Arama

Abiye Modelleri

Güncelleme: 26 Mart 2016 Gösterim: 291.700 Cevap: 14
nünü - avatarı
nünü
Ziyaretçi
3 Mayıs 2007       Mesaj #1
nünü - avatarı
Ziyaretçi
Kadının Güzelliği Abiye

Dünyada yaşayan en güzel varlıklar kadınlardır. Hoş giyindikleri zaman güzellikleri daha bir başka oluyor. Kadının özel gün kıyafetlerinin başında, gelinlik ve abiye gelir. evlilikler.com olarak abiyenin nasıl yapıldığı ve hangi unsurların dikkate alındığı konusunda detaylı araştırma yapıldı. Bir çok sayılı abiye ve gece kıyafeti diken moda evlerinde bulunan ünlü modacılarla detaylı bir şekilde görüşme yapıldı. Türkiye'de bazen abiye-gecekıyafeti ile elbisenin tarzını karıştırıyorlar. Modacılar bu karışıklığın ABD ve Avrupa gibi ülkelerde sonsuz eğlence, yani gece eğlencesinin sabahlara kadar sürmesinden kaynaklandığını belirtiyorlar.

Sponsorlu Bağlantılar
Türkiye'de de moda sektörü dünyada sayılı bir yer almaktadır. Bir çok ünlü modacımızın tasarımları dünyanın çeşitli ülkelerinde en beğenilen tarzlar olarak alınmaktadır. Abiye kıyafetleri iki ana unsurdan meydana gelmektedir. Birincisi; genel tarz, ikincisi ise; özel tasarımlardır. Genel tarz, abiye ve gece kıyafetleri ünlü modacıların tasarımlarından oluşmaktadır. Modacıların tasarımlarını takip eden tekstil firmaları bu tasarımlardan seri olarak çıkartmaktadır. Daha sonra bünyelerinde bulunan çeşitli mağazalarda satışa sunulmaktadır. Alıcı olan gideceği, kokteyl, gece eğlencesi, nişan, düğün gibi mekanlarda giyeceği kıyafeti kendi seçer. Gece kıyafeti-abiye alımında nelere dikkat edilmeli.

-Nişan ve Düğün'e gidilirken alınacak abiye kıyafeti sadece yöresel veya sürekli giyilecek kıyafetlerden seçilmelidir.


-Abiyeler, dekolte veya kapalı türden oluşmaktadır. Dekolte abiyeler de ise etek uçlarının dikimine ve gövdedeki yan bölgelerdeki dikimlere dikkat edilmelidir.


-Tasarım olarak yapılmış abiyelerde ise üzerinizdeki aksesuara göre alınmalıdır. Lakin aksesuarsız bir abiye aldıysanız onun üzerine veya altına aksesuar takmalısınız. Tercihinizi yaparken bunlara dikkat etmelisiniz.


-Abiye kıyafeti alırken gideceğiniz ortamın niteliğini mutlaka belirtin. Aykırı bir kıyafet seçiminden uzak kalmış olursunuz. Bazen gece eğlencelerinde zıtlıkta ön faktör olabilir. Bu faktör belirlenmiş bir kıyafet giyilmesi önerilmemiş geceler için geçerlidir. Kendinize ve gecenize özel yaptırma abiyedir. Bu abiye çeşidi ise, modacınız size özel bir tasarım hazırlayabilir veya belirlediğiniz modellerden ekleme bir tasarım çıkarabilir. Bir katalogdan beğendiğiniz tasarımın sizin üzerinize uyarlanması için yapar. Burada yapacağınız en güzel davranış, modacınıza dürüst olun. Şayet böyle davranırsanız sizin abiyenizi yapacak olan moda tasarımcınız her türlü hünerini gösterecektir. Hiç bir moda tasarımcısı kendi mesleğinin zedelenmesini istemez. Tasarımı yaptırmadan önce, katılacağınız yerin niteliğini belirtin. Bu nişan, düğün, gece eğlencesi, kutlama vb. olabilir. Daha sonra katılacağınız mekanı söyleyin. Abiyenizin aksesuarlarını söyleyin. Bu sutyeninizden, çorap, ayakkabıya kadar her şeyi belirtmelisiniz. Bunları belirttikten sonra, beğendiğiniz tarzı veya modeli söyleyin. Belki iki üç tarz modelin karmasını da yaptırabilirsiniz. Bu çıkacak olan modelin üzerinizde nasıl duracağı konusunda modacınızın önerilerine dikkate alın. Abiye yaptırmak elbise yaptırmaktan daha zordur. Burada yapılacak en ufak bir hata bir anda kıyafetin şeklini bozmaktadır. Dekolte veya kapalı abiye kıyafeti kadının vücut güzelliğine güzellik katmaktadır. Böyle olunca da abiye ile bütünleşen kadının kendine olan öz güveni artmaktadır. Dikkat ederseniz eğer, sizin yaptırdığınız veya aldığınız abiye kıyafetini bir başkası eleştirirse nasıl olur? Bir anda demorilize olursunuz. O an kendinizi o gecede veya o yerde olmamış sayarsınız. Böyle olunca da kendinize olan öz güveniniz kaybolur ve kıyafetiniz konusunda bir eleştiri daha gelecek şüphesi altında geçer. İşte bunları yaşamak istemiyorsanız, Abiyenizi yaptırırken aksesuarları dikkate aldığınız gibi saç, makyaj ve takınıza da dikkat etmelisiniz. Bunların hepsini modacınızla paylaşmalısınız. Lakin dikimi yaptırdığınız modacınıza güveniniz tam olarak yoksa o zaman image meaker'inizin (kendi giyiminizi yapan modacınız) önerilerini dikkate almanızda fayda vardır.


Şimdi sırasıyla abiye seçimi yaparken nelere dikkat etmelisiniz:

-Gideceğiniz eğlence yerinin türünü ve niteliğini belirtiniz. (düğün, nişan, gece eğlencesi, açılış, kokteyl, yemekli toplantı vb..)

-Eğlence yapılan yerin niteliği. (Mekanın durumu, mekanın ortamı ve yapılacak yerin açık-kapalı olması vb.)

-Gideceğiniz toplantıya katılacak kitledeki şahısların durumu ve özellikleri

-Belirlenmiş kıyafet yoksa ortamın hareket tarzı

-Düğün veya nişan ise bu özellikle belirtilmeli.

-Abiyenin altına giyeceğiniz aksesuarları belirtin

-Üzerine takacağınız aksesuarların uyumuna dikkat edin

-Özel dikim yaptırıyorsanız bunların hepsini modacınızla paylaşın

-Modacınızla saçınızın tarzını ve rengini konuşun..

-Katılacağınız geceye ne tür makyaj yaptırmanız konusunda ön bilgi alın. Tabii ki bu makyaj konumu abiyenizle uyumu içerisinde olmalı....


Son düzenleyen Safi; 26 Mart 2016 16:06
firstlady - avatarı
firstlady
Ziyaretçi
7 Şubat 2008       Mesaj #2
firstlady - avatarı
Ziyaretçi
arda80 abiye 45

Sponsorlu Bağlantılar
*TeoDora* - avatarı
*TeoDora*
Ziyaretçi
28 Temmuz 2008       Mesaj #3
*TeoDora* - avatarı
Ziyaretçi
x65

x79

x80

x67

x66

x70
Sedef 21 - avatarı
Sedef 21
Ziyaretçi
16 Eylül 2009       Mesaj #4
Sedef 21 - avatarı
Ziyaretçi
Abiye Modesi

yeni abiye resimleri 12
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
18 Ocak 2012       Mesaj #5
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Zac Posen 2012 Abiye Elbise Modelleri

Göz Kamaştıran Tasarımlar
Zevkli ve çağdaş giyimin öncülerinden Zac Posen, yeni sezon için hazırladığı giyim koleksiyonunda daha fazla uyum ve daha lüks detaylar göze çarpıyor. İlkbahar 2012 / Zac Posen koleksiyonu, birbirinden güzel abiye elbise modellerinden oluşuyor.
Zac Posen İlkbahar Koleksiyonu ile tam bir film yıldızı gibi görüneceksiniz.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Sen sadece aynasin...
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
30 Ocak 2012       Mesaj #6
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Basil Soda Abiye Elbise Modelleri

basil soda abiye 11


Abiyenin En Işıltılı Hali

Basil Soda sadeliği esas alarak tasarladığı koleksiyonlarında, özellikle elbiselerde uçuşan kumaşların hakimiyeti var. Tasarımlarını çoğunlukla fırfırlar ve dantellerle tamamlayan modacı, aksesuar olarak parlak taşlardan, pırıltılı detaylardan ise vazgeçmiyor. Saten ve ipekse tercih ettiği kumaşların başında geliyor.

Basil Soda , aslında alıştığımız vitrinleri yeniden tanımlıyor ve kendi farklı çizgisi ile hayatımıza bambaşka bir renk katıyor. Basil Soda, kadın ruhunu ifade eden, zarafet ve basitliği minik dokunuşlarla vurgulayan tasarımlarıyla uzun yıllar podyumlarda olacak gibi görünüyor.


basil soda abiye



basil soda abiye 2



basil soda abiye 6



basil soda abiye 4



basil soda abiye 10



basil soda abiye 9



basil soda abiye 8

basil soda abiye 7



basil soda abiye 3



basil soda abiye 51

basil soda abiye 122
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Sen sadece aynasin...
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
4 Şubat 2012       Mesaj #7
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Romona Keveza Abiye Modelleri

romona keveza abiye 450x298

Romona Keveza’dan Mükemmel Gece Elbiseleri
Daha cok gelinlik ve abiye elbiseler tasarlayan Romona Keveza markası, Ünlü isimlerin gelinlik modellerini tasarlamasıyla tanınır. Birbirinden şık gelinlik modellerinin altında imzası bulunan Romona markasının, yeni sezon uzun ve uçuşan tüllü kumaşlarla tasarladığı abiye kıyafetleri gerçekten görülmeye değer…

romona keveza abiye 101


romona keveza abiye 2

romona keveza abiye 3

romona keveza abiye 8

romona keveza abiye 7


romona keveza abiye 9

romona keveza abiye 5 450x298



Sen sadece aynasin...
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
3 Mart 2012       Mesaj #8
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Zuhair Murad Abiye Elbise Modelleri

zuhair murad abiye 4 450x237

Kadın Kadar Gizemli Modeller

Zuhair Murad‘ın tasarladığı abiye modelleri birçok bayanın beğenisini kazanacak gibi görünüyor. Tasarımında harika modellere yer veren Zuhair Murad, sezonun en sevilecek ve en çok tercih edilecek olan abiye modellerini bayanlar ile buluşturuyor.
Klasik abiye renklerinin bir kenara bırakıldığı koleksiyon desenlere ve canlı renklere doyuruyor. Elbette ki her zamanki gibi parlak taşlar, simler ve pullar abiyelerden eksik edilmemiş. Uçuşan etekler ve beli sararak ortaya çıkaran kemerler kadın vücuduna çok yakışıyor.
Zuhair Murad koleksiyonundaki her bir abiye kadın kadar gizemli…

Sen sadece aynasin...
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
14 Mayıs 2012       Mesaj #9
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Oleg Cassini 2012 Abiye Modelleri

oleg cassini 7 450x338

Her Tarza Hitap Eden Modeller

Modası hiç geçmeyen tasarımlarını takipçilerinin beğenisine sunan Oleg Cassini, bu sezon da her tarza hitap ediyor…
Amerika’nın efsanevi gelinlik tasarımcısı Oleg Cassini’nin 2012 abiye koleksiyonunda özel geceler için her zevke uygun tasarım bulmak mümkün.
Pastel renklerin ön planda olduğu abiye koleksiyonunda kırmızı, pembe, mint yeşili, gri, lila ve pudra renkler dikkat çekiyor. Oleg Cassini’nin 2012 İlkbahar Yaz gece elbisesi koleksiyonunda birbirinden farklı pastel renkler farklı tasarımlarla şıklığı ve zarafeti sunuyor…

oleg cassini 4 244x600

oleg cassini 9 293x600

oleg cassini 3 378x600

oleg cassini 5 450x600

oleg cassini 6 450x600oleg cassini 366x600

oleg cassini

oleg cassini 31

oleg cassini 41


oleg cassini 51

oleg cassini 71

oleg cassini 81

Sen sadece aynasin...
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
20 Haziran 2012       Mesaj #10
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Her Düğünde Her Davette Kusursuz Şıklık Arayanlara
Hanımların zerafet aşkı;, her davette birbirinden değişik, abiye elbiseleri olmazsa olmazlarıdır. Her davette başka bir renk, başka bir model, başka bir endam…
Her kadın kusursuz görünmeyi sever. Bunun için dikkat edilmesi gereken pek çok husus vardır. Bunlardan en önemlisi; yaşınıza, ruhunuza, kilonuza ve bedeninize uyumlu tasarımlar seçmektir. Söz elbiseye ve zerafete gelince hiçbir potluk yaşamak istemezsiniz elbette. Bu anlamda kısa abiye elbiseleri tercih etmek her zaman bir risktir. Örneğin; kısa boylu hanımların kısa abiye elbise giymeleri onları daha kısa göstereceğinden, uzun abiye modelleri tercih etmeleri daha uygun olur.

Uzun boylu zarif hanımların tercihi de her zaman, daha farklı bir endam yarattığı için uzun abiye elbiseden yanadır. İşte göze ve gönle hoş gelebileceğini düşünerek elediğimiz uzun abiye modelleri…

uzun abiye modeli 9 450x534

uzun abiye modeli 8

uzun abiye modeli 7 360x600

uzun abiye modeli 6 429x600

uzun abiye modeli 4 437x600

uzun abiye modeli 3 415x600

uzun abiye modeli 425x600

Sen sadece aynasin...

Benzer Konular

22 Mayıs 2012 / neslihanyare Moda
23 Kasım 2007 / The Unique X-Sözlük
7 Mart 2013 / Gülgeceler Taslak Konular
23 Ağustos 2013 / Jumong Hayali Karakterler