Üye Ol
Geri Dön   MsXLabs > :: LEGEND Forumları :: > MSN Messenger Türkiye Forumları > MSN Teknik Destek/Bilgiler
Cevap Yeni Konu Aç

Konu Araçları
Eski 19-05-2006   #1 (mesaj-linki)
Yeni MSN Virüsü Hakkında Yardım Yeni MSN Virüsü Hakkında Yardım

Alıntı:
D.a.w.N adlı kullanıcıdan alıntı
[Arkadaşlar bu bir çok arkadaşımda olmaya başaldı konuşurken birden dosya gönderiyor "buna tıkla içinde özel resimlerim var" falan bu tür isimlerle dosya gönderiyor karşıadki kişinin elinde olmadan buna bi çözüm yokmu anti virüs de galiba bişey yapamamış bu konu hakkında bir bilgisi olan başına gelen var mı?
örnek bakın yine geldi şu an
" resimlerime baksana h**p://westkoast.free.fr/pictures_43092_resim.zip < cok ozel pozlar verdim birsey yazma utanirim "
böle diyor tıklamayın!!..
Ekteki resimde de görüldüğü gibi Trojan Backdoor.Win32.Rbot.axp temizlemeniz gereken zararlı kod... Kaspersky Anti-Virus kullanabilirsiniz...
Backdoor.Win32.Rbot.axp - a² Malware Description

Son Düzenleyen Morrigan; 18-08-2007 @ 22:28.
Bu Mesajı Yetkililere Rapor Et  
Eski 19-05-2006   #2 (mesaj-linki)
D.a.w.N
Cvp: Yeni Msn Virüsü Hakkında Yardım Cvp: Yeni Msn Virüsü Hakkında Yardım

olduuuuuuuuuuuu olduuuuuuuuuuuuuuuu

msn config kapanıyordu açınca o da düzelmiş çok teşekkür ederim bi de yaaaa upuzun anlatmışlar baksana boşuna.......tekrar teşekkür

Dikkat! MSN Messenger virüs yayıyor!

Bilgisayarlara hangi yolla bulaştığı henüz bilinmeyen "W32.Serflog.A" adlı virüs, MSN Messenger kullanıcıları arasında hızla yayılıyor. Yeni aktif olmaya başlayan ve kimliği ve etkileri bilinmeyen bir virüs, MSN Messenger adlı sohbet programındaki açıkları kullanarak, yayılmaya başladı. Sistem klasörlerine sızıyor
MSN Messenger listesindeki kişilerden gelen transfer aslında dosya değil, bir İnternet linki. Çoğunlukla gelen link ve dosyalar “pif” ve “scr” uzantılı oluyor. MSN üzerinden yayılan bu virüs için antivirüs firmaları saat 14:00 itibariyle güncel virüs imza dosyalarını dağıtmaya başladılar. Daha bu virüsten etkilenmemiş olanların antivirüs yazılımlarını güncellemeleri en önemli tedbir olacaktır. Yeni virüs tanım dosyalarında bu virüs, Serflog.A, Kelvir.B, Fatso.A vb. isimlerle tespit ediliyot.
Gelen dosya değil link
Bu virüs, MSN Messenger üzerinden kontakt listenizde yer alan kişilerden bir dosya veya İnternet sayfası link'i olarak geliyor. Kullanıcı bu linke tıkladığında virüs dosyası hemen aktif olmuyor, fakat gelen dosya çalıştırıldığında aktif oluyor. Bulaştığı anda o bilgisayardaki MSN kayıtlarında yer alan herkese söz konusu link'i gönderiyor. Bu durum tespit edildiğinde ilk yapılacak işlem bilgisayarın İnternet bağlantısını kesmek olmalıdır. Böylelikle başka birine virüsün yayılması engellenmiş olur.
Adım adım temizleme rehberi
E-Güvenlik Danışmanı Ömer Kurtulmuş’ta aldığımız bilgiye göre, antivirüs yazılımları güncellenmeden virüs bulaşan PC’lerde artık otomatik güncelleme özelliği çalışmayacağından, virüsün elle silinmesi gerekiyor. Eğer İnternet’ten bir temizleme programı indirilip kullanılacaksa, MSN messenger programının çalışmadığına emin olunmalı.
Elle temizlemede izlenecek yöntemler ise şunlar:
1. Bilgisayarınızı restart edip güvenli kipte açın (Açılış anında <F8> tuşuna basarak güvenli kipi seçebilirsiniz.)

2. Başlat menüsünden “çalıştır” (run) sekmesini tıklayıp açılan pencereye “regedit” yazarak enter’a basın.

3. Regedit programı içinde aşağıdaki alt anahtarları inceleyin ve bunlar içinde virüsle ilgili eklenmiş yeni kayıtları silin:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\RunServices
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\policies\Explo rer\Run
HKEY_CURRENT_USER\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run
HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\policies\Explor er\Run
Yukarıdaki kayıtlar içinde “serpe”, “avnort”, “ltwob” gibi tanımlar var ise sisteminiz virüsten etkilenmiş ve her açılışta kendisini tekrar çalıştırıyor demektir. Bu tanımları silin.

4. “Bilgisayarım”ı açtıktan sonra “araçlar”dan dizin seçenekleri menüsünü açın ve görüntü bölümündeki “gizli dosyaları göster” seçeneğini seçin ve bilinen dosya tipleri için dosya uzantısını gösterme seçeneğindeki işareti kaldırın. Böylelikle virüs'ün sistem içinde gizli dosya olarak kopyalanmış türevlerini görebileceksiniz.

5. Aşağıdaki dizinlerde isimleri verilen dosyaları bilgisayarınızdan silin.
C:\windows\system32\formatsys.exe
C:\windows\system32\serbw.exe
C:\windows\msmbw.exe
C:\Crazy frog gets killed by train!.pif
C:\Annoying crazy frog getting killed.pif
C:\See my lesbian friends.pif
C:\LOL that ur pic!.pif
C:\My new photo!.pif
C:\Me on holiday!.pif
C:\The Cat And The Fan piccy.pif
C:\How a Blonde Eats a Banana...pif
C:\Mona Lisa Wants Her Smile Back.pif
C:\Topless in Mini Skirt! lol.pif
C:\Fat Elvis! lol.pif
C:\Jennifer Lopez.scr
C:\lspt.exe
C:\Documents and Settings\<Kullanıcı_Adı>\Local Settings\Application Data\Microsoft\CD Burning\autorun.exe
C:\British National Party.jpg
C:\Crazy-Frog.Html
C:\Message to n00b LARISSA.txt
Eski 24-07-2007   #3 (mesaj-linki)
Cvp: Yeni MSN Virüsü Hakkında Yardım Cvp: Yeni MSN Virüsü Hakkında Yardım

Sisteminizde güncel bir anti-virüs yazılımı yüklü bulunsun. Kaspersky Anti-Virus'ü tavsiye ediyoruz.
Aşağıdaki bağlantıdan indirip kurabilirsiniz:
Kaspersky Anti-Virus free trial download

Alternatif olarak online tarama yapabileceğiniz bir adres:
Trend Micro HouseCall - Free Online Virus and Spyware Scan

Son Düzenleyen NeutralizeR; 07-04-2008 @ 16:05. Sebep: Kaspersky 7'ye güncellendi
Eski 09-08-2007   #4 (mesaj-linki)
cabrow

Öncelikle merhabalar arkadaşlar.

Son 2 aydır piyasada görülen bu msn messenger'a saldırı amaçlı üretilen virüsü az önce silebildim. Yaklaşık 1 gündür uğraşıyorum. Çözümümüz gayet basit ;

Kaspersky'nin sitesine girip 7.0.1 versiyonlu Antivirüsünün deneme sürümünü indireceksiniz. Programı kurduktan sonra 5 dk kadar update edip , tarama yapınız system 32 deki ve system volume information daki eklentilerini de bulup yok ediyor. ( Yani virüs tamamen bilgisayarınızdan arındırılıyor.)

Benzeri işlevi yapar diyerek; Norton Internet Security 2008, Avast , Avg , Trend Micro, Mc Afee antivirüsleri de denemiştim. Şu anda bu virüsü tanımlayan ve silebilen tek program Kaspersky ... Sebebi kesinlikle tartışılır ama ; kurtulmak için kullanmak zorundayız

Teşekkürler
Eray Tezcanoğlu

Son Düzenleyen NeutralizeR; 09-08-2007 @ 21:25.
Eski 18-08-2007   #5 (mesaj-linki)

Bu araLar Msn'de hizLa yayiLan Bir Virüs Var..

"bak sana Paris Hilton ne hale gelmis hapiste
Sen ve Ben !!! .... BAK

Baksana benim fotograflara hihi
Hey benim fotolarimi kabul et :o !!
Iyi arkadasimla fotorafdayim !!
benim bu ciplak fotoda :o ama baskasina yollama
bak ne buldum :o Jessica alba ciplak !!"

Gibi sözler görebilirsiniz.

Bundan kurtulmak şu dosyayı :
http://dts.msxlabs.org/hellboy726/msnfix.zip

Dosyayı indirip zipi açın. Msnfix.bat yazan dosyayı çalıştırın. Menüde Türkçe desteği var. Yapmanız gereken tek sey açılışta t harfine basıp entera basmak ardından temizlemeye başlamak için r ye basın. temizleme başlayacak virüs olduğundan şüphelenilen dosyalar ve registry kayıtları backup dizini içerisine kaydediliyor. Sorun olursa backuplarınızı geri yükleyebilirsiniz.
Cevap Yeni Konu Aç
En popüler 15 etiket
Bu Sayfanın Etiketleri
msn virüsü, msn de virus var, msn de virüs, msn dosya gönderiyor, msn link gönderiyor, msn virisü, msn virusleri, msn virusu, msn virüs, msn virüs var, msn virüsü, msn virsleri, msn virs, msn vürüsü, msn yeni virüs,
Konu Araçları

Yeni MSN Virüsü Hakkında Yardım Konusuna Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Yeni Göz Kırpmaları - Msn Göz Kırpmaları Morrigan MSN Göz Kırpmaları (Winks) 69 1 Hafta Önce 19:31
MSN Smiley-Emoticon Süslemeli Yazılar aorgun MSN İfadeleri (Emoticons) 49 09-07-2008 21:46
Zerrin Özer (Zerrin Özer Kimdir? - Zerrin Özer Hakkında) Mystic@L Müzik tr 7 18-04-2008 01:07
(MSN) Windows Live Messenger - Live Messenger - Windows Messenger Sürümleri Blue Blood MSN Teknik Destek/Bilgiler 2 11-11-2006 22:59
MSN Messenger - Yardım - Sıkça Sorulan Sorular NeutralizeR MSN Teknik Destek/Bilgiler 1 15-02-2006 14:27
Saat Dilimi: GMT +3 - Saat: 01:41Bir site yetkilisine ulaşınBize Ulaşın - Contact Us
vBulletin®, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd. ~ SEO by vBSEO ©2008, Crawlability, Inc.

Başka adreslerde içeriğimizi paylaştığınızda lütfen kaynak belirtmeyi unutmayınız, duyarlılığınız için teşekkürler.
Sayfalarımızda bulunan içeriklerin telif haklarıyla ilgili bir şikayetiniz / sorunuz varsa bize ulaşmak için tıklayınız.
If you OWN the copyrights to any content we publish or offer for download & you want them to be REMOVED from our web site, please contact us with some proof of ownership of copyright and they will be removed immediately.
Creative Commons License
MsXLabs Directory
Sayfa 0.15112591 saniyede (74.67% PHP - 25.33% MySQL) 9 sorgu ile oluşturuldu
Top Varlığım Türk Varlığına Armağan Olsun ~ MaviKaranlik.com Have Fun @ MsXLabs! Designed by LC aka NeutralizeR