| | #21 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Dini KutlamalarMirac Kandili Miraç Kandili (Arapça: لیلة المعراج, Farsça: شب معراج), İslam dininde kutsal sayılan gecelerden biridir. Recep ayının 27. gecesidir. Müslümanlar bu gecede peygamberleri Hz.Muhammed'in, Mekke´deki Mescid-i Haram´dan, Kudüs´teki Mescid-i Aksa´ya götürüldüğüne, oradan da gökleri aşarak, Allah´ın katına ulaştığına inanırlar. Bu olayın bahsi İslam'ın kutsal kitabı Kuran-ı Kerim'de İsra ve Necm surelerinde geçer. Bu olaya miraç ya da göğe çıkış denir. Beş vakit namaz, bu gecede farz kılınmıştır. Bakara suresinin son 2 ayeti tebliğ edilmiştir ki bu ayetler, iman esaslarını ve dua cümlelerini içermektedir. Bu mübarek günde genelde Müslümanlar dua eder, tesbih çeker ve Yasin suresini okurlar. Vikipedi ![]() Kandiliniz Mübarek Olsun | |
|
| | #22 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Dini Kutlamalar![]() | |
|
| | #23 (mesaj-linki) | |
|
| | #24 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Dini Kutlamalar Berat Kandili Vikipedi, özgür ansiklopedi Berat Kandili (Beraat Kandili) İslam dininde kutsal kabul edilen gecelerden biridir. Şaban ayının ondördüncü gününü onbeşinci gününe bağlayan gecesi Beraat gecesidir. Esasında Kandil Geceleri Hazreti Muhammed'in buyruklarında yer almamaktadır. H.3. asırdan itibaren mistik çevrelerde kutlanmaya başlanmış ve II. Selim'den itibaren minarelerde kandil yakılmasıyla kandil adını almıştır. Aslı "Berâettir." Beraat sözlükte, "bir zorluktan kurtarmak ve berî olmak" demektir. Bu geceye, bereketli ve feyizli bir gece olması sebebiyle mübarek gece; günahların affı ve kulların temize çıkarılması sebebiyle Beraat gecesi ve kulların ihsana kavuşmaları nedeniyle de Rahmet gecesi gibi adlar da verilmiştir. Müslümanlar bu geceyi ibadet ve taatle geçirmenin pek çok sevabı ve feyzi olduğuna inanır. Bu konuda Resul-u Ekrem şöyle buyurmuştur: "Şaban ayının on beşinci gecesi olduğu zaman, gecesinde ibadete kalkın. Ve o gecenin gündüzünde (şaban ayının on dördüncü günü) oruç tutunuz. Çünkü o gece güneş batınca Allah Teâlâ o andan fecir oluncaya kadar: 'Benden mağfiret dileyen yok mu, onu mağfiret edeyim. Benden rızık isteyen yok mu, onu rızıklandırayım. (Bir belâ ile) müptelâ olan yok mu, ona kurtuluş vereyim' buyurur." (İbn Mâce) Ayrıca, Berat gecesi, Kuran-ı Kerimin Levh-i Mahfuzdan dünya semasına toptan indirildiği gecedir. Buna inzal denir. Kadir gecesinde ise Peygambere ilk kez ve parça parça indirilmeye başlanmıştır. Buna da tenzil denir. ![]() | |
|
| | #25 (mesaj-linki) | |
|
| | #26 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Dini Kutlamalar*Tüm İslam Aleminin Ve Msxlabs'ın Berat Kandilini Kutlarım... ![]() | |
|
| | #27 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Dini KutlamalarBerat Kandilimiz Mübarek Olsun.. ![]() | |
|
| | #28 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Dini Kutlamalar Allah sevgiye davet ediyor En önemlisi sevginin ispatını istiyor ve yolunuda gösteriyor;''Eğer Allah'ı seviyorsanız.'' diyor.Elçim Muhammed'e(s.a.s) tabii olunuz. Allah Yusuf süresi 108 .ayetinde: De ki; budur benim yolum.Ben basiretle Allah a çağırıyorum.Ben ve bana tabii olanlar da aynı çağrıyı yapıyoruz'' Sevenler,din derdi olanlar,davet, beyan, irşad, tebliğ aşkıyla yanıp tutuşanlardır Sevmeyenler, oturup yan yatanlar çalışmayanlar,ağlamayan,terlemeyenlerdir.Umutsuz ve ümitleri tükenmiş kişiliksiz kişilerdir. O zaman selam olsun sevene, sevmeyi bilene, sevgiyi üretene,selam olsun... Tüm müslüman aleminin Berat kandili mübarek olsun! | |
|
| | #29 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Dini KutlamalarRabbimiz! Güçsüzlüğümüzü ve Senin isteklerini yerine getirmedeki yeteneksizliğimizi Sana şikayet ediyoruz. Üzüntümüzü ve tasamızı da yalnız Sana arz ediyoruz. Özünün hakikati ve yüzünün nuru üzerine yemin ederiz ki, Sana duyduğumuz ihtiyaç, Senin zenginliğine denk! Sana olan ihtiyacımız Senin büyüklüğün kadar... Bildirdiğin ve gizlediğin tüm isimlerini ve Kur'an-ı Kerim'i, kalbimizin baharı, gönlümüzün nuru, sıkıntımızın ilacı yap. Hayırlı Cumalar.. | |
|
| | #30 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Dini Kutlamalar....CUMA DUASI.... ......BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM......... Lailahe illALLAH Cuma’nın sebebiyle, Muhammedün Resullullah gerek yüzün gölgesiyle dünya ve ahiret muradımı ver. Melekler duasıyla, Ya vedüdüm, entel maksudum, Kulhüvellahü ehad, bin bir kere ya samed, cennet kapılarını aç, benim günahımdan geç. Benim günahım varsada senin gibi halikim var. Muhammed Aleyhisselam dostum var. İlahi kabre vardığım gece lütfeyle, yalnız kaldığım gece bilmediğimi bildir. Kabrimi nur ile doldur. Kevser şarabına daldır, ulu cemalini göster. Gece gündüz yalvarırım sana dünya ve ahiret muradımı ver bana. Rabbim ALLAH, fikrim zikrullah, kalbimin nuru Resullullah, evvelim ALLAH, ahirim ALLAH, La ilahe illALLAH Muhammedün Resullullah. Cuma gibi günümüz var. İslam gibi dinimiz var. Muhammed gibi şahımız var. ALLAH dedim, dostum dedim, 99 ismine mühür vurdum, üstüne. Sırrım sübhanım ALLAH, derdim dermanım ALLAH, gafil kuluna gam düşmüş, yetiş imdadımıza ya Muhammed. Kulhüvellahü ehad, bin bir kere ya samed, ya ALLAH, ya Muhammed umarız senden şefaat. Lailahe illALLAHtır özüm, Muhammed Mustafadır sözüm, ihlas-ı şerif ile yıkadım yüzüm. Ayetele kürsü için sen kabul eyle sözüm. Bugün Cuma günüdür. Dinim İslam dinidir. Dinimin İslam dini olduğuna, yetmiş binin nısfına, mühürledim üstüne. Lailahe illALLAH üç muradım var, biri cennet, bir ırmak diyarını görmek. Aç cemalini göster diyarını. Ya Resullullah! Aman yarabbi ya rabbena her halimiz malumdur sana, gece gündüz yalvarırım sana. Her zaman sana muhtacım, cemalini göster bana. Cennetine davet et ALLAHım kabrimizde rahatlık, sıratta selamet, tatlı canımız sana emanet, son nefesimizde selametler ihsan eyle. Kabir suallerimiz ahsan eyle, cennetinle cemalini cümleyle beraber bana da nasip eyle. Lailahe illALLAH selalar duası için, Muhammedün Resullullah arşı ala gölgesi için hastalara şifa, dertlilere deva, borçlulara edalar ihsan eyle Ya Rabbim. Elif ALLAH, Nur Muhammed tez selamet. Ya Celil, etme zelil, gönder delil. İlahi Yarabbi hacetimi rahmet deryasını ulaştır, duaya açılan elleri icabete eriştir. ALLAHım senden başka kimsemiz yoktur. Lailahe illALLAH arşı alaya Muhammedün Resullullah şükür Mevlaya. Yarabbi yarabbena her halim malumdur sana, cenneti alada cemalini göster bana. Lailahe illALLAH günahlarımız af eyle, Muhammedün Resullullah makamımı nur eyle. İlahi Yarabbi son nefesimde kendime malik olmadığım zaman bu duamı sana emanet ederim. Selatü selaya yolladım Mevlaya, sen cümlemizin muradını ver gelecek Cuma’ya. Lailahe illALLAH ve cellehü edası ile, Rabbim muradımızı ver melekler duası ile. Lailahe illALLAH kalbimizi karartma, rızkımızı azaltma, kabrimizi, daraltma, senden başka kapı aratma, muhannete muhtaç etme. Lailahe illALLAH imanla sabır, Muhammedün Resullullah azapsız kabir. ALLAHım beni af eyle, her derdimi def eyle, rızkımızı bol eyle, kabrimizi nur eyle, sual meleklerinin cevabını muktedir eyle. Evvelim ALLAH, ahirim ALLAH, kalbimde beytullah Lailahe illALLAH Muhammedün Resullullah. “Eşhedü en lâ ilâhe illALLAH ve eşhedü enne Muhammeden abduhû ve rasûlühü” diyerek çene kapatmak nasip eyle Yarabbi. ALLAHım şeytanın şerrinden, kabirdeki yılanlardan, çıyanlardan, ölümün dehşetinden, kabirin azabından, sıratın zulmetinden muhafaza eyle ALLAHım. Ölümün hayırlısını, üç ayların birisini, Yasinin yarısını okurken ölmeyi nasip eyle Yarabbi. Amin. | |
|
![]() |
| Etiketler |
| dini, kutlamalar |
Dini Kutlamalar Konusuna Benzer Konular | ||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevap | Son Mesaj |
| Kutlamalar | Blue Blood | Güncel Konular | 4769 | 1 Hafta Önce 13:42 |
| Dini Mimari | Blue Blood | Mimarlık | 0 | 01-03-2009 14:32 |
| Dini Sözlük | Blue Blood | Müslümanlık/İslamiyet | 73 | 09-12-2007 22:37 |
| Uzakdoğu Dinleri - Sıkh Dini - Sikh Dini (Sihizm) | Blue Blood | Din/İlahiyat | 1 | 04-02-2007 00:13 |
| Kabile ve Doğa Dinleri - Ainu Dini (Aynu Dini) | Blue Blood | Din/İlahiyat | 0 | 26-01-2007 16:13 |