Arama

Bahçe Dekorasyonu

Güncelleme: 26 Mart 2016 Gösterim: 25.199 Cevap: 9
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
4 Şubat 2012       Mesaj #1
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Bahçe Dekorasyonu

Sponsorlu Bağlantılar
Özellikle yaz aylarının vazgeçilmezlerinden birisi bahçelerdir. İnsanların her türlü vakitlerini geçirebildikleri, günün yorgunluklarını atabildikleri, tatil günlerinde eğlendikleri ve daha birçok aktivitenin gerçekleştirilebildiği yerlerden biri olan bahçeler dekorasyon yapıldığı zaman daha çekici bir hal almaktadır. Gece gündüz insanların her zaman rahatlıkla vakit geçirebildikleri evlerin vazgeçilmezlerinden biri olan bahçeler yeni çıkan dekorasyon modelleri sayesinde daha kullanışlı olmaya başlamıştır. Bahçe dekorasyonu ile bahçelerine renk katan insanlar genellikle yeşillendirme çalışmaları yapmaktadır.



Bahçe dekorasyonu yapmayı planlayan insanların ilk aklına gelen model yeşillendirme çalışmaları yaparak, bahçelerine birbirinden farklı çiçekler ve ufak ağaçlar ile süsleyerek son derece doğal bir ortam yaratmayı hedeflemektedir. Yeşillendirme çalışmalarının yanı sıra bahçeye konulacak şık ve kullanışlı masa ve oturma takımları ile bahçelerine farklı bir hava katmayı düşünen insanların, bahçe dekorasyonunda bu ürünlerin yanı sıra zemin kaplamasına da oldukça fazla özen gösterdiğini görmekteyiz. Genellikle çim tarzı yeşillendirme ile bahçelerin zeminin kaplamayı hedefleyen insanların son zamanlarda en çok ilgi gösterdiği ürünlerden birisi suni(yapay) çim ve farklı seramik ürünleridir. Karo taşları ile bahçelerine farklı bir hava katmayı düşünen insanların buna uygun bahçe dekorasyonunu tamamlayıcı aksesuarlar kullanarak istedikleri bahçe düzenlerine sahip olabilmektedirler.



Seramik ürünler ile zemini kaplamayı ve bu ürünlerin yanlarına yeşillendirme modeli ile süslemeyi tercih eden insanların bahçe dekorasyonunda önem verdiği bir diğer ürün ise salıncak tarzı dinlenme koltuklarıdır. Hamak, salıncak gibi son derece keyif veren ürünler ile bahçe dekorasyonlarına yön vermeyi düşünenler için en gözde ürünlerden biriside puf koltuklardır. Bahçe dekorasyonu için oldukça ideal olan bu ürünler ile artık bahçelerde farklı bir hava esmektedir. Puf koltuk takımları ile farklı bir bahçe dekorasyonu oluşturmak oldukça kolay olurken, bu ürünlere uygun bahçe aksesuarları seçerek bahçenizde dekoratif bir bütünlük oluşturabilirsiniz.



Bahçe dekorasyonuna her geçen gün giderek önem verilmesi sonucu piyasada sürekli yeni bahçe ürünleri ortaya çıkmaktadır. Bu yeni çıkan ürünler ile hayalinizdeki bahçe dekorasyonuna sahip olabilirsiniz. Şık yemek takımları, rahat oturma koltukları, dekoratif hamaklar, modern saksılar ve diğer bahçe aksesuarları ile oluşturmak istediğiniz bahçe dekorasyonunu kolaylıkla oluşturabilir ve evinizde son derece eğlenceli ve kullanışlı alanlar yaratabilirsiniz.


BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 5 üye beğendi.
Son düzenleyen Safi; 26 Mart 2016 17:02
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
4 Şubat 2012       Mesaj #2
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
BAHÇE DEKORU İÇİN BİRKAÇ ÖNERi

Sponsorlu Bağlantılar
hasC4B1r 300x258

Bahçe dekoru bir evin en önemli dekor öğelerinden biridir. evimizin dışından bakıldığında göze ilk çarpan öğesi olduğu için, bu kadar fazla önem taşımaktadır.Öncelikle bahçe dekorunda tabiî ki olması gereken bir oturma grubudur.

Güzel yaz akşamlarında hem kendimiz hem de gelen misafirlerimiz için gereklidir. En çok tavsiye ettiklerimiz hasırdan oluşturulan oturma gruplarıdır. Bunun dışında eğer rahatlığı seviyorsanız yumuşacık puflardan oluşan bir kombinasyonda yaratabilirsiniz. Bu puflar daha çok genç ev sahipleri ve dostları için tavsiye ediyoruz. Bu iki tercihin yerine daha doğal bir görünüme sahip olmak istiyor ve nostaljiyi seviyorsanız çardakları tercih edebilirsiniz. Çardakların içine ahşaptan masa ve sandalyeler koyarak hoş bir dekor sağlamanız mümkün olur.


BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 4 üye beğendi.
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
4 Şubat 2012       Mesaj #3
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
BAHÇE MOBİLYASI ve DEKORASYONU

clip image0023 300x191

Bahçe mobilyaları yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte en çok tercih edilen mobilya çeşitleri arasında yer almaktadır. Sıcak havaların bunalttığı günlerde günün yorgunluğunu atmak ve rahat bir şekilde dinlenmek için dizayn edilmiş bahçe mobilyaları ile yazın tadını çıkartabilirsiniz.

Balkon, teras veya bahçeler için tasarlanmış mobilyalar, hem dayanıklı hem de sağlam malzemelerden üretilmektedir. Balkon mobilyası seçiminde mobilyaların ilk etapta kaliteli ve sağlam olmasına özen göstermeliyiz. Bunun dışında yeni üretilen ve son derce şık ve modern olarak üretilen mobilyalar tercih etmeliyiz. Böylelikle bahçe dekorasyonunda yeni bir trend yakalamış olursunuz. Bahçe mobilyasında genellikle bambu, hasır, tik ve plastik v.s malzemelerden yapılan ürünler kullanılmaktadır. Bahçelerinin üstü açık olanlar plastik ürünler tercih etmeliler. Bahçe mobilyası tercih ederken unutmamalıyız ki her türlü hava şartlarına uygun renkte mobilyalar seçmeliyiz. Böylelikle bahçe mobilyası bizim için daha kullanışlı olacaktır. Bahçe mobilyası içerisinde genellikle bulunması gereken mobilyalar arasında masa, sehpa, sandalye, salıncak ve çardak ve daha değişik bahçe mobilyası yer almaktadır.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 4 üye beğendi.
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
4 Şubat 2012       Mesaj #4
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Bahçe Dekorasyon Örnekleri

Ev dekorasyonu önemli olduğu kadar bahçe dekorasyonuda bir o kadar önemlidir. Çünkü modern ve güzel bir ev dekorunuz varsa, bahçenizinde bir o kadar bakımlı ve hoş görünmesi ev dekorasyonuna daha iyi bir uyum sağlar. Bahçe dekorasyonunuz ev dekorasyonunuz karşısında sönük kalmamalı. Düşünsenize hoş bir şekilde dekore ettiğiniz evinizin bahçesinin bakımsız ve esetik görünmemesini. Bu hiçte iç açıcı olmaz öyle değilmi?

Bir bahçe alanına sahipseniz eğer şanslısınız demektir. Bahçe dekorasyonunuzu kendinize rahatlatıcı ve huzur dolu hoş ve görsel olarak estetik güzellikte inşa edebilirsiniz. Çünkü görsel güzellik göz zevkine hitap ettiği zaman hem sizi hemde misafirlerinizi rahatlatır. Bütçenizin yettiği kadrıyla bahçelerinizde güzellikler oluşturabilirsiniz. Bir çiçek bahçesi, yada güzel bir havuz, kenarında hoş bahçe mobilyaları. Bu tip bahçelerde sessiz ve sakin günün yorgunluğunu bir fincan kahve yudumlayarak yada bir kitap okuyarak üzerinizden atabilirsiniz.


bahC3A7e dekorasyon1

Ne kadar huzur verici bir ortam değilmi? Sade ama iç açıcı bir bahçe dekorasyonu.

bahC3A7e dekorasyon2

Tabiatla iç içe bir bahçenin hoş dekorasyonu. Yazlığınızın bahçelerinde uygulayabilirsiniz.

bahC3A7e dekorasyon3

Bahçe yapmak için küçük bir alana shipseniz, bu şekilde dekore edebilirsiniz. Kahve ve çayınızı yudumlamak için yeterli olacaktır.

bahC3A7e dekorasyon4

Verandadan bahçeye açılan ahşap merdivenler bahçeye güzel bir hava katmış.

bahC3A7e dekorasyon5

Sade bir bahçe dekorasyonu. Havuzun ve modern bahçe mobilyaları sayesinde bahçe çok estetik görünüyor.

bahC3A7e dekorasyon6

Büyük bir bahçe alanınıza sahipseniz, bu tip bir bahçe dekorasyonu yaptırabilirsiniz. Genelde villa tipi evlerde daha uygun olacaktır.

bahC3A7e dekorasyon7

Yeşil alanları tercih edenler için bir bahçe dekorasyonu. Ahşap döşeme ise bahçeye hoş bir görünüm kazandırmış.

bahC3A7e dekorasyon9

Şık bir bahçe dekorasyonu. Küçük alanlar için uygulanabilir. Çok albenisi yok fakat huzur veren bir hali var. Sade ama güzel.

bahC3A7e dekorasyon8

Çok estetik, güzel ve tabiatla iç içe bir bahçe dekorasyonu. Tam ideal. Hem doğa ve yeşillik, yazın sıcağında serinlemek için bir havuz ve misafirlerinizi ağırlamak için hoş bir mekan. Bu tip bir bahçede ne kadarda keyifli zaman geçirilir.


BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 4 üye beğendi.
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
4 Şubat 2012       Mesaj #5
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Bahçe dekorasyonunun incelikleri ve püf noktaları :

Yaşadığımız yüzyılda artan stres ve zorlaşan yaşam koşulları içinde, kendimize ayırabildiğimiz azıcık zamanı iyi değerlendirmek isteriz. Modern hayatın her geçen günü bizi doğadan daha da kopardığını düşünürsek, bahçelerimizin bizim için ne kadar değerli oldugunu anlayabiliriz. Doğanın küçük birer parçası olan bu mekanlarda bitkilerle uğraşırken rahatlayabilir, kendi yaratacağımız büyülü köşelerde dinlenebilir ve hatta arkadaş çevremize verecegimiz küçük partilerle eğlenebiliriz. Ancak, tabii ki bu tür aktiviteler için bahçenizde kullanacağınız doğru mobilya, aksesuar seçimi ve doğru dekorasyon önemli unsurlardır.

Iyi bir bahçe dekorasyonu için bahçemizin nasıl olmasını istediğimizi belirlememiz gerekir. Bahçenin hangi kısmında ne yapılacağına iyi karar verilmelidir. Sakin bir köşede hamak kurmak, günes ışıgını iyi alan bir tarafta güneşlenmek, bitki yetiştirmek veya sessiz bir ortamda kitap okumak, seçimlerimiz arasında olabilir. Bunun için ilk yapılacak iş, bahçede ana dekorasyon tarzlarını bilmektir.

Ahşap bahçe mobilyası:

İlk etapta göze çarpan tabii ki ahşap tarza sahip bahçelerdir. Ahşap; doğal ve kolay işlenebilir bir madde olması ve sıcaklık hissi uyandırması ile dekorasyonda kullanıldığı kadar bahçelerde de yaygın olarak kullanılır. Bahçe ortamına uyum göstermesi de ahşabı bahçe dekorasyonu için vazgeçilmez kılar. Yapılacak mobilya ve aksesuar seçimlerinde ahşap oturma grupları, oyma isçiliğiyle şekillendirilmiş masa, sandalye ve sehpalar göz önünde bulundurulabilir.

Ahşap nem ile fazla dost olmadıgından, dekorasyon asamasında rüzgar ve yağmurdan en az etkilenecek köşelerde kullanılmalıdır. Ayrıca kullanılan ağaç cinsini iyi bilmek ve dayanıklılığını göz önünde bulundurmak da gerekir. Ahşap ateşten kolay etkilendiği için barbekü yapılan ortamlarda dikkatli olmak gerekir. Hasır ve bambu mobilyalar ve aksesuarlar, ahsap dekorasyon için en uygun seçimlerdir. Akdeniz özelliği taşımalarından dolayı mekana rahat ve huzurlu bir hava katan hasır ve bambu, kolay şekillenebildikleri için de tercih edilirler. Ayrıca teak ağacı ve çeşitli suya dayanıklı ağaçlardan imal edilen bahçe mobilyaları oldukça tercih ve tavsiye edilmektedir.

Taş mimariye sahip bahçeler :
Eski çağlardan günümüze kadar uzanan bir tarihe sahiptir. Doğal taş, bahçenin dogal dokusunda eriyip gidebilecek bir malzeme olduğu için ayrıca kullanışlıdır. Taş tasarımlar antik çağlara çağrışım yapan mobilyalarla rahatça kullanılabilecegi gibi, sade ahşap yapılandırmalarda da kullanilabilirler. Mermer yapılar ve yer malzemeleri günümüzde hala popüler olsa da maliyeti açısından yerini iyi dizayn edilmiş ve kaliteli beton gruplara bırakmıştır. Tabii ki her iki malzeme de iyi bir oturma grubu ve dogru aksesuarlarla mükemmel uyum gösterecektir. Taş mimari ayrıca, taşın suyla gösterdiği uyum açısından havuzlu bahçelerde kullanılır. Taş sudan çok kolay etkilenmedigi gibi suya zemin olmasıyla öne çıkmaktadır.

Metal bahçe mobilyası :

Genelde metal üstü ahşap şekillerde park ve bahçelerde gördüğümüz ve kısaca bank adı verilen oturma gruplarıyla bilinirler. Ferforje Metal her çeşit yapı malzemesiyle uyum gösterdiği ve sağlam oldugu için yüzyıllardır bahçe dekorasyon malzemesi olarak kullanılmaktadır. Özellikle dökme demir ve ahşap kaplamalar iyi bir ikili oluştururlar. Piyasada bolca ferforje bahçe mobilyası bulabilirsiniz.

Bahçe salıncakları, sandalyeler, masalar ve özellikle ısı ve ışıkla ilgili aksesuarlar ile ilgili malzemelerde metal ve metal içeren öğeler rahatlıkla kullanılabilir. Ancak metal; nemli ortamda korozyona uğramasından dolayı, dikkat ve özen gösterilmesi gereken bir malzemedir. Ayrıca ahşap ve taş malzemeye oranla ağır olan metal, şekillendirme sürecinde yüksek ısı ve iyi işçilik gerektirir. Fakat tüm bu olumsuzluklara karşın, günümüzde iyi işçiliğe ve kaliteli boya dokusuna sahip metal aksesuar ve gruplar, bahçelerimizin en sık köşelerinde yer almaktadir.

Plastik bahçe mobilyası :
Plastik malzeme (PVC) de bahçe dekorasyonunda kullanımı hızla artan malzemeler arasında yer almaktadır. Kaliteli üretilen plastik pvc mobilyalar bahçe dekorasyonunda iyi birer tamamlayıcı olabilmektedirler. Ayrıca hammaddesinin ucuz ve isçiliğinin kolay olmasından dolayı pvc malzemeler, diğerlerine göre daha ucuz fiyatlarla bulunabilmektedir. Ancak direkt güneş ışığından olumsuz etkilenmesinden dolayı, plastiğin kullanımı zorlaşabilmektedir.

Sık minderlerle süslenmiş oturma grupları ve masalar göze çarpan plastik tasarımlar arasında yer almaktadır. Fakat kullanışlı olmasının yanı sıra en büyük dezavantaji, diger yapı elemanlarıyla tam uyum gösterememesi ve aynı kaliteye sahip olmamasıdır. Yine de plastik malzeme ve pvc kaplamaları günümüz bahçelerinde yoğun bir şekilde görmek mümkündür.



BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 3 üye beğendi.
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
buz perisi - avatarı
buz perisi
VIP Lethe
4 Şubat 2012       Mesaj #6
buz perisi - avatarı
VIP Lethe
Bahçe Renkleri Örnekleri

Bahçesindeki durgun yeşilden sıkılmış doğa severler, yeni renklere davetkar olun. Çiçeklenme zamanlarını farklı seçerseniz bahçenizde her dönem yeni heyecanlarla karşılaşabilirsiniz. Bir çok rengi bir arada kullanacaksanız dikkatli olun, sistemli ve uyumlu tasarımlar uygulamazsanız renk karmaşası yaşarsınız ve keyif alacağınız bir bahçeden uzaklaşabilirsiniz. En sevdiğiniz rengi seçin ve içinizdeki tasarımcıyı uyandırın.


Beyaz Bahce Dizayni

Yeşilin arasına beyaz çiçekli bitkiler ekleyip her iki renginde etkisini arttırabilirsiniz.

Beyaz Bahce Modeli

Sardunyadan akçaağaçlara kadar birçok kırmızı çiçekli ya da yapraklı bitki çeşitleri var. Bitkilerinizi renkli dekoratif taşlarla destekliyebilirsiniz.

Kirmizi Bahce Dizayni



BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 3 üye beğendi.
In science we trust.
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
28 Mart 2012       Mesaj #7
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Yaz sıcakları arttıkça kendimizi bahçelerimize atma isteği daha da artıyor.Bunun içinde bahçeleri neşelendirmek, renklendirmek için çeşitli dekorasyon oyunları yapabiliriz.İşte birkaç basit öneri.
Değişik boylarda rüzgar gülleri kullanarak bitki kasalarınızı hareketlendirebilirsiniz.

1 modern garden ideas Decorative urban garden

Yemyeşil ağaçlarınızın ya da çalılarınızın ortasına dekoratif bir paravan koyarak samimi bir açık alan yaratabilirsiniz.Bahçe mobilyalarınıza renkli yastıklar koyarak sıcak bir hava oluşturabilirsiniz.

3 modern garden ideas Garden with formal terrace

İşte bahçenizde en güzel odanız. Bitki kasalarına dikeceğiniz bitkileri bahçe mobilyalarınızın arasına yerleştirebilir,paravan kullanarak bahçeye duvar hissi katabilir,tablolar,mumluklar,çeşitli bahçe dekorasyon eşyası kullanarak kendi odanızı tasarlayabilirsiniz.

5 modern garden ideas Black and white stripes patio

Modern ev bahçeleri için çağdaş yemek alanları oluşturabilmek için en önemli unsur doğru yer seçimidir.Keyifli bir yemek için renkli masalar,servisler ve masanızdan eksik etmemeniz gereken çiçekler…

sari saksi bahce duvari

Yapılması çok kolay olan bu renkli duvar için demircinize saksılarınızı yerleştireceğiniz şekilde bir saksı askılıpı yaptırabilirsiniz.İçine ister renkli ister tek renk saksı kullanbilir,istediğiniz bitkiyi dikerek duvarlarınıza renk katabilirsiniz.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Son düzenleyen Safi; 26 Mart 2016 17:03
Sen sadece aynasin...
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
26 Haziran 2012       Mesaj #8
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Bahçe Dekorasyonu
Yeni yeni bahçe düzenlemeleri yapılmaya başlansa büyük rağbet görmekte ve bahçe çözümlerinin artık çok orjinal ve modern çözümleri artık mevcut. Öncelikle bahçenizi düzenlemek için nasıl bir modelde bahçe istediğimizi bilmek gerekir. Bahçenin neresine ne koyacağınızı nasıl bir görünüme kavuşturacağınızı bulmanız gerekir. Bunun yanında bahçenize gidebilecek dekorasyon tarzlarını da bilmeniz gerekir.
Bahçenizi planlarken hamak, bitki örtülerinin yerlerini net olarak belirlemeniz ve buna göre planlamanız gerekir. Bir çok müşterimiz kısa bir süre sonra planlamayı değiştirmek istediği şeklinde dönüşler alıyoruz. Durum böyle olunca ilk olarak müşterilerimize bu şekilde tavsiyelerde bulunarak, istedikleri tasarımı belirlemelerini istiyoruz.
Bahçe düzenlemesinde genel olarak ahşap malzemeler kullanılır, bunun yanında metal malzemelerde şık bir tasarım olarak kullanılıyor. Genel ağırlık olarak ahşap kullanılmaktadır. Bunun yanında sert plastik parlatılmış bir şekilde malzeme olarak kullanılmaktır. Özellikle plastiğin ahşaptan daha esnek olması müşterilerimizi bu yöne çekme konusunda oldukça başarılı olmuştur.

Bahçelerinizde salıncak, sandalye, masa, ısı, ışık, ses sistemleri rahatlıkla kurabilir, kafanıza göre planlayarak bahçenizi eğlenceli bir hale getirebilirsiniz.

Son düzenleyen Safi; 8 Şubat 2018 04:42
Sen sadece aynasin...
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
28 Kasım 2013       Mesaj #9
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Bahçe Dekorasyonu
MsXLabs.org

Göz alıcı bir bahçe düzenlemek için kolları sıvadıysanız bahçenizde kullanabileceğiniz sayısız dekorasyon öğesi olduğunu bilmelisiniz. Çiçekler ve diğer bitkiler başta olmak üzere taşları, çeşmeleri, aydınlatma ürünlerini, bahçe mobilya ve aksesuarlarını kullanarak ortaya parmakla gösterilecek bir bahçe tasarımı koyabilirsiniz. Bahçenizin büyük ya da küçük olmasından çok nasıl bir planlama yaptığınız ve elinizdeki alanı nasıl değerlendirdiğiniz daha önemlidir.

Ad:  Bahce-duzenlemeleri.jpg
Gösterim: 17622
Boyut:  48.7 KB

Bahçeyi nasıl kullanacağınız aslında dekorasyonu planlarken önemli bir belirleyicidir. Bitkilerle uğraşmak istemiyorsanız ve sadece arada bir çıkıp hava alacaksanız, bitkilere daha az yer verip bunun yerine bahçeye bir çardak yaptırmak isteyebilirsiniz. Mangal yakmaktan hoşlanıyorsanız, bahçede mangal köşeniz olması önceliklidir. Bu nedenle bahçe dekorasyonuna girişmeden önce ‘bahçede neler yapmak istiyorum’ diye kendinize mutlaka sorun. Oturup sadece kitap okuyacağınız bir dinlenme köşesi size yetecekken bahçeye onlarca kişinin sığacağı bir oturma grubu yerleştirmeye çalışmayın.

Bitkiler:
Bahçe dediğimizde genel olarak işe bitkilerle başlanır. Bu noktada önemli olan bahçenizin uzun süre çiçekli ve renkli görünmesini sağlayabilmek olacaktır. Bunun için yapmanız gerekense, farklı zamanlarda açan çiçekli bitkileri bir araya getirmek olabilir. Böylelikle baharda açan çiçekler yazın dökülmeye başladığında, yazın açacak diğer bitkiler, bahçedeki çiçekli görünümün sürmesini sağlayacaktır. Ayrıca tüm yıl yaprak dökmeyen çalı tipi bitkilerle bahçenizin her mevsim yeşil kalması da mümkündür. Ayrıca bitkileri ekerken, ne kadar güneş istediklerine bağlı olarak bir düzenleme yapmak gerekir. Bahçenin gölgeli bölümlerine fazla güneş sevmeyen bitkiler ekilebilir. Tüm gün güneş alan bölümlere ise fazlasıyla güneş seven bitkileri yerleştirebilirsiniz.


Ad:  bahce-bitkileri.jpg
Gösterim: 1818
Boyut:  43.0 KB

Sulama: Bakımı kolay bahçe çiçekleri ekmiş olsanız bile, bitkiler mutlaka biraz su ve ilgi isteyecektir. Sulama için bahçede bir çeşme olması işinizi epey kolaylaştırır. Bahçenizi düzenlerken, sulama adımını ihmal etmeyin.

Çitler:
Bahçe sınırlarını belirlemek hem düzenleme işini kolaylaştırır hem de bahçenizi korur. Dilerseniz mahrumiyetinizi sağlamak için dilerseniz yabancı hayvanların girmesini engellemek için, bahçe çitleri kullanışlı olur. Ahşap, beton, metal, alüminyum gibi pek çok farklı bahçe çiti malzemesi vardır. Yeşil, beyaz, toprak rengi, kiremit rengi ve ahşap rengi en çok kullanılan çit renkleridir.
Bahçeyi çiçeklerle ve bitkilerle doğanın küçük bir parçası haline getirdikten sonra, elbette bir yürüme yolu ile, çiçeklerin arasında rahat hareket etmenizi sağlamanız gerekir. İsterseniz patika görünümlü bir taş yol düzenleyebilir ya da düz ve daha geniş bir alanın çevresine bitkileri ekebilirsiniz. Bu biraz da bahçeyi nasıl kullanacağınıza bağlıdır. Eğer bahçede yemekli toplantılar olacağını düşünüyorsanız, çiçeklerden fedakarlık edip masa ve sandalyeleriniz için yer ayırmanız gerekir.

Dinlenme Köşesi:
Eğer yemek masası için yeterince yeriniz yoksa, bahçenin keyfini çıkarmak için en azından bir dinlenme köşesi oluşturmak iyi olur. Bu bir sandalye ve masadan ibaret bir köşe olabilir ya da yalnızca bir oturma bankından faydalanabilirsiniz. Dinlenme bölümünü büyük saksılarla bahçenin kalanından ayırabilir, süsleyebilirsiniz.

Ad:  aydinlatma-urunleri.jpg
Gösterim: 2093
Boyut:  27.3 KB

Bahçede su: Doğadaki başlıca öğeleri bahçenize taşımanız, mekanı daha doğal ve böylece daha çekici hale getirir. Bahçeye su öğesini katmayı düşünebilirsiniz. Minik çeşmeler, fıskiyeler ya da ufak bir gölet gibi seçeneklerle suyu bahçeye taşımanız, sadece görüntüyü değil bahçedeki huzurun artmasını da sağlar. Büyük bahçelerde bir havuz için bile rahatlıkla yer açılabilir ama küçük bahçelerde daha pratik çözümlere ihtiyaç olur. Küçük fıskiye veya çeşme seçeneklerini inceleyebilirsiniz.

Aksesuarlar:
Bahçe aksesuarı olarak en çok bitkilerden, salıncaklardan ya da çeşmelerden söz edilir ama aslında bahçeye farklı bir hava katmak için pek çok aksesuar seçeneği vardır. Büyük küpler, hamaklar, bahçe fenerleri, çeşitli heykeller, süs havuzları, tahta köprüler, çakıl taşları ve basamaklar da bahçe dekorasyonunda işinize yarayacaktır.

Aydınlatma:
Akşam karanlık çöktükten sonra bahçenin kullanılmaz hale gelmesi yazık olur. Bu nedenle bahçede aydınlatma olması önemlidir. Ağaçlardan sarkan küçük lambalardan tutun, güneş ışığıyla çalışan LED ürünlere kadar pek çok bahçe aydınlatmas seçeneği vardır. Bahçenin büyüklüğüne göre direk tipi aydınlatma ürünlerinden ya da duvar apliklerinden faydalanabilirsiniz.
Aydınlatma ürünlerini yerleştirirken, rahat ve güvenli bir şekilde bahçede yürümenizi sağlayacak bir düzenleme yapmalısınız. Ayrıca dinlenme köşenizin de aydınlanması ve misafirlerinizle otururken rahat edebilmeniz gibi faktörler göz önünde tutulabilir. Tabii bu durum sadece önünüzü görmek için aydınlatma yapacaksınız demek değildir. Aydınlatma aynı zamanda atmosfer yaratmanın da başlıca yöntemlerinden biridir. Dekoratif bahçe aydınlatmaları ile, bahçenizi güzelleştirebilirsiniz.

 
 
 
 
 
Sen sadece aynasin...
dedemir85 - avatarı
dedemir85
Ziyaretçi
24 Nisan 2014       Mesaj #10
dedemir85 - avatarı
Ziyaretçi
İyi bir Bahçe tasarımıyapmak için izlenmesi gereken belli bir yol haritası vardır. Bu
yol haritasındaki aşamalar takip edilerek ve temel tasarım ilkeleri göz önüne
alınarak tasarımı yapılacak Bahçe, hem bulunduğu mekana inanılmaz bir
değer katacak hem de hizmet edeceği konut sakinlerinin ihtiyaçlarına cevap vererek
onlara bir nefes alma mekanı sunacaktır.

Konut alanlarında ev ile bahçe birbirlerini tamamlayan ve birbirlerine değer
kazandıran iki unsurdur. Bundan dolayı iyi bir peyzaj tasarımına sahip bir bahçe,
içinde bulunduğu eve de aynı şekilde değer katmaktadır. Aynı zamanda iyi
tasarlanmış bir bahçe, içerdiği akılcı fonksiyon çözümleri ile kent hayatının getirmiş
olduğu zor hayat koşullarından bunalmış olan konut sakinlerine bir kaçış mekanı
olarak hizmet verecektir.

Bitki seçimi yapılırken mutlaka bitkilerin iklim, toprak ve gölge/güneş isteklerine önem verilmelidir. Tasarımda bitkilere yer verilirken bitkilerin yetişkinlikteki hallerine göre bir yer seçimi yapılmalı, bitki büyüyene kadar geçen zamanda boş kalacak olan alanlar için ise geçici olarak çalı tarzı bitkilere yer verilmelidir. Bunların yanı sıra meyveleri veya yaprakları zehirli olan bitkilerden mümkün olduğunca uzak durulmalıdır.

Bitkilendirme yapılırken aynı zamanda bahçe içerisinde çeşitli gölge alanları oluşturulmalıdır. Özellikle çocuk oyun alanı, yürüme yolları, süs havuzu veya veranda gibi yapıların etrafında bu tarz gölge alanları oluşturulması yararlı olacaktır.

Bahçe tasarımında tasarıma öncelikle bahçe sınırlarından başlanır. Sınırlarda
gürültünün kesilmesi veya etraftaki istenmeyen bir görüntünün engellenmesi için
bitki perdeleri kullanılır. Bitki perdeleri için yüksek boya sahip, yoğun tekstürlü,
herdemyeşil türler tercih edilmelidir.

Bitki türleri seçiminde prensip olarak bahçe sınırlarında daha yüksek boylu bitkiler
seçilmekte, ancak eve doğru yaklaştıkça bitki boyları da aynı oranda azalmaktadır.
Sınır boyunca dikilecek olan bitkilerin dışarıdaki olumsuz etkileri perdeleme
fonksiyonlarının yanı sıra bahçe içerisinde bir fon oluşturma görevleri de
bulunmaktadır.

Genel olarak bahçenin orta kısmı, tasarımda çim alan olarak açık bırakılır.
Herdemyeşil veya yaprak döken ağaç ve çalı grupları sınırlarda dikilmiş olan yüksek
boylu bitki fonunun önünde gruplar halinde veya soliter olarak kullanılabilir. Bu
bitkilerin seçiminde yaprak dökme ve çiçeklenme dönemlerine, birbirleri ile renk
uyumlarına ayrıca dikkat etmek gerekmektedir. Tüm bahçenin yaprak döken bitkiler
ile tasarlanması, bahçenin kışın sönük bir görüntüye kavuşması demektir. Bu yüzden
bu açıdan bitkilerin birbirleri ile denge içerisinde tasarlanmasına özen
gösterilmelidir.

Bahçe düzenlemesi yapılırken temel estetik kurallarına mutlak uyulması gerekmektedir. Bu estetik kuralları; orantı, uyum, simetri, denge ve tarzdır. Tasarımda yer verilecek olan bitkisel veya yapısal tüm elemanların birbirleri ile orantılı olması önemlidir. Aynı şekilde bu elemanların her bakımdan birbirleri ile uyum içerisinde olması başarılı bir tasarımın temel taşlarından biridir. Bahçe içerisindeki elemanlar ile doluluk/boşluk oranlarının bir denge oluşturması, estetik olarak insanda hoş bir duygu yaratan simetriye yer verilmesi ve en önemlisi de bahçenin bir kişiliğinin olması tasarımda oldukça önemlidir.

38PQb5

Benzer Konular

31 Temmuz 2014 / nünü Moda
14 Mayıs 2017 / ThinkerBeLL Moda
7 Ocak 2015 / Efulim Moda
13 Ocak 2015 / ThinkerBeLL Moda
11 Ocak 2015 / Efulim Taslak Konular