WLM 2009 - Windows Live Messenger'da Mailleri Görüntüleme Sorunu Üye Ol (Üye olduğunuzda tüm reklamlar gizlenecektir) Soru/Cevap
Geri Dön   MsXLabs MK > :: LEGEND Forumları :: > MSN Messenger Türkiye Forumları > MSN Teknik Destek/Bilgiler
Facebook Hesabınızla Bağlanın (Connect with Facebook)
Cevap Yeni Konu Aç
Eski 26-01-2009   #1 (mesaj-linki)
WLM 2009 - Windows Live Messenger'da Mailleri Görüntüleme Sorunu

Mrb arkadaşlar WLM'de maillerimi görüntülemek istediğimde yabancı bir hotmail sayfasına yönlendiriyor ve benden önce kim o sayfaya giriş yaptıysa o mail adresini hatırlıyor. Yani kendisi giriş yapmayıp benden bilgi istiyor. Sırf bu sebepten dolayı MSN 8.5 geçmeyi düşünüyorum, bu sorunu nasıl halledebilirim?
  Bu Mesajı Yetkililere Rapor Et Bu mesaja hızlı cevap gönder
Eski 26-01-2009   #2 (mesaj-linki)
Cvp: WLM 2009 - Windows Live Messenger'da Mailleri Görüntüleme Sorunu

evet aynı sorun bende de mevcut.. yardımlarınızı bekliyoruz...
Eski 27-01-2009   #3 (mesaj-linki)
ahmetgns - avatarı

Bu sorun daha önce WLM 2009'la ilgili konuda sorulup cevaplanmıştı. Oradan kopyalıyorum:

ahmetgns adlı kullanıcıdan alıntı Mesajı Görüntüle
Final sürüm çıkmış olsa bile bu sorun hala düzeltilebilir. Çünkü sorun programın kendisinden değil, Windows Live hesabının ülke/bölge ayarlarından kaynaklanıyor. Aynı Messenger'dan bölgesi mesela ABD olarak ayarlanmış bir hesapla oturum açtığınızda olması gerektiği gibi İngilizce oturum açma sayfası açılıyor. Galiba Türkiye'nin ülke kod numarası yanlışlıkla Brezilya'nınkiyle karışmış. Hesabınızı Brezilya'dan yapıp denemeyin, çünkü onların sayfası normal açılıyor, denedim. http://feedback.live.com adresinden hem Windows Live hesabı hem de Windows Live Messenger için bu hatayı bildirirsek düzeltmelerini sağlayabiliriz. Ben bir tane göndereceğim, herkes de lütfen bir kez göndersin.
Bu sorun çözüldüğünde ne Messenger'ı, ne Discovery'yi ne de Plus!'ı yüklemeniz gerekecek. Hatta sorun çözüldüğünde hiçbir şey yapmadan doğrudan yararlanacaksınız. O yüzden sorunun çözülmesine katkıda bulunmak için sorunu ilgili yerlere bildirmek yeterli.

Siz sorununuzu çözmediniz aslında. Belli bir süre ya da Hotmail'de oturumu kapata bastıktan sonra Messenger'dan e-postanıza ulaşmak için tıkladığınızda yine aynı Brezilya İspanyolcası sayfayla karşılaşacaksınız. Ama aklınızda bulunsun, öyle yabancı dildeki sayfayla karşılaşınca neyi nereye yazacağınızı anlayamıyorsanız, adres çubuğundaki adresin sonundaki 1046 sayısını silip 1055 yazıp o adrese gidin. Sayfa sadece o seferlik Türkçe açılacaktır, siz de sıkıntı çekmeden oturum açabileceksiniz.
Bu konuda Windows Live Hesap ayarlarında belirttiğiniz Ülke/Bölge bilgisi rol oynuyor. Ülkesi Türkiye seçilen hesaplarda e-posta gelen kutusuna Messenger'dan erişmek için tıkladığınızda Internet Explorer dışında bir tarayıcı kullanılıyorsa bu sorun ortaya çıkıyor. Bu sorunu Windows Live Messenger ve Windows Live Hesap ürünleri için rapor ederek düzeltilmesine katkıda bulunmuş olursunuz. Düzeltildiğinde yararlanmak için yeni Messenger sürümü yüklemeniz de gerekmeyecek.

Son Düzenleyen ahmetgns; 28-01-2009 @ 01:26. Sebep: Dil adı düzeltildi.
Eski 27-01-2009   #4 (mesaj-linki)

Peki bildirime nasıl gönderebiliriz birde ne yazacağız?
Eski 27-01-2009   #5 (mesaj-linki)

ben şoyle çozdum ilk once maxthon 2.0 tarayıcıyı kurun genaral bolumunden restore ie dfault broeser deçim okeyleyi save setting diyip çıkın düzeliyooooooo!!!!!!!!!!! sanırsan ienin register ayarlarını suzeltiyoo kaç gundur uğraştımmmmmm....sonra maxthonu silebilirisniz
Eski 28-01-2009   #6 (mesaj-linki)
ahmetgns - avatarı

RudeBoy1620 adlı kullanıcıdan alıntı Mesajı Görüntüle
Peki bildirime nasıl gönderebiliriz birde ne yazacağız?
Yukarıda da verdiğim http://feedback.live.com adresine gittiğinizde sayfa "Türkçe (Türkiye)" açılırsa orada hizmetler listesinde Windows Live Hesabı var. Ona tıklayarak durumu izah eden yani "Yeni Messenger 2009 ile Firefox'u varsayılan tarayıcı olarak kullanırken Messenger'dan e-posta gelen kutumuza gitmek istediğimizde oturum açma sayfası Brezilya İspanyolcası ile açılıyor. Bu sorunu düzeltmenizi rica ederim" gibi bir şey yazıp gönderin. Türkçe'den başka dil bilmiyorsanız bu bile iyi bir katkıdır. İngilizce de biliyorsanız sayfanın dilini değiştirerek, mesela "English (Turkey)", "English (Worldwide)", "English (United States)" seçerek listeye gelen Windows Live Messenger ve yine Windows Live Account için İngilizce bildirimler de yapabilirsiniz.

kerimcem adlı kullanıcıdan alıntı Mesajı Görüntüle
ben şoyle çozdum ilk once maxthon 2.0 tarayıcıyı kurun genaral bolumunden restore ie dfault broeser deçim okeyleyi save setting diyip çıkın düzeliyooooooo!!!!!!!!!!! sanırsan ienin register ayarlarını suzeltiyoo kaç gundur uğraştımmmmmm....sonra maxthonu silebilirisniz
Internet Explorer'ı varsayılan tarayıcı yapıp sorunu düzeltmek için Maxthon tarayıcıyı kurmak gerekmez. Internet Explorer'ı varsayılan tarayıcı yapmanın en basit yolu Internet Özellikleri penceresinde "Internet Explorer varsayılan tarayıcım olsun" gibi bir seçeneği bulup işaretlemek, düğmesine basmak vesairedir.
Eski 28-01-2009   #7 (mesaj-linki)

Yukarıda da verdiğim http://feedback.live.com adresine gittiğinizde sayfa "Türkçe (Türkiye)" açılırsa orada hizmetler listesinde Windows Live Hesabı var. Ona tıklayarak durumu izah eden yani "Yeni Messenger 2009 ile Firefox'u varsayılan tarayıcı olarak kullanırken Messenger'dan e-posta gelen kutumuza gitmek istediğimizde oturum açma sayfası Brezilya İspanyolcası ile açılıyor. Bu sorunu düzeltmenizi rica ederim" gibi bir şey yazıp gönderin. Türkçe'den başka dil bilmiyorsanız bu bile iyi bir katkıdır. İngilizce de biliyorsanız sayfanın dilini değiştirerek, mesela "English (Turkey)", "English (Worldwide)", "English (United States)" seçerek listeye gelen Windows Live Messenger ve yine Windows Live Account için İngilizce bildirimler de yapabilirsiniz.

Internet Explorer'ı varsayılan tarayıcı yapıp sorunu düzeltmek için Maxthon tarayıcıyı kurmak gerekmez. Internet Explorer'ı varsayılan tarayıcı yapmanın en basit yolu Internet Özellikleri penceresinde "Internet Explorer varsayılan tarayıcım olsun" gibi bir seçeneği bulup işaretlemek, düğmesine basmak vesairedir.
ahmet arkadasım onu artık en acemiler bile biliyooo yuzlerce kez varsayılan tarayıcı olarak gosterdim i.e yi sayın kardeşim okadar saçama bişeydiki ie açıkken posta kutusu açılıyodu ama ie kapalıyken açılmıyodu ie bir register bozulması diyelim maxthon o değeri 0 lıyooo........
Eski 28-01-2009   #8 (mesaj-linki)
ahmetgns - avatarı

kerimcem adlı kullanıcıdan alıntı Mesajı Görüntüle
ahmet arkadasım onu artık en acemiler bile biliyooo yuzlerce kez varsayılan tarayıcı olarak gosterdim i.e yi sayın kardeşim okadar saçama bişeydiki ie açıkken posta kutusu açılıyodu ama ie kapalıyken açılmıyodu ie bir register bozulması diyelim maxthon o değeri 0 lıyooo........
Sizin çözdüğünüz sorun bu konuda en başta bahsi geçen sorun olmadığı için çözüm yönteminiz de doğrudan bu konudaki soruna çözüm yöntemi değildi. O yüzden, gelen kutusu için oturum açma sayfasını yabancı dilde görüntüleme ve otomatik oturum açılmama sorunu yaşayanlar sizin yönteminizi denemeye kalkmadan önce isterlerse IE'yi kolayca varsayılan tarayıcı yapıp aynı sayfayı Türkçe ve/veya oturumu otomatik olarak açabileceklerini belirtmek istedim. Çünkü çoğu insanın sizin başınıza gelen gibi bir sorunla karşı karşıya kalmadıklarını unutmamak gerek. Yine de cevap verip durumu açıkladığınız için teşekkürler.
Eski 09-03-2009   #9 (mesaj-linki)
eylence - avatarı

Valla ben bugün çözdüm nasıl çözdün diyeceksiniz.. Messengeri sildim tamamen sonra Hotmail'in sitesinden Yenisi indirdim kurdum şimdi gayet süper çalışıyo..
Eski 15-04-2009   #10 (mesaj-linki)

eylence adlı kullanıcıdan alıntı Mesajı Görüntüle
Valla ben bugün çözdüm nasıl çözdün diyeceksiniz.. Messengeri sildim tamamen sonra Hotmail'in sitesinden Yenisi indirdim kurdum şimdi gayet süper çalışıyo..
ben mesengeri kendi sitesinde bir iki hafta önce kurdum ayrıca benim geçerli tarayıcım zaten i.e
ama aynı sorun bende de çıkıyor
Cevap Yeni Konu Aç

Etiketler
2009, görüntüleme, live, mailleri, messengerda, sorunu, windows, wlm
hotmail baska dilde aciliyor, maillerimi ac, messenger gelen kutusunu ac, windows live posta kutusu, windows messenger gelen kutusu,
Hızlı Cevap
Resim Doğrulama
WLM 2009 - Windows Live Messenger'da Mailleri Görüntüleme Sorunu Konusuna Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Windows Live Messenger'da E-Posta Bildirimleri Sorunu ahmetgns MSN Teknik Destek/Bilgiler 7 3 Gün Önce 17:28
Windows Live Messenger'ı Kaldıramama Sorunu ShadowFlame MSN Teknik Destek/Bilgiler 34 6 Gün Önce 19:25
Windows Live Messenger Kitlenme Sorunu erci MSN Teknik Destek/Bilgiler 26 18-10-2009 00:06
Windows Live Messenger Donma Sorunu YaSıNSs MSN Teknik Destek/Bilgiler 56 17-10-2009 01:02
MSN Messenger'da Üye Girişi Penceresindeki Önceden Giriş Yapılmış Mailleri Kaldırmak Sorrow Diğer MSN Messenger İçerikleri 1 18-06-2006 13:37