Arama

WLM Hesap Kurtarma ve Güvenlik

Güncelleme: 15 Nisan 2010 Gösterim: 4.661 Cevap: 0
ahmed - avatarı
ahmed
Ziyaretçi
15 Nisan 2010       Mesaj #1
ahmed - avatarı
Ziyaretçi
Bilmek için önemli güvenlik bilgileri

Sponsorlu Bağlantılar
Günümüz toplumunda kimlik koruması en önemli mülahazalardan biridir. Her köşe başında e-posta adresinizi, web site adresinizi veya hatta daha da kişisel bilgilerinizi vermeniz istenmektedir. Javelin Strategy and Research Şubat 2007 Kimlik Sahtekârlığı Raporu'na göre, 2007 yılında 8,4 milyon insanın kimlikleri çalınmıştır. Araştırmaya göre bu, her bir mağduruna ortalama 5.720 Dolara mal olan büyük bir iştir.

Çevrimiçi hesaplarınızı ve kimliğinizi korumak için yapabileceklerinizin bir listesi aşağıda yer almaktadır:
Bir İnternet forumunda, sohbet odasında, web günlüğünde veya sosyal paylaşım ağında asla hiçbir kişisel bilginizi yayınlamayın.

Gizli Sorunuzu / Gizli Yanıtınızı https://account.live.com/ChangeSQSA.aspx, ve Alternatif E-posta Adresinizi güncelleyin https://account.live.com/ChangeAltEmail.aspx?

Bir sosyal paylaşım ağında yayınlamış olduğunuz bilgilerle bağlantılı bir Gizli Soru / Gizli Yanıt kullanmayın.

Güçlü Bir Parola Kullanın. Büyük ve küçük harflerin, rakamların ve boşluk veya #!@*&% gibi özel karakterlerin bileşiminden oluşan sağlam bir parola kullanın. LiveID parolanızı girdiğiniz sırada ne kadar güçlü olduğu size bildirecektir.
https://account.live.com/ChangePassword.aspx

Parolanızın gücünü şuradan da kontrol edebilirsiniz: Password checker

Parolanızı sık sık değiştirin veya daha da iyisi, parolanızı süresi 72 günde bir dolacak şekilde ayarlayın Bunu, parolanızı belirlediğiniz ekranda ayarlayabilirsinizhttps://account.live.com/ChangePassword.aspx.

Kullandığınız her bir hizmet için benzersiz bir parola kullanın. Live ID/Hotmail adresinizi diğer hizmetlerde veya sosyal paylaşım sitelerinde oturum açmak için kullanıyorsanız, her bir site için farklı bir parola kullanın.

Bilgilerinizin arasında güncel cep telefonu numaranıza yer verin. Live ID ve pek çok başka hizmet artık hesabınızın emniyet altına alınması ve bazen de geri alınması için cep telefonu numaranızı kullanmanıza olanak sağlamaktadır. Cep telefonu numaranızı başkalarının görebileceği yerlerde listelemeyin. https://account.live.com/ChangeMobilePin.aspx

Hesap bilgilerinizi değiştirin. Parolanızı değiştirmeniz yeterli değildir. Hesabınızdaki tüm bilgileri güncel tutun. https://account.live.com/summarypage.aspx

Mutlaka virüsten korunma yazılımı, kötücül yazılımlara karşı koruma ve bir güvenlik duvarı kullanın. Hepsinin güncellemelerinin düzenli olarak yapılmasını sağlayın.

Kimlik avı sahtekârlıklarının ve hileli e-postaların nasıl anlaşılabileceğini öğrenin. Bazı yararlı bilgiler için aşağıdaki siteleri ziyaret edin:
o Microsoft’tan: Recognizing Phishing Scams and Fraudulent / Hoax Email - Microsoft Security
o Amerikan Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'ndan: "Phishing" Fraud: How to Avoid Getting Fried by Phony Phishermen
o FBI İnternet Suçları Şikayet Merkezinin Tavsiyeleri: Internet Crime Complaint Center (IC3) | Prevention Tips

Ek Kaynaklar
· Microsoft Security at HomeAilenizin çevrimiçi deneyiminin güvenli ve eğlenceli kalmasının yolları:http://www.microsoft.com/protect/default.mspx
· Federal Ticaret KomisyonuEn güncel düzenleyici bilgiler, araştırmalar ve mevzuat:http://www.ftc.gov
· Snopes.comŞehir efsanelerinin foyasını ortaya çıkaran bir site:http://www.snopes.com
· Authentication and Online Trust AllianceKendilerini Internet güven ekosistemine adamış e-posta göndericileri, sağlayıcıları ve destek liderlerinin konsorsiyumu:http://www.aotalliance.org
Messaging Anti-Abuse Working GroupBir taraftan meşru mesajların teslim edilebilirliğini temin ederken, kullanıcı güven ve itimadını zenginleştirmek amacıyla elektronik mesajları çevrimiçi sömürü ve istismardan korumaya odaklanmış global teşkilat:http://www.maawg.org/home/

Benzer Konular

3 Şubat 2013 / BrookLyn Sosyal Ağlar
24 Eylül 2012 / Misafir Bilgisayar
11 Eylül 2012 / NeutralizeR Arşive Kaldırılan Konular