WLM 2009 Kişi Listesi Sorunu Üye Ol (Üye olduğunuzda tüm reklamlar gizlenecektir) Soru/Cevap
Geri Dön   MsXLabs MK > :: LEGEND Forumları :: > MSN Messenger Türkiye Forumları > MSN Teknik Destek/Bilgiler
Facebook Hesabınızla Bağlanın (Connect with Facebook)
Cevap Yeni Konu Aç
Eski 24-12-2008   #1 (mesaj-linki)
NeutralizeR - avatarı
WLM 2009 Kişi Listesi Sorunu

Konu, WLM 2009'da yaşanan kişi listesi sorunu için sorulan soruya alıntı yapılarak yeniden düzenlenmiştir.

NeutralizeR adlı kullanıcıdan alıntı
Kişileri farklı biçimde sıralamayı denediniz mi? WLM > Araçlar > Seçenekler > Düzen bölümünde farklı seçenekleri işaretlemeyi düzenleme ölçütünü değiştirmeyi deneyin. Hesabınızı etkileyen, hesap bilgilerinizi saklayan Messenger sunucusundan kaynaklanan bir problem de olabilir. Ayrıca WLM 2009 RC henüz final sürüm değil. Final sürüm çıktığında yeniden deneyebilirsiniz.
Bu sorunla ilgili çözüm aşağıdaki konuda yer alıyor:

WLM 2009 - Kişi Listenizdeki Kişiler Eksik

Son Düzenleyen ThinkerBeLL; 27-07-2009 @ 18:38. Sebep: Düzenlenmiştir.
  Bu Mesajı Yetkililere Rapor Et Bu mesaja hızlı cevap gönder
Eski 27-07-2009   #2 (mesaj-linki)
Cvp: WLM 2009 Kişi Listesi Sorunu

Bir çok kişinin bu sorunla başının dertte orduğunu gördüm ve bu bilgiyi sizinle paylaşmam gerektiğini düşündüm.

Geçen günlerde bilgisayarıma formatta attım ve WLM 9.0 kurdum. Tahmin edersiniz ki kişi listem ortalarda yoktu. Daha önceki format attığım sistemlerde de bu sorunla karşılaşıyordum.

Sorunun çözümünün Windows Güncellemelerinden olduğunu düşünüyorum. Bütün güncellemelerin yüklendiğinden emin olun.

Özellikle,
Microsoft XML Core Services 4.0 Service Pack 2 Güvenlik Güncelleştirmesi (KB954430)
adlı güncellemenin sisitemde olmamasından dolayı kişi listesinin görünmediğini düşünüyorum.

İlgili güncellemeyi indirmek için tıklayın.

İşallah işinize yarar.
Eski 20-08-2009   #3 (mesaj-linki)
Msn ne yapıyor böyle :D

Beni birisi kişi listesine eklediğinde bana gelmiyor..
Birisini kişi listeme eklediğimde ona gitmiyor..
Ben çevrimdışıyken birisi ileti yazdığında bana gelmiyor..
Yeni bir hesapla girip yapınca kişi listebiz bulunamadı diyor

Yardımlarınızı bekliyorum.Şimdiden teşekkürler
Eski 16-09-2009   #4 (mesaj-linki)

aynı sorun bendede varr eklenmiyo birisi listeme
Eski 16-09-2009   #5 (mesaj-linki)
NeutralizeR - avatarı

Yeni sürüme güncelledikten sonra kişi listenizin de güncellenmesi ve PC'nizde bazı dosyalar oluşturması kişi listenizin boyutuna göre biraz zaman alabilir. Birkaç kez oturumunuzu kapatıp yeniden açın ve bir süre Messenger'ı bu sorunlar devam ederken kullanın.
Eski 17-09-2009   #6 (mesaj-linki)

gecen gece 8.1 versiyonumdan giriyordum msn e fakat aynı gece açamadım yükseltme sebebiyle 9 a çıkarttım listem bomboş kaldırdım v.s. 8.5 denedim kullanamazsınız dio bu sefer eski sürüm die 9 a mecbur kılıyor ama 9 dada listem bomboş.Belirtilen sp eklentisinide kurdum denemediğim şey kalmadı.Hatta makinama format atacaktım hazı böle bir problem varken hem format atayım hemde baştan yapılandırayım dedim yine aynı yine aynı
Eski 17-09-2009   #7 (mesaj-linki)
Misafir

8.1 çalıştırmak için masa üstündeki ikonu sag tıklayın özellikler uyumluluk windows 95 yazan yeri 98 yada 2000 e getirin uygula tamam sonra masa üstündeki ikonu tıklayınca tekrar yükleme yapıyo ve 8.1 çalışıyor bilginize
Eski 20-09-2009   #8 (mesaj-linki)

Bilindiği üzere msn messenger 9 sürümü geçtiğimiz seneden itibaren duyurulmuştu. Fakat bu sürümde bazı sorunlar kullanıcıların başını sık sık ağrıtmaya başladı. Bunların arasında en büyük ve önemli sorun olarak kişi listesi gözükmemesi gösterilebilir.

Kişi listesi sorunu birçok probleme bağlanabiliyor. Ben en çok gözden kaçana değineceğim.
Kişi listesi gözükmemesi sorunu çoğunlukla usb modemle internete bağlanan kişilerde gözüküyor.
Eğer böyle bir sorununuz olduysa ve usb modem kullanıyorsanız kesinlikle format ve messengerı silmek gibi yöntemlerle uğraşmayın.

Tek yapmanız gereken;
Ethernet modem ile bağlanan bir arkadaşınıza kasayı götürün ve bilgisayarı orada açın ve messengerınızı bir kere orada açın.
Kişi listeniz gözükecektir. Daha sonra evinize geldiginizde de msninizi açabileceksiniz.

Yukardakileri daha önce anlatmıştım fakat farkettim ki yeni kişi eklenmiyor.
Şimdi hem usb hem ethernet modem kullanıcılarının faydalanabilceği gerçek çözümü sunuyorum. Kesinlikle işe yarıyor.
Msn 9 yüklendiğine göre ilk başta onu silmemez gerekecek. Tabi bu o kadar kolay değil. Önce http://www.revouninstaller.com/download/revosetup.exe
adresinden revo program silicisini indirip kuralım. Bu programı çalıştırdığımızda karşımıza bilgisayarımızdaki tüm programlar çıkıcak. Buradan windows live ile başlayanı seçelim ve yukardan kaldır butonuna tıklayalım. Daha sonra ileri diyince karşımıza msn live’in kendi unistallı çıkıcak otomatik olarak bunu iptal edelim. Daha sonra revo programında ileri tuşuna basalım. Bulduğu program kalıntılarını tümünü seç diyip silelim. Bunu 2-3 defa yapıyoruz. Daha sonra karşımıza gelen ’son’ a tıklayıp programı kapatalım. Bu şekilde bilgisayarımızı msn 9 ‘dan temizlemiş olduk.
Şimdi ise yeni msni kurmaya geldi. http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?displaylang=en&FamilyID=7a1aae73-48cc-4f7a-b445-0487bd5e84ef bu linke tıklayıp karşımıza gelen sayfada download butonuna tıklayınız ve bilgisayarımıza gelen msn yükleyicisini çalıştırınız. Burada seçenekler gelecek sadece msn messengerı seçebilirsiniz. 15 mb olarak gözüküyor. Burada yüklemeyi başlatınız. (Burada Son butonuna basmayınız) Yeni msn yüklemesi bilgisayarınıza kurulacaktır. Kurulduktan sonra yeni msninizi çalıştırdığınızda msn 9 güncellemesi yapmanıza gerek kalmıcaktır.

"Alıntıdır"
"Ben denemedim ama denemede fayda var diye düşünüyorum.."
"Umarım işinize yarar"
Eski 26-09-2009   #9 (mesaj-linki)
MertCn - avatarı

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı Mesajı Görüntüle
8.1 çalıştırmak için masa üstündeki ikonu sag tıklayın özellikler uyumluluk windows 95 yazan yeri 98 yada 2000 e getirin uygula tamam sonra masa üstündeki ikonu tıklayınca tekrar yükleme yapıyo ve 8.1 çalışıyor bilginize
b seferde msn çok ağar çalışıyor ve donuyor
Eski 26-09-2009   #10 (mesaj-linki)
MertCn - avatarı

savas5454 adlı kullanıcıdan alıntı Mesajı Görüntüle
Bilindiği üzere msn messenger 9 sürümü geçtiğimiz seneden itibaren duyurulmuştu. Fakat bu sürümde bazı sorunlar kullanıcıların başını sık sık ağrıtmaya başladı. Bunların arasında en büyük ve önemli sorun olarak kişi listesi gözükmemesi gösterilebilir.

Kişi listesi sorunu birçok probleme bağlanabiliyor. Ben en çok gözden kaçana değineceğim.
Kişi listesi gözükmemesi sorunu çoğunlukla usb modemle internete bağlanan kişilerde gözüküyor.
Eğer böyle bir sorununuz olduysa ve usb modem kullanıyorsanız kesinlikle format ve messengerı silmek gibi yöntemlerle uğraşmayın.

Tek yapmanız gereken;
Ethernet modem ile bağlanan bir arkadaşınıza kasayı götürün ve bilgisayarı orada açın ve messengerınızı bir kere orada açın.
Kişi listeniz gözükecektir. Daha sonra evinize geldiginizde de msninizi açabileceksiniz.

Yukardakileri daha önce anlatmıştım fakat farkettim ki yeni kişi eklenmiyor.
Şimdi hem usb hem ethernet modem kullanıcılarının faydalanabilceği gerçek çözümü sunuyorum. Kesinlikle işe yarıyor.
Msn 9 yüklendiğine göre ilk başta onu silmemez gerekecek. Tabi bu o kadar kolay değil. Önce http://www.revouninstaller.com/download/revosetup.exe
adresinden revo program silicisini indirip kuralım. Bu programı çalıştırdığımızda karşımıza bilgisayarımızdaki tüm programlar çıkıcak. Buradan windows live ile başlayanı seçelim ve yukardan kaldır butonuna tıklayalım. Daha sonra ileri diyince karşımıza msn live’in kendi unistallı çıkıcak otomatik olarak bunu iptal edelim. Daha sonra revo programında ileri tuşuna basalım. Bulduğu program kalıntılarını tümünü seç diyip silelim. Bunu 2-3 defa yapıyoruz. Daha sonra karşımıza gelen ’son’ a tıklayıp programı kapatalım. Bu şekilde bilgisayarımızı msn 9 ‘dan temizlemiş olduk.
Şimdi ise yeni msni kurmaya geldi. http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?displaylang=en&FamilyID=7a1aae73-48cc-4f7a-b445-0487bd5e84ef bu linke tıklayıp karşımıza gelen sayfada download butonuna tıklayınız ve bilgisayarımıza gelen msn yükleyicisini çalıştırınız. Burada seçenekler gelecek sadece msn messengerı seçebilirsiniz. 15 mb olarak gözüküyor. Burada yüklemeyi başlatınız. (Burada Son butonuna basmayınız) Yeni msn yüklemesi bilgisayarınıza kurulacaktır. Kurulduktan sonra yeni msninizi çalıştırdığınızda msn 9 güncellemesi yapmanıza gerek kalmıcaktır.

"Alıntıdır"
"Ben denemedim ama denemede fayda var diye düşünüyorum.."
"Umarım işinize yarar"
arkadaşım paylaştığın yeni sürüm güzel çalışıyor ama ingilizce..
bunun tr ek paketini yollarmısın..
Cevap Yeni Konu Aç

Etiketler
2009, kişi, listesi, sorunu, wlm
msn 9 kisi eklenmiyor, msn de kisi listem gorunmuyor, msn de kisi listem gozukmuyor, msn kisi listem gorunmuyor, msn kisi listesi sorunu,
Hızlı Cevap
Resim Doğrulama
WLM 2009 Kişi Listesi Sorunu Konusuna Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
MSN'de Kişi Listesi Ekleme Sorunu EfthaLia MSN Teknik Destek/Bilgiler 65 2 Gün Önce 00:45
Messenger Düşme Sorunu ve Çözümü - Kişi Listesi Problemleri hellboy726 MSN Teknik Destek/Bilgiler 5 4 Hafta Önce 00:26
WLM 2009 - Kişi Listesini Sadeleştirme NeutralizeR MSN Teknik Destek/Bilgiler 3 17-09-2009 21:29
Msn live kişi listesi sorunu akin1 Arşive Kaldırılan Konular 2 16-08-2008 20:06
MSN Plus Kişi Listesi esert100 Arşive Kaldırılan Konular 1 05-08-2008 13:11