Arama

Bebek ve Çocuk Odası Dekorasyonu

Güncelleme: 6 Mayıs 2019 Gösterim: 60.608 Cevap: 3
HerHangiBiri - avatarı
HerHangiBiri
Ziyaretçi
1 Aralık 2008       Mesaj #1
HerHangiBiri - avatarı
Ziyaretçi
Bebek Odası
Bebek odası hazırlamak her anne-baba adayı için çok zevkli bir iştir. Bebek doğmadan araştırmalar yapılır… Bir bilene sorulur… Heyecanla odası için hep birşeyler almak ihtiyacı hissedilir.

Sponsorlu Bağlantılar
Bebeğin odasını hazırlarken onun rahatını sağlamak ve tehlikelerden korumak gerekir. Rahatlık ve emniyet bir bebek odasında olması gereken en önemli iki özelliktir. Onun için alışveriş yaparken bu iki unsuru hep gözönünde bulundurmalısınız.

Oda Nasıl Olmalı?
Yaptığım araştırmalar ideal bir bebek odası 12-15 metrekare ve en az 1 penceresi olmalı diyor. Hepimizin bildiği gibi, içeri güneş girmeyen, hava değişimi olmayan odalar bebeğin sağlığı için uygun değil.

Odanın evin kuzey-doğusunda veya kuzey-batısında olması gerektiği. Bu şekilde oda günün en ferah saatlerinde (güneş doğarken ve batarken) güneş görebiliyor. Evin güney kısmında bulunan odalar, özellikle yaz aylarında evin en sıcak odası olması nedeniyle çocuk odası olarak pek tavsiye edilmiyor.

Bebek odasında kullanılan malzemeler nasıl olmalı?
Herşeyden önce sağlıklı ve temizlenmesi kolay eşyalar olmalı.
Yer döşemesinde tahta çok kir tuttuğu ve de temizliği zor olduğu için tercih edilmeyen bir döşeme türüdür. Halı, toz ve mikroorganizmaların yuvası. Ayrıca halı ve halı türü malzemeler odadaki nemi de emdiği için alerjik bünyeli bebekler için nefes almayı güçleştirebiliyor. İdeal olan yıkanması veya silinmesi kolay olan (örneğin laminant, parke) döşeme türleri.

Yapılan araştırmalar metal malzemelerin manyetik alan ürettikleri için organizmayı olumsuz yönde etkilediğini ortaya koymuş. Bebeğin kendisini yorgun hissetmesine ve buna bağlı olarak uyku düzensizliklerine neden olabiliyormuş. Bu nedenle bebeğin odasında büyük metal mobilyalar bulundurulmaması doğru olacaktır.

Bebeğin odasındaki mobilyaların ağaçtan yapılmış olması sağlıklı bir seçimdir. Fakat toksik olmayan boyaların kullanıldığı mobilyaları tercih etmelisiniz. Mobilyalarda sivri çıkıntılar da olmamalıdır. Mobilyayı alırken boyutlarının bebeğe büyüdüğünde oyun alanı bırakacak şekilde olmasına dikkat etmelisiniz.

Odanın ışığı nasıl olmalı?
Öncelikle hava alan ve güneş ışığı giren bir oda olmalı.
Okuduğum bir yazıda (her ne kadar uygulaması zor olsa da) evdeki ışık kaynaklarının odanın tam ortasında bulunmaması, ışığın tavan veya duvarlar vasıtasıyla yansımaması gerektiği yazıyordu. Avizeden çıkan ışık çok kuvvetli olmamalı, avize ufak olmalı, beyaz veya sarı ışık seçilmeli. Gece için de az ışık veren gece lambaları tercih edilmeli.

Odanın renkleri nasıl olmalı?
Günümüzde çoğu bebek odasında kullanılan pastel renkler en ideal olanlarıdır. Mavi ve yeşil gibi soğuk renkler sakinleştirici bir etkiye sahiptir. Aynı zamanda sinekleri de uzak tutar. Koyu renk boyalar odayı küçük gösterir. Açık renklerse odayı ferah kılar. Karbeyaz renk bebek odaları için tavsiye edilmiyor. Bu renk odaya rahatlatıcı olmayan bir hava vermekle beraber hastahane odası gibi bir izlenim de bırakabiliyor. Bebeğin odasında fildişi, buz rengi veya opak renkler rahatlıkla kullanılabilir. Kırmızı renk oldukça dikkat çekicidir. Bu nedenle bu rengi birkaç eşyada kullanarak odaya canlılık katabilirsiniz.

Dekorasyon
Oda Takımı (dolap, şifonyer, komidin, sandık, karyola, duvara monte raflar)

Yukarıda sayılan eşyalarla dört dörtlük bir oda takımı yapabilirsiniz. Fakat mobilyacılarda o kadar çok seçenek varki… Çok pratik mobilyalarla daha az yer kaplayarak oda takımınızı alabilirsiniz. Duvara monte raflar küçük odalar için çok ideal… Örneğin bazı dolaplar bebek küçükken oyuncak dolabı, büyüyünce de kitaplık olarak kullanılabiliniyor. Veya karyola üzerindeki komidinler kaldırılınca tek kişilik yatağa dönüşüyor ve siz bebeğiniz büyüdüğünde tekrar karyola almak zorunda kalmıyorsunuz… Hatta bazı yatakların sadece bir tarafında korkuluk oluyor. Diğer tarafı düz… Bu düz kısım korkuluklar artık kaldırılacağı zaman masa oluyor. Böylece bebeğiniz büyüdüğünde örneğin okul çağına geldiğinde ayrıca bir de bir masaya sahip oluveriyorsunuz. Bunun gibi ilerisi de düşünülmüş birçok mobilya seçeneği mobilyacılarda mevcut.

Genelde mobilya satan mağazalarda yatak örtüsü takımları da bulunmakta. Yatağınıza uygun ebatlarda alacağınız bir yatak örtüsü takımı odaya ayrı bir güzellik katacaktır. Bazı mağazarlarda yatak örtüsü takımı, yastık, abajur, avize gibi aksesuarlar duvar bordürleriyle aynı desende uygulanabiliyor
GEBELİK.ORG

Son düzenleyen Safi; 6 Mayıs 2019 01:41
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
31 Ocak 2011       Mesaj #2
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Bebek ve Çocuk Odası Dekorasyonu
Çocuk odasının muhteşem olmasını isteriz, çünkü bu oda tüm umutlarımız ve hayallerimiz olan çocuklarımızı sembolize eder. Gerçekte onlara mükemmel bir oda vermemiz, onların hayatını mükemmel olacağını garantilemez, fakat duygularını önemli oranda etkiler.
Sponsorlu Bağlantılar

Çağımız gereği ne olursa olsun kendimize ait hayal ve duygularımızı yaşayabileceğimiz bir alan gerekir.


Çocuk yatak odası evlerimizde çok amaçlı hale gelmiştir. Çocuklar için odası, ebeveynler, kardeşler ve arkadaşlar ile zaman geçirilen, çizgi roman okunan, müzik dinlenen, oyun oynanan ve yaratıcı sanatsal faaliyetlerin gerçekleştirildiği bir yer olduğundan oda süslemeleri de bir yetişkininkinden oldukça farklıdır. Çocuk odasının aynı zamanda çalışma odası olarak kullanmanın gerekebileceği unutulmamalıdır.

Çocuk odası dekorasyonuna başlarken uygulanabilecek en iyi strateji kendinize sorular sormaktır. Kaç çocuğun yatak odası burası? Önümüzdeki birkaç yıl içinde çocuğunuz odasını kardeşleriyle paylaşmak zorunda kalabilir mi? Eğer böyleyse çift kişilik yatak gerekebilir.

Projenin başlangıç noktasında ihtiyacımız olan tüm şeylerin listesini yapmalıyız. Yatak, kitaplık, çalışma masası ve giysi dolabı ihtiyacımız olan başlıca eşyalardır. Kolaylıkla yaşayabileceğimiz bir yaşam alanı yaratmak için bu eşyaları en uygun şekilde yerleştirmeliyiz. Yerleştirirken yatak, dolabın kapağının açılmasına veya dolap, yatağın açılmasına engel olmamalıdır. Dikkat edilecek bu gibi noktalar iyi hesaplanmalıdır. Küçük bir oda etkin bir hale gelebilir. İki yatağı yan yana yerleştirmek yerine ranza kullanabilirsiniz.

Maceracı ve aktif ikiz ya da hemen hemen aynı yaştaki kardeşler için yatak, masa ve sandalyeleri özdeş ayarlayabilirsiniz, çatı katına ranza yerleştirebilirsiniz.

Küçük çocuklar için oyuncakları ile oynamak ve neşelenmek önemlidir. Büyük çocuklar ise bir sürü ödevle uğraşmak zorunda olduğundan uygun boyutlu bir masa, rahat bir koltuk daha önemlidir. Çocuklar çok hızlı büyür, belirli bir yaşta yatağının küçük olmasından utanabilir ve o zaman daha büyük bir yatak gerekebilir.

Hayatın neredeyse ilk on yılı geçirilecek bu odaya en sevilen aksesuarlar ilave edilmelidir.

Çocuk odasını tasarlarken temaların çeşitliliği arasından seçimler yapmak ve renklerle oynamak eğlenceli olabilir. Çok coşkulu bir oda yaratabilirsiniz. Ancak çocuk büyümeye başladığında kendi hoşlandığı ve hoşlanmadığı şeyler olacaktır. Bunun için biz başlangıçta sadelikten yanayız. Eğer oda sade bir dekorasyona sahip olursa futbol takım renklerinden oluşan nevresim takımı ekleyerek kolayca değişiklik yapabilirsiniz. Yeni ve büyük eşyalar almak zorunda kalmamak için sade tasarımlar idealdir. Çocuk odası mobilyası ve dekorasyonu sektöründe milyar dolarlık karlar olduğu için ortaya çıkan çeşitlilik aileleri bunaltabilir. Çeşitliliğe uymak zorunda değilsiniz, beyaz duvarlar ve bej rengi bir halı da kullanabilirsiniz. Böylece büyüdüğünde de birkaç değişiklikle kullanabilir. Bulutlardan oluşan bir duvar kağıdı veya büyük bir peluş hayvan odanın temasını değiştirecektir.

Popüler çizgi karakterler, aksiyon figürleri, ilginç hayvan resimleri, çiçek ve oyuncaklar geniş bir pazar oluşturur. Küçük denizciler, korsanlar, Tarzan, hayvan karakterleri, orman ve deniz temaları kullanılabilir. Çocuklar için Harry Potter, melekler, okyanus veya onbinlerce çeşit arasından kendi zevkine bağlı tema seçebilirsiniz.

Seçenekler fazla olduğundan çocuk odası için üretilmiş her temayı odaya yerleştirmeye kalkarsanız, ortaya bir kaos ortamı çıkar ve çocuğunuz bu karmaşa altında ezilir.

Yukarıdaki desenleri çocukların kendi boya kalemleri ile karalayabileceği kolay temizlenebilen boş duvar yüzeyleri olması gerekir.

Yiyecek ve içeceklerin dökülmelerine, halı ve koltukların boyanmasına karşı kolay temizlenebilir tekstil ürünlerini ya da örtü kullanmalısınız.

Güvenlik
Hatırlatılması gereken en önemli unsur güvenlik meselesidir. Aksesuar, koleksiyon ve kumaş seçimi çocuğa bırakılabilir. Fakat çocuğun güvenliğini sağlamak sizin görevinizdir.

—Çocuklarınızın oyun alanı için renkli kauçuk zemin kaplama iyi bir fikirdir. Çocuklar düştüğünde kauçuk yumuşak zemin, onların zarar görmesini önler.

—Küçük yaramaz çocukların yatağın altına saklanma ihtimalini düşünerek, buraya ek bir koruma olarak yumuşak bir sünger gerekebilir. Çocuğunuzun size ihtiyacı olduğu durumları görmek için kamera yerleştirebilirsiniz.

—Sivri uçlu, keskin kenarlı mobilyalardan kaçının, kırılmaz düzgün kenarlara sahip ürünler tercih edin.

—Herhangi bir kaza ihtimaline karşı çocuğu korumak için yumuşak halı kullanın.

— Cam ürünler tehlike yaratır. Cam yerine plastik ürünler seçebilirsiniz.

—Pencerenizin önündeki bir ağacın gece yaratacağı gölgeler çocuğunuzun korkmasına neden olabilir. Ayrıca ağaca birinin tırmanabileceği ihtimali bile korkutucudur.

—Prizler çocukların erişemeyeceği kadar yüksekte bulunmalıdır.

—Geleneksel çocuk odalarına toksik olmayan boyalar ve ısı yalıtımı ilave edilerek sağlıklı büyüme sağlanmalıdır.

—Çocuk kemikleri büyümeye devam eder, hızla katılaşabilir ve uzun uyuma saatlerinde kötü pozisyonlar ciddi duruş bozukluklarına yol açabilir. Çocuğunuz kendini kaldırımda uyuyor gibi hissedebilir. Doktorların önerileri dikkate alınmalıdır. Çocuğunuz için ucuz bir yatakta uyumak, sağlık faturaları ile pahalı bir yataktan daha maliyetli olabilir.


Aydınlatma
Tıpkı sizin ofisiniz gibi çocuğunuzun da ev ödevlerini yapacağı yer, yeterli aydınlatılmış olmalı ve rahat bir sandalye bulundurulmalıdır. Uygun çalışma ortamı olmadığında çocuğunuzu sık sık mutfak masasında görebilirsiniz. Çocuğa kendi alanında bir çalışma bölgesi oluşturarak ev ödevinin ciddiye alınması gereken öncelikli bilinçli yapılan bir görev olduğu konusunda mesaj verilmiş olur.

Çocuk odasına birden fazla çeşit aydınlatma eklemeyi unutmayın. Genel bir aydınlatma zorunluluktur ama okuma ışığı da gereklidir. Yatağın hemen yanındaki ışık gecenin ortasında banyoyu bulmasına yardımcı olabilir.

Lambader kullanmayın. Çocuğunuz lambader’e çarpıp düşebilir.

Dinlenmek ve ders çalışmak için ayrı aydınlatmaların bulunması bir zorunluluktur.

Çocuğunuz karanlıktan korkuyorsa, yataktan çıkmadan açabileceği bir başucu lambası önemlidir. Ayrıca yatmadan önce öyküleri okumak için ya da masadaki bir bardak suya ulaşması için yakın bir ışık olması kullanışlıdır.

Yaratıcılık
Çocuğunuzun odasını hazır dekorasyon ürünleri ile doldurursanız, onun yaratıcılığının önüne geçmiş olursunuz. Mümkün olduğunca çocuğunuzun yeteneklerinden faydalanmaya çalışın.

Elbette çocuklarınız bir arkadaşının evinde ya da televizyonda gördüklerini isteyebilirler. Siz çocuğunuzu, sihirli dünyasını ortaya dökmeye teşvik edin.

Çocuklar ressam değildir, fakat Robin Hood gibi ilham verici bir resimden faydalanıp kendi emeklerini ortaya koyabilirler. Bir şeyler yapabilmek, onların özgüvenini sağlamalarına katkıda bulunur.

Çocuğunuzun gelişim düzeyine ve yaşına göre dekore sürecine etki etmesine izin verin. Bir bebek mavi seviyor olabilir ama söylemesi mümkün değildir. İlköğretim çocuğu tema ifade edebilir veya yatak stili seçebilir. Lise öğrencisi tamamen odanın şeklini planlayabilir veya dekorasyonu tamamlayabilir.

Yetişkinler ev dekorasyonunda değişiklik yapmaya karar verdiğinde soluk renkler, klasik modeller tercih edebilir. Çocuk odası dekorasyonunda çizgi karakterler, canlı renkler bulunmalıdır.

Çocuklar büyüme döneminde heyecanla kendi potansiyellerini ve dünyayı keşfediyor. Çocuğunuzun odasının tasarımı bu keşif sürecini desteklemelidir.

Çocuğunuzun çizgi karakterleri seveceğinin bir garantisi yoktur. Bu yüzden odaya hobileri, ilgi alanları veya varsa yeteneklerinin ürünlerini takviye edin.

Dekorasyona çocuğunuzun stilini, kişiliğini, hobilerini ve fantezilerini yansıtmak için tavsiyeler alın.

Çocuğunuzun seveceği şeyleri takip etmek size yardımcı olabilir. Eğlenceli bir oda dekorasyonu ile onu ödüllendirebilirsiniz.

Jennifer Lopez posterlerini birkaç yıl sonraya bırakın, şimdilik küçük bir kızın duygularına barbie duvar kağıdı daha çok hitap eder..

Belirli bir tema içeren yastık, abajur ve yorgan uyumlu bir görünüm yaratır.

Çok Fonksiyonlu Dolap
Oyuncaklar ve peluş hayvanlar odada kendine ait bir yeri olmadığında, çocuğun tek bir oyuncağı bulmak için oyuncak kutusundaki her şeyi dökmesi muhtemeldir. Çocuğunuz istediği oyuncağı bulunca o mutlulukla diğer karışık yığın halindeki oyuncakları bırakacaktır.

Çocuklarınıza, ebeveynlerine oyuncaklarının nerede bulunduğunu sormayı öğretin veya çok bölmeli oyuncak rafları oluşturun. Yapı marketlerde büyüklü küçüklü pek çok plastik kaplar bulabilirsiniz. Dolapların üzerini etiketleyin, böylece içinde hangi oyuncağın olduğunu görülebilir. Eğer çocuğunuz okul çağına gelmediyse dolap kapaklarına içinde bulunan oyuncağın resmini yerleştirin.

Çocukların kıyafetlerine daha kolay ulaşmasını sağlamak için mevcut dolap ve çekmeceleri çocuğunuzun kullanabileceği duruma getirin. Çocuk giysilerini askıdan alabilmek için bir çubuk bulundurabilirsiniz. Eğer çocuğunuzun yatak odasında çekmeceler varsa üst çekmeceye daha az kullanılan giysileri, alt çekmeceye daha sık kullanılan yıpranmış giysileri yerleştirin. Şapka ve ceketler için ayrı bir raf veya askılık kullanabilirsiniz. Klasik zamansız gelen misafirler için çocuğunuzu odasını düzenli tutmaya teşvik edin. Geniş dolaplar, çekmeceler ve kancalar çocuğunuza bu aşamada yardımcı olacaktır.

Oyuncaklar ve kirli giysilerin saklandığı çok fonksiyonlu mobilyalar hayatınızı kolaylaştırır.
Organizasyonda çocuklarınızın yükseklikteki eşyaları almasına yardımcı olun. Askılar ve raflar çocukların kolayca ulaşabileceği yükseklikte olmalıdır.

Çocuk odasına mobilya alırken, depolama çözümleri oluştururken ve düzerken mutlaka çocuğunuzla karar verin.

Çocuk odası düzenleme sıkıcı bir iş olabilir. Karışıklık ve temizlik yorucudur. İyi bir organizasyon işlerinizi kolayca bitirmenize yardımcı olabilir.

Sade görünümlü pratik kullanımı olan mobilyalar aynı zamanda ileride dönüşüme fırsat verir.


Bütçe
Masal dünyasından çıkıp, gerçek dünyada düşünürsek ebeveynler bu projeye sınırsız para ve zaman adamak zorunda değildir. Bütçenizi ayarlarken, yavrunuzu nasıl koruyabilir, yetiştirebilir ve üniversiteyi bitirmesini sağlayabilirsiniz? Bütçenize göre plastik oyuncaklar ve süslemelerden faydalanabilirsiniz. Zaten çocuklar hızla büyüdüğü için düşünceleri de kısa zamanda değişecektir. Sınırsız bir bütçeniz varsa dilediğinizi yapabilirsiniz tabiî ki.

Bu makalede banka hesaplarımızı bozmadan nasıl yaratıcı bir oda tasarımı oluşturacağımı öğreneceğiz. Akıllıca tasarlanmış oda, yaşamın çeşitli aşamalarında çocuğunuzun gelişimine yardımcı olabilir. Ayrıca iyi tasarlanmış oda da tüm ihtiyaçların karşılanacağını görürsünüz. Çocuğun gelişimine göre dekorasyon düzeni kişisel tercihlere göre dönüştürülebilir olmalıdır.

Birçok kişi çocuklarına her şeyin en iyisini vermek ister. Ekonomik durumu iyi durumda olmayan aileler ancak küçük hediyeler alabiliyor. Çocuklar üzerinde özel okullar, düz ekran dijital televizyonlar ve yeni kıyafetler gibi ekstra harcamalarda son yıllarda büyük bir patlama vardır. Çocuklar ekonomik nedenlerden dolayı istedikleri çocuk odasına sahip olamadıklarında aileleriyle çatışma içerisine girebilirler. Oysa bir duvar kağıdı, temalı yatak örtüsü, çarşaf veya perde ile istenilen tarz elde edilebilir. Üstelik duvar kağıdında çok fazla çeşit vardır. Duvara karanlıkta parlayacak ay ve yıldız yerleştirebilirsiniz.

Aksesuarlar ile bir servet ödemeden mükemmel tasarımlar oluşturulabileceğine inanıyorum. Çocuklar için ucuz ve neşeli çok çeşitli aksesuarlar vardır. Sıkıcı bir odadan kurtulmak için en basit yol, boya ve fırçayı elimize alıp, duvarlarda desenler oluşturmaktır

Son düzenleyen Safi; 6 Mayıs 2019 01:40
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
31 Ocak 2011       Mesaj #3
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Bebek ve çocuk odası için dekorasyon önerileri
evde0034
TEMA
Her konuda hep vurguluyoruz, bir konseptiniz ya da temanız olsun... Bu yola çıkış noktanız renk ve desen seçiminizi anlamlı kılar ve bütünlük yaratır. Evet temanız olsun ancak sözkonusu tekstil ürünleri olduğunda bunu çok abartmamaya özen gösterin.

Odanın her yeri bordürler, örtüler, perdeler araba, çiçek ya da ayıcık desenleri ile dolmaya başlarsa hem sizin için hem de miniğiniz için çok yorucu olabilir. Temayı oluşturan desenleri ahenk oluşturacak şekilde tekrarlamaya özen gösterin. Ünlü bir mimarın unutulmaz sözü: ‘’Az çoktur’’.

DESEN VE RENK SEÇİMLERİNDE ALTIN KURALLAR
evde0034a
Desen ve renk bolluğu ile her şey, her şeyle güzel duruyor. Ayiciklar, kuzucuklar, denizaltı, uzay, orman, araba, uçak masal temaları… Cesurum ama yine de kuralları bilmeliyim diyorsanız, işte desen kullanma sanatından bazı ipuçları. Bu sezon desen ve renk cümbüşü var. Renklerdeki özgürlük, desen seçimine ve kombinasyonlara da yansıyor.

Basit gibi görünen pek çok desen, aslında kontrol edilmesi çok zor bir simetri ve ritim taşıyor. Desen seçiminde ve kullanımında profesyonellerin önerdiği bazı altın kurallar var: Çok fazla çiçekli deseni bir arada kullanmak tehlikeli olabilir. İki büyük desenli kumaş arasında biraz mesafe bırakmak gerekir. Büyük ve vurgulu desenleri yatak örtüsünde kullanmayı arzu ediyorsanız parçalı olarak yastıklarda ya da puflarda kullanabilirsiniz.
evde0034b
Desenleri ve renkleri puf, yastık, abajur ya da çerçeve gibi aksesuarlar ile tamamlayabilirsiniz.

Baskılı kumaşları, tıpkı kıyafetlerinizdeki gibi bol desenli bir eteği düz bir üst ve sade aksesuarlarla birleştiriyorsanız, göz alıcı desenlerdeki bir duvar kağıdını veya halıyı da natürel mobilya, daha düz renkli örtüler ve objelerle daha da dikkat çekici duruma getirebilirsiniz.

Aynı mekanda birden fazla farklı desen kullanacaksanız (örneğin ekose, çiçekli ve çizgili), renkleri doğru seçmelisiniz. Renk tonları ve yoğunlukları birbirini tutuyorsa keşmekeş yaratmaktan kurtulursunuz.
evde0034c

evde0034d
Özellikle genç odalarında parlak renklerden, canlı desenlerden korkmayın, sadece iyi bir planlama yapın ve odanın diger ögelerinin mobilya, halı, koltuk vb..uyum ve dengesine özen gösterin.

PERDELER ve TÜLLER
evde0034e

Perdeler kullanım amacına, yaratılması planlanan atmosfere, ihtiyaca ve bütçeye göre tasarlanabilir ve bu noktada aklınızda bulunması gereken ipuçları: Farklı desenlerde aynı renklerin devam etmesi de önemli. Yine de maksimum etki sağlayabilmek için tek bir cesur desen tercih etmekte yarar var. Özellikle dar mekanlarda, desenli mobilyanın arkasına beyaz ya da pastel tonlarda bir duvarı fon yapmak hem deseni daha çok ortaya çıkartır, hem de odayı küçültme etkisinden kurtarır. Odanızdaki pencere sayısı ve büyüklüklerine, dolayısıyla aydınlık seviyesine dikkat edin. Kuzeye bakan, daha çok aydınlık arzu edilen mekanlarda hafif tülleri, az plise hatta japon perde tarzı ile düz olarak kullabilirsiniz. Hatta tülleri şeritler halinde tasarlayıp, aralarından daha çok ışık sızmasını da öngörebilirsiniz.

Yine aydınlık olması istenen mekanlarda tülün arkasına kumaş güneşlik ya da yanlarına pano perde koymak yerine önde hoş bir tül arkada düz, naturel bir stor perde tercih edin.
Tülünüz ve perdenizin ikisini birden hareketli ve desenli tercih etmeyin. Biri düz ve fon yapar nitelikte olmalı.

Çocuk odalarında sade katlamalı perdeler de kullanışlı ve zarif bir çözüm yaratır. Özellikle gündüz tül ihtiyacınız yok ise tek bir katlamalı perde çok kullanışlıdır.
Odanın boyutlarıyla doğru orantıda olmayan pencereler için, işte bazı ipuçları...

Çok alçak veya kare pencerelerde, kornişi pencere çerçevesinin hemen üzerinden değil, biraz daha yukarısından koyarsanız, pencereniz daha yüksek duracaktır. Pencereniz çok darsa, kornişin boyunu normal ölçüden fazla tutup, perdeyi iki kanat halinde büzdürerek sorunu çözebilirsiniz. Pencereniz tavana çok yakınsa, perde uzunluğunu yere kadar tutup, bu orantısızlığı ortadan kaldırabilirsiniz.
Perde ve tülleri sadece pencere önünde değil, mekanda basitçe bölmek istediğiniz bölümler var ise kolaylıkla kullanabilirsiniz. Örneğin giyinme ya da oynama bölümünü yatak bölümünden ayırmak isterseniz, boncuklardan ya da çiçeklerle süslenmiş serit tüllerden faydalanabilirsiniz.

CİBİNLİKLER
evde0034f
Cibinlikler koruyucu amaçlı kullanıldığı kadar dekoratif amaçlı da kullanılmaktadır. Özellikle bebek ve küçük çocukların yataklarında kullanılan cibinlikler; kocaman odada yaşayan çocuğun kendi ölçeğine ve boyutlarına yakın bir iç dünya yaratması açısından hoş bir çözümdür. Özellikle geniş odalarda; perdeden başka bu ölçekte kumaş hareketi mekana dinamizm katar.

KUMAŞ SEÇİMİ
DÖŞEMELİK VE PERDELİK
Döşemelik ve perdelik ürünlerde pamuk, viskon, keten gibi malzemelerden yapılmış kumaşlar polyester, akrilik gibi sentetik maddelerin aksine hava aldığı için terletmez ve rahatsızlık vermez. Kumaşların leke tutmazlık, solmazlık, yanmazlık, kolay silinebilirlik ve 30 derecede yıkanabilirlik gibi ekstra özelliklere sahip olması tercih edilmelidir.

YATAK ÖRTÜSÜ VE ÇARŞAFLAR
Yatak örtüsü ve çarşaflarda ise bebeğinizin ya da çocuğunuzun direkt teması olduğunu unutmayarak kesinlikle %100 doğal pamuklu kumaşlar kullanmaya ve bunların da boyalıları varsa gene aynı şekilde organik ürünler olup olmadığına dikkat etmelisiniz.

TÜL VE PERDE BAKIMI
Makinanızın "narin yıkama" programında, soğuk su ile yıkamalısınız. Ütü gerektiren kumaşlar için, nemli olarak makinadan çıkartırsanız, ütüsü daha kolay olacaktır. Perdelerinizin renginde, yıkamanıza rağmen hala sararma varsa, küvetin içinde 1 lt. süt koyarak 1-2 saat bekletiniz. Daha sonra yıkandığında, eskisine oranla beyazladığını göreceksiniz. En önemlisi, perdelerinizin çok kirlenmesini beklemeden yıkamalısınız
Son düzenleyen Safi; 6 Mayıs 2019 01:42
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
28 Mart 2012       Mesaj #4
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Oyun Parklı Çocuk Odaları Tasarımları
Günümüzde özellikle büyük şehirlerde şehirleşmenin olumsuzluklarını maalesef çocuklarımız çekiyor. Oyun alanlarında mahrum büyüyen çocuklar daha çok yaramaz ve huysuz oluyor. İşte bu sebeple evlerinizde enerjileri dağıtabilecek oyun alanları yaratmanız şart. Özellikle yurt dışında oyun odası yada park çocuk odaları modelleri oldukça popüler. Merak mı ettiniz? İşte birbirinden dekoratif ve eğlenceli çocuk odaları sizlerle…


Oyun Parkli cocuk odasi modelleri


kaydirak cocuk odasi


Modern cocuk odasi


Sandal cocuk odasi 1024x795


Sen sadece aynasin...

Benzer Konular

4 Ekim 2014 / ChinaDoll Anime Sanatı
1 Haziran 2016 / _Yağmur_ Moda
8 Ekim 2012 / ThinkerBeLL Moda
29 Ocak 2011 / _Yağmur_ Moda
12 Haziran 2013 / _Yağmur_ Taslak Konular