Arama

Windows Live Messenger 2011 Zorunlu Güncelleştirme ve Çözümler

Güncelleme: 25 Temmuz 2012 Gösterim: 18.031 Cevap: 4
DreaMTurK - avatarı
DreaMTurK
Ziyaretçi
12 Şubat 2011       Mesaj #1
DreaMTurK - avatarı
Ziyaretçi
Windows_Live_Messenger_14.0.8089.726 Kullanıyorum Fakat Bu yeni Zorunlu Güncelleme uyarısı var WLM 2011 i zorla yükletmek istiyorlar neyse Uyumluluğu Windows 2000 yaptık (Windows 7 Ultimate Kullanıyorum) Bu Kez Plus yüklü lakin Windows u düşürünce kabullenemedi heralde calısmıyor pasif Msn Happy Yardım bekliyorum Bu konuda Derken Çözümü Araştırdım ve buldum Hemen Alıntıyı Ekleyeyim.

Sponsorlu Bağlantılar
Bir süre önce
MSN Messenger’da linklere neler oluyor? başlıklı yazımda Windows Live Messenger 2011 sürümünün dışında yapılan yazılı görüşmelerde linklere tıklanamadığını ancak bu durumun kullanıcıları kendi istekleriyle ama zoraki olarak Windows Live Messenger’ın son sürümünü yüklemeye iten bir Microsoft stratejisi ve ürün pazarlaması da olabileceğini belirtmiştim. Yine yazımda belirttiğim ve şahsi olarak beklediğim üzere eski sürümlerde linklere tıklanamama durumu ortadan kalkmasından hemen sonra dün Windows Live Messenger’ın 2009 sürümünü kullanan kullanıcılar bir uyarıyla karşılaştılar ve oturum açabilmeleri için 2011 sürümünü yüklemeleri gerektiğini gördüler. Ben ve benim gibi daha eski sürüm kullanan, WLM 2011′i yüklemek istemeyen messenger kullanıcıları için bu durumu nasıl ortadan kaldırabileceklerini açıklıyorum.
msnsmgr exe uyumluluk 287x300
Öncelikle eski sürüm kullanarak oturum açmanızın yani o zorunlu güncelleme uyarısının ortadan kalkmasını istiyorsanız bunun iki yolu var. İlk olarak anlatacağım yöntem bir hayli kolay ve herkesin yapabileceği şekilde. Bilgisayarımızda hemen Windows Live Messenger’ın kurulu olduğu dizine (C:\Program Files\Windows Live\Messenger) gidip msnmsgr.exe dosyasına sağ tıklayarak Uyumluluk sekmesinden “Bu programın çalıştırılacağı uyumluluk modu” seçeneğini işaretleyip seçeneklerden Windows 2000‘i seçip onayladıktan sonra MSN Messenger’ımızı açıyoruz ve oturumumuzu açıyoruz. Ancak bu durumun oluşturduğu bir dezavantaj var. Eğer siz de MSN Plus gibi yazılımlar kullanıyorsanız bu uyumluluk modu ile zorunlu güncelleme olayını aşınca MSN Plus aktif olmuyor. Bu nedenle ikinci bir çözüm yolunu da anlatacağım. Bu anlatacağım yöntemle uyumluluk modunu kullanmadan zorunlu güncelleme olayını kaldırabiliyor ve MSN Plus’ı da aktif olarak kullanabiliyoruz. Yapacağımız işlem eski sürümü yeni sürüm gibi göstermek olacak.
Peki bunu nasıl yapacağız? Eski ve ufak bir program yardımıyla. Şimdi buraya tıklayarak Rescue Hacker’ı indirin. İndirdiğiniz zip uzantılı dosyayı bir dizine çıkartın ve ResHacker’ı çalıştırın. Programı çalıştırdıktan sonra File menüsünden Open diyerek yine Windows Live Messenger’ın kurulu olduğu dizine (C:\Program Files\Windows Live\Messenger) gidin ve ordan msnmsgr.exe dosyasını açın. Sol taraftaki menüden Version Info > 1 > 1033‘ü seçiyoruz sağ taraftaki pencerede “ProductVersion” değerini değiştiriyoruz. Aşağıdaki ekran görüntüsünde de görebileceğiniz gibi o kısma yeni version numarasını yazıyoruz. (VALUE “ProductVersion”, “115.4.3502.0922
)
İsterseniz hemen bir üstteki “FileVersion” değerini de aynı şekilde (115.4.3502.0922) değiştirebilirsiniz. Bunları değiştirdikten sonra Compile Script‘e tıklayıp File menüsünden Save ile dosyamızı kaydediyoruz. Sonrasında Windows Live Messenger’ı çalıştırdığımızda yine herhangi bir güncelleme uyarısı çıkmadan ve MSN Plus gibi yardımcı yazılımları da aktif olarak kullanarak oturum açabiliyoruz.

msnmsgr reshack

Şimdilik anlatabileceklerim bu kadar, eski sürümleri seven herkese selamlar icon smile


Bu arada Makaleyi Yazan Egemen Şehitli Arkadaşımıza Teşekkür ederiz

akademikgirl - avatarı
akademikgirl
Ziyaretçi
12 Şubat 2011       Mesaj #2
akademikgirl - avatarı
Ziyaretçi
arkadalar bende de aynı sorun var. lütfen yardımcı olurmusunuz? açıkçası teknik konuları pek bilmiyorum. msn 8.1 yüklemiştim bu seferde son sürümü yükleyin diyor ve msn açılmıyor. lütfen yardım eder misiniz? bahsedilen zipi indirdim. sonraki aşamaları yapmam mümkün değilMsn Sad
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
9 Nisan 2012       Mesaj #3
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
arkadaşlar windowslive temel parçaları ve bütün msn dosyalrı sildim bilgasayardan ve windows temel parçaları tekrar yükledim..msnde sürekli düşmeler yaşıyrdum..bu silme ve tekrar yükleme işlemlerinden sonra msn açılmaya ve düşmemeye başladı ama web camı algılamayr ve web cam kullanmk istediğimde messenger şuanda kullanılmıyor diyor msnde şu hata kodu çıkıyor Messenger şu anda kullanılamıyor. Lütfen daha sonra yeniden deneyin. (0x8ac70013)
..şuan msnmsgr 2000 de çalşyr ne yapmalıyım..bi yardımcı olursanız çok mutlu olucam
sisku - avatarı
sisku
Ziyaretçi
25 Haziran 2012       Mesaj #4
sisku - avatarı
Ziyaretçi
arkadaşlar verdiğiniz programlar çalışmıyor lütfen kontrol edermisiniz ben 2009 sürümünü kullanmayı daha çok istiyorum ve bu konu hakkında da çalışma yaparsanız sevinirim wlm 2011 kullanmayı pek sevemedim anlattıklarınızı bir bir yaptım ama sonuç hüsran...Msn Sad
Medytr - avatarı
Medytr
Ziyaretçi
25 Temmuz 2012       Mesaj #5
Medytr - avatarı
Ziyaretçi
Windows live messenger 2009 kullanıyordum zorunlu güncelleştirmelerden sonra sistem geri yükleme yaptım.Şimdi hiç bir live messenger sürümü yüklenmiyor yüklense bile sadece call yükleniyor üstelik silinmiyor var gözüküyor hata kodu olarak yüklenmiyor diyip sonu 3 ve ya 01 olan kodlardan çıkıyor.Naptıysam silemedim ve ya düzeltemedim.Lütfen yardımcı olunuz.

Benzer Konular

13 Temmuz 2012 / NeutralizeR Sosyal Ağlar
24 Haziran 2012 / NeutralizeR Sosyal Ağlar