MSN Hata Kodu 81000306 Windows Live Messenger Hatası Üye Ol (Üye olduğunuzda tüm reklamlar gizlenecektir) Soru/Cevap
Geri Dön   MsXLabs MK > :: LEGEND Forumları :: > MSN Messenger Türkiye Forumları > MSN Teknik Destek/Bilgiler
Facebook Hesabınızla Bağlanın (Connect with Facebook)
Cevap Yeni Konu Aç
Eski 15-08-2007   #1 (mesaj-linki)
Morrigan - avatarı
MSN Hata Kodu 81000306 Windows Live Messenger Hatası

Hata Kodu 81000306 : Hizmetten veya Internet bağlantınızdan kaynaklanan bir sorun nedeniyle şu anda Messenger oturumunuzu açamıyoruz. Lütfen Internet'e bağlı olduğunuzdan emin olun.

Durumu çözmenize yardımcı olması için aşağıdaki adımları deneyin:
  1. Internet'e bağlı olduğunuzdan emin olun.
  2. MSN Messenger'ın en son sürümünün yüklü olduğundan emin olun.
  3. İşletim sisteminiz için kullanılabilir olan en son güncelleştirmeleri yüklediğinizden emin olun.
  4. Microsoft® Windows® işletim sistemleri için, Microsoft® Windows® Update web sitesine gidin.
  5. Güvenlik duvarı kullanıyorsanız, MSN Messenger'a güvenlik duvarı üzerinden tam erişim izni verildiğinden emin olun.
  6. Daha fazla bilgi için güvenlik duvarı belgelerine bakın.
  7. MSN Messenger için Gelişmiş Bağlantı ayarlarını doğrulayın.
Not : Bilgisayarınız bir kurumsal ağın parçasıysa, ağın MSN Messenger hizmetine erişmeye izin verdiğini doğrulamak için ağ yöneticinize başvurun. Çevirmeli bağlantı kullanıyorsanız, bağlantı zaman aşımına uğruyor olabilir. Daha sonra yeniden bağlanmayı deneyin.

Alternatif çözüm önerisi: http://login.live.com/ adresinden hesabınızla giriş yaptıktan sonra şifrenizi (parolanızı) değiştirmeyi ve daha sonra Messenger oturumu açmayı deneyin.

Son Düzenleyen NeutralizeR; 27-08-2009 @ 20:37. Sebep: Alternatif çözüm önerisi eklendi
  Bu Mesajı Yetkililere Rapor Et Bu mesaja hızlı cevap gönder
Eski 01-09-2007   #2 (mesaj-linki)
comrade23
Cvp: MSN Messenger - Live Messenger - Windows Live Messenger Teknik Destek

sa. 81000306 hata kodunu yaklaşık 1 aydır alıyorum..
buradaki bazı çözümleri denedim. olmadı..

evimde airties wus-300 ile laptop ve masaüstü bağlantısı kurdum internet, gtalk, yahoo, vb.. herşey açılıyor. fakat msn 81000306 hatası veriyor.
adsl kullanıyorm.güvenlik duvarı her 2 pc de kapalı. Msn sürüm hepsini denedim. şuanda 8.1
Ne yapmak lazım sizce ??
bu arada önceden 2 laptopu kablosuz ağ ile bağlamıştım. sorun yoktu.Şimdiden teşekkür ederim. Vista + Xp 2sindede çalışmıyo.denedim.
Eski 01-09-2007   #3 (mesaj-linki)
NeutralizeR - avatarı
Cvp: MSN Messenger - Live Messenger - Windows Live Messenger Teknik Destek

comrade23 adlı kullanıcıdan alıntı Mesajı Görüntüle
sa. 81000306 hata kodunu yaklaşık 1 aydır alıyorum..
buradaki bazı çözümleri denedim. olmadı..

evimde airties wus-300 ile laptop ve masaüstü bağlantısı kurdum internet, gtalk, yahoo, vb.. herşey açılıyor. fakat msn 81000306 hatası veriyor.
adsl kullanıyorm.güvenlik duvarı her 2 pc de kapalı. Msn sürüm hepsini denedim. şuanda 8.1
Ne yapmak lazım sizce ??
bu arada önceden 2 laptopu kablosuz ağ ile bağlamıştım. sorun yoktu.Şimdiden teşekkür ederim. Vista + Xp 2sindede çalışmıyo.denedim.
İlk şüphelenmeniz gereken modeminiz/modem ayarlarınız. Internet Explorer'da siteleri görüntüleyebiliyorken MSN'e giremiyorsanız, MSN'e girebilirken internet bağlantısı gerektiren başka programları kullanamıyorsanız, modeminizden veya modem ayarlarınızdan şüphe edebilirsiniz.

Dialup, GPRS bağlantısı ya da başka bir modemle deneme şansınız varsa bu şekilde bir kontrol edin. Bütün güvenlik yazılımlarınızın (anti-virus-firewall) kapalı olduğunu belirtmişsiniz.

Windows Update'ten tüm güncelleştirmeleri indirmeyi de deneyebilirsiniz. Son olarak Windows Messenger kullanarak oturum açabiliyor musunuz?
Eski 01-09-2007   #4 (mesaj-linki)
comrade23
Cvp: Msn Hata Kodu 81000306 Windows Live Messenger Hatası

windows messenger de de açılmıyo zaten başta bişey arıyo...şimdi hatırlamıyrm... o hiç bitmiyo bende sıkılıp kapatıyrm..modeme resstart atıyım ben bi bakalım..
Eski 12-09-2007   #5 (mesaj-linki)
nightwolf410

Öncelikle herhangi bir intenet tarayıcınızı açın(internet explorer, mozilla firefox, opera) daha sonra adres çubuğuna 192.168.1.1 yazın ve enter layın. açılan sayfada
"kullanıcı adı: admin"
"şifre:admin"
olacak şekilde doldurun ve giriş e tıklayın.
yapılandır sekmesinden bağlantı adına tıklayın benimki ISS_2 sol altta veya sayfanın herhangi bir yerinde Enforce MTU veya Active MTU yazısını seçin(işaretleyin).
daha sonra uygula, kaydet deyin tarayıcınızı kapatıp tekrar deneyin.
Eski 29-09-2007   #6 (mesaj-linki)
afr

arkadaslar ben burda yazanların hepsını denedım ama hıcbırı ıse yaramadı bunların hepsı dıer forumlarda da yazıyor sızın sıte msn sıtesı sız en ıyısını bılırsınız dıe uye oldum ama burda da hep aynı seyler lutfen yardımcı olun bana. basına gelen ya da bunu cozmeyı bılen yokmu Allah aşkına!!!
Eski 29-09-2007   #7 (mesaj-linki)
NeutralizeR - avatarı

afr adlı kullanıcıdan alıntı Mesajı Görüntüle
arkadaslar ben burda yazanların hepsını denedım ama hıcbırı ıse yaramadı bunların hepsı dıer forumlarda da yazıyor sızın sıte msn sıtesı sız en ıyısını bılırsınız dıe uye oldum ama burda da hep aynı seyler lutfen yardımcı olun bana. basına gelen ya da bunu cozmeyı bılen yokmu Allah aşkına!!!
Modemizin markası/modeli ne? Ne zamandır bu sorunu yaşıyorsunuz? Ne gibi bir değişiklik yaptınız? Windows Messenger'ı denediniz mi?
Eski 30-09-2007   #8 (mesaj-linki)
afr

modemımın modeli RT102 AİR TİES 3 4 yıldır bu sorunu yasıorum ınternet aldıımdan berı hgıc gıremdım lıve msn ye ya da 7. 5 e sadece gecen yıla kadar wındows messengere gırebılıodum sımdı onada gıremıyom ama ınternet sayfalarına baglanmada hıc bır sorunum yok ayrıca bılg.da cok ıyı yane ust surumlerı kaldırmaz dıe dusunmeyın .Ama ınternette forumlarda yazılan cozum yollarını denedım hıc bırı ıse yaramadı sımdıye kadar yardımcı olursanız cok sevaba gecersınız lutfen yardım edın bana
Eski 30-09-2007   #9 (mesaj-linki)
NeutralizeR - avatarı

afr adlı kullanıcıdan alıntı Mesajı Görüntüle
modemımın modeli RT102 AİR TİES 3 4 yıldır bu sorunu yasıorum ınternet aldıımdan berı hgıc gıremdım lıve msn ye ya da 7. 5 e sadece gecen yıla kadar wındows messengere gırebılıodum sımdı onada gıremıyom ama ınternet sayfalarına baglanmada hıc bır sorunum yok ayrıca bılg.da cok ıyı yane ust surumlerı kaldırmaz dıe dusunmeyın .Ama ınternette forumlarda yazılan cozum yollarını denedım hıc bırı ıse yaramadı sımdıye kadar yardımcı olursanız cok sevaba gecersınız lutfen yardım edın bana
Yaşadığınız problem, AirTies modemlerin güvenlik ayarlarının MSN Messenger'ın düzgün çalışmasını bir şekilde engellemesiyle ilgili bir problem.

Modeminizin ayarlar ekranına gidiniz. Firewall menüsü altında bulunan tüm seçeneklere tek tek tıklayınız ve "Enable" seçeneklerinin işaretini kaldırınız. Ayarlarınızı "Save" ile kaydedip modeminizi yeniden başlatınız.

Sonuç alamazsanız yine Firewall ekranında > Applications'a tıklayın, New tuşuna tıklayın, Application Name olarak MSN Messenger girin ve diğer tüm boşluklara 1863 yazın ve kaydedin.
Eski 30-09-2007   #10 (mesaj-linki)
afr

kardes hepsını anladım ama modemımım ayarlar kısmına nerden ulascam yane nereye tıklayıp bulcam ben bulamadım onu
Cevap Yeni Konu Aç
Hızlı Cevap
Resim Doğrulama
En popüler 5 etiket
Bu Konunun Etiketleri
81000306, 81000306 hata kodu, 81000306 hatası, hata kodu 81000306, msn hata kodu 81000306,
MSN Hata Kodu 81000306 Windows Live Messenger Hatası Konusuna Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
MSN Hata Kodu 80048831 Windows Live Messenger Hatası Blue Blood MSN Teknik Destek/Bilgiler 6 1 Hafta Önce 17:07
MSN Hata Kodu 81000378 Windows Live Messenger Hatası trantmurat MSN Teknik Destek/Bilgiler 108 25-09-2009 03:05
MSN Hata Kodu 80070005 Windows Live Messenger Hatası CrasHofCinneT MSN Teknik Destek/Bilgiler 8 10-09-2009 12:45
MSN Hata Kodu 81000303 Windows Live Messenger Hatası Morrigan MSN Teknik Destek/Bilgiler 0 15-08-2007 20:17
MSN Hata Kodu 81000365 Windows Live Messenger Hatası Morrigan MSN Teknik Destek/Bilgiler 0 15-08-2007 20:07