Yeni MSN Virüsü Hakkında Yardım Üye Ol (Üye olduğunuzda tüm reklamlar gizlenecektir) Soru/Cevap
Geri Dön   MsXLabs MK > :: LEGEND Forumları :: > MSN Messenger Türkiye Forumları > MSN Teknik Destek/Bilgiler
Facebook Hesabınızla Bağlanın (Connect with Facebook)
Cevap Yeni Konu Aç
Eski 19-05-2006   #1 (mesaj-linki)
Blue Blood - avatarı
Yeni MSN Virüsü Hakkında Yardım

D.a.w.N adlı kullanıcıdan alıntı
[Arkadaşlar bu bir çok arkadaşımda olmaya başaldı konuşurken birden dosya gönderiyor "buna tıkla içinde özel resimlerim var" falan bu tür isimlerle dosya gönderiyor karşıadki kişinin elinde olmadan buna bi çözüm yokmu anti virüs de galiba bişey yapamamış bu konu hakkında bir bilgisi olan başına gelen var mı?
örnek bakın yine geldi şu an
" resimlerime baksana h**p://westkoast.free.fr/pictures_43092_resim.zip < cok ozel pozlar verdim birsey yazma utanirim "
böle diyor tıklamayın!!..
Ekteki resimde de görüldüğü gibi Trojan Backdoor.Win32.Rbot.axp temizlemeniz gereken zararlı kod... Kaspersky Anti-Virus kullanabilirsiniz...
Backdoor.Win32.Rbot.axp - a² Malware Description

Son Düzenleyen Morrigan; 18-08-2007 @ 23:28.
  Bu Mesajı Yetkililere Rapor Et Bu mesaja hızlı cevap gönder
Eski 19-05-2006   #2 (mesaj-linki)
D.a.w.N
Cvp: Yeni Msn Virüsü Hakkında Yardım

olduuuuuuuuuuuu olduuuuuuuuuuuuuuuu

msn config kapanıyordu açınca o da düzelmiş çok teşekkür ederim bi de yaaaa upuzun anlatmışlar baksana boşuna.......tekrar teşekkür

Dikkat! MSN Messenger virüs yayıyor!

Bilgisayarlara hangi yolla bulaştığı henüz bilinmeyen "W32.Serflog.A" adlı virüs, MSN Messenger kullanıcıları arasında hızla yayılıyor. Yeni aktif olmaya başlayan ve kimliği ve etkileri bilinmeyen bir virüs, MSN Messenger adlı sohbet programındaki açıkları kullanarak, yayılmaya başladı. Sistem klasörlerine sızıyor
MSN Messenger listesindeki kişilerden gelen transfer aslında dosya değil, bir İnternet linki. Çoğunlukla gelen link ve dosyalar “pif” ve “scr” uzantılı oluyor. MSN üzerinden yayılan bu virüs için antivirüs firmaları saat 14:00 itibariyle güncel virüs imza dosyalarını dağıtmaya başladılar. Daha bu virüsten etkilenmemiş olanların antivirüs yazılımlarını güncellemeleri en önemli tedbir olacaktır. Yeni virüs tanım dosyalarında bu virüs, Serflog.A, Kelvir.B, Fatso.A vb. isimlerle tespit ediliyot.
Gelen dosya değil link
Bu virüs, MSN Messenger üzerinden kontakt listenizde yer alan kişilerden bir dosya veya İnternet sayfası link'i olarak geliyor. Kullanıcı bu linke tıkladığında virüs dosyası hemen aktif olmuyor, fakat gelen dosya çalıştırıldığında aktif oluyor. Bulaştığı anda o bilgisayardaki MSN kayıtlarında yer alan herkese söz konusu link'i gönderiyor. Bu durum tespit edildiğinde ilk yapılacak işlem bilgisayarın İnternet bağlantısını kesmek olmalıdır. Böylelikle başka birine virüsün yayılması engellenmiş olur.
Adım adım temizleme rehberi
E-Güvenlik Danışmanı Ömer Kurtulmuş’ta aldığımız bilgiye göre, antivirüs yazılımları güncellenmeden virüs bulaşan PC’lerde artık otomatik güncelleme özelliği çalışmayacağından, virüsün elle silinmesi gerekiyor. Eğer İnternet’ten bir temizleme programı indirilip kullanılacaksa, MSN messenger programının çalışmadığına emin olunmalı.
Elle temizlemede izlenecek yöntemler ise şunlar:
1. Bilgisayarınızı restart edip güvenli kipte açın (Açılış anında <F8> tuşuna basarak güvenli kipi seçebilirsiniz.)

2. Başlat menüsünden “çalıştır” (run) sekmesini tıklayıp açılan pencereye “regedit” yazarak enter’a basın.

3. Regedit programı içinde aşağıdaki alt anahtarları inceleyin ve bunlar içinde virüsle ilgili eklenmiş yeni kayıtları silin:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\RunServices
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\policies\Explo rer\Run
HKEY_CURRENT_USER\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run
HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\policies\Explor er\Run
Yukarıdaki kayıtlar içinde “serpe”, “avnort”, “ltwob” gibi tanımlar var ise sisteminiz virüsten etkilenmiş ve her açılışta kendisini tekrar çalıştırıyor demektir. Bu tanımları silin.

4. “Bilgisayarım”ı açtıktan sonra “araçlar”dan dizin seçenekleri menüsünü açın ve görüntü bölümündeki “gizli dosyaları göster” seçeneğini seçin ve bilinen dosya tipleri için dosya uzantısını gösterme seçeneğindeki işareti kaldırın. Böylelikle virüs'ün sistem içinde gizli dosya olarak kopyalanmış türevlerini görebileceksiniz.

5. Aşağıdaki dizinlerde isimleri verilen dosyaları bilgisayarınızdan silin.
C:\windows\system32\formatsys.exe
C:\windows\system32\serbw.exe
C:\windows\msmbw.exe
C:\Crazy frog gets killed by train!.pif
C:\Annoying crazy frog getting killed.pif
C:\See my lesbian friends.pif
C:\LOL that ur pic!.pif
C:\My new photo!.pif
C:\Me on holiday!.pif
C:\The Cat And The Fan piccy.pif
C:\How a Blonde Eats a Banana...pif
C:\Mona Lisa Wants Her Smile Back.pif
C:\Topless in Mini Skirt! lol.pif
C:\Fat Elvis! lol.pif
C:\Jennifer Lopez.scr
C:\lspt.exe
C:\Documents and Settings\<Kullanıcı_Adı>\Local Settings\Application Data\Microsoft\CD Burning\autorun.exe
C:\British National Party.jpg
C:\Crazy-Frog.Html
C:\Message to n00b LARISSA.txt
Eski 24-07-2007   #3 (mesaj-linki)
NeutralizeR - avatarı
Cvp: Yeni MSN Virüsü Hakkında Yardım

Sisteminizde güncel bir anti-virüs yazılımı yüklü bulunsun. Kaspersky Anti-Virus'ü tavsiye ediyoruz.
Aşağıdaki bağlantıdan indirip kurabilirsiniz:
Kaspersky Anti-Virus free trial download

Alternatif olarak online tarama yapabileceğiniz bir adres:
Trend Micro HouseCall - Free Online Virus and Spyware Scan

Son Düzenleyen NeutralizeR; 07-04-2008 @ 17:05. Sebep: Kaspersky 7'ye güncellendi
Eski 09-08-2007   #4 (mesaj-linki)
cabrow

Öncelikle merhabalar arkadaşlar.

Son 2 aydır piyasada görülen bu msn messenger'a saldırı amaçlı üretilen virüsü az önce silebildim. Yaklaşık 1 gündür uğraşıyorum. Çözümümüz gayet basit ;

Kaspersky'nin sitesine girip 7.0.1 versiyonlu Antivirüsünün deneme sürümünü indireceksiniz. Programı kurduktan sonra 5 dk kadar update edip , tarama yapınız system 32 deki ve system volume information daki eklentilerini de bulup yok ediyor. ( Yani virüs tamamen bilgisayarınızdan arındırılıyor.)

Benzeri işlevi yapar diyerek; Norton Internet Security 2008, Avast , Avg , Trend Micro, Mc Afee antivirüsleri de denemiştim. Şu anda bu virüsü tanımlayan ve silebilen tek program Kaspersky ... Sebebi kesinlikle tartışılır ama ; kurtulmak için kullanmak zorundayız

Teşekkürler
Eray Tezcanoğlu

Son Düzenleyen NeutralizeR; 09-08-2007 @ 22:25.
Eski 18-08-2007   #5 (mesaj-linki)
hellboy726 - avatarı

Bu araLar Msn'de hizLa yayiLan Bir Virüs Var..

"bak sana Paris Hilton ne hale gelmis hapiste
Sen ve Ben !!! .... BAK

Baksana benim fotograflara hihi
Hey benim fotolarimi kabul et :o !!
Iyi arkadasimla fotorafdayim !!
benim bu ciplak fotoda :o ama baskasina yollama
bak ne buldum :o Jessica alba ciplak !!"

Gibi sözler görebilirsiniz.

Bundan kurtulmak şu dosyayı :
http://dts.msxlabs.org/hellboy726/msnfix.zip

Dosyayı indirip zipi açın. Msnfix.bat yazan dosyayı çalıştırın. Menüde Türkçe desteği var. Yapmanız gereken tek sey açılışta t harfine basıp entera basmak ardından temizlemeye başlamak için r ye basın. temizleme başlayacak virüs olduğundan şüphelenilen dosyalar ve registry kayıtları backup dizini içerisine kaydediliyor. Sorun olursa backuplarınızı geri yükleyebilirsiniz.
Eski 18-08-2007   #6 (mesaj-linki)
kaf_kef - avatarı

daha düm başıma geldi format attım bılsem bu rogramı yuklerdım ve hatta o kadar kotu bişey ki forumun anasayfasındakı chatbox'a dahı bişey yazmak ıstedım o resımlerım alda bak yazısı otomatıkmen orda dahı cıktı
Eski 22-08-2007   #7 (mesaj-linki)
tugrulgulersoy
Virüs, MSN'cileri bezdirdi

Fotoğraf zannettiği zip uzantılı dosyayı kabul eden kullanıcı da dosya bilgisayarına indikten sonra zor anlar yaşanıyor
Şahısların adına zip uzantılı Beach Picture 2003 isimli dosya virüs içerdiğinden bilgisayarlarında ciddi bir şekilde zarar görmesine neden oluyor.

Beach Picture 2003 isimli virüs hackerler tarafından "Resimleri kimseye gösterme", "Bunları Photoshop'ta yaptım." iletileriyle kullanıcı ikna edilerek gönderiliyor.

Fotoğraf zannettiği zip uzantılı dosyayı kabul eden kullanıcı da dosya bilgisayarına indikten sonra zor anlar yaşanıyor. Kendisine gelen dosyalar yine kendi adıyla diğer kullanıcılara gönderiliyor.

Oturumun her açıldığında kısa bir süre sonra tüm kullanıcılara gönderilen virüsün ortadan kalkması içinde güçlü bir anti virüs programının indirilmesi gerekiyor. MSN kullanıcılarının şifrelerini değiştirmesi de öneriliyor.

Son zamanlarda çoğu kişinin msn adresinden bilgisayara bulaşan bu virüs bir çok kişinin bilgisayarını formatlamasına sebep oldu. Dünyada da aynı şekilde insanların başını ağrıtan bu virüsten kurtulma yolları oldukça basit. Ancak yapacağınız en ufak bir hata bilgisayarınıza format atmanıza sebep olacaktır. Eğer bu yöntemi uygulamazsanız da bilgisayarınıza format atacağınız için bir denemenizi tavsiye ediyoruz...
Öncelikle bu virüsün bulaşmasını engellemek için Live Messenger kişi listenizdeki bir arkadaşınızdan gelen:
Diğer dillerde ve Türkçe'de msn'deki bir kişiden gelen otomatik yazılar:
"Look how wasted Paris Hilton is, after she got jailed
You and Me !!! .... look
Look at my photos hihi
Hey please accept my photos :o !!
A photo with me and my best friend !!
This is me totaly naked :o please dont send to anyone else
Look what i found on the NET :o
Jessica Alba NUDE !!

Chinese version:
kAN BA LI XI ER DUN JIN JIANYU HOU SHI DUO ME QIAOCUI
NI HE WO !!! .... QING KAN
KAN WO DE ZHAOPIAN
JIESHOU WO DE ZHAO PIAN :o !!
YI ZHANG WO GEN WO PENGYOU ZUI HAO DE ZHAOPIAN !!
KAN WO DE ZHAOPIAN
ZHE SHI WO DE LUOZHAO :o QING BU YAO FA GEI BIEREN !!

Diğer versiyonlar:
bak sana Paris Hilton ne hale gelmis hapiste
Sen ve Ben !!! .... BAK
Baksana benim fotograflara hihi
Hey benim fotolarimi kabul et :o !!
Iyi arkadasimla fotorafdayim !!
benim bu ciplak fotoda :o ama baskasina yollama
bak ne buldum :o Jessica alba ciplak !!
Regarde comment Paris Hilton parait efondr?apr qu'elle ai ?jeter en prison
Toi et moi !!! .... regarde
Regarde mes photos
Hey s'il te plait accepte mes photos :o !!
Une photo de moi et mon meilleur ami !!
C'est moi totalement nu :o
s'il te plait ne l'envoie a personne d'autre
Regarde ce que j'ai trouv?sur le net :o Jessica Alba NU !!
Kijk hoe erg Paris Hilton er aan toe is na gevangenschap
Jij en Ik !!!! .... kijk
Kijk eens naar mijn fotos hihi
HEY !! accepteer mn fotos dan !
met mijn beste vriend op de foto !!
Dit ben ik naakt op de foto, stuur alsjeblieft niet door.
Kijk wat ik gevonden heb :o Jessica Alba naakt !!
guck wie scheisse Paris Hilton aussieht, seitdem sie wieder aus dem knast ist
du und ich !!! ....guck
siehe meine fotos hihi
hey bitte nimm meine fotos an :o !!
ein foto mit meinem besten freund und mir !!
das bin ich total nackt :o bitte sende es niemand anderem
guck was ich im internet gefunden habe :o jessica Alba NACKT !!
Guarda come Paris Hilton sprecato ? dopo che era imprijonata
Tu ed io !!! .... guarda
Guardi le mie foto hihi
Mairee photos accept karo :o !!
Una foto con me ed il mio amico migliore !!
Questa e me totaly nudo :o prego non trasmette a chiunque
Osservi che cosa ho trovato sul internet :o Jessica alba NUDA !!

Veja como Paris Hilton est?acabada depois de ter sido presa
Voc?e eu !!!! .... Veja
Veja as minhas fotos hehehe
Por favor aceite as minhas fotos :o !!
Uma foto com o meu melhor amigo e eu !!
Esta sou eu totalmente nua :o por favor nmande isso pra ningu
Olha o que eu achei na NET :o Jessica Alba NUA !!
Kolla hur fstd Paris Hilton, efter att hon fgslades
Du och jag !! .... Kolla
Kolla p?min bilder, hihi
Hey, acceptera mina bilder, snla :o
En bild p?mig och min bta v !!!
Detta jag HELT naken.. :o Skicka inte till non annan, snla...
Kolla vad jag hittade p?net :o Jessica Alba NAKEN !!
Mira co Paris Hilton es perdida despu de ser encarcelada
Usted e yo !!! .... Mira
Mira mis fotos jejeje
Ha aceptado mis fotos por favor :o !!
Una foto con mi mejor amigo e yo !!
Esta soy yo totalmente desnuda :o
por favor no env para nadie Mira lo que encontr?en la WEB :o Jessica Alba DESNUDA !!
Lede hvor spild Paris Hilton er efter hun fik fgsel
Jer og Mig !!! ... se
Se p?min fotos
Hej behage optage min foto :o !!
EN foto hos mig og min bedst ven !!
denne er mig hele bar behage vage vendlig og sende den ikk til nogle :o
Lede hvad jeg fandt oven p?den net :o Jessica Alba bar !!" gibi...

şeklindeki hiç bir dosyayı kabul etmeyin.
Ancak kabul ettiğiniz zaman da bu virüsü temizlemeden msn'i açmayın çünkü siz yollamasanız bile bu virüs kişi listenizdeki tüm kişilere size geldiği aynı yöntemle otomatik olarak gidiyor...
Virüsü temizleme yoluna gelirsek ilk yol biraz karışık:
1-
Yapmanız gerekenler:
Başlat menüsünden Çalıştır'ı açın... "regedit" yazın.

HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionShellServiceObjectD elayLoad klasörünü bulun.

sağdaki pencereden "printers"="{CLSID}" bölümünü silin.

Daha sonra ilk "regedit"e girdiğiniz bölüme dönün ve oradan HKEY_CLASSES_ROOTCLSID bölümüne gidin...
Burada printers bölümünü bulup printers ID'yi silin tekrardan.Biraz karışık olduğu için dikkatli bakmanız gerekmektedir...
Şimdi bilgisayarınızı yeniden başlatın. Ve "Bilgisayarım"a girin oradan ana sürücünüze girin. Windows klasörünün içerisinde bulunan
%System% otiffy.dll
%System%printers.exe
%userprofile% ew.txt
%Windows%images0{rastgele bi numara}.zip (büyüklüğü:119KB)
%Windows%photos0{rastgele bi numara}.zip (büyüklüğü:119KB)
%Windows%album{rastgele bi numara}.zip (büyüklüğü:119KB)
%Windows%photo{rastgele bi numara}.zip (büyüklüğü:119KB)
%Windows%pictures0{rastgele bi numara}.zip (büyüklüğü:119KB)
%Windows%picture{rastgele bi numara}.zip (büyüklüğü:119KB)
dosyalarını silin hangileri var ise... Ancak bu dosyalar gizli dosya şeklinde olabileceğinden pencerenin üst bölümünde bulunan araçlar sekmesine tıklayıp Klasör Seçenekleri'ni açınız.

Yukarıdaki resimdeki gibi gizli dosyaları gösteri işaretleyip Tamam'a tıklayınız. Ardından az önce verdiğimiz dosyaları bulup siliniz... Virüs kaldırılmış olacaktır...

Son Düzenleyen kompetankedi; 27-03-2008 @ 15:07.
Eski 02-09-2007   #8 (mesaj-linki)
dinazor1962 - avatarı

selamlar benim laptobta mausenin oku kırpma yapıyor ve titriyor virusmu var bende avast var tarama yaptı virus bulunamadı yazdı oktaki kırpma virus var demekmi bu konuda bilgim az bilenlerin yardımını rica ederim detaylı cevap lutfen
Eski 02-09-2007   #9 (mesaj-linki)
NeutralizeR - avatarı

dinazor1962 adlı kullanıcıdan alıntı Mesajı Görüntüle
selamlar benim laptobta mausenin oku kırpma yapıyor ve titriyor virusmu var bende avast var tarama yaptı virus bulunamadı yazdı oktaki kırpma virus var demekmi bu konuda bilgim az bilenlerin yardımını rica ederim detaylı cevap lutfen
Kırpmadan neyi kastediyorsunuz tam olarak? Ekran görüntüsü eklemeniz mümkün mü?
Eski 02-09-2007   #10 (mesaj-linki)
dinazor1962 - avatarı

NeutralizeR adlı kullanıcıdan alıntı Mesajı Görüntüle
Kırpmadan neyi kastediyorsunuz tam olarak? Ekran görüntüsü eklemeniz mümkün mü?
maus bazen titriyor ekran goruntusunu nasıl ekleyecegim bilmiyorum maus yarım santim kadar saga sola yukarı asagı gidip geliyor cok hızlı
Cevap Yeni Konu Aç

Etiketler
Yok
msn de virus var, msn link gonderiyor, yeni msn virusu,
Hızlı Cevap
Resim Doğrulama
Yeni MSN Virüsü Hakkında Yardım Konusuna Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Yeniçeri / Janissary (Yeniçeri Kimdir? - Yeniçeri Hakkında) The Unique Süper Kahramanlar 1 30-09-2008 14:25
Msn Virüsü Yardım [Görev Yöneticisi+Regedit'i Kilitliyor] tanerkaymaz Arşive Kaldırılan Konular 1 26-09-2008 11:59
Msn Virüsü bluetooth212 Arşive Kaldırılan Konular 1 02-09-2008 23:41
İnfluenza A (H1) Virüsü ayhşim Hastalıklar 0 12-04-2008 04:47
Yeni Yıl - Yeni Yıl Nedir - Yeni Yıl Hakkında yüksel2 X-Sözlük 0 24-12-2007 23:24