Arama

İslam Tarihi - Kadisiye Savaşı (Kadisiye Muharebesi)

Güncelleme: 15 Kasım 2016 Gösterim: 3.763 Cevap: 1
buz perisi - avatarı
buz perisi
VIP Lethe
7 Temmuz 2012       Mesaj #1
buz perisi - avatarı
VIP Lethe

Kadisiye Savaşı

Ad:  Kadisiye Savaşı1.jpg
Gösterim: 1522
Boyut:  44.5 KB

İranlılar ile Müslüman Araplar arasında yapılan savaş (636). Halife Ömer, ordunun başına Saad bin Ebu Vakkas'ı getirdi. İran ordusuyla Arap orduları Kadisiye denilen yerde karşılaştılar. Savaş dört gün sürdü ve İranlıların yenilgisiyle sonuçlandı. Savaştan sonra, başta İran'ın başşehri Madayin (Ktésiphon) olmak üzere, önemli İran şehirleri Arapların eline geçti.
Sponsorlu Bağlantılar

MsXLabs.org & MORPA Genel Kültür Ansiklopedisi

Son düzenleyen Safi; 15 Kasım 2016 23:57
In science we trust.
Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
15 Kasım 2016       Mesaj #2
Safi - avatarı
SMD MiSiM
Kadisiye savaşı
müslüman Araplar' la İranlIlar arasında yapılan meydan savaşı (16 kasım 636). Halife Ömer döneminde de fetihlerini sürdüren arap ordularının bir bölümü, Saad bin Ebu Vakkas komutasında Kûfe'nin G.-D.'sunda yer alan İran'a ait Kadisiye üzerine yürürken, kent önlerinde sayıca kendilerinden çok üstün sasani kuvvetleriyle karşılaştılar.
Sponsorlu Bağlantılar

Saflarında filler de bulunduran Zaloğlu Rüstem komutasındaki sasani birlikleri, hemen saldırıya geçip arap kuvvetlerini tam yenilgiye uğratacağı sırada Fil vakası'nın meydana gelmesi üzerine bozularak savaşı yitirdiler. Tutsak alınan sasani komutanı Rüstem öldürüldü. İslam orduları bu savaştan sonra gerçekleştirdikleri seferlerle Ortadoğu’ da egemenliklerini pekiştirdiler.

Kaynak: Büyük Larousse

SİLENTİUM EST AURUM

Benzer Konular

2 Ağustos 2011 / P.u.S.u Müslümanlık/İslamiyet
7 Haziran 2007 / thedoctor_611 Taslak Konular