MSN Messenger Kişi Listesi Yöneticisi
(Not: Yukarıdaki konuda bahsedilen aynı işi yapan alternatif programın arayüzü Türkçe'dir, sizin için daha iyi olabilir)
Yukarıdaki programı indirip, listelerinizdeki herkesi silebilirsiniz. İndirdikten sonra oturum açın, Menüdeki Lists öğesini açın, oradan önce
Clean lists e tıklayın, orada Kişi Listeniz, İzinli listeniz ve Engelli listenizdeki insanları kolayca, tek düğmeye basarak silebiliyorsunuz.
Kişi listesi kısmında "Sizi silenler"i Kişi listenizden kaldırır.
İzinli listesi kısmında "Sizin sildikleriniz ve sizi silenler"i İzinli listenizden kaldırır.
Engelli listesi kısmında "Sizin sildikleriniz ve sizi silenler"i Engelli listenizden kaldırır.
Buraya kadar herşey normal, peki sizi sil
meyenleri nasıl sileceksiniz.
Lists menüsünden bu sefer
Manually manage lists e tıklayın. Şimdi açılan pencerede dört liste göreceksiniz.
1- Kişi listeniz (Contact list)
2- İzinli listeniz (Allow list)
3- Engelli listeniz (Block list)
4- Ters liste (Reverse list) [Bu liste sizi kişi listelerine eklemiş olanların listesidir.]
Burada hangi listeyi görüntülüyor olursanız olun, bir kişinin üzerine sağ tıkladığınızda, hep aynı menü sunulur. Farklı listelerin varlığının amacı sadece, size hangi listede kimler var, onu göstermektir. Mesela şimdi
Block list e tıklayın, (küçük yuvarlak seçenek), şimdi orada silmek istediğiniz birinin üzerinde sağ tıklayın,
Delete from Block list öğesine tıklayın. Şimdi burada bir uyarı verecek, uyarıda diyor ki:
|
| Alıntı: |
Bu kişiyi silerseniz, bu kişi sizi kendi Kişi Listesine eklemişse, Messenger'da oturum açtığınızda, Messenger sizi bu kişinin sizi eklediği konusunda uyarmak için bir pencere açacak.
Yine de devam etmek istiyor musunuz?
|
Eğer Evet'e tıklarsanız, o kişi listenizden İzinli listenizden silinir ama Messenger'da oturum açtığınızda, eğer daha önce "Kişiler beni kişi listelerine eklediklerinde beni uyar" seçeneğini devre dışı bırakmamışsanız, bu kişi için bir uyarı alırsınız. Ya bir tercih yapacaksınız, ya da her oturum açışınızda bu pencereyi görmeye razıysanız, İptal'e tıklayarak o pencereyi kapatacaksınız.
Peki "Kişiler beni kişi listelerine eklediklerinde beni uyar" seçeneğini devre dışı bırakmış iseniz ne olacaktı? N'olcak, oturum açtığınız anda, Messenger uyarı çıkartması gereken herkesi otomatik olarak İzinli listesine taşıyacak, ve onlara izin vermiş olacak.
"Ee, sonuçta pek bir işe yaramıyor bu program" diyebilirsiniz. Zaten öyleydi, boşuna yazdım bu kadar şeyi