Arama

Banyo Dekorasyonu

Güncelleme: 30 Mayıs 2016 Gösterim: 26.308 Cevap: 4
ThinkerBeLL - avatarı
ThinkerBeLL
VIP VIP Üye
19 Ağustos 2011       Mesaj #1
ThinkerBeLL - avatarı
VIP VIP Üye

Banyo Dekorasyonu Nasıl Olmalıdır?



Sponsorlu Bağlantılar
Banyo dekorasyonu, misafir ağırlama süresi çok olmadığından olsa gerek, hep arka planda kalmıştır ve genellikle evdeki en küçük mekanlardır. Ama kullanılacak renkler ve çizgilerle alanı daha büyük ve ferah göstermek mümkündür.
Ad:  banyo1.jpg
Gösterim: 5008
Boyut:  24.5 KB
Dekorasyonda en önemli aşamanın, evin diğer odalarında duvar rengi seçimi olduğunu düşünürsek, banyo dekorasyonunda da durum benzerdir. Banyolarda dekorasyonun en temel aşaması fayans yani duvar kaplama ürünü seçimidir.
Günümüzde binlerce çeşit duvar ürünü seçeneği bulunmaktadır. Banyo duvarına fayans ve benzeri bir ürün seçerken, mekânın sürekli nemli veya ıslak olduğu göz önünde bulundurularak buna uygun malzemelerden üretilmiş ürünler tercih edilmelidir. Ayrıca yer döşemesi seçiminde de kaygan olmayan ürünler seçilerek ev kazalarının da önüne geçilebilir.

Banyo dekorasyonu ile ilgili en önemli diğer bir nokta da duvarlar ile zemin rengi seçiminin uyumlu olmasıdır. Banyo mobilyalarının kısa sürede eskimemesi için tercih edilmesi gereken renkler açık tonda olmalıdır. Zira koyu tonlar hem iç karartıcı, hem de kolay eskiyen renklerdir. Tavan için ise, açık tonlar, havai mavi veya çok açık bir yeşil renk kullanılabilir. Bu sayede daha ferah bir banyoya sahip olabilirsiniz. Beyaz duvarların bulunduğu bir banyoda yer alacak parlak siyah ya da kırmızı renkte küvet, klozet takımı, mekana görsel ağırlık kazandırır ve küçük mekanı olduğundan daha güçlü bir hale getirir. Açık raf sistemi ise aksine daha az ağırlığa sahiptir ve mekanı daha ferah ve büyük gösterir.
Dikey çizgiler mekanı daha yüksek göstereceği için minimumda tutulmalıdır. Yatay çizgiler mekanı olduğundan daha geniş gösterir.
Parlak duvarlar ve zemin banyoyu genişletir. Hatta kullanılacak küçük parlak objeler bile mekana ferah bir izlenim kazandırır.

Aynalar derinlik, uzunluk ve genişlik sağlar. Banyoya iki kat büyüklük kazandırmak için bir duvarda boydan boya ayna kullanılması önerilir. Aydınlıklar, pencereler ve cam tuğla, duvarlarda mekana alan kazandırır.
Lavabonun yanında yerleştirilecek basamaklı havluluk mekana yer kazandırırken şık görünümü ile banyoya estetik de kazandırır.
Modern banyonun çağdaş bir görünüm elde etmesi isteniyorsa daha sade, abartısız formlara ve çözümlere yönelmek gerekir. Bunun için çelik yuvarlak lavabolar idealdir. Cam tezgahlar ve krom aksesuarlar da modern banyoyu tamamlayan ögelerdir.
Küçük bir banyonuz varsa, seçim konusunda hassas davranmanız gereken bir diğer konu da klozet ve rezervuar seçimi olacaktır. Küçük banyo için asma klozet ve gömme rezervuar kullanmazsanız kullanım alanı daralacağından ortamın havası olumsuz etkilenmiş olur.
Ayrıca ayna boyunu da banyo ile orantılı ve ortamı daraltmayacak şekilde seçmeniz yaranıza olur. Banyo büyükse her insanın rahatlıkla kullanabileceği bir boy aynası tercih edilebilir. Fakat alan küçükse duvara monte edilen aynalar da kullanılabilir. Ayrıca yeterince büyük alana sahipseniz havlu ve bornozlar için duvar monteli raf veya dolap da kullanabilirsiniz.

Banyoyu aydınlık göstermek ilk amaç


Banyolar genellikle evlerin karanlık köşelerinde bulunduğu için banyoyu ferah ve daha aydınlık göstermek birinci amaç olmalıdır. Bu nedenle duvarda kullanılacak fayans ya da benzeri maddeleri açık renkte tercih etmek, banyonun daha geniş görünmesine yardımcı olacaktır.
Banyonun temel malzemeleri küvet, klozet, lavabodur. Bu malzemelerde de yine beyaz, krem rengi gibi açık renkler kullanılmalıdır. Banyoda küvetin yerleşimi oldukça önemlidir. Küveti banyonun en uç köşelerine yerleştirmek, o kısımlardaki ölü alanları değerlendirmek için akıllıca bir fikir olabilir. Lavabo ve klozeti ise yan duvarlara yakın koymak, banyonun işlevselliğini de artırmaktadır. Eğer banyoya çamaşır makinesi konmak isteniyorsa, bu mümkün olduğunca kapının arkasına ya da banyo dolabının altına saklanarak alanın daralması engellenebilir.
Temel banyo malzemelerini açık renkte tercih edip uygun şekilde yerleştirdikten sonra, sıra dekorasyonu tamamlayan aksesuarlara geldiğinde burada kişisel zevkler ön plana çıkmaktadır. Açık renk seçilen küvet, lavabo, klozet ve fayanslardan sonra, isteğe bağlı olarak klasik, modern, doğal ya da renkli bir banyo dekorasyonu yapılabilir.



Derlemedir.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Safi; 30 Mayıs 2016 22:56 Sebep: Alt baslık ve sayfa düzeni
Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!
tokiohotel - avatarı
tokiohotel
VIP ''Ölü Gelin''
20 Ağustos 2011       Mesaj #2
tokiohotel - avatarı
VIP ''Ölü Gelin''

Banyo Dekorasyonu



Sponsorlu Bağlantılar
Herkes güzel ve yeni bir
Ad:  Banyo.jpg
Gösterim: 1250
Boyut:  120.3 KB
banyoda yıkanmak ister. Yeni ve temiz bir banyonun yanı sıra görselliğin de ön planda tutulması elbette ki her insanı cezbeder. Görsel açıdan şık ve güzel bir mekânın sadece salonlar veya mutfaklar olması gerekmemektedir. Görsel olarak güzel bir görünüm evinizin her alanında kendisini göstermelidir. Ve herkesi de büyüleyerek kendine çekmektedir.

Hatta bazen hiç sevmediğiniz bir yemeğin sunumu öyle güzel olur ki, o sevmediğiniz yemek bile size çok lezzetli görünebilir. Yani her şeyin ilk önce görünümü bizleri etkisi altında bırakmaktadır. Yani banyoların görünümü de oldukça önemlidir. Güzel ve ihtişamlı seramiklerle döşenmiş yerler ve duvarlar, kullanışlı ve uyumlu banyo dolapları, yerlerinizi kaplayan gösterişli banyo halıları ile banyonuza büyüleyici bir görünüm kazandırmak sizin elinizde. İsteğinize göre jakuzi, küvet veya duşa kabin seçimi de yaparak banyonuzu kendinize göre daha kullanışlı bir hale getirebilirsiniz.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Son düzenleyen perlina; 1 Haziran 2016 12:41
''Boşver''
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
16 Şubat 2012       Mesaj #3
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye

Banyo Dekorasyonu



Banyoların vazgeçilmezlerinden ve en önemli aksesuarlarından biri olan banyo aynaları gelişen teknoloji ve dekorasyon konusundaki gelişmelerde göz önünde bulundurularak insanların insanların ihtiyaçlarını giderirken aynı zamanda göz zevklerinede hitap eden değişik ve dekoratif şekillerde ve farklı ölçülerde, aydınlatma ile süslenmiş, raflar eklenmiş, etajerli ve daha farklı özellikler eklenerek üretilmektedir. Bunun yanı sıra dekorasyon konusundada aynanın şekli görünümü banyolarınıza astığınız noktaya göre
Ad:  rustik.jpg
Gösterim: 1405
Boyut:  94.9 KB
dekorasyonunuza katkı sağlamaktadır. Banyonuza uygun olmayan bir ayna seçimi ve astığın yer banyonuzu boğabilir ve olduğundan daha küçük gösterebilir tam tersi olarakta uygun seçilmiş banyo aynaları ile banyonuzu daha geniş ve ferah göstermek sizin elinizde.
Günümüzde artık mobilya mağazalarında İkea gibi yapı marketlerde çok farklı şekillerde banyo aynaları bulmanız mümkün fakat daha öncesinde banyonuza nasıl bir ayna seçmeniz gerektiğini düşünmelisiniz. Banyonuza hangisi daha uygun olur Oval bir şekle sahip aynamı yoksa yuvarlak biçimdemi dikdörtgenmi bir aynaya ihtiyacınız olduğunu banyonuzda ufak ölçümler yaparak bulabilirsiniz. Ayrıca evde yaşıyan diğer insanlarında aynayı daha rahat bir şekilde kullanabilmeleri için aynanın boyu ve asılacağı duvar önemli unsurlardan birisidir.
Ayrıca artık banyo aynalarınızı duvarınıza daha rahat bir şekilde adapte edebilmeniz için farklı duvar malzemeleri ve değişik montaj ekipmanlarıda mevcut. Örneğin aynayı ahşap bir yüzeye monte edecekseniz daha farklı bir çiviye beton bir yüzeye monte edecekseniz farklı bir çiviye yada ekipnalara ihtiyacınız olacaktır. Bu tip ekipmanlar genelde ayna ile verilmektedir fakat sizin uygulayacağınız duvar farklı yapıda ise farklı ekipmanlarıda bulamanız mümkün.

Derlemedir
Son düzenleyen perlina; 30 Mayıs 2016 23:59 Sebep: Alt başlık boyutu H2 yapıldı
Sen sadece aynasin...
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
18 Mayıs 2012       Mesaj #4
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye

Cam Duşakabin Modelleri


Modern çağın sade ama bir o kadar kullanışlı seçimlerinden olan duşa kabin modelleri cam tasarımlar ile adeta mekana dekoratif ve şık bir hava katmakta. Son yıllarda desenli ve asimetrik formlar oldukça fazla kullanılsa da size önerim renkli zemin ve fayans seçimlerine düz ama modern çizgiler içeren cam duşakabin modelleri seçmeniz olacaktır. Evet, banyo dekorasyonunda en çok aranılan görsellerden olan cam duşakabin örnekleri
Ad:  duşa kabin.jpg
Gösterim: 1594
Boyut:  80.1 KB
Banyo iç yapısına göre dizayn edebileceğiniz desenli duşa kabin modelleri ile kullanışlı alanlar yaratın..
Ad:  duşakabin.jpg
Gösterim: 993
Boyut:  81.5 KB
Cam duşa kabin modelleriniz sade bir görünümde olsa bile renkli fayans ve zemin tercihleri ile sıra dışı mekanlar tasarlamak elinizde..
Ad:  banyo.jpg
Gösterim: 930
Boyut:  76.8 KB
Derlemedir
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen perlina; 31 Mayıs 2016 00:19 Sebep: Alt başlık boyutu
Sen sadece aynasin...
_AERYU_ - avatarı
_AERYU_
Ziyaretçi
22 Temmuz 2014       Mesaj #5
_AERYU_ - avatarı
Ziyaretçi

Banyo Dekorasyonu


MsXLabs.org

Akşam eve geldiğinizde günün tüm yorgunluğunu atmak için güzel bir banyoda vakit geçirmek çoğumuzun arzusu. Günün yorgunluğunu attığımız, keyifli dakikalar geçirdiğimiz, rahatladığımız banyolarımızın daha güzel olmasını, içeriye girdiğimizde kasvetli bir ortamdan çok, ferahlatıcı ve güzel dekore edilmiş bir ortam olmasını hepimiz isteriz. Özellikle benim gibi banyo yapmayı angarya bir olarak görmeyipte banyo yapmaktan keyif
Ad:  banyo.jpg
Gösterim: 1372
Boyut:  82.2 KB
alanlar, banyolarının daha güzel olmasını isterler. Banyosunda yeni bir hava oluşturacaklar için, banyosunu yenileyecekler için hazırladığımız dev foto galerimizle banyo dekorasyonu konusunda fikirler edinebilirsiniz.

Banyonuzu dekore ederken belkide en önem vereceğiniz şey banyo kaplamasının türü ve deseni veya rengidir. Banyolarda genellikle seramik kaplama kullanılır. Seramik kaplamanızı seçerken banyo mobilyalarıyla uyumlu olmasına dikkat edin.

Derlemedir
Son düzenleyen Safi; 30 Mayıs 2016 23:00

Benzer Konular

31 Temmuz 2014 / nünü Moda
13 Mayıs 2016 / Misafir Tıp Bilimleri
19 Nisan 2015 / Misafir Soru-Cevap