Arama

Dağlama Nedir? Nasıl Yapılır?

Güncelleme: 26 Mart 2016 Gösterim: 26.012 Cevap: 0
careless_WhispeR - avatarı
careless_WhispeR
VIP i Jυѕт ∂ιє∂ ιη уσυя αямѕ
3 Nisan 2009       Mesaj #1
careless_WhispeR - avatarı
VIP i Jυѕт ∂ιє∂ ιη уσυя αямѕ
Dağlama - Dağlama Nedir - Dağlama Hakkında

Dağlama, tuttuğunuz sıcak bir şeyi, genellikle belli bir şekildeki metali, etinize bastırma işlemidir ki bu ciddi bir yanık yapar sonrada kalıcı bir yara. Kulağa hoş geliyor mu? Sadece dağlamanın tehlikeli olduğunu unutmayın! Tüm yanıklar enfeksiyon eğilimlidir ama araba kullanmakta tehlikelidir.

Sponsorlu Bağlantılar
En geleneksel dağlamalar iki katagoriye ayrılır:
*Seramoni
*Cezalandırma


Seramonilerin çoğu birinin erginliğe erişmesinin bir motifi olarak dağlamayı içerir. Pek çok kabile halkı erginliğe geçişin kabul töreni olarak yara izi bırakma, dövme gibi bir şeyi içerir. Batı kültüründe, dağlamaların çoğu suçluları işaretleme yolu olarak yapılmıştır. Fıransızlar suçluların omuzlarına dağlama yapıp damgalayarak onları dokunulmaz bir sınıf olarak ortaya çıkarır.Ama onlar bunu protestanlara da yaptılar, bir süre sonra çok fazla Fransız protestanı bunu taşıyınca dağlama önceki anlamından çok şey yitirmiştir. İngiliz halkı farklı yerlerde suçlandıkları şeye bağlı olarak dağlanarak işaretlendirildi. Cepçiler ve yankesiciler yanaklarında esiri imâ eden S damgasıyla cezalandırılmışlardır ve onlar ömür boyu onaylı bir köleliğe gönderildi. Bu ceza kral 8. Henry tarafından yasalaştırıldı ve insanları kolonilere (Amerika) nakletmek güçleştiği zaman 18.yy' da kaldırıldı.



Dağlama, demir yeterince ısıtılırsa ve gerektiği kadar tatbik edilince sonuç üçüncü derecede bir yanıktır ki bu sinir uçlarını yok eder ve küçük yanıklar kadar acıtmaz. Sorun üçüncü derecede yanık olmuş bu bölgenin asla yeniden hassasiyet kazanmamasına maruz kalmasıdır. Isıtılan madde bir yara bölgesi oluşturarak deri tabakasının tümünü üçüncü derecede yanık şekline bağlı yok eder. Derinin etrafı yıllar geçtikce dağılarak yanmamış bölgelerede taşarak kötü bir yanık havası verecektir

Başarılı bir dağlama yapmanın anahtarı şunlardır:
*Dağlamayı yapan kişi doğru ısıya karar verebilmeli.
*Çelik derinin üzerinde ne kadar kalmalı.
*Uygun basınç.
*Yerleştirme.
*İnsanların cilt tipleri çok büyük farklılıklar gösterir


Bunu kendi kendinize yapmanız durumunda; günümüzde profesyonel salonlarda kullanılan paslanmaz ince metallerden ziyade daha çok acıtan bazı buluşlar arasında tahta yakıcıları, havyalar, kızıl sıcak askılar, ataçlar çirkin görünümlü su kabarcıklarına, pürüzlü yaralara neden olur.

Son düzenleyen Safi; 26 Mart 2016 17:17
http://www.msxlabs.org/forum/signaturepics/sigpic184255_2.gif

Benzer Konular

21 Nisan 2016 / granito Cevaplanmış
7 Kasım 2010 / sweet90 Cevaplanmış
25 Kasım 2011 / Misafir Soru-Cevap