WLM 2009 Webcam Sorunları Üye Ol (Üye olduğunuzda tüm reklamlar gizlenecektir) Soru/Cevap
Geri Dön   MsXLabs MK > :: LEGEND Forumları :: > MSN Messenger Türkiye Forumları > MSN Teknik Destek/Bilgiler
Facebook Hesabınızla Bağlanın (Connect with Facebook)
Cevap Yeni Konu Aç
Eski 25-02-2009   #21 (mesaj-linki)
-AVALANCHE- - avatarı
Cvp: WLM 2009 Webcam Sorunu

ses ve görüntü kurulumunu onlarca kez yaptım belki de Zaten orda ki görüntü güzel. Sorun konuşma penceresinde ki görüntüm. Resmen yüzüm uzun görünüyor Kameramın da kendi driverı yüklü.
  Bu Mesajı Yetkililere Rapor Et Bu mesaja hızlı cevap gönder
Eski 25-02-2009   #22 (mesaj-linki)
virtuecat - avatarı
Windows Live Messenger 2009 Web Camera In Use 0×8AC70202 Error Caused by SiteAdvisor

After I finished solving the Show My Webcam problem on Windows Live Messenger 2009 yesterday, I wanted to do a topic on McAfee SiteAdvisor. So I downloaded the latest McAfee SiteAdvisor, installed it and bam, my webcam stopped working again. This time I got the message “We couldn’t start your camera device. Please check that your camera is not currently in use by another program, and then try again.” when I tried to show my webcam. I ** very sure that my webcam is not being used by any other software. Then when being invited to start sending webcam, I got the error “Messenger is not available right now. Please try again later. (0×8ac70202) or (0×8AC70013) after accepting the invitation.

I didn’t spend too much time solving this problem because I immediately knew that it is surely caused by McAfee SiteAdvisor since the problem started after I installed SiteAdvisor. If you have both McAfee SiteAdvisor and Windows Live Messenger 2009 installed, please take the following actions until a patch is out from McAfee because there are some incompatibility problems.

The workaround is pretty simple. All you need to do is to disable McAfee SiteAdvisor from monitoring msnmgr.exe but there is no option to do that. You’ll have to manually go to C:\Program Files\McAfee\SiteAdvisor\ and look for the file sasets.ini. Open the sasets.ini with notepad or your favorite text editor, locate the section titled [msnmsgr.exe] and change the value to 0 (1 means enable and 0 means disable). Refer to the image below for a clearer explanation.

Save the file and close it. You can either restart your computer for changes to take effect OR simply terminate and reopen Windows Live Messenger 2009. Yeah it’s frustrating that Windows Live Messenger 2009 has so many bugs and incompatibilities but no worries, I’ll slowly help you all to look for solutions and workarounds to make it work rather than downgrading back to MSN 8.5. According to Wikipedia, Windows Live Messenger is no longer beta and the latest version is Build 14.0.8064.206 released on 12 February 2009. You can head on to Messenger - Windows Live to download the latest Live installer (wlsetup-custom.exe) which can automatically update your Messenger if it detected there’s an update.

diye bir yazı buldum trans programı ile aşagıda tercumesı bulunmakta

Sonra Windows Live Messenger 2009 dün üzerindeki Göster Webcam problem çözme bitmiş, ben McAfee SiteAdvisor bir konu yapmak istedim. Ben, en son McAfee SiteAdvisor indirilen ve Bam yüklediyseniz, web kamerasından tekrar çalışmayı durdurdu. Ben bizim için kamera cihazı başlatmak couldn't mesaj "var bu kez. Lütfen fotoğraf makinesi şu anda kullanılan başka bir program tarafından, ve daha sonra yeniden deneyin. "Ben web kamerasından göstermeye çalıştım. Ben bu konuda çok web kamerasından başka bir yazılım tarafından kullanılıyor değil eminim. Sonra web kamerası göndermeye başlayabilirsiniz davet olmak, ben hata "Messenger var mevcut değil şu anda. Lütfen daha sonra tekrar deneyin. (0 × 8ac70202) veya (0 × 8AC70013) daveti kabul sonra.

Çünkü hemen bunun kesinlikle McAfee SiteAdvisor nedeniyle biliyordum sonra SiteAdvisor'ın yüklü beri sorunu başladı bu sorunu çözmek çok fazla zaman harcamak vermedi. Kadar bir yama çıkışı McAfee kimden çünkü bazı uyumsuzluk sorunları vardır Eğer her iki McAfee SiteAdvisor ve Windows Live Messenger 2009, aşağıdaki eylemleri lütfen yüklediniz.

Bu çözümü oldukça basittir. Tüm yapmanız gereken McAfee SiteAdvisor, devre dışı bırakmak için msnmgr.exe izleme gelen ancak hiçbir seçenek yapmak da. El C gitmek gerekir: \ Program Files \ McAfee \ SiteAdvisor \ ve dosya sasets.ini arayın. , Başlıklı bölümü [msnmsgr.exe] bulun ve 0 demektir ve 0 anlamına gelir devre dışı) etkinleştirmek değeri (1 değiştirmek not defteri veya en sevdiğiniz metin editörü ile sasets.ini açın. Aşağıdaki resim daha net bir açıklama için bakınız.

Dosyayı kaydedin ve kapatın. Ya değişikliklerin sadece sonlandırmak ve Windows Live Messenger 2009 tekrar VEYA etkili olması için bilgisayarınızı yeniden başlatabilirsiniz. Evet o sinir bozucu's, Windows Live Messenger 2009 sahip çok hata ve uyumsuzlukları ama merak etmeyin, ben yavaş yavaş tüm çözüm ve çözüm aramak için çok çalışmak MSN 8,5 geri downgrading yapmak için size yardımcı olacaktır. Vikipedi göre, Windows Live Messenger artık ve en son sürümü Beta olduğu Yapı 14.0.8064.206 yayımlanan 12 Şubat 2009. Eğer bir güncelleştirme's tespit Sen Messenger - Windows Live son canlı yükleyici (wlsetup-custom.exe) ile otomatik olarak Messenger güncelleyebilirsiniz indirmek için baş edebilirsiniz.

Son Düzenleyen ahmetgns; 01-03-2009 @ 00:08. Sebep: Tekrarlanan paragraflar silindi.
Eski 25-02-2009   #23 (mesaj-linki)
NeutralizeR - avatarı

-AVALANCHE- adlı kullanıcıdan alıntı Mesajı Görüntüle
ses ve görüntü kurulumunu onlarca kez yaptım belki de Zaten orda ki görüntü güzel. Sorun konuşma penceresinde ki görüntüm. Resmen yüzüm uzun görünüyor Kameramın da kendi driverı yüklü.
Yüzünüzü uzun gösteren web kameranızın markası ve modeli nedir?
Eski 25-02-2009   #24 (mesaj-linki)
-AVALANCHE- - avatarı

Kameram Sony MiniDV Handycam. DCR-PC109E

Kaç yıldır kullanıyorum webcam olarak... ilk defa bu WLM son sürümüyle oldu böyle bir sorun.
Eski 25-02-2009   #25 (mesaj-linki)
NeutralizeR - avatarı

-AVALANCHE- adlı kullanıcıdan alıntı Mesajı Görüntüle
Kameram Sony MiniDV Handycam. DCR-PC109E

Kaç yıldır kullanıyorum webcam olarak... ilk defa bu WLM son sürümüyle oldu böyle bir sorun.
Kameranızın USB kablosunu PC'nizden çıkarın. İşletim sisteminize uygun olan sürücüsünü indirip kurun:

Windows Vista için (32 bit):
DCR-PC109E | Sony Europe Customer Support Portal

Windows XP için:
DCR-PC109E | Sony Europe Customer Support Portal

Kameranızı PC'nizdeki farklı bir USB girişine bağlayın. Sorun devam ederse başka bir PC'de de aynı problemin olup olmadığından emin olmak için o PC'ye bağlayarak deneme yapabilirsiniz.
Eski 25-02-2009   #26 (mesaj-linki)
-AVALANCHE- - avatarı

Pekala.. Deneyip, dönücem
Eski 25-02-2009   #27 (mesaj-linki)
-AVALANCHE- - avatarı

Neutralizer.. Dün verdiğin linkten driverı indirip, dediğin gibi yükledim. Maalesef bi değişiklik yok. Fakat bugün farkettim, görüntülü aramayı, üstte ki "GÖRÜNTÜ" butonundan yaptığımda, bu sorun oluşuyor. Avatarımın yanında ki minik kamera simgesinden "Web kameramı göster"den yapınca sorun olmuyor. Gerçi bu şekilde sorunum çözülmüş gibi görünüyor. Ama taktım yani, 40 yıldır kullandığım şey niye şimdi böyle oldu diye.. WLM'ın yeni versiyonuyla alakalı olmasından başka bişey gelmiyor aklıma. Ya da yeni versiyonun benim kameramla olan uyumsuzluğudur.. Bilemiyorum. Zaten o minik kamera simgesini kullanınca da, karşı tarafta önce daha kareye yakın bi pencere açılıyor, görüntü gelince sonradan dikdörtgen oluyor ve görüntü düzeliyor. Neyse... Ben buralara uğrarım yine. Tamemen bi çözüm bulunursa belki diye.. Herşey için teşekkürler
Eski 04-03-2009   #28 (mesaj-linki)
ahmetgns - avatarı

-AVALANCHE- ile aynı sorunu yaşıyorum. Daha doğrusu o dedikten sonra dikkat edince benim görüntümün de uzamış olduğunu fark ettim. Ben de Sony DCR-HC40 Handycam'i webcam olarak kullanıyordum. Biraz inceledim neymiş bu sorun diye ve bazı şeyler tespit ettim ama maalesef herhangi bir çözüm bulamadım.

Bildiğim ve kullandığım bütün kameralar hep 320*240 çözünürlükte görüntü veriyor. Yani en-boy oranı hep 4:3. Microsoft Lifecam web kameram da var. O da aynı şekilde. Eskiden Messenger'daki kamera görüntüleri de hep 4:3 oranına sadık kalırdı. Ses ve Görüntü Kurulum sihirbazındaki görüntü de o oranda, o yüzden oradaki görüntü hala normal çıkıyor. Ancak bu son Messenger 2009'da görüntülü arama yapıldığında görüntü penceresinin en boy oranı nedense 11:9 olarak ayarlanmış, yani genişlik 12'den 11'e düşürülmüş. O yüzden biraz karemsi bir pencere oluyor. Ve mesela Microsoft Lifecam kameramla görüntülü arama yaptığımda kameranın gerçekte gördüğü görüntünün sağ ve sol yanlarından 12'de yarımşar kısımlar kesilerek pencereye yerleştiriliyor. Ancak Sony kameranın farklılığından sanırım, bu kesim yapılamıyor ve dolayısıyla 12:9'luk görüntü 11:9'luk karenin içine sığdırılmaya çalışılıyor ve bu yüzden görüntü yukarı aşağı doğru uzatılıyor (yahut sağdan ve soldan sıkıştırılıyor). Benim anladığım durum bundan ibaret. Neden böyle bir standart dışılığı tercih etti Microsoft, onu çözemedim.

Bir de AVALANCHE Messenger'ı güncelledikten sonra sorunun düzeldiğini ancak sonra yeniden bozulduğunu yazmıştı. Onun da neyden kaynaklandığını tespit ettim. Aslında güncelleme ile sorun düzelmemişti. Sadece AVALANCHE, güncelledikten sonra görüntülü aramayı Messenger 2009 kullanmayan biriyle yapmıştı. Çünkü bu 11:9'luk görüntüler sadece iki taraf da Messenger 2009 kullanırsa (ve görüntülü arama yaparsa) ortaya çıkıyor.

Sony kamera sürücümü güncellemedim çünkü düzelteceğini zannetmedim. Zaten çok da görüntülü arama yapan biri değilim doğrusu. Ama Sony Handycam lafı geçince konu dikkatimi çekmişti.
Eski 04-03-2009   #29 (mesaj-linki)
Cvp: wlm 2009 da kamera sorunu

mciveng adlı kullanıcıdan alıntı Mesajı Görüntüle
merhaba arkadaslar
wlm 2009 u yukledim mikrofonsuz kamera goruntusunu actigimda kusursuz calisiyor.
mikrofonlu video goruntusu actigimda karsi taraftaki beni goruyo bende karsi tarafi goruyorum ama kendimi goremiyorum. bu konuda yardimci olursaniz sevinirim.
simdiden cok tesekkurler
bu sorun bendede var ama karşı taraf beni göremiyor tek farkı bu
Eski 08-03-2009   #30 (mesaj-linki)

merhaba arkadaslar ben msn 2009 en son sürüm kullanıyorum konuşma penceresinde uygulamayı başlatınca benbeyaz oluyor karşı tarafta acinca ole oluyor karsı tarafa %1 ve %2 diye falan diye bişe diyomus ses ve görüntü ayarlarında tıklayıncada hata veriyorlüt fütfebn yardım edin
Cevap Yeni Konu Aç

Etiketler
2009, sorunları, webcam, wlm
messenger kendimi goremiyorum, web kameramda kendimi goremiyorum,
Hızlı Cevap
Resim Doğrulama
WLM 2009 Webcam Sorunları Konusuna Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Webcam Sorunları EnCoY MSN Teknik Destek/Bilgiler 130 3 Saat Önce 02:41
Mobiola WebCam v1.04.S60 - Cep Telefonunuzu WebCam Yapın GSliyek Cep Telefonları (Mobil Dünya) 7 12-04-2008 13:42
Webcam ve Kız Arkadaşı Morrigan Karışık Flash'lar/Video'lar 11 22-12-2007 16:30
Webcam xxxDanieLxxx Flash Oyunlar 0 19-07-2007 13:51
WebCam Blue Blood Bilgisayar Bileşenleri (Hardware) 0 21-02-2007 23:51