Arama

Saat Modelleri - Sayfa 3

Güncelleme: 4 Kasım 2015 Gösterim: 75.471 Cevap: 28
the_pretty - avatarı
the_pretty
Ziyaretçi
23 Nisan 2008       Mesaj #21
the_pretty - avatarı
Ziyaretçi
R206 NC0 400R416 NR1 400Saat Modelleri

Sponsorlu Bağlantılar
1700321 cspor 400

1700293 cspor 400Saat Modelleri

Son düzenleyen Efulim; 21 Kasım 2011 14:08 Sebep: sayfa düzeni.
A.Arda - avatarı
A.Arda
VIP VIP Üye
26 Nisan 2008       Mesaj #22
A.Arda - avatarı
VIP VIP Üye
Arkadaşlar bundan sonra bu ve benzeri tüm konulara cevap yazarken sadece resimden ziyade, en azından marka adı ve mümkünse ürün hakkında ürünü tanıtan kısa bilgiler de verilebilirse eminim ki çok daha iyi olacaktır..
Burası bir resim bölümü değil ve bu şekilde mesajlar yazdığınız zaman moda bölümü amacının çok ama çok dışına çıkmış oluyo maalesef..
Sponsorlu Bağlantılar
Bu uyarım, bu ve benzeri tüm konular hakkında yapmış olduğum son uyarıydı..
Uyarılarımı dikkate alırsanız sevinirim, aksi taktirde ise yazmış olduğunuz mesajları silmek zorunda kalıcağımı şimdiden üzülerek belirtmek isterim..

karayel - avatarı
karayel
Ziyaretçi
6 Ocak 2009       Mesaj #23
karayel - avatarı
Ziyaretçi
Saatlerde 2009 yılının trendleri
BU YILIN GÖZDESİ PEMBE ALTINLI

Saat Modelleri

Saatin yaşamımızdaki yeri hiçbir zaman yadsınamaz. Özellikle de kol saatlerinin. Onlarla işe, eğlenceye, çarşıya-pazara, sinemaya gidiyor, uçağa, otobüse, tramvaya metroya biniyoruz. Gerçi son yıllarda saat bilgisini cep telefonlarından da öğrenmeye başladık ama bu durum kol saatlerinin sonunu getirmedi, aksine onlara yeni bir kimlik kazandırdı. Artık kol saati, eskisinden daha çok, aksesuvar ve takı olarak kabul ediliyor. Özellikle de erkekler için en temel aksesuvar olduğu söylenebilir. Buna paralel olarak, saatin de her yıl, hatta her sezon değişen bir modası oluştu. Kasaları, biçimleri, kullanılan materyal ve renkleri sürekli değişmeye başladı. Peki 2009’un saat modelleri hangileri, başlıca trendler neler? Bu soruyu Saat&Saat Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Kaya ve Günsal Yönetim kurulu Başkanı Güneş Hüner’e sorduk.

Türkiye’de her yıl yaklaşık 13 milyon adede yakın saat satılıyor. Ülkemizin saat pazarı yıllık 500-600 milyon dolar civarında. Tabii ki bu rakamlara pazarlarda ve işporta tezgahlarında tanesi 5 YTL’den satılan Çin malı saatler dahil değil. 70 milyonluk bir ülkede her yıl 13 milyon saat satılması ilk anda çok akla yatkın gelmiyor ama çoğu insanın artık birden fazla saati olduğu düşünülürse anlaşılabilir. Hatta 5-6 saati olanlar bile normal karşılanıyor; bir saat koleksiyoneri olmak için çok daha fazlası gerekiyor.

Saat, meraklısı için çok iyi bir aksesuvar aslında. Hatta kullanan kişinin tarzı, işi ve hobileriyle de ilgili ipuçları verecek kadar önemli. Bu nedenle de eskiden sadece bir iki saati olanların şimdi kıyafetlerine veya gideceği yere göre değişen birçok saati var. Günümüzde saat modelleri sadece fonksiyonellikleriyle değil, şık tasarımlarıyla da kendinden söz ettiriyor. Doğal olarak da her yıl değişen bir saat modası ortaya çıkıyor.

İTALYA’DA ROSE GOLD GÖVDELİ SAATLER MODA OLDU

Modanın her an değişken yapısına saatler de sonuna kadar ayak uydururken bu değişimin en son şekli de Rose Gold olarak tanımlanan pembe altından yapılan saat gövdelerinin 2009’da trend olarak tavan yapması bekleniyor. Rose Gold saatler, bu yılın son aylarında İtalya’da yükselişe geçti. Bu trendin oradan Türkiye’ye yansıması ve özellikle kadınlar arasında yaygınlaşması bekleniyor.

Pembe altın gövde, ister spor, ister klasik, ister abiye olsun her saat modelinde kullanılabiliyor. Bu gövdeler metal veya deri kayışlarla da çok iyi uyum sağlıyor. Saat ithalatçıları "Kendinizi Rose Gold ile de ifade edebilirsiniz. Yeter ki bir tarzınız olsun. Herkes kendisine uygun bir Rose Gold saat bulabilir" diyorlar.

KADRANLAR BU YIL DAHA DA BÜYÜDÜ

2009 yılında lüks saat segmentindeki trendlere baktığımızda, büyük saatlerin gittikçe kendilerine daha da sağlam bir yer edindiğini görüyoruz. Geçen yıla kadar büyük saat deyince çapı 38 milimetreye kadar olanlar çok ilgi görüyordu. Bu sene ise kadran büyüklükleri 44- 46 milim boyutlarına kadar çıktı.

Bu yıl yuvarlak kasa saatler öne çıkıyor; ama köşeli veya ilginç tasarımlı saatlerin de müşterileri yadsınamayacak kadar çok. Erkeklerde mekanik ve kronometreli saatler ile siyah kadranlı saatler öne çıkarken, kadınlarda pembe alıtının yanında karbon fiber kasalı, şatafatlı, üzeri Swarovski taşları veya başka kıymetli taşlarla süslü veya seramik kayışlı saatler de göze çarpıyor.

Bazı erkek saatleri üreten markalar da saati başka aksesuvarlar ile birlikte piyasaya sunuyor. Örneğin saatle uyumlu kol düğmesi, dolma kalem, tükenmez kalem, toplu halde şık bir aksesuvar seti oluşturuyor.

SAAT SON 15 YILDA BİR ARAÇ OLMAKTAN ÇIKTI STİL OBJESİ HALİNE GELDİ

1970 ve 1980’li yıllara kadar piyasa klasik saatlerin hakimiyeti altındaydı. Tasarım olarak fazla yenilik yoktu. Çünkü o dönemde kol saati, henüz sadece fonksiyonel bir araç olarak görülüyordu. Saati bir moda unsuru haline getiren iki gelişme, son 10-15 yılda ortaya çıktı. Birincisi, tasarım bütün dünyada atağa kalktı; tasarıma göre farklılaşan markaların çağı başladı. İkincisi ise cep telefonlarının ortaya çıkmasıyla kol saati, sadece fonksiyonel bir araç olmaktan çıktı, bir aksesuvar haline geldi. klasik saatlerden oluşan piyasa son 10-15 yıldır modaya ayak uydurmaya başladı. Bu gelişmede ünlü giyim markalarının aksesuvar alanındaki girişimleri de rol oynadı. Armani, Burberry, Ferre, Hugo Boss, Tommy Hilfiger, Lacoste, Diesel, DKNY gibi büyük giyim markaları, kendi adlarını taşıyan saatler ürettiler.
Son düzenleyen Efulim; 21 Kasım 2011 14:11 Sebep: Sayfa düzeni.
Sedef 21 - avatarı
Sedef 21
Ziyaretçi
21 Mart 2009       Mesaj #24
Sedef 21 - avatarı
Ziyaretçi
Saat Modelleri

fossil kirmizicicek2


Son düzenleyen Efulim; 21 Kasım 2011 14:12 Sebep: Kırık link resimler kaldırıldı.
Sedef 21 - avatarı
Sedef 21
Ziyaretçi
21 Kasım 2010       Mesaj #25
Sedef 21 - avatarı
Ziyaretçi
Saat Modasi

audemars piguet millenary precieuse watch
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
23 Kasım 2011       Mesaj #26
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
2011 - 2012 Fossil Bayan Saat Modelleri
Sen sadece aynasin...
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
19 Ocak 2012       Mesaj #27
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Bvlgari Yılan Stili Kol Saatleri

Bvlgari, dünyanın en iyi aksesuar ve moda markaları arasında yer alıyor. Özellikle mücevher konusundaki iddiası onu sektörün önemli isimlerinin arasına soktu. Ünlü marka sürekli kendisini yeniliyor ve modernle etniği çok iyi kaynaştırabiliyor. Bunun en güzel örneklerinden biri ise yeni yılan stili saat modelleri. Son zamanların en gözde saat modeli olarak karşımıza çıkan yılan stili kol saatleri hoş bir aksesuar olmalarının yanında da çok değerli parçalar olarak koleksiyonların vazgeçilmezlerinden biri oldu.

Bvlgari saatler çift kayışıyla yılan gibi kıvrılarak bileği sarıyor. Üzerindeki parlak taşlar gerçekten göz alıcı. Yapımında çelik ve altın kullanılmış. Yılanın kafası şeklindeki saat bölümünde ise elmaslar var. Koleksiyonda düz klasik modellerin yanı sıra renkli taşlarla da süslü modellerde yer alıyor. Dolayısıyla her modelin fiyatı da ayrı. Bilmek isteyenler için hemen söyleyelim Bvlgari yılan stili kol saati modelleri 450 $ dan başlayarak 29,900 $ a kadar gidiyor.

Kaynak
Son düzenleyen _Yağmur_; 4 Kasım 2015 08:53 Sebep: kırık link
Sen sadece aynasin...
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
30 Ocak 2012       Mesaj #28
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Swatch Touch Dokunmatik Saat Modelleri
Saat konusunda vazgeçilmez isimlerden biri olan Swatch, sürekli yeni bir koleksiyonla karşımıza çıkıyor. Kendisini en çok yenileyen markalardan biri ve benzersiz. Bir çok insan için ilkler, özeller ve kalite Swatch demek. Ünlü markanın en iyi yapan özellik ise sadece görsel değişimlerle kalmayıp, teknik değişikliklere de imza atması ve teknolojiyle iç içe olması. Koleksiyonlarında bu yüzden sadece görsel değişimleri görmüyor yeni deneyimlerde kazanıyoruz. Swatch Yeni Touch koleksiyonu yine farklı bir deneyim kazandırmak için hazırlandı.

Koleksiyondaki saatler LCD ekranlı ve oldukça geniş. Ayrıca dokunmatik özelliğe sahipler. Tarih, zaman, alarm, kronograf, bip sesi ve zamanlayıcı olarak tam 6 fonksiyon dokunarak ayarlanabiliyor. Büyük dijital ekranı ve rakamların görünüşü çok net. Arap numaralarında esinlenilerek tasarlanan rakamların karakterislik özellikleri çok şık. Bütün bunların yanında çok canlı renklere sahipler. Silikon kayışlar çok rahat ve alerji riski sıfır. Kısacası Swatch Touch saat modelleri 2011 ve 2012 yılının trend saatleri olabilir. Koleksiyonu daha yakından görmek için Swatch mağazalarını ziyaret edebilirsiniz.

Son düzenleyen _Yağmur_; 4 Kasım 2015 08:53 Sebep: kırık link
Sen sadece aynasin...
Susadun - avatarı
Susadun
Ziyaretçi
21 Ekim 2015       Mesaj #29
Susadun - avatarı
Ziyaretçi
devon tasarimi muhtesem bir saat star wars 700x457

Star Wars, diğer ismiyle Yıldız Savaşları, 1977 yılındaki ilk gösteriminden itibaren büyük küçük, genç yaşlı herkesin fenomeni olmayı başardı. George Lucas tarafından tasarlanan efsane uzay filmi, 3’er yıllık arayla yayınlanan seriden sonra 2005 yapımıyla sonlanmıştır. Siz benim “sondan” bahsettiğime bakmayın, aslında bu yapım bir ikon olmayı başarmış ve sinema sektörünün ölümsüz projeleri arasına ismini yazdırmıştır. Hali hazırda filmi anlatan ve satışa sunulan her objenin hala en çok satanlar listesinde yer alması, bunun en açık kanıtı değil mi? Tıpkı bugün sizlere sunacağımız Devon tasarımı gibi…

Daha önce de Star Wars temalı birçok ürün tasarlanmıştır. Okul eşyalarından kıyafetlere, oyuncaklardan lego setlerine kadar akla gelebilecek hemen her sektörde Star Wars adını duyduk. Star Wars temalı legoları görmek için tıklayın. Los Angeles genel merkezli Amerikan saat üreticisi Devon da efsane Yıldız Savaşları Serisi için yeni bir tasarıma imza attı. Hem saat severler hem de Yıldız Savaşları hayranlarının beğenisini kazanacak tasarımın, sadece 500 adetle sınırlı olacağını da duyurdu. Saati özel yapan, sadece az olan adedi ve efsane ismi değil! Dilerseniz kullanıcısına ne gibi olanaklar sunduğuna, yazımızın devamıyla göz atalım.

İşte karşınızda efsane film serisinin muhteşem saati:

Devon’un Yıldız Savaşları Tutkunlarına Hediyesi Star Wars Saati

devonun yildiz savaslari tutkunlarC4B1na hediyesi star wars saati

Üçlemeyi izleyenlerin yakından tanıdığı Darth Vader karakterinden ve TIE Fighter uzay aracından ilham alınarak tasarlanan saat hem özellikleri hem de fiyatıyla oldukça dikkat çekici! Devon’un internet sitesinden 2.500 dolarlık ön ödemeyle sipariş verebileceğiniz saatin fiyatı 28.500 dolar olarak belirlenmiş. Tasarımın diğer ayrıcalıklı özelliklerinden birisi de kol düğmesi ile birlikte teslim edilmesi. Bu kol düğmesi, TIE Fighter’in mini versiyonu şeklinde düşünülmüş.

devonun yildiz savaslari tutkunlarC4B1na hediyesi star wars kol dugmesi

350 ayrı parçadan tasarlanan saatte, 313 elektrikli bağlantının bulunduğunu söyleyebiliriz. Paslanmaz çelikten tasarlanmış olan saatin DLC kaplama ile donatılmış olduğunu görüyoruz. Bu özelliğiyle ürün, oldukça sağlam bir yapıya sahip. Diğer taraftan, saatin yanında bir de özel standı bulunuyor. Bu stand sayesinde saatinizi kablosuz olarak şarj edebiliyorsunuz. Bataryası mikro rotorun sağladığı güç ile dolan Devon Star Wars’ın sivri gümüş vidalarıysa Darth Vader’in kaskını, pimi ise imparatorluğu simgeliyor. Sonuçta hem mekaniği hem de görünümüyle ayrıcalıklı bir saat olan Devon Star Wars, 28.500 dolarlık fiyatının hakkını veriyor gibi. Ne dersiniz, yanılıyor muyum?

Bu film serisinde gerçekten insanı kendine çekmeyi başaran bir şeylerin olduğu kesin. Hatta, uzay gibi bilim kurgu filmlerinden hoşlanmayanlar bile bu yapımı soluksuz izlemişlerdir. Tabi ki farklı sektörler de bu durumun bilincinde ve karşımıza hala Star Wars temalı ürünlerle çıkıyorlar. Ne dersiniz, sizce bu tasarım kullandığı efsane ismin hakkını verebilmiş mi?
Son düzenleyen _Yağmur_; 4 Kasım 2015 08:54 Sebep: sayfa düzeni

Benzer Konular

21 Aralık 2011 / Misafir Cevaplanmış
1 Kasım 2009 / Tiglon Coğrafya
8 Aralık 2011 / Misafir Soru-Cevap
27 Temmuz 2014 / Misafir Cevaplanmış
14 Temmuz 2009 / reyan Genel Mesajlar