Windows Live Messenger (Türkçe - Public Beta) Üye Ol (Üye olduğunuzda tüm reklamlar gizlenecektir) Soru/Cevap
Geri Dön   MsXLabs MK > :: LEGEND Forumları :: > MSN Messenger Türkiye Forumları > MSN Teknik Destek/Bilgiler
Facebook Hesabınızla Bağlanın (Connect with Facebook)
Konu Kapalı Yeni Konu Aç
Eski 21-03-2006   #1 (mesaj-linki)
NeutralizeR - avatarı
Windows Live Messenger (Türkçe - Public Beta)

Windows Live Messenger Final Türkçe sürümü resmi olarak duyuruldu, bu konuyu kapatıyorum:
http://www.msxlabs.org/forum/son-hab...0787-00-a.html

Windows Live Messenger'ın tüm passport hesaplarında davetiye gerekmeden oturum açılmasına izin verilen public beta sürümü her dilde yayınlandı. Artık davetiye ya da yama uygulama derdi olmadan MSN Messenger'ın yeni nesil sürümü olan Windows Live Messenger'ı siz de deneyebilir, kullanabilirsiniz.

Messenger Plus!, MessengerDiscovery ve StuffPlug-NG
"Live" sürümleri yapım aşamasındalar ve kısa bir süre sonra beta ya da final sürüm olarak yayınlanacaklar. En yaygın kullanılan bu üç eklenti de şu an itibariyle Windows Live Messenger ile uyumlu değil maalesef.

Güncelleme: Windows Live Messenger Beta (Messenger 8.0) kullanarak oturum açabilmeniz için kendi kendinizi beta programına davet etmeniz gerekiyor (Bir nevi kullanım sözleşmesi kabulü).
Bu işlem için aşağıdaki otomatik davet bağlantısına tıklayın:
messengersignup.PNG
Windows Live Messenger Beta: Otomatik Kabul

Bağlantıya tıkladıktan sonra hesabınızla giriş yapın ve "I Agree" tuşuna tıklayın. Hepsi bu kadar, artık siz de Windows Live Messenger Beta (Messenger 8.0) kullanıcısısınız. (Oturum açacağınız her hesabınız için bu işlemi tekrar etmeniz gerekmektedir)

Alıntı:
Windows Live™ Messenger, yeni kuşak MSN Messenger olacak. Messenger'la ilgili olarak önceden hoşunuza giden tüm özellikleri, kişi listenizi, ifadeleri, arkadaşlarınıza metin, ses ve görüntü yoluyla anlık erişiminizi içerdiği gibi, bunlara ek olarak neredeyse sihirli bir el çabukluğuyla belgelere bağlanmanıza ve bunları paylaşmanıza olanak tanıyan yeni yollar da sağlar. Her zamanki gibi, Messenger ücretsiz olarak karşıdan yüklenebilir ve özelliklerinin çoğu kullanılabilir.

Bununla neler yapabileceksiniz?

• Bildiğiniz tüm göz kırpmalarınızı, ifadelerinizi ve bunlara eklenen yeni birkaç şık göz kırpması ve ifadeyi gönderebilirsiniz
• Gerçek zamanlı yazılı, görüntülü ve sesli video ve sesli konuşmalar yapabilirsiniz*
• Paylaşım Klasörleri ile her türlü dosyayı kolayca paylaşabilirsiniz
• Diğer Messenger kullanıcılarıyla ücretsiz PC'den PC'ye arama yapabilirsiniz

*Her iki tarafın da uyumlu Web kamerası, hoparlör ve mikrofonları olmalıdır.
Sistem Gereksinimleri

• Çoklu Ortam bilgisayarı
• Pentium 233 MHz işlemci (500 MHz önerilir)
• Microsoft Windows XP
• En az 128 MB RAM (256 MB önerilir)
• Yükleme için en çok 50 MB, program çalıştırmak için 15 MB sabit disk alanı.
• Varsayılan tarayıcınız farklı bile olsa, bilgisayarınızda Microsoft Internet Explorer sürüm 6 SP1 veya daha ilerisi yüklü olmalıdır.
• En az 800 x 600 ekran çözünürlüğü

Paylaşım Klasörleri nedir?

Paylaşım Klasörleri, kişisel fotoğrafları, belgeleri ve dosyaları Messenger kişilerinizle paylaşmanız için yeni ve basit bir yol sağlayacak. Dosyaları yalnızca Messenger'daki kişi adlarından birine sürükleyerek Paylaşım Klasörü oluşturabileceksiniz. Bu işlem, hem sizin hem de kişinizin bilgisayarında dosyaların eksiksiz birer kopyasını ve masaüstünde Messenger'dan erişilebilecek olan Paylaşım Klasörünü oluşturacak.

E-posta yoluyla zaten belgeleri paylaşabiliyorum. Peki bu durumda bu kadar özel olan ne?

Paylaşım Klasörü'yle fotoğraf ve belgeleri paylaşmak e-postadan daha kolay olacak. Paylaşım Klasörü'nde, klasörde her dosya ekleme, değiştirme veya silme işlemi yapıldığında, bu değişiklikler paylaştığınız kişininkiyle eşitlenecek. Messenger'daki Paylaşım Dosyası simgesi de bir kişinin üzerinde parladığında, Paylaşım Dosyasının güncelleştirildiğini anlayacaksınız. Ayrıca artık dosyaları paylaşmak, Messenger'ın zaten bildiğiniz "dosya gönderme" ve "farklı kaydetme" işlevlerinden bile daha basit bir şekilde, sürükleyip bırakmakla mümkün olacak.
Paylaşım Klasörleri, zaten alışkın olduğunuz PC klasörü uygulamasına çok benzer biçimde çalışacağından, bu özelliği hemen kavrayacaksınız. Aynı Windows'ta olduğu gibi, sürükleyip bırakabilecek, dosyaların farklı görünümlerini elde edebilecek, bunları kopyalayıp yapıştırabileceksiniz. Dosyaları hem çevrimiçi hem de çevrimdışı olarak yönetmek üzere Paylaşım Klasörüne masaüstünüzden erişebileceksiniz. Üstelik Paylaşım Klasörü neredeyse hiç kurulum veya yapılandırma gerektirmeyecek ve dosya eşitleme hiçbir karışıklık yaratmadan kolayca çalışacak.

Bana biraz Görüntülü Konuşma'yı anlatır mısınız?

Şimdi, her şeyden önce bu özellik oldukça gelişti: Tümüyle eşitlenmiş sesle birlikte canlı, tam ekran (640x480) görüntüden yararlanabileceksiniz. Görüntülü telefonlarla ilgili şu eski bilim kurgu filmleri anımsıyor musunuz? İşte bu da onlara benziyor, yalnız onlardan daha iyi. Sizde ve kişinizde uyumlu Web kameraları, mikrofon ve hoparlörlerinin (veya kulaklık) bulunması gerekiyor.

Hepsi çok müthiş de, ben eski moda anlık ileti özelliğini tercih ediyorsam ne olacak?

Bunu da düşündük. Windows Live™ Messenger özelleştirilmiş yazı tipleri, ifadeler, animasyonlu göz kırpmalar, beyaz tahta ve diğer özelliklerle birlikte size anında metin sohbeti sunmaya devam edecek. Hotmail kişi listenize her zaman ki gibi Messenger'dan erişebilecek ve kimlerin Alanlar Web günlüğünü yakın zamanda güncelleştirdiğini görebileceksiniz; adlarının yanında küçük bir pırıltı görünüp görünmediğine bakın yeter.

Ayrıca Türkçe Beta sürümün indirme bağlantısı düzenli olarak güncellenmek üzere http://www.msxlabs.org/html/msn-wind...-messenger.php sayfasına eklenmiştir.

Bu konuyu final sürümü yayınlanana kadar forum genelinde Windows Live Messenger konusu olarak kullanalım, tüm soru ve yorumlar bu konu altında yapılsın lütfen.

Bu tarih itibariyle uyumlu yamalar:
A-Patch
Mess Patch
Çoklu Oturum Açma Yaması

MSN Messenger kullanarak eklemiş olduğunuz kişisel içerikler (ifadeler, göz kırpmalar, arka planlar, görüntü resimleri vs...) Windows Live Messenger kullanarak oturum açtığınızda görüntülenmiyorlar fakat tekrar MSN Messenger'a döndüğünüzde yerli yerinde kalıyorlar. Yine de temkinli davranıp bu içerikleri yedeklemek isterseniz aşağıdaki konuyu incelemenizi öneririm:
MSN Messenger Kimliğimi Nasıl Öğrenirim?
Windows Live Messenger Beta'yı denedikten sonra tekrar MSN Messenger 7.5 sürümüne dönmek isterseniz basitçe Program Ekle veya Kaldır listesinden Windows Live Messenger Beta'yı kaldırıp MSN Messeger 7.5'i yeniden kurabilirsiniz.

NOT: Mesaj güncellenmiş, WLM Beta sürümü 8.0.0689'a yükseltilmiştir.

Son Düzenleyen NeutralizeR; 20-06-2006 @ 13:29.
  Bu Mesajı Yetkililere Rapor Et
Eski 21-03-2006   #2 (mesaj-linki)
NeutralizeR - avatarı
Cvp: Windows Live Messenger (Türkçe - Public Beta)

GodFather adlı kullanıcıdan alıntı
Tamam ama bunu kurudgumnuz zaman direk baglaniyorpuz degil mi yani her hangi bir Pactha felan gerek kalmiyor
Hayır
Eski 21-03-2006   #3 (mesaj-linki)
oziris

beta yi yüklüyorum ve daha kurmadan hata veriyor.. anlamadim gitti. nedeni hakkinda bi fikri olan var mi?
Eski 21-03-2006   #4 (mesaj-linki)
NeutralizeR - avatarı

mavi06 adlı kullanıcıdan alıntı
teşekkürler hoş görünüyor yeni tasarımı umarım işlevselliğide iyidir
Deneyip izlenimlerinizi bu konu altında paylaşabilirsiniz...
Eski 21-03-2006   #5 (mesaj-linki)
AvP_sHADOw

Plus çıksa da eski günlere dönsek. Çıkması için tam sürümü mü bekliyorlar ne yapıyorlar anlamadım gitti...

Ben zaten www.live.com dan kaydetmiştim kendimi yamasız da bağlanabiliyorum (sabreden derviş muradına erdi işte) şimdi yama olayını da kaldırdılar iyi oldu
Eski 21-03-2006   #6 (mesaj-linki)
Sorrow - avatarı

NeutralizeR adlı kullanıcıdan alıntı
Deneyip izlenimlerinizi bu konu altında paylaşabilirsiniz...
Evet Katılıyorum Arkadaşlar Resim(Caps) vs. Ekleyin Üyelerimizde Bilgilensin(Bende Eklerim Yükleyince..)
Eski 21-03-2006   #7 (mesaj-linki)
NeutralizeR - avatarı

gelevera-53 adlı kullanıcıdan alıntı
arkadaşım çok teşekkür ederim fakat ben bu türkçeyi indiremedim ya bi sorun mu var link te yoksa anlayamadım bi yardımcı olursan sevinirim
Bağlantıda bir sorun yok. Açık halini deneyin:

http://download.microsoft.com/downlo...enger_Beta.exe
Eski 21-03-2006   #8 (mesaj-linki)
NeutralizeR - avatarı

gelevera-53 adlı kullanıcıdan alıntı
bu link türkçemi yoksa ingilizcemi bunu indiriyor ben şu an zaten beta kulanıcısıyım ama tükçe ve çoklu oturum için bunu indirmek istiyorum başka yolu var mı türkçe ve çoklu oturum açmak için

bu link türkçemi yoksa ingilizcemi bunu indiriyor ben şu an zaten beta kulanıcısıyım ama tükçe ve çoklu oturum için bunu indirmek istiyorum başka yolu var mı türkçe ve çoklu oturum açmak için

Türkçe. İlk mesajda çoklu oturum açma yamasının bağlantısı mevcut, onu kullanabilirsiniz.
Eski 21-03-2006   #9 (mesaj-linki)
zaferxx - avatarı

dediklerinin hepsi dogru fakat program ekle kaldirdan msn 8.0 i kaldirdinmi 7.5 surumu yuklenmedi .defalarca denedim.
Eski 21-03-2006   #10 (mesaj-linki)
red_and_white

bu sürümü yükledim ama oturumumu açmıyo oturum açmada kullanılan bu kullanıcı kimliğine betada izin verilmez diyo
Konu Kapalı Yeni Konu Aç
Windows Live Messenger (Türkçe - Public Beta) Konusuna Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Windows Live Messenger 8.5 Beta NeutralizeR Arşive Kaldırılan Konular 258 13 Saat Önce 17:11
Windows Live Messenger 2009 için Messenger Plus! Live ahmetgns Arşive Kaldırılan Konular 283 01-02-2009 13:37
Windows Live Messenger 2009 (WLM 9.0 Beta 2) NeutralizeR Arşive Kaldırılan Konular 121 17-09-2008 20:57
Windows Live Messenger 9.0 (WLM 9.0 Beta TR) NeutralizeR Arşive Kaldırılan Konular 477 24-08-2008 21:11
Windows Live Messenger 8.1 Türkçe Beta NeutralizeR Arşive Kaldırılan Konular 65 30-01-2007 05:32