MSN Hata Kodu 81000306 Windows Live Messenger Hatası Üye Ol (Üye olduğunuzda tüm reklamlar gizlenecektir) Soru/Cevap
Geri Dön   MsXLabs MK > :: LEGEND Forumları :: > MSN Messenger Türkiye Forumları > MSN Teknik Destek/Bilgiler
Facebook Hesabınızla Bağlanın (Connect with Facebook)
Cevap Yeni Konu Aç
Eski 12-10-2007   #21 (mesaj-linki)
turgutcaa
Cvp: Msn Hata Kodu 81000306 Windows Live Messenger Hatası

modemi de yeniden kurdum yine olmadı arkadaşlar ne lanet bir hata bu yok mu çaresiiiiiiiiiiiiiiiii
  Bu Mesajı Yetkililere Rapor Et Bu mesaja hızlı cevap gönder
Eski 28-10-2007   #22 (mesaj-linki)
comrade23

ben geri geldim... aslında hiç gitmemiştim. uzaktan uzaktan sizi takip ediyordum. gördüm kü bi arkadaşımız daha bu sorundan kurtuldu ama ben hala uğraşıyorum..

Sorumu tekrarlamak ve bazı kısımlar eklemek istiyorum.

Airties wus-300 ile laptop ve masaüstü pc arasında kablosuz ağ kurdum ve güzelce paylaştırdım. (Ethernet kablosu Masaüstü pc de takılı)
Msn ve msn siteleri (msn.com - hotmail.com - live.com) ve Microsoft ile ilgili siteler açılmıyor.

Fakat garip olan olay (ve asıl canımı sıkan olay)
Ethernet kablosunu laptop a takınca, masaüstü Pc ile sorunsuz msn vb. siteler çalışıyor.

Yani böyle bir durum söz konusu olunca demekki;
- modemle ilgili problem yok
- güvenlik duvarları, firewall vs. problem yok
- her 2 pc yi defalarca formatladığıma göre Yazılımsal hata yok.
? sorun nedir yaa ? walla çok sıkıldım artık Laptop u açasım gelmiyo yaa yardım edin

telekom adsl war. Pikatel combo ve Zoom x4 (çalışmıyo die yeni almıştım.) modemlerim war.
bahsettiğim (Uyuz alet) Air ties Wus-300 Usb war. Bu kadar.. ilgilenenlere şimdiden teşekkür ederim. Herkese kolay gelsin..
Eski 28-10-2007   #23 (mesaj-linki)
NeutralizeR - avatarı

comrade23 adlı kullanıcıdan alıntı Mesajı Görüntüle
ben geri geldim... aslında hiç gitmemiştim. uzaktan uzaktan sizi takip ediyordum. gördüm kü bi arkadaşımız daha bu sorundan kurtuldu ama ben hala uğraşıyorum..

Sorumu tekrarlamak ve bazı kısımlar eklemek istiyorum.

Airties wus-300 ile laptop ve masaüstü pc arasında kablosuz ağ kurdum ve güzelce paylaştırdım. (Ethernet kablosu Masaüstü pc de takılı)
Msn ve msn siteleri (msn.com - hotmail.com - live.com) ve Microsoft ile ilgili siteler açılmıyor.

Fakat garip olan olay (ve asıl canımı sıkan olay)
Ethernet kablosunu laptop a takınca, masaüstü Pc ile sorunsuz msn vb. siteler çalışıyor.

Yani böyle bir durum söz konusu olunca demekki;
- modemle ilgili problem yok
- güvenlik duvarları, firewall vs. problem yok
- her 2 pc yi defalarca formatladığıma göre Yazılımsal hata yok.
? sorun nedir yaa ? walla çok sıkıldım artık Laptop u açasım gelmiyo yaa yardım edin

telekom adsl war. Pikatel combo ve Zoom x4 (çalışmıyo die yeni almıştım.) modemlerim war.
bahsettiğim (Uyuz alet) Air ties Wus-300 Usb war. Bu kadar.. ilgilenenlere şimdiden teşekkür ederim. Herkese kolay gelsin..
Pikatel combo ve Zoom x4 modemleriniz çalışmıyor mu?
Eski 28-10-2007   #24 (mesaj-linki)
comrade23

modemler çalışıyor şu anda Pikatel combo takılı...
Eski 28-10-2007   #25 (mesaj-linki)
NeutralizeR - avatarı

Alıntı:
Ağ ayarlarını, IP atamalarını, ağ geçidini kontrol ettiniz mi? Bunları değiştirdiğinizde herhangi bir değişiklik oluyor mu? Ayrıca ilk IP adresini yeğlenen DNS sunucusu bölümüne girip tekrar deneyin...
Eski 28-10-2007   #26 (mesaj-linki)
comrade23

bunu söylemeyi unuttum pardon, aynen söylediğin olayı denedim.

hatta belki inanmazsın ama ayarları önce kağıtlara yazdım...önce masaüstü ayarlarını laptopa uyguladım olmadı. sonra tam tersini denedim. yine olmadı

Ayrıca ilk IP adresini yeğlenen DNS sunucusu bölümüne girip tekrar deneyin...

Bu söylediğin olayı nasıl yapacağımı bana biraz anlatabilirmisin...yani hangi bilgisayardaki hangi ağ ayarı falan gibi...?? ( yerel ağ mı kablosuz ağ mı ?? )

Son Düzenleyen comrade23; 28-10-2007 @ 03:31. Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi
Eski 28-10-2007   #27 (mesaj-linki)
NeutralizeR - avatarı

comrade23 adlı kullanıcıdan alıntı Mesajı Görüntüle
bunu söylemeyi unuttum pardon, aynen söylediğin olayı denedim.

hatta belki inanmazsın ama ayarları önce kağıtlara yazdım...önce masaüstü ayarlarını laptopa uyguladım olmadı. sonra tam tersini denedim. yine olmadı

Ayrıca ilk IP adresini yeğlenen DNS sunucusu bölümüne girip tekrar deneyin...

Bu söylediğin olayı nasıl yapacağımı bana biraz anlatabilirmisin...yani hangi bilgisayardaki hangi ağ ayarı falan gibi...?? ( yerel ağ mı kablosuz ağ mı ?? )
TreeWalk DNS programını kurup bilgisayarınızı yeniden başlatıp sitelere girmeyi deneyin.
http://ntcanuck.com/download/051111twdns.zip
Eski 28-10-2007   #28 (mesaj-linki)
comrade23

tamam kuruyum deneyim ama hangi pc de yapıcam bunu ? laptop şuanda vista - masaüstü Xp ayrıca hangi sitelere girmeyi denicem ??
Eski 28-10-2007   #29 (mesaj-linki)
NeutralizeR - avatarı

Alıntı:
Bu siteleri deneyebilirsiniz. Biraz karıştı... Tekrar izah ederseniz yaşadığınız sorunu daha iyi olur. Masaüstü bilgisayarınız ve dizüstünüz ayrı ayrı internet'e bağlandığında her şey yolunda mı?

Mesela ben şu an Zoom modem ile bağlıyım. Ayarlarım şu şekilde:

Siz kendi modeminize göre gerekli IP atamalarını yapmalısınız. Kullanım kılavuzundan faydalanabilirsiniz.
Eski 28-10-2007   #30 (mesaj-linki)
comrade23

TreeWalk DNS programını kurdum.sitelere giremiyorum. HErneyse onu hallederiz.

Benim sorunum = Ethernet kablosunu Laptop a takarsam masaüstü PC ile msn ye giriyorum.
FAkat ethernet kablosunu masaüstü Pc ye takınca laptop ile msn 81000306 hatası veriyo.. sorun bu tabi 2 bilgisayar arası bağlantı Airties WUS-300 125 Mbps Kablosuz USB ile sağlanıyo
Cevap Yeni Konu Aç

Etiketler
hata, hatası, kodu, live, messenger, msn, windows
Hızlı Cevap
Resim Doğrulama
MSN Hata Kodu 81000306 Windows Live Messenger Hatası Konusuna Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
MSN Hata Kodu 80070005 Windows Live Messenger Hatası CrasHofCinneT MSN Teknik Destek/Bilgiler 9 1 Gün Önce 14:08
MSN Hata Kodu 80048831 Windows Live Messenger Hatası Blue Blood MSN Teknik Destek/Bilgiler 6 3 Hafta Önce 17:07
MSN Hata Kodu 81000378 Windows Live Messenger Hatası trantmurat MSN Teknik Destek/Bilgiler 108 25-09-2009 03:05
MSN Hata Kodu 81000303 Windows Live Messenger Hatası Morrigan MSN Teknik Destek/Bilgiler 0 15-08-2007 20:17
MSN Hata Kodu 81000365 Windows Live Messenger Hatası Morrigan MSN Teknik Destek/Bilgiler 0 15-08-2007 20:07