee kadınların elle örme hareketlerini izleyerek, aynı hareketleri mekanik olarak gerçekleştiren bir düzenek hazırlamıştır. Hazırladığı bu sistemle de ilk mekanik çorap üretimini gerçekleştirmiştir..

Yunalılardan almıştı. Yunanlıların giydiği ”sukkhos” yani ayağa dolanan bir posttan yapılan hafif ayakkabılar, Romalılar zamanında, Britanya’nın işgali ile adalara taşındı, çizmenin içine giyilebilen bu bir tür çoraplarla ayakların korunabileceğini gören Anglosaksonlarca benimsendi. Hun imparatoru Atilla bacağına çok renkli kumaş parçaları sarardı. 16.yy’a gelindiğinde o günün sosyete ve üst sınıfı çorap kullanmaya başladı, çorap kendini ifade etmenin bir aracı sayılıyordu ve rengarenk, parlak, çizgili desenlerde çoraplar giydiler. El örgüsü çoraplar bugünkü biçimlerini 17. yy’da almıştır.


BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Efulim; 22 Kasım 2011 12:51 Sebep: Sayfa düzeni.
karayel - avatarı
karayel
Ziyaretçi
5 Eylül 2008       Mesaj #5
karayel - avatarı
Ziyaretçi
Kıyafete uygun çorap seçimi

”Dost başa düşman ayağa bakar” derler. Kıyafetine göre çorap seçimi için işte öneriler...

• Erkeklerin giydikleri çoraplar kıyafetlerinden daha çok önem taşır. Beyaz çorap giyen erkek baştan kaybeder. Erkekler soket çorap giymemeliler, diz altına kadar çıkan çorapları tercih etmemeliler.

• Çorap rengini ayakkabı ve pantolonun rengine göre seçmeliler. Çorap hem pantolona hem de ayakkabıya uyumlu olmalı.

• Beyaz çorabı erkekler spor yaparken beyaz bir spor ayakkabıyla giyebilir.

• Kızlar pantolon giydiğinde erkekler için geçerli olan kurallar kızlar için de geçerlidir.

• Elbise veya etek giyenler, doğal görünüm vermek için ten rengini tercih etmeli. Elbise ya da eteğe uygun renkte çoraplar da seçilebilir.

Son düzenleyen Efulim; 22 Kasım 2011 12:52 Sebep: Sayfa düzeni.
GÜLGECELER - avatarı
GÜLGECELER
Ziyaretçi
10 Eylül 2008       Mesaj #6
GÜLGECELER - avatarı
Ziyaretçi
Gladyatör Çoraplar




Bu sezonun en gözde ayakkabı modelleri arasında gladyatör ayakkabı ve sandalet modelleri başı çekiyor. Bu durum çorap üreticilerinin gözünden kaçmamış. Ayakkabı içerisine giyilen bu çorap ayakkabıların gladyatör modeli olarak görünmesini sağlıyor. Çoraplar asos‘ta 75$’a .satılıyor
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
GÜLGECELER - avatarı
GÜLGECELER
Ziyaretçi
16 Eylül 2008       Mesaj #7
GÜLGECELER - avatarı
Ziyaretçi

ARIA
ÜRÜN FİYATI 12.25 YTL

Azira, İtalyan bayan çorap markasıdır.
Klasik baklava desenini İtalyan tasarımıyla
sunduğumuz fantezi bayann çorabı.

FRAGRANZA
ÜRÜN FİYATI 21.95 YTL

Azira, İtalyan bayan çorap markasıdır.
Kendinden desenli fantezi çorap koleksiyonundan
seçilmiş, sadelik ve şıklığı bir arada
bulabileceğiniz bayan çorap modelidir.

CALZINO WEB
ÜRÜN FİYATI 6.55 YTL

Azira, İtalyan bayan çorap markasıdır.
İri file, burun kısmı ağ dokuma, şık soket çorap.
%53 Polyamide %9 Elastane % 38 Polypropylen

AMETISTA 20
ÜRÜN FİYATI 6.55 YTL

Azira, İtalyan bayan çorap markasıdır.
20 denye günlük külotlu çorap. Çalışan hanımlara
yönelik sade ve zarif görünüm ve rahat kullanım.
%90 Polyamide %10 Elastane
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Sedef 21 - avatarı
Sedef 21
Ziyaretçi
23 Kasım 2008       Mesaj #8
Sedef 21 - avatarı
Ziyaretçi
Çorap Modası

Birbirinden şık çoraplar, dişiliği ön plana çıkarırken, öz güvenin de sembolü oluyorlar.




Güçlü desenleri ve moda renkleri ile bireysel bir tarzı ifade eden yaratıcı, yenilikçi, dışavurumcu ve süslü bir çorap tarzı bu yıla damgasını vuruyor.

2008-2009 sonbahar-kış çorap koleksiyonu bir kadının ihtiyacını hissettiği bütün çorap çeşitlerini içeren zengin bir ürün yelpazesine sahip. Bu kış da opak çoraplar çok moda olacak. İster parlak, iste mat, ister teni az gösteren, isterseniz de hiç göstermeyen Micro 40, Micro 70, Micro 80, Micro 100 gibi çeşitli kalınlıklardan oluşan opak / mus çorap serisi ile bizi sıcacık ve elegan bir kış bekliyor.

Bir klasik; ince ve parlak çoraplar
Klasik düz çoraplarda ise, pürüzsüz dokuları, burunsuz özelliği ile kışın bile açık ayakkabılarla şık bir görüntü oluşturacak. Bu kış ince ve parlak çoraplar da çok ön planda olacak Body Form, Body Control, Light Control korseli çorapları ile sıkıntı çekmeden bir beden küçülecekler.

Varislerinizi kontrol edin
Üreticiler, günümüz koşturmacası içinde uzun saatler ayakta kalan, şişlik, ağrı, varis başlangıcı şikayetleri duyan bayanları da unutmadı. Varis Kontrol serisinde farklı kalınlıklarda ve farklı basınç seviyelerinde külotlu, pantolon, jartiyer çorapları bulunuyor.

Gündüzleri dantel zerafeti
Dantelli, silikonlu, jartiyersiz çoraplar da artık kadınların günlük yaşamına girdi. İy ki de varlar çünkü çok şıklar?

Kış için kullanışlı ince taytlar
Penti’nin confetti, nile, snake, caramel file taytları kış için oldukça kullanışlı. Confetti modelinin ten rengi klasik, turkuaz rengi de yenilikçi kadınlar için çok uygun...

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Efulim; 22 Kasım 2011 12:53 Sebep: sayfa düzeni.
Sedef 21 - avatarı
Sedef 21
Ziyaretçi
29 Aralık 2008       Mesaj #9
Sedef 21 - avatarı
Ziyaretçi
Seksi Çoraplar ile Göz Alıcı Ayaklar

Çorapta yaş eskisi kadar önemli değil. Tabii, öğrenciler, genç kızlar soket ve kısa çorapları, desenli ve bol renkli tipleri, çalışan kadınlar da külotlu ve klasik renklerdeki (siyah-ten-füme-lacivert) çorapları tercih ediyor.
Çorap, giyimin en önemli aksesuarlarından biri. Kadın güzelliğinin de önemli bir parçası. Çünkü, ufak tefek kusurları örterek bacaklara daha estetik bir görünüm sağlıyor.

Bir başka eğilim de, aslında yıllardan beri var olan fileli çoraptaki atak. Klasik boya cesaret edemeyenler, her boyda fileli çorap bulabiliyor. Hatta iki renkli fileli çorap bile var.

Renklere gelince, aslında bu alanda hiçbir kısıtlama yok. Aklınıza gelebilen bütün renkler var. Tabii siyah, yine birinci sırada. Ama acı kahve, haki, kırmızı, mürdüm rengi önde gidiyor. Gece hayatı için simli çoraplar, kırmızı ve bordo ağırlıklı renkler göze çarpıyor. Kemik renk gelinliklerin sayısı artınca, beyaz ve kemik rengi gelinlik çorapları da ilgi görüyor.

Çorap endüstrisindeki çeşitlilik, bunlarla bitmiyor. Son yıllarda piyasaya giren birkaç yeniliği sayalım:

Düşük belli çorap: Son dönemin modası olan düşük bel etek ve pantolonlar için özel olarak üretiliyor.

Silikonlu çorap: Külotlu çorabın icadı (1960'lar) kadınlara büyük bir rahatlık sağlamıştı ama, jartiyerli çorabın estetiği ve erotizmi bu çorapta kayboluyordu. Silikonun icadıyla, jartiyere gerek kalmadan külotsuz çorap yaygınlaştı. Baldırlarda çorabın bittiği yerde silikonlu ve dantelli bölüm, çorabın bacakta sabitlenip, sarkmamasını sağlıyor.

Jartiyerli çoraba benzeyen külotlu çorap: Yine estetik nedenlerle son yıllarda külotlu çorapların da bel ve baldır bölümü dantellerle süsleniyor.

Korseli çorap: Karın ve basen bölgesini toplayarak vücuda ince bir görünüm kazandırıyor.

Masaj yapan çorap: Yorgunluk giderici bu çorap türünde (Penti'nin ürünü Re-Life ya da Müjde Lüks Relax gibi) baldırdan bileğe ortalama basınç alçak tutuluyor. Giyene rahatlık sağlıyor, hareketle birlikte hafif bir masaj etkisi yaratıyor. Ayrıca ayak tabanına masaj yapan çoraplar da var.

Parmaklı çorap: Yeni ithal edilen bu çorabı, Okan Bayülgen Zaga programında tanıttı diyebiliriz. Bayülgen'e de çorabını İstiklal Caddesi'nde 4 şubesi bulunan Şirin İç Giyim göndermiş. Parmaklı çoraplar Hollanda'dan geliyor. Parmaklar birbirine değmediğinden ayak mantarını önlüyor. Pamuklu çorapların her rengi mevcut. Uniseks ve tek beden olarak satılıyor. 36-42 numara arası esneyebiliyor. Daha çok 18-25 yaş arası gençlerin espri olsun diye satın aldığı çoraplar 5 milyon 500 lira.

Çoraplı bir ayak daha göz alıcıdır
Gökhan Akçura'nın ‘‘Ivır Zıvır Tarihi’’ adlı kitabında, Türkiye'de çorabın tarihi yazılı. 1941'de Ev-İş Dergisi'nde Düriye Gündoğdu adlı bir yazar, bu aksesuarın önemini şöyle anlatıyor: ‘‘Çorapsız gezmenin tamamiyle aleyhinde bulunacağım. Çoraplı bir ayak muhakkak ki hem daha zarif hem de göz alıcıdır.’’ Yazar Cevat Ulunay'ın fikrine göre de çoraplar sayesinde ‘‘bacak, kadında artık yürümeye mahsus bir uzuv olmaktan çıkmış, bir güzellik sermayesi haline gelmiştir.’’

İpek çorabın ne kadar önemli olduğunu anlamak için II. Dünya Savaşı'na bakmak yeterli. İpek çorap eksikliği savaşan tüm ülkelerde ulusal sorun haline gelmişti. İngiltere Ticaret Bakanlığı, dayanıklı bir kadın çorabı üretmek için komisyon kurmuş, sonuçta dışı suni ipekle dokunan ‘‘pratik zafer çorabı’’ ortaya çıkmıştı. Almanya Savaş Endüstrisi Bakanı Albert Speer, savaşın sonuna doğru ipek çorap üretimini durdurup fabrikaları silah üretimine yönlendirmek istemiş, ama kadın kamuoyunun sessiz baskısı sonucu bunu başaramamıştı. Türkiye'de de durum farklı değildi. Hüseyin Cahit Yalçın, 1941'de bir yazısında ‘‘İpek çorapların fiatı o kadar artmış ve dayanmaları o kadar azalmıştır ki, ipekli çorap masrafı zengin diyebileceğimiz yuvalar için bile bir yük halini almıştır. Bir süs eşyası olan ipek çorap bir dert haline gelmiştir’’ diyordu. Gazetelerde Türk ulusunu, çorapsız gezmeye çağıran yazılar çıkıyor, doktorlar kışın da çorapsız yaşanabileceğine dair demeçler veriyorlardı. Neyse ki savaş bitti ve naylon çorap Türkiye'yi de sardı. Yıllar geçtikçe arka arkaya hepimizin hatırladığı markalar pazarda yerlerini buldu: Vog, Bali, Zet, Öğretmen, Parizyen, Müjde, Penti, Berk, vesaire.

Naylon ve likrayı icadedip çoraba damgasını vuran DuPont
Çorapla ilgili ilk bilgiye Yunanlı şair Hesiodos'un eserlerinde rastlanıyor: Hayvan kılından örülen bir ayakkabı astarı bu. Romalıların ayak, bilek ve bacaklarına meşin ya da kumaş bantlar sardıkları biliniyor. Mısır piramitlerinde de ipek sarmallar bulunmuş. Çorabın yüzyıllarca değişmeyen maddesi ipek olmuş. Herşey, 1938'de DuPont adında bir Fransızın, kimyasal adı poliyamid olan naylonu (marka adı nylon) icad etmesiyle değişti. Naylon, çorapta esnekliği, dayanıklılığı arttırdı ve ucuzluk getirdi. 1960'ların çoraba en büyük katkısı da külotlu çorap oldu. Mini etek modası bu modeli tetikledi. Çorap lastiği ya da jartiyer görünmesi uygun olmadığı için yaratıldı. Aynı yıllarda çorapta bir büyük teknolojik devrim daha gerçekleşti: DuPont'un firması, bu kez de likrayı (marka adı Lycra) icad etti. Çoraplarda kullanılan korsedelastikten çok daha hafif, zarif ve esnekti. Saten ipliklerle karıştırılarak hazırlanan lycra çoraplar, kadınların gözdesi.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Efulim; 22 Kasım 2011 12:53 Sebep: sayfa düzeni.
nünü - avatarı
nünü
Ziyaretçi
15 Ocak 2009       Mesaj #10
nünü - avatarı
Ziyaretçi
Bu Kış Bacaklarınızı Konuşturun



Buradan her zaman soğuk havalarda pantolon giyen hanımlara sesleniyoruz, ne oldu etekleri yazlıklarla beraber sandığa mı kaldırdınız? Eğer "bu havalarda ne etek giymesi, pantolonla bile üşüyorum!" diye iç geçirdiyseniz sizlere bir tavsiyemiz var. Penti'nin, mükemmel desen ve renkteki külotlu çorapları, seksi ve trend bir görünümün yanı sıra uzun çizme ve botlar ile mükemmel duruyor! İs toplantılarında hayatınızı kurtaran kumaş pantolonlardan sıkılmadınız mı? Altına giyiverdiğiniz düztaban babetlerinizin içine giydiğiniz soket çoraplar ile kadınsılıktan uzakta erkeksi hissettiğinizi artık gizlemenize gerek yok (: Öyleyse Penti'nin yeni sezonda ürettiği, retro bir havası olan dantelli Hemera adını verdiği külotlu çorap tam size göre. İster düz bir siyah elbisenin altına, dilersiniz de kısa bir kumaş eteğin altına giyerek oldukça şık olabileceğiniz bu çoraplardan bir tane mutlaka edinerek ofisin en şık bayanı olabilirsiniz. Ürünün fiyatı 24 YTL.


"oof hep siyah, hep siyah" diye biraz renk arayanlardansanız belki de biraz çocuksu olmanın zamanı gelmiş demektir! Penti'nin koleksiyonunun en renkli ve çocuksu modellerinden biri olan Oasis adlı çorabın eşsiz bir özelliği var. Diz altı bölgesinden, ayak bileğine kadar uzanan kısımda örgülü bir motife yer verilmiş çorap giyildiğinde bu kısmın, lisede ayakkabılarımızın üzerine giydiğimiz tozluklara benzer bir görüntüsü var. Çocuk ruhunu yansıtmak isteyenler için, bu şeker gibi külotlu çorabın fiyatı 11 YTL.


Her zaman bacağınıza şöyle güzel bir dövme yaptırmak istediniz fakat kendinizde bu cesareti bir türlü bulamadınız mı? Hiç üzülmeyin, Penti ona da bir çare bulmuş bile. Diz altı bölgesinde bulunan deseni ve incecik ten rengi sayesinde giyildiğinde bacakta bir dövme gibi duran bu çorap tek kelime ile mükemmel! Klasik çoraplardan sıkılanlar için mükemmel bir alternatif olabilecek bu çorabın fiyatı ise 8 YTL.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.

Benzer Konular

6 Ekim 2014 / GÜLGECELER Moda
19 Nisan 2009 / Gabriella Taslak Konular
4 Haziran 2014 / Misafir Soru-Cevap
21 Şubat 2013 / _Yağmur_ Taslak Konular
18 Mart 2014 / _Yağmur_ Taslak Konular