Windows Live Contact Dosyalarını Açmak Üye Ol (Üye olduğunuzda tüm reklamlar gizlenecektir) Soru/Cevap
Geri Dön   MsXLabs MK > :: LEGEND Forumları :: > MSN Messenger Türkiye Forumları > MSN Teknik Destek/Bilgiler
Facebook Hesabınızla Bağlanın (Connect with Facebook)
Cevap Yeni Konu Aç
Eski 21-11-2007   #1 (mesaj-linki)
keriz
Windows Live Contact Dosyalarını Açmak

bu dosyalar ne işe yarıyor neyi kaydediyor nasıl açılıyor adeta bir sır.bunu başaran biri var mı merak ediyorum.çok araştırdım galiba hex.exe program diliyle kaydediliyomuş.bunu normale çeviren bir program filan var mı acaba?çok önemli arkadaşlar?bulana çok dua etçem.
  Bu Mesajı Yetkililere Rapor Et Bu mesaja hızlı cevap gönder
Eski 13-12-2007   #2 (mesaj-linki)
hellboy726 - avatarı
Cvp: Windows Live Contact Dosyalarını Açmak

Biraz Baktığımızda
C:\Documents and Settings\Kullanıcı adınız\Local Settings\Application Data\Microsoft\Windows Live Contacts\ yerine girmemiz gerektiğini hemen anlıyıveriyoruz.

Resimdeki gibi bir pencere karşılıyor bizi ve anlatmak istediği şey sanırım; bilgisayardan o ana kadar girdiğiniz hesapların bir dosyası ama kimbilir ne dosyası...

Diyor biraz daha bakıyoruz..

ve herhangi bir adresimizin isim olarak yazılı olduğu klasöre giriyoruz.

bizi karşılayan 2 GİZLENMİŞ Klasör. Klasör seçeneklerinden bir değişiklikle elbette ki görebiliyoruz..

Real: Gerçek
Shadow: Gölge KAranlık Gibi anlamlar taşıyor =)....

içlerine giriyoruz

Real Klasöründe şöyle birşeyler var:

Live ile birlikte gelen bir yenilik bir uygulamadır belkide. Bunu sanırım microsoft bilebilir.

üstteki dosyaları Not Defteri, Hex editör , birkaç metin düzenleme yazılımı ile açmayı deniyorum ama bir işe yaramıyor.

Aklım .stg dosyasına takılıyor. Members.stg Acaba nedir diyorum? Googleye soruyorum ama Cevap vermiyor birşeyler geveliyor

Şu anda bende neye yaradığını bilmiyorum.
Ancak öğrendiğimde paylaşacağım.
=)
Eski 16-12-2007   #3 (mesaj-linki)
hellboy726 - avatarı

Değişik bir anektod;

Msn live yeni kurulmuş bir pc de oturum açıyorsunuz diyelim.
Eğer listeniz benimki gibi biraz kabarık ise ; (900-1000 kişi) civarı,
Msn deki şu meşur 2 adamın; uzun uzun dönmesi ile baş başa kalıyorsunuz.

Ancak bir kez oturum açtıysanız, 2. oturum açma süreniz diğeriyle karşılaştırıldığında 5 / 1 i kadar. yani çok daha hızlı.

Belkide live Contact dosyaları kişi listenizide saklıyor..
Böylece daha hızlı açılıyor.
Eski 26-12-2007   #4 (mesaj-linki)
keriz

arkadaşlar saolun da soruyla cevapların ne ilgisi var !
Eski 28-12-2007   #5 (mesaj-linki)
hellboy726 - avatarı

keriz adlı kullanıcıdan alıntı Mesajı Görüntüle
arkadaşlar saolun da soruyla cevapların ne ilgisi var !

Bunlar nedir? neye yarıyor demişsin. x programlama dili ile yazıldı demişsin. Bunları ne ile açarım demişsin.

Bende ne olduğunu açıklamışım. 3. mesajda neye yaradığını yazmaya çalışmışım.
Belki ilerde neyle açılacağını bile açıklayabiliriz.
Eski 29-12-2007   #6 (mesaj-linki)
ahmetgns - avatarı

keriz arkadaşım (adın böyle napayım ), sanırsam o dosyalar adres defteri dosyaları ve her bir dosya bir kişiyle ilgili bilgileri baırındırıyor (ancak sadece görüntü adı ve e-posta adresi) çünkü kişisel ileti ve görüntü resimlerini o dosyaları silsem dahi messenger'da görebiliyorum. O dosyalar şifrelenmiş olabilir çünkü Messenger Seçeneklerinde Güvenlik bölümünde "Kişi listesi verilerini WLM dışından erişilememesi için şifrele" diye bir seçenek var ve varsayılan olarak işaretli. Gerçi şimdi işareti kaldırdım, not defterinde açtım bir WINDOWSLIVECONTACT dosyasını ve kare kare çıktı bütün yazı.

O dosyalar, oturum açmayı hızlandırmak için elbette. Neyi kaydediyor sorusuna şöyle bir cevap da verebilirim. Eğer Messenger seçeneklerinin Güvenlik bölümündeki "bu paylaşılan birbilgisayar olduğundan, adres defterimi, görütü resmimi ve kişisel iletimi burada depolama" seçeneğini işaretlerseniz, o dosyalar ordan uçup gider ve siz seçeneği değiştirene kadar bir daha kaydedilmez ve her oturum açışınız bayağı bir uzun sürer ve bütün kişileriniz her seferinde sunucudan geri alınır. Hatta o seçeneği işaretlerseniz (yani o dosyaları silerseniz), çevrimdışı kişilerin adlarının çok eskiden kullanmış oldukları adlara dönüştüklerini görürsünüz ve bir türlü düzelmez, yeni adlar bir türlü kaydedilmez adam akıllı, her messenger oturum açışınızda eski adlara dönüşüverirler çevrimdışı kişilerin adları.
Eski 24-01-2008   #7 (mesaj-linki)
chaner

ben size arkadasin dili oliyim.. arkadasimiz birisinin pc sine baliklama dalmis sanirsam o dosyalara erismis ve onlarin su anda eristigi kisinin chat loglari zannediyo:/ ama en fazla hayaliyle yasarsin bunun.. eger belgelerimde yoksa ileti gecmisi die bi olay unut ruyalara falan dal.. ulasamazsn.. C:\Documents and Settings\Kulanici Adin\Contacts klasorundekilerde ayni seylerdir listemde 672 kisi var ve o klasordede o kadar dosya var hepsiyle konusmus olamam dime :/ daha 3 gun oldu format atali cunku..

bu arada arkadaslar elimde kiz arkadasmn hdd si var data recovery programlarim var bisuru (Final Data FuLL) ama hicbisey bulamiyolar resim ve eski chat loglarini bulabilcegim bisey varmi .. disk bicimlendirilmis bi sekilde geldi bana ve bicimlendirilmeden once ntfs ti su andada oyle ?...?

Son Düzenleyen chaner; 24-01-2008 @ 07:26. Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi
Eski 13-08-2008   #8 (mesaj-linki)
dewilsmoke

Herkese Merhaba !!

C:\Documents and Settings\seko\Contacts klasörü içerisinde msn de daha önce açılmış olan e- maillerin ayrı ayrı klasörleri var ve bu klasörler içinde bir çok dosya var. windowslivecontact uzantılı. Bu dosyaları açmanın bir yolu yokmu armadığım site bakmadığım forumkalmadı. lütfen bana bir yolunu gösterin. exploreri, notped, resim ve faks görünteleyicisinden bahseden forumlar var bunlar işe yaramıyor. acil yardım lütfen.

bune ya

Son Düzenleyen ahmetgns; 13-08-2008 @ 23:59. Sebep: Bu işte :)
Eski 03-09-2009   #9 (mesaj-linki)
Misafir

Alıntı:
windowslivecontact dosyası açma
bu dosyaları nasıl açabilirim
Eski 29-09-2009   #10 (mesaj-linki)
Misafir

bu klasörü yanlışlıkla silmiş arkadaş, şimdi msni açöınca liste gözükmüyo, başka bir pc.den açınca görünüyo ama ne yapmak lazım
Cevap Yeni Konu Aç

Etiketler
Yok
msn contact dosyalari, windows live contacts, windows live contacts dosyasi, windowslivecontact, windowslivecontact dosyasi,
Hızlı Cevap
Resim Doğrulama
Windows Live Contact Dosyalarını Açmak Konusuna Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Windows Live Messenger 8.5 FINAL (Windows Live Suite) NeutralizeR MSN Teknik Destek/Bilgiler 562 3 Gün Önce 00:15
Kişi Ekleme (Quick Contact Adder) - MSN Plus! Live Scripts Morrigan Messenger Plus! Live Scripts 7 17-06-2009 08:50
Perso Skin Windows Live Messenger 8.1.0178 - Windows Live Messenger Skins Morrigan MSN Messenger Arayüzleri 10 28-05-2009 14:25
Windows St Valentin 8.1.0178 Skin - Windows Live Messenger Skins Morrigan MSN Messenger Arayüzleri 4 20-05-2009 20:25
Windows Live Suite - Windows Live Messenger 8.5 Türkçe NeutralizeR Arşive Kaldırılan Konular 253 06-11-2007 07:35