MSN Messenger'da Dosya Aktarımı Sorunu Üye Ol (Üye olduğunuzda tüm reklamlar gizlenecektir) Soru/Cevap
Geri Dön   MsXLabs MK > :: LEGEND Forumları :: > MSN Messenger Türkiye Forumları > MSN Teknik Destek/Bilgiler
Facebook Hesabınızla Bağlanın (Connect with Facebook)
Cevap Yeni Konu Aç
Eski 14-06-2008   #11 (mesaj-linki)
NeutralizeR - avatarı
Cvp: MSN Messenger'da Dosya Aktarımı Sorunu

Daha önce MessengerDiscovery Live eklentisini sisteminize kurdunuz mu? MessengerDiscovery Live 1.4 öncesi tüm MDL sürümlerinde dosya transferi hızını etkileyen bir hata bulunmaktaydı. Eğer daha önce MDL yüklemesi yaptıysanız, tamamen nasıl kaldıracağınızı bu konudan öğrenebilirsiniz:
MessengerDiscovery'i Tamamen Nasıl Kaldırırım?

Bu sorun sürekli mi var yoksa arada sırada mı yaşanıyor? Modeminizi yeniden başlatıp güvenlik programınızı (anti-virus, firewall) geçici olarak devre dışı bırakıp yeniden denediniz mi? Farklı bir Windows Live Messenger sürümünde de durum aynı mı? Internet / Ağ ayarlarınız doğru bir şekilde mi yapılandırılmış?
  Bu Mesajı Yetkililere Rapor Et Bu mesaja hızlı cevap gönder
Eski 14-06-2008   #12 (mesaj-linki)
By_AsmiN - avatarı

MessengerDiscovery i pc den kaldıralı yıllar oldu kullanmıyorum artık ve kaldırmamın sebebide bu aktarım hızında çıkardığı sorundu.bu sorun önceden yoktu yeni çıktı ve bu 2 3 gündür sürekli devam ediyor.internet ayarlarında sorun olduğunu sanmıyorum int ayarları hala aynı çünkü.avast antivirüs kulanıyorum aktarım hızını etkilermi bilmem bu sorun oluşmadann öncede avast kullanıyordum öyle bir sorunla karşılaşmadım bundan önce ..
ilginize teşekkürler
Eski 14-06-2008   #13 (mesaj-linki)
NeutralizeR - avatarı

By_AsmiN adlı kullanıcıdan alıntı Mesajı Görüntüle
MessengerDiscovery i pc den kaldıralı yıllar oldu kullanmıyorum artık ve kaldırmamın sebebide bu aktarım hızında çıkardığı sorundu.bu sorun önceden yoktu yeni çıktı ve bu 2 3 gündür sürekli devam ediyor.internet ayarlarında sorun olduğunu sanmıyorum int ayarları hala aynı çünkü.avast antivirüs kulanıyorum aktarım hızını etkilermi bilmem bu sorun oluşmadann öncede avast kullanıyordum öyle bir sorunla karşılaşmadım bundan önce ..
ilginize teşekkürler
Bir Windows güncellemesi bu soruna neden olmuş olabilir. Bölgesel bir internet sorunu da yaşıyor olabilirsiniz. Avast! kapalıyken durumun değişip değişmediğini kontrol etmelisiniz. Ayrıca farklı kişilere birkaç mb'lık dosyalar göndererek hızı test edebilirsiniz.
Eski 24-09-2008   #14 (mesaj-linki)
necdet_87 - avatarı
WLM 2009 (14.0.5027.908) dosya paylaşım sorunu

Merhaba arkadaşlar,ben bir resim göndermek istediğimde ya da bana gönderilmek istendiğinde konuşma penceresinin tamamı resim oluyo fakat bu resmi kaydedemiyorum bilgisayara.Bunu bilgisayara kaydetme yolu var mıdır?Anlatamadıysam resimli alıntı yapabilirim..Yardımcı olabilecek arkadaş var mı?
Eski 25-09-2008   #15 (mesaj-linki)
ahmetgns - avatarı
Cvp: WLM 2009 (14.0.5027.908) dosya paylaşım sorunu

necdet_87 adlı kullanıcıdan alıntı Mesajı Görüntüle
Merhaba arkadaşlar,ben bir resim göndermek istediğimde ya da bana gönderilmek istendiğinde konuşma penceresinin tamamı resim oluyo fakat bu resmi kaydedemiyorum bilgisayara.Bunu bilgisayara kaydetme yolu var mıdır?Anlatamadıysam resimli alıntı yapabilirim..Yardımcı olabilecek arkadaş var mı?
Anlaşılan, resmi konuşma penceresine sürükleyip bırakıyorsun. Burada dikkat etmen gereken şey, resmi "Gönderdiğiniz ve aldığınız iletiler" bölümüne DEĞİL, "İletinizi buraya girin" bölümüne sürüklemek. Çünkü resmi birinci yere sürüklediğinde, resim konuşma penceresi arka plan resmi olarak ayarlanır ve daha önce seçeneklerden seçtiysen aynı arka plan resmi kişiyle paylaşılmak üzere karşı tarafa da gönderilir ve karşı taraf dosyayı kabul ettiğinde onun arka planı da değişir, ancak gönderilen dosya senin kolayca ulaşabileceğin bir yere kaydedilmez, Messenger'ın kendi özel klasörlerine o kişiye arka planı sağlamak üzere kaydedilir. Bundan başka kişiye herhangi bir dosya göndermenin başka yöntemleri de var tabi.
  • Konuşma penceresinin üzerindeki düğmelerden Dosya Gönderimi ile alakalı olanı kullanmak
  • Konuşma penceresinin menüsünden Eylemler > Tek bir dosya gönder... öğesini kullanmak
  • Kişi listesinde kişinin üzerinde sağ tıklayarak açılan menüde Başka gönder > Tek bir dosya gönder... öğesini seçmek
Eski 06-04-2009   #16 (mesaj-linki)
MSN 09 dosya aktarım tipini değiştirmek ?

Merhabalar,
Eski msn sürümlerinde olduğu şekilde dosya aktarımı yapabilmek mümkün müdür ?

Resim paylaşmak yerine eskisi gibi direk gönderme isteği yollamak istiyorum. Zaten listemdeki eski sürüm kullanıcılarına bu şekilde gönderme yapıyor.

Ayrıca, yine yeni sürümde karşımıza çıkan anti-virus yazılım seçme zorunluluğu. . .

Bu ikisinden de kurtulmak herhangi bir yama ile mümkün müdür ?

Teşekkürler.
Eski 12-04-2009   #17 (mesaj-linki)
ahmetgns - avatarı
Cvp: MSN 09 dosya aktarım tipini değiştirmek ?

erdem444 adlı kullanıcıdan alıntı Mesajı Görüntüle
Merhabalar,
Eski msn sürümlerinde olduğu şekilde dosya aktarımı yapabilmek mümkün müdür ?

Resim paylaşmak yerine eskisi gibi direk gönderme isteği yollamak istiyorum. Zaten listemdeki eski sürüm kullanıcılarına bu şekilde gönderme yapıyor.

Ayrıca, yine yeni sürümde karşımıza çıkan anti-virus yazılım seçme zorunluluğu. . .

Bu ikisinden de kurtulmak herhangi bir yama ile mümkün müdür ?

Teşekkürler.
Dosya aktarımı yapmak eskisi gibi mümkün. Yeni 2009 sürümündeki tek değişiklik resim dosyalarını konuşma penceresine doğrudan yapıştırarak göndermek istediğinizde fotoğraf paylaşma uygulamasını başlatması. Bunu Messenger Plus! Live'ın 4.81 numaralı sürümüyle engellemek mümkün.
ahmetgns adlı kullanıcıdan alıntı Mesajı Görüntüle
  • Messenger 2009 kullanan kişilerin konuşmaya bir resim yapıştırdıklarında Fotoğraf Paylaşma uygulamasının başlamadan dosya aktarımı ile bir JPG dosyasının gönderilmesini sağlayan bir kayıt defteri ayarı eklendi: "OverrideImgTransfer". Kayıt defteri ayarları hakkında bilgi almak için buraya tıklayın.
Messenger Plus! Live'ın bu son sürümü yoksa indirmek için buraya tıklayın.

Antivirüs yazılımsız dosya göndermekle ilgili bilgim yok ama A-patch ya da Mess-patch'in uyumlu sürümleri işe yarar. O da olmazsa uzantılarını mesela *.txt'e değiştirip gönderebilirsiniz sanırım.
Eski 18-06-2009   #18 (mesaj-linki)

@ahmetgns,
Teşekkürler fakat seçeneği bulamadım, tam olarak nerede ?
Eski 19-06-2009   #19 (mesaj-linki)
ahmetgns - avatarı

erdem444 adlı kullanıcıdan alıntı Mesajı Görüntüle
@ahmetgns,
Teşekkürler fakat seçeneği bulamadım, tam olarak nerede ?
Aşağıdaki kırmızı bağlantıdaki yazıları okuyarak seçeneği etkinleştirebilirsiniz. Ancak bu ayar, bilgisayarın hafızasına alınmış görüntüler için çalışır, doğrudan bir resim dosyası kopyalandığında işe yaramaz. Yani PrtScrn tuşuyla alınan ekran görüntüleri yahut Paint gibi bir programdan kesilen-kopyalanan görüntüler...
ahmetgns adlı kullanıcıdan alıntı Mesajı Görüntüle
Messenger 2009 kullanan kişilerin konuşmaya bir resim yapıştırdıklarında Fotoğraf Paylaşma uygulamasının başlamadan dosya aktarımı ile bir JPG dosyasının gönderilmesini sağlayan bir kayıt defteri ayarı eklendi: "OverrideImgTransfer". Kayıt defteri ayarları hakkında bilgi almak için buraya tıklayın.
Eski 19-06-2009   #20 (mesaj-linki)

Yani tamamen kapatmak gibi bir şansımız yok
Tekrar teşekkür ediyorum. . .
Cevap Yeni Konu Aç

Etiketler
aktarımı, dosya, messengerda, msn, sorunu
Hızlı Cevap
Resim Doğrulama
MSN Messenger'da Dosya Aktarımı Sorunu Konusuna Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
PC - Telefon Arası Dosya Aktarımı Twister Cep Telefonları (Mobil Dünya) 12 3 Hafta Önce 08:37
MessengerDiscovery Live'de Dosya Aktarımı Sırasında Yaşanan Yavaşlama Soickan MessengerDiscovery 9 21-02-2009 16:30
MSN Dosya Aktarma Sorunu nightvision Arşive Kaldırılan Konular 1 03-10-2008 18:44
Messenger'da oturum açılamaması sorunu NeutralizeR Arşive Kaldırılan Konular 31 01-10-2008 23:31
Msn dosya aktarım sorunu By_AsmiN Arşive Kaldırılan Konular 1 10-06-2008 19:56