| |||||||
![]() |
| | #1 (mesaj-linki) |
| | Atatürk Devrimleri / Eğitim ve Kültür Alanındaki Devrimler - Harf Devrimi Yeni Türk Harflerinin Kabulü Harf Devrimi,1 Kasım 1928’de Latin esasından alınan harfler, (Türk dilinin özelliklerini belirten işaretlere de yer vererek) “Türk Harfleri” adıyla 1353 Sayılı Kanunla kabul edilmiştir. Yazı dilinde kullanılan Arap harflerinin yerine Türk harflerinin alınmasını ifade eden Harf Devrimi yapılmıştır. ![]() Aslında Atatürk, 9 Ağustos 1928 gecesi İstanbul’da Sarayburnu Parkı’nda düzenlenmiş bir şenlik sırasında, Harf Devrimini halka şöyle duyurmuştur; “Arkadaşlar, güzel dilimizi ifade etmek için yeni Türk harflerini kabul ediyoruz.(...) Bu yeni harflerle behemehal pek çabuk bir zamanda mükemmel bir surette anlaşacağız ki, Milletimizin yazısıyla kafasıyla bütün medeniyet aleminin yanında olduğunu gösterecektir.” Kaynak: ataturkiye.com |
|
![]() |
Atatürk Devrimleri / Eğitim ve Kültür Alanındaki Devrimler - Harf Devrimi Konusuna Benzer Konular | ||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevap | Son Mesaj |
| Atatürk Devrimleri / Eğitim ve Kültür Alanındaki Devrimler - Köy Enstitüleri | ThinkerBeLL | Mustafa Kemal ATATÜRK | 1 | 29-03-2007 23:52 |
| Atatürk Devrimleri / Eğitim ve Kültür Alanındaki Devrimler - Tevhid-i Tedrisat Kanunu | ThinkerBeLL | Mustafa Kemal ATATÜRK | 0 | 15-02-2007 23:35 |
| Atatürk Devrimleri / Toplumsal Devrimler - Soyadı Kanunu | ThinkerBeLL | Mustafa Kemal ATATÜRK | 1 | 15-02-2007 22:17 |
| Atatürk Devrimleri / Toplumsal Devrimler - Şapka ve Kıyafet Devrimi | ThinkerBeLL | Mustafa Kemal ATATÜRK | 1 | 15-02-2007 22:11 |
| Atatürk Devrimleri / Siyasal Devrimler - Halifeliğin Kaldırılması | ThinkerBeLL | Mustafa Kemal ATATÜRK | 1 | 15-02-2007 21:49 |
| |||||
| vBulletin®, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd. ~ SEO by vBSEO ©2008, Crawlability, Inc. Başka adreslerde içeriğimizi paylaştığınızda lütfen kaynak belirtmeyi unutmayınız, duyarlılığınız için teşekkürler. Sayfalarımızda bulunan içeriklerin telif haklarıyla ilgili bir şikayetiniz / sorunuz varsa bize ulaşmak için tıklayınız. If you OWN the copyrights to any content we publish or offer for download & you want them to be REMOVED from our web site, please contact us with some proof of ownership of copyright and they will be removed immediately. | |||||