Üye Ol - Soru/Cevap
Geri Dön   MsXLabs MK > :: Türkiye´den :: > Satırlarla Türkiye > Mustafa Kemal ATATÜRK
Sponsor Bağlantılar
Cevap Yeni Konu Aç
Eski 16-02-2007   #1 (mesaj-linki)

Atatürk Devrimleri / Eğitim ve Kültür Alanındaki Devrimler - Harf Devrimi

Yeni Türk Harflerinin Kabulü
Harf Devrimi,1 Kasım 1928’de Latin esasından alınan harfler, (Türk dilinin özelliklerini belirten işaretlere de yer vererek) “Türk Harfleri” adıyla 1353 Sayılı Kanunla kabul edilmiştir. Yazı dilinde kullanılan Arap harflerinin yerine Türk harflerinin alınmasını ifade eden Harf Devrimi yapılmıştır.
Aslında Atatürk, 9 Ağustos 1928 gecesi İstanbul’da Sarayburnu Parkı’nda düzenlenmiş bir şenlik sırasında, Harf Devrimini halka şöyle duyurmuştur;
“Arkadaşlar, güzel dilimizi ifade etmek için yeni Türk harflerini kabul ediyoruz.(...) Bu yeni harflerle behemehal pek çabuk bir zamanda mükemmel bir surette anlaşacağız ki, Milletimizin yazısıyla kafasıyla bütün medeniyet aleminin yanında olduğunu gösterecektir.”

Kaynak: ataturkiye.com
Bu Mesajı Yetkililere Rapor Et  
Cevap Yeni Konu Aç
En popüler 10 etiket
Bu Konunun Etiketleri
atatürk eğitim ve kültür alanında, egitim alanlarındaki devrimler, egitim ve kültür alanında devrim, egitim ve kültür devrimleri, eğitim alanında yapılan devrimler, eğitim devrimi, eğitim ve kültür alanda devrim, eğitim ve kültür alanında devrim, eğitim ve kültür devrimi, harf devrimi atatürk,
Atatürk Devrimleri / Eğitim ve Kültür Alanındaki Devrimler - Harf Devrimi Konusuna Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Atatürk Devrimleri / Eğitim ve Kültür Alanındaki Devrimler - Köy Enstitüleri ThinkerBeLL Mustafa Kemal ATATÜRK 1 29-03-2007 23:52
Atatürk Devrimleri / Eğitim ve Kültür Alanındaki Devrimler - Tevhid-i Tedrisat Kanunu ThinkerBeLL Mustafa Kemal ATATÜRK 0 15-02-2007 23:35
Atatürk Devrimleri / Toplumsal Devrimler - Soyadı Kanunu ThinkerBeLL Mustafa Kemal ATATÜRK 1 15-02-2007 22:17
Atatürk Devrimleri / Toplumsal Devrimler - Şapka ve Kıyafet Devrimi ThinkerBeLL Mustafa Kemal ATATÜRK 1 15-02-2007 22:11
Atatürk Devrimleri / Siyasal Devrimler - Halifeliğin Kaldırılması ThinkerBeLL Mustafa Kemal ATATÜRK 1 15-02-2007 21:49
Saat Dilimi: GMT +3 - Saat: 23:53Bir site yetkilisine ulaşınBize Ulaşın - Contact Us
vBulletin®, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd. ~ SEO by vBSEO ©2008, Crawlability, Inc.

Başka adreslerde içeriğimizi paylaştığınızda lütfen kaynak belirtmeyi unutmayınız, duyarlılığınız için teşekkürler.
Sayfalarımızda bulunan içeriklerin telif haklarıyla ilgili bir şikayetiniz / sorunuz varsa bize ulaşmak için tıklayınız.
If you OWN the copyrights to any content we publish or offer for download & you want them to be REMOVED from our web site, please contact us with some proof of ownership of copyright and they will be removed immediately.
Creative Commons License
MsXLabs Directory
Sayfa 0.12878394 saniyede (50.40% PHP - 49.60% MySQL) 9 sorgu ile oluşturuldu
Top Have Fun @ MsXLabs! Designed by NeutralizeR
Üye olmadan yeni konu açıp soru sorabilirsiniz